ورود

View Full Version : دماي بهينه و حداكثر دماي امن براي CPU

eshpilen
دوشنبه 08 آذر 1389, 08:25 صبح
فن CPU من خيلي صدا ميكرد عوضش كردم با يه فن ديگه. فن جديد خيلي كم صدا تره اما دماي CPU حدود 10 درجه نسبت به قبل بالاتر رفته. الان در حالت معمولي 60 درجه و در حالتي كه بازي ميكنم 70 درجه سانتيگراد ميشه. ميخواستم بدونم اين دما در محدودهء قابل قبول قرار داره يا نه.
اطلاعاتي هم اگر از دماي بهينه و حداكثر دماي امن براي CPU ها داريد بفرماييد.
راستي CPU بنده سلرون 2.5 گيگاهرتز هست (جديدا يخورده سيستم رو آپگريد كرديم :لبخند:).

JaguarXF
دوشنبه 08 آذر 1389, 09:25 صبح
دقیقش رو بابید داخل خود سایت سازنده پیدا کنی
مثلا برای مدل زیر این دما رو میبینیم که زده 72.7 درجه سانتیگراد
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=48496

ژوپیتر
دوشنبه 08 آذر 1389, 10:04 صبح
اگه اطلاعات هیت سینکی که استفاده کردین رو بدونید، این لینک کمکتون میکنه که بفهمید چه مقدار توان رو دارید از دست میدید(بدون فن). (فکر کنم حدود 10 وات رو دارید از دست میدید، به نظر CPU شما 60 واته).
با چیزهای که من در این مورد تجربه کردم، شما با استفاده از یک محاسبه ساده میتونید این مشکل رو تا حد چشمگیری بطرف کنید:

1-اطلاعات دقیق CPU رو از اینتزنت بگیرید.
2-در BIOS سرعت Bus مربوط به CPU معمولا موجود و قابل تنظیمه.
3-با اطلاعات موجود مقدار Multiplier رو به دست بیارید و نزدیکترین مقدار رو وارد کنید.

*دما و توان مصرفی رابطه مستقیم با فرکانس کاری CPU و Bus Speed اون داره و بعضی از مادربوردها از تکنیکهایی مثل Clock Stretching استفاده میکنند که این تغییر سرعت رو بر اساس استفاده کاربر به صورت خودکار انجام می دهند.

http://www.daycounter.com/Calculators/Heat-Sink-Temperature-Calculator.phtml
http://www.silentpcreview.com/article37-page1.html

eshpilen
دوشنبه 08 آذر 1389, 10:43 صبح
اين دما كه توي بايوس نشون ميده دماي هسته هست يا بدنه؟

JaguarXF
سه شنبه 09 آذر 1389, 08:21 صبح
سوالت رو توی SuperUser مطرح کن . حداکثر تا 15 دقیقه بعد بهت جواب صحیح میدن

eshpilen
پنج شنبه 11 آذر 1389, 14:09 عصر
ایول سایت خوبی بود که معرفی کردی!
بله جوابم رو هم زود دادن (حداکثر دما ۶۸ درجهء سانتیگراد).
ضمنا Data sheet سلرون ۳۰۰ رو هم که طرف لینکش رو گذاشته خوندم و چیزای جدیدی یاد گرفتم؛ فکر میکنم حداقل یک بار باید یکیش رو میخوندم!
اینطور که نوشته این پردازنده ها چند مدار و روش برای محافظت دربرابر دمای بیش از حد دارن.
تاجایی که فهمیدم اون دمای حداکثر بدنه که ذکر میشه، بیشتر منظور دمایی هست که تا اون حد میشه به کارکرد عادی و مورد انتظار CPU اطمینان داشت؛ یعنی در بیشتر از اون دما ممکنه ناپایداری و افت کارایی و خطا و مسائل دیگه پیش بیاد؛ البته مسئلهء کاهش عمر CPU هم مطرح هست. خوشبختانه دمای حداکثری بنده فقط ۴ درجه بیشتره و بنظرم اونم فقط موقعی که بطور مداوم CPU تحت حداکثر بار کاری هست. ولی بهرحال نمیشه ریسک کرد و باید دنبال تقویت سیستم خنک کننده باشم.

راستی چیز دیگری که ذکر کرده اینه که وقتی دمای بدنه ۲۰ درجه از حداکثر دما بالاتر بره، پردازنده بصورت خودکار تقریبا خودش رو از کار میندازه تا دمای خودش رو پایین بیاره چون در بیشتر از این دما دیگه چیپ سیلیکون با صدمهء دائمی مواجه میشه (به عبارت دیگه همون سوختن!).

sh2007
یک شنبه 14 آذر 1389, 13:23 عصر
سوالت رو توی SuperUser مطرح کن . حداکثر تا 15 دقیقه بعد بهت جواب صحیح میدن

با سلام
ميشه در مورد SuperUser توضيح بديد

vcldeveloper
یک شنبه 14 آذر 1389, 15:17 عصر
ميشه در مورد SuperUser توضيح بديد
superuser یک سایت پرسش و پاسخ مبتنی بر StackExchange برای کاربران کامپیوتر هست:
www.superuser.com