ورود

View Full Version : بهترین نسخه لینوکس برای برنامه نویسی

mohsenhker
یک شنبه 30 آبان 1389, 12:41 عصر
سلام
دوستان خواستم ببینم بهترین نسخه لینوکس برای برنامه نویسی چیه ؟

eshpilen
یک شنبه 30 آبان 1389, 13:23 عصر
نسخه نه، توزيع!
بعدشم من شخصا فقط با توزيع فدورا (نسخهء 5) يك سالي كار كردم چون ميخواستم گنو/لينوكس رو بشناسم و بهش احاطهء كافي پيدا كنم.
فكر ميكنم بستگي داره چه نوع برنامه نويسي اي بخوايد بكنيد.
من مقداري برنامه نويسي وب روي فدورا انجام دادم با PHP كه تجربهء خوبي بود. چون در لينوكس همه چيز تقريبا حاضر و آماده بود در اين زمينه و استانداردها هم خوب رعايت شدن.
براي كمك در اين زمينه به سايت technotux.org مراجعه كن. گرچه قبلا اينطور سوالات بنظرم چند بار مطرح شدن و بهتره اولش يه جستجويي هم بكني.
دركل توزيع هاي لينوكس زياد هستن و فكر نميكنم بيشترشون تفاوت هاي اساسي اي داشته باشن. بخصوص توزيع هاي معروف و متداول. ولي واقعا فكر خوبيه كه قبلش تحقيق كنيد. چون همون جزييات هم خيلي مهم هستن. خصوصا در دنياي لينوكس كه بايد گفت جاي حرفه ايها و خوره هاست. بنظرم بعضي توزيع ها هستن مخصوص برنامه نويسي يا حتي برنامه نويسي در زمينه هاي خاصي هستن. بنظرم فرقشون اينه كه چيزهاي بيشتري رو آماده كردن و كارهايي خاصي رو راحتتر كردن؛ وگرنه فرق زيادي نميكنه و روي هر توزيعي از لينوكس ميشه تقريبا هركاري كرد.

mohsenhker
یک شنبه 30 آبان 1389, 13:46 عصر
نسخه نه، توزيع!
بعدشم من شخصا فقط با توزيع فدورا (نسخهء 5) يك سالي كار كردم چون ميخواستم گنو/لينوكس رو بشناسم و بهش احاطهء كافي پيدا كنم.
فكر ميكنم بستگي داره چه نوع برنامه نويسي اي بخوايد بكنيد.
من مقداري برنامه نويسي وب روي فدورا انجام دادم با PHP كه تجربهء خوبي بود. چون در لينوكس همه چيز تقريبا حاضر و آماده بود در اين زمينه و استانداردها هم خوب رعايت شدن.
براي كمك در اين زمينه به سايت technotux.org مراجعه كن. گرچه قبلا اينطور سوالات بنظرم چند بار مطرح شدن و بهتره اولش يه جستجويي هم بكني.
دركل توزيع هاي لينوكس زياد هستن و فكر نميكنم بيشترشون تفاوت هاي اساسي اي داشته باشن. بخصوص توزيع هاي معروف و متداول. ولي واقعا فكر خوبيه كه قبلش تحقيق كنيد. چون همون جزييات هم خيلي مهم هستن. خصوصا در دنياي لينوكس كه بايد گفت جاي حرفه ايها و خوره هاست. بنظرم بعضي توزيع ها هستن مخصوص برنامه نويسي يا حتي برنامه نويسي در زمينه هاي خاصي هستن. بنظرم فرقشون اينه كه چيزهاي بيشتري رو آماده كردن و كارهايي خاصي رو راحتتر كردن؛ وگرنه فرق زيادي نميكنه و روي هر توزيعي از لينوكس ميشه تقريبا هركاري كرد.

ببخشید توزیع

بله فرقی نداره روی چه توزیعی اما تا جایی که من اطلاع دارم توزیع های برنامه نویسی لینوکس API های رو اماده کرده(مثل DirectX مایکروسافت) که رفتن تو مسائل فرعی برنامه نویسی کم میکنه

حامد مصافی
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:02 عصر
توزیع ها مگر در بسته ها فرقی با هم ندارند.
اما به نظر شخصی من از یک توزیع بر پایه دبیان استفاده کنید، چون در مواقع لزوم با یک دستور می‌توانید بسته یا کتابخانه دلخواه خود را نصب کنید که بسیار حائز اهمیت است.

mohsenhker
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:16 عصر
توزیع ها مگر در بسته ها فرقی با هم ندارند.
اما به نظر شخصی من از یک توزیع بر پایه دبیان استفاده کنید، چون در مواقع لزوم با یک دستور می‌توانید بسته یا کتابخانه دلخواه خود را نصب کنید که بسیار حائز اهمیت است.

ممنون دوست عزیز

توزیع های برنامه نویسی هست
که خیلی از نیازها رو برطرف میکنه واسه همین من توزیع برنامه نویسی میخوام تا دیگه خودمو در گیر مساعل فرعیش نکنم و تمرکزم رو کد نویسی معمولیم باشه

ژوپیتر
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:24 عصر
من دو سال نرم افزار Set Top Box مینوشتم و از فدورای 10 استفاده میکردم، مطمئن هستم کمپانی بزرگی مثل STMicroelectronics بدون حساب کتاب ،کتابخانه های برنامه نویسیش رو تحت این لینوکس نداده.

Alireza_Salehi
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:27 عصر
توزیع برنامه نویسی نداریم، برخی توزیع ها بسته های بیشتری را به صورت خودکار نصب می کنند.

خیلی انتظار نداشته باشید در لینوکس مانند ویندوز همه چیز با چند تا next اماده اجرا شود. حتی اگر در یک توزیع ابزارهای زیادی به صورت خودکار نصب شود باز هم نیاز مند نصب موارد دیگری برای برنامه نویسی هستید.

با هر لینوکسی راحت ترید ابزارهای مورد نیازتان را نصب کنید، یک بار که با پیکربندی ابزارها آشنا شوید دیگه مشکلی نخواهید داشت.

لینوکس ماهیتش شامل بسیاری مسائل فرعی است، لینوکس برای این ساخته نشده که شما با چند کلیک کارهایتان را راه بیندازید(هر چند الان خیلی کارها اینطوری شده) بنابراین از همین الان با قدرت لینوکس کنار بیایید. دنبال دور زدن تنظیمات و ... نباشید. چون یه جایی حتما گیر میکنید.

mohsenhker
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:33 عصر
من دو سال نرم افزار Set Top Box مینوشتم و از فدورای 10 استفاده میکردم، مطمئن هستم کمپانی بزرگی مثل STMicroelectronics بدون حساب کتاب ،کتابخانه های برنامه نویسیش رو تحت این لینوکس نداده.

ممنون دوست عزیز

یعنی به نظر شما بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی فدورای 10 هست ؟
ایا از امکانات اون اطلاعی دارید ؟

mohsenhker
یک شنبه 30 آبان 1389, 14:42 عصر
توزیع برنامه نویسی نداریم، برخی توزیع ها بسته های بیشتری را به صورت خودکار نصب می کنند.

خیلی انتظار نداشته باشید در لینوکس مانند ویندوز همه چیز با چند تا next اماده اجرا شود. حتی اگر در یک توزیع ابزارهای زیادی به صورت خودکار نصب شود باز هم نیاز مند نصب موارد دیگری برای برنامه نویسی هستید.

با هر لینوکسی راحت ترید ابزارهای مورد نیازتان را نصب کنید، یک بار که با پیکربندی ابزارها آشنا شوید دیگه مشکلی نخواهید داشت.

لینوکس ماهیتش شامل بسیاری مسائل فرعی است، لینوکس برای این ساخته نشده که شما با چند کلیک کارهایتان را راه بیندازید(هر چند الان خیلی کارها اینطوری شده) بنابراین از همین الان با قدرت لینوکس کنار بیایید. دنبال دور زدن تنظیمات و ... نباشید. چون یه جایی حتما گیر میکنید.

ممنون دوست عزیز

FastCode
یک شنبه 30 آبان 1389, 16:33 عصر
ممنون دوست عزیز

یعنی به نظر شما بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی فدورای 10 هست ؟
ایا از امکانات اون اطلاعی دارید ؟
سلام.
ایشون چنین چیزی نگفتند.
توزیع های دیگری هم هستند که میتونید استفاده کنید.
مثلاً در ubuntu برنامه ها و IDE ها خیلی راحت نصب میشن. و یا در opensuse تعداد زیادی daemon وجود داره که آماده روشن شدن هستند.

eshpilen
یک شنبه 30 آبان 1389, 23:56 عصر
توزیع برنامه نویسی نداریم،
بنده بطور مبهم یادم آمد که انگار تاحالا چند توزیع مخصوص برنامه نویسی دیده ام. احتمالا در بخش اخبار سایت تکنوتاکس. فکر میکنم بعضی توزیعها برای برنامه نویسی در زمینه های خاصی بهینه سازی شده اند. البته نه اینکه چیز خاصی در بین باشد، بلکه مثلا یکسری ابزارهای برنامه نویسی مفید و هماهنگ را گرد آوردی کرده اند و بصورت پیشفرض نصب هستند و اینطور چیزها. خب توزیع ها و بهانهء ایجاد آنها کم و بیش چنین چیزهایی هستند دیگر؛ لزوما تفاوت های زیاد و اساسی ندارند.
الان گشتم ولی مورد مستند و مناسبی از این توزیعهای سفارشی شده جهت برنامه نویسی را پیدا نکردم که سردست باشد، ولی حداقل در این تاپیک (http://forum.p30world.ir/showthread.php?p=968334) اسم یکی از این توزیعها بنام OpenDevelop آورده شده است که بنظرم نامش هم تاحدی گویا و موید است.

------------------------------

و به نقل از صفحه ای از سایت تکنوتاکس (http://www.technotux.org/html/Article3543.html) که اکنون یافتم:

OpenDevelop GNU/Linux یک دیسک زنده است که ابزارهای ازاد برنامه نویسی را در خود جمع کرده است.البته میتوان بطور کلی گفت بسیاری توزیع های لینوکس بصورت پیشفرض ابزارهای برنامه نویسی قابل توجهی را در خود دارند. این خصیصه از زمان تولد لینوکس جزو ماهیت و خصوصیات طبیعی آن بوده است و خب این برای سیستم عاملی که محصول و مخصوص خوره ها و برنامه نویسها بوده و از نوع نرم افزار آزاد و بازمتن هم هست کاملا طبیعی بنظر میرسد. منظورم اینست که از آنجا که تقریبا تمام اجزاء و برنامه های معمول آن از نوع بازمتن و رایگان هستند، گنجاندن تمامی یا بخش بزرگی از ابزارهای برنامه نویسی به همراه بقیهء سیستم عامل و برنامه ها، کار بدون محدودیتی قانونی و هزینهء خاصی بوده است.
درمورد C و C++‎ که بنده تاکنون چند توزیعی را که دیده ام همه شان این کامپایلرها و کتابخانه های استاندارد و کتابخانه های متداول سیستم عامل را برای Develop در خود و بصورت پیشفرض نصب شده دارند. شاید اصلا تمام توزیعهای گنو/لینوکس اینطور باشند!؟ بهرحال هنوز هم خیلی از برنامه های گنو/لینوکس از کدمنبع نصب میشوند یا به این صورت قابل نصب هستند و باید قبل از نصب کامپایل شوند.

Alireza_Salehi
دوشنبه 01 آذر 1389, 08:04 صبح
بنده بطور مبهم یادم آمد که انگار تاحالا چند توزیع مخصوص برنامه نویسی دیده ام. احتمالا در بخش اخبار سایت تکنوتاکس. فکر میکنم بعضی توزیعها برای برنامه نویسی در زمینه های خاصی بهینه سازی شده اند. البته نه اینکه چیز خاصی در بین باشد، بلکه مثلا یکسری ابزارهای برنامه نویسی مفید و هماهنگ را گرد آوردی کرده اند و بصورت پیشفرض نصب هستند و اینطور چیزها. خب توزیع ها و بهانهء ایجاد آنها کم و بیش چنین چیزهایی هستند دیگر؛ لزوما تفاوت های زیاد و اساسی ندارند.
الان گشتم ولی مورد مستند و مناسبی از این توزیعهای سفارشی شده جهت برنامه نویسی را پیدا نکردم که سردست باشد، ولی حداقل در این تاپیک (http://forum.p30world.ir/showthread.php?p=968334) اسم یکی از این توزیعها بنام OpenDevelop آورده شده است که بنظرم نامش هم تاحدی گویا و موید است.

------------------------------

نکته اول این که : بهتر است از توزیع های معروف که پشتیبانی بهتری دارند استفاده کنید.
نکته دوم: باید ببینید در چه زمینه ای می خواهید برنامه نویسی کنید، چون ابزار برنامه نویسی متن باز زیاد است و تقریبا قرار گرفتن همه آنها در یک دیسک (DVD) ممکن نیست. برنامه تحت وب ؟ موبایل؟ تحت Gnome ؟ تحت KDE ؟ یا .... با کدام ابزار ؟ Qt ؟ eclipse ؟ NetBeans ؟ یا .... برنامه سیستمی؟ برنامه گرافیکی؟ برنامه تجاری؟ یا ...
هر کدام ابزارهای خاص خود را می طلبد، که من بعید می دانم همه آنها در جایی جمع باشد.

ضمن این که معمولا توزیع ها آخرین نسخه ابزارها را ندارند ولی برنامه نویس حرفه ای همیشه به آخرین تکنولوژی ها نیاز دارد پس به ناچار مجبور است بسته ها را ارتقا دهد.

بنابراین پیشنهاد می کنم از بین 10 توزیع برتری که وجود دارد یکی را انتخاب کنید.

phoenixhunter
دوشنبه 01 آذر 1389, 15:18 عصر
منم خودم رو ابونتو کار میکنم دو ساله و راضیم :)
اگه صرفا دنبال پایداری هستی دبیان
اگه دنبال نوآوری هستی ولی بیخیال پایداری فدورا
اگرم میون اینها رو میخوای و کمی تجاری تر سوزه و ابونتو
ابونتو بخاطر کاربرای زیادش سریع پیشرفت میکنی
تمام ابزارهای موجود هم تقریبا رو همشون با یه دستور ساده و در ابونتو(چون خودم دارمش) با یه کلیلک ساده قابل نصب هستند از netbeansو eclips تا qt designer و انواع و اقسام کامپایلرها و مفسر ها و سرورهای متن باز