View Full Version : سوال: روتر
esmit61
پنج شنبه 25 آذر 1389, 20:39 عصر
سلام.
من میدونم که کار روتر چیست و چگونه کار میکنه ولی توی مفاهیم عملی یه کم مشکل دارم.
من تا حالا هرچی روتر دیدم 2 تا پورت RJ-45 داشته. حالا سوال من اینه که تعداد پورت توی روتر مهم نیست ؟
مثلاً اگر بخواهیم 6 دانشکده یک دانشگاه که شماره شبکه های متفاوتی دارند رو شبکه کنیم، نیاز به روتر هست. ولی اگه روتر 2 تا پورت داشته باشه چجوری این امر امکان پذیر هست ؟ یعنی باید از چند تا روتر استفاده کرد ؟
البته شاید هم من هنوز روتر بیش از 2 پورت ندیده ام. در هر صورت ممنون میشم پاسخ بدید. اگر هم عکسی از روتری که بیشتر از 2 پورت داره بذارید ممنون میشم.
موفق باشید
razeghi_loved
پنج شنبه 25 آذر 1389, 21:22 عصر
روتر معمولاً دو تا پورت دارد اما اگر بخواهین پورت بیشتری داشته باشد باید از مواژول استفاده کنید اما اگر شما می خواهید از یک روتر چندین شبکه رو به هم وصل کنید حتی از یک روتر یک پورت هم می تونید استفاده کنید قبلش یه سویچ بزارید همه شبکه ها رو وصل کنید به سویچ و یک کابل بدین تو روتر بعد تو روتر باید ساب اینترفیس تعریف می کنید همین
esmit61
جمعه 26 آذر 1389, 10:54 صبح
ممنونم. میشه راجع به ماژول و ساب اینترفیس هم توضیح بدید ؟
ولی من هنوز هم متوجه نشدم که با یک پورت چجوری میشه 6 تا شبکه رو با روتر مسیریابی کرد ؟ :(
آیا روتر مثلاً 6 پورت هم داریم؟
علیرضا حسن زاده
جمعه 26 آذر 1389, 11:15 صبح
اینکه گفتین یه سویئچ بین شبکه ها و روتر قرار بدیم کار ایی روتر رو پایین نمیاره (البته من خوب بلد نیستم و میخوام یاد بگیرم)
چون تعریف سوئیچ رو من اینطور فهمیدم که خروجی سوئیچ اینطوری هست که یک ورودی رو به تمام خروجی ها ارسال می کنه ولی تو روتر ورودی فقط به شبکه ای برای اون ارسال شده فرستاده میشه حالا اگه سویچ بین روتر و شبکه قرار بگیره این کار از بین میره و کلا اینجا چه نیازی به روتر هست؟(قصدم سواله نه ایراد گرفتم چون زیاد بلد نیستم و تئوری خوندم)
esmit61
جمعه 26 آذر 1389, 11:49 صبح
شما دارید تفاوت هاب و سوئیچ رو بیان میکنید. در هاب وقتی که اطلاعاتی بهش میرسه اون اطلاعات رو broadcast میکنه.یعنی برای همه خروجیهاش میفرسته.ولی سوئیچ توی لایه 2 کار میکنه و اطلاعات رو فقط به خروجی مورد نظر میفرسته (با استفاده از ARP) در حقیقت خیلی ها هاب رو بیشتر پیاده سازی مدل خطی میدونند تا مدل استار
جناب razeghi_loved یا دوستان دیگه اگر براتون امکان داره (مثلاً مسئول شبکه هستید یا...)یه شکل کاملاً واقعی رو اینجا قرار بدید تا بهتر متوجه بشیم.
منتظر پاسختون هستم. ممنون
علیرضا حسن زاده
جمعه 26 آذر 1389, 13:53 عصر
درسته من هاب و سوئیچ و روتر رو با هم قاطی کردم( تئوری کار کردن همینه دیگه)
razeghi_loved
جمعه 26 آذر 1389, 14:50 عصر
شما اگر بخواهین دو یا چندتا شبکه رو به روتر وصل کنید باید از سوی استفاده کنید البته اگر مشکلی با سویچ لایه دو دارید می تونید سویچ لایه سه استفاده کنید البته اگر این کار رو انجام بدین سویچ لایه 3 خودم روترینگ رو بلده و می تونین از همون سویچ استفاده کنید اما اگر از روتر استفاده می کند مثلا تمام شبکه ها با رنج 10.0.0.0 و 20.0.0.0 و 30.0.0.0 داریم و یک روتر یک پورت به اینترفیس روتر هیچ ای پی نمی دهیم و زیر اینترفیس ساب اینترفیس درست می کنیم یا لوپ بک البته پیشنهاد ساب اینترفیس هست چون کارای اش خیلی بیشتر از لوب بک هست حالا زیر اینترفیس سه تا ساب اینترفیس درست می کنیم با رنج
10.0.0.1 و 20.0.0.1 و 30.0.0.1 حالا انگار روتر ما سه تا پورت داره و می تونید کار روتینگ رو انجام بدین
ام اگر می خواهی از روتر ماژول خور استفاده کنی باید یه روتر گرون قیمت بخرید که جای ماژول داشته باشه بعد می تونید ماژول چند پورت خور براش بخرین که اون هم خیلی گرون هست و اون کاری که می خواهین استفاده کنید
newvadood
پنج شنبه 02 دی 1389, 14:10 عصر
روتر معمولاً دو تا پورت دارد اما اگر بخواهین پورت بیشتری داشته باشد باید از مواژول استفاده کنید اما اگر شما می خواهید از یک روتر چندین شبکه رو به هم وصل کنید حتی از یک روتر یک پورت هم می تونید استفاده کنید قبلش یه سویچ بزارید همه شبکه ها رو وصل کنید به سویچ و یک کابل بدین تو روتر بعد تو روتر باید ساب اینترفیس تعریف می کنید همین
درست است
روتر معمولا حداقل 2 پورت دارد چون بدون آن معنی پیدا نمی کند. اما امکان اضافه کردن پورت های بیشتر ممکن است داشته باشد. نمونه زیر یک رواتر ارزان قیمت 5 پورت است:
http://www.roc-noc.com/product.php?productid=201
معمولا می توانید با تفکیک ترافیک network های مختلف با tag های dot1q همه آنها را به یک پورت راوتر فرستاده و فقط با همین یک پورت کار راوتینگ را انجام دهید (باید سوییچ و راوتر مورد نظر این قابلیت ها را پشتیبانی کنند.) به این سناریو router-on-a-stick گفته می شود.
معمولا به جای این کارها از یک سوییچ لایه 3 استفاده می کنند
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.