ورود

View Full Version : خبر: ناسا به رایانش ابری روی آورد



ARC
یک شنبه 07 آذر 1389, 12:45 عصر
چندی پیش تیم پشت‌پرده پروژه کاوشگر اسپریت و مریخ‌پیمای ناسا اعلام کرد که به رایانش ابری روی آورده است.


ممکن است فکر کنیم ناسا به اندازه‌ای پول دارد که در عرض چند ساعت بتواند مرکزهای داده مناسبی را برای خود فراهم کند، اما واقعیت این است که آنچنان رایانش ابری ارزان است که حتي مزایای آن برای دولت آمريکا غیرقابل انکار است.


کاوشگر مریخ‌پیمای ناسا توانسته علاوه بر ماموریت اصلی سه ماهه خود، شش سال دیگر نیز به ماموریت خود ادامه دهد. به همین خاطر داده‌های بسیار زیاد و پیش‌بینی نشده‌ای طی این ماموریت ارسال کرده است. بنابراین ذخیره‌سازی‌بدون محدودیت،راهکار مناسبي است که این مهم توسط فناوری رایانش ابری تامین می‌شود. ناسا نیز برای کنترل و نگه‌داری داده‌هایش به رایانش ابری روی آورده است.


شما نیازی ندارید تمامی پول خود را در کیف‌تان قرار دهید. در عوض هر زمان که پول احتیاج داشتید می‌توانید به نزدیک‌ترین دستگاه خودپرداز بروید و پول نقد دریافت کنید. پول‌تان در امان است و بانک وظيفه نگه‌داري آن را بر عهده دارد. در واقع داده نیز به همین گونه است: شما همیشه به داده‌هایتان نیاز ندارید. داده‌هایتان را می‌توانید با خیال راحت در جای دیگری ذخیره کنید و می‌توانید هرگاه به آنها نیاز داشتید با اتصال به اینترنت به داده‌هایتان دسترسی پیدا کنید.


وقتی فضا و ظرفیت بیشتری نیاز داشته باشیم، نیازی به نصب سرورهاي (Servers) بیشتر نداریم، بلکه تنها هر زمان که به ظرفیت بیشتری نیاز داشتیم فظای بیشتری را اجاره می‌کنیم. در این صورت از به هدر رفتن برق و هزینه تهويه سرورهاي بیکار در حال انتظار برای استفاده، جلوگیری می‌شود و دیگر نگران نگه‌داری سخت‌افزارها و سیستم عامل‌های منسوخ نیستیم.


آزمایشگاه ناسا، آمازون را شریک ابری‌اش انتخاب کرده، زیرا که آغاز انقلاب ابری توسط شرکت آمازون در سال ۲۰۰۶ با خدمات رایانش ابری EC2 و S3 شروع شد.


برای مثال، EC2 نمونه‌هایی از مایکروسافت ویندوز سرور ۲۰۰۳ یا ۲۰۰۸ را به هر کسی که درخواست کند ارايه می‌دهد. این می‌تواند برای هر موردی از میزبانی وب گرفته تا راه‌اندازی پایگاه داده مورد استفاده قرار بگیرد.


یکی دیگر از زمينه‌هاي استفاده از رایانش ابری برای ناسا، این است که دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیگو نرم‌افزاری آموزشی برای دانش‌آموزان پنجم و ششم ابتدایی طراحی کرده‌اند که دانش‌آموزان بتوانند برای عکس‌های این مریخ‌پیما یادداشت یا حاشیه بنویسند.



منبع خبر: هفته نامه عصر ارتباط (http://www.asreertebat.com/1389/9/6/AsreErtebat_weekly/384/Page/30/)