View Full Version : بهترین روش برای محاسبه مبلغ کل
snackeye
جمعه 03 دی 1389, 05:46 صبح
سلام
من یه دیتابیس mdb دارم که توی دلفی ازش استفاده میکنم
1 جدول داریم که توش این فیلدها هست :
date
price
توی دلفی توی 1 فرم این اطلاعات رو توی یک dbgrid نشون میدیم و 1 جا داریم برای جستجو
مثلا میخوایم توی تاریخ x مبلغ چقدر بوده یا این که توی ماه x کل مبلغ چقدر بوده و هر بار هم که توی query تغییراتی انجام میشه 100 % باید عملیات محاسبه مبلغ کل دوباره انجام بشه و با توجه به query فعلی مبلغ کل نشون بده
حالا روشی که من استفاده میکنم اینه :
یه action تعریف کردم به نام calctotalprice که توش با استفاده از یک adoquery دیگه select کردم و کل مبلغ رو محاسبه میکنم و میارم توی label روی فرم ! اما حالا اگه کاربر گزارش رو بر اساس مثلا دی ماه خواست که مبلغ کل دی ماه رو نشون بده نمیدونم باید چیکار کنم ! آخه اینجوری فقط میشه مبلغ کل ماه ها رو گرفت - الان با این وضعیت راهش اینه که هر دفعه query که انجام شده رو بگیره و با اون مبلغ کل حساب کنه که کار عاقلانه ای نیست و مشکلات دیگه ای پیش میاد
میدونم که روش من غلطه - میخوام هم اشتباهاتم رو بدونم هم راه های پیشنهادی که همه استفاده میکنن برای این کار
ممنون
pezhvakco
جمعه 03 دی 1389, 17:44 عصر
از روشی که نوشتی برای جمع یک ماه چیزی نفهمیدم ؟
ولی اگر منظورت اینه که می خوای جمع مبلغ یک ماه رو بدست بیاری، باید دستور جمع رو برای ستون Price با یک شرط برمبنای تاریخ بنویسی .
اگر تاریخ رو به صورت YYYY/MM/DD نگهداری می کنی :
SELECT SUM(price) AS Expr1
FROM Table1
WHERE (date LIKE '1389/01/%')اگر تاریخ رو به روشی دیگری نگهداری می کنی بخش شرط را بر مبنای اون بنویس .
snackeye
جمعه 03 دی 1389, 18:54 عصر
ممنون
من هم الان همین کار رو میکنم اما وقتی query از جای دیگه تغییر میکنه باید هر دفعه این کار رو انجام بدم - حالا انجام دادنش به کنار ، این که باید همین query رو دوباره انجام بدم مشکله !
ببینید من فرض کنید توی قسمت جستجو ماه مهر رو وارد میکنم و توی جدول فقط ماه مهر و مبلغ هاش رو نشون میده حالا ممکنه هر تغییر دیگه ای انجام بده کاربر توی جستجو - خوب اون کوئری sum رو توی همون کوئری که نمیتونم انجام بدم باید یه کوئری دیگه بسازم - توی اون هم تشخیص این که الان توی اون کوئری چی هست که مبلغ کلش رو حساب کنه یه خورده مشکله !
میدونم منظورمو متوجه نمیشید اما 1 خورده بهش فکر کنید متوجه میشید منظورم دقیقا چی هست
ممنون
pezhvakco
جمعه 03 دی 1389, 19:17 عصر
اما وقتی query از جای دیگه تغییر میکنه باید هر دفعه این کار رو انجام بدم
جای دیگه کجای ؟
خوب اون کوئری sum رو توی همون کوئری که نمیتونم انجام بدم باید یه کوئری دیگه بسازم
منظورتون از اینکه میگین یک کوئری دیگه بسازم چیه ؟
توی اون هم تشخیص این که الان توی اون کوئری چی هست که مبلغ کلش رو حساب کنه یه خورده مشکله !
خیلی شلوغش کردین با گفتن : " این و اون "
شما یک ADODataSet یا ADOQuery روی فرم بزار و بعد از انجام تنظیمات کانکشن ( Connection ) در اون بخش برنامه که میخوای گزارش بگیری کد دستوری رو که نوشتم به ADODataSet بده و اون رو فعال کن :
procedure TForm13.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var
Com_Tx, Shomare_Mah : string;
begin
Shomare_Mah:= ؟؟ //-- شماره ماه رو از کاربر بگیره -
Com_Tx:='SELECT ISNULL(SUM(price), 0) AS Expr1 ';
Com_Tx:=Com_Tx + 'FROM Table1 ';
Com_Tx:=Com_Tx + 'WHERE (date LIKE ' + QuotedStr('1389/' + Shomare_Mah + '/%') + ') ';
ADODataSet.Close;
ADODataSet.CommandText:=Com_Tx;
ADODataSet.Open;
Label1.Caption:=IntToStr(ADODataSet.FieldByName('E xpr1').AsInteger);
end;
میدونم منظورمو متوجه نمیشید اما 1 خورده بهش فکر کنید متوجه میشید منظورم دقیقا چی هست
باز خوبه خودت میگی ؟
snackeye
شنبه 04 دی 1389, 03:29 صبح
ممنون
کد شما این اررور رو میده :
---------------------------
Debugger Exception Notification
Project Project1.exe raised exception class EOleException with message 'Wrong number of arguments used with function in query expression 'ISNULL(SUM(price), 0)''. Process stopped. Use Step or Run to continue.
اما اونجوری که به نظرم اومد کد شما درواقع همون کد من هست - کد شما الان خروجی که میاره یه کوئری هست با 1 فیلد به اسم expr که فقط مبلغ کل هست - مشکل من دقیقا همینه - من میخوام توی grid تمام چیزا رو نشون بده یعنی نام و تاریخ و مبلغ و .... و در آخر مبلغ کل رو پایین grid نشون بدم - اما اینجوری نمیشه
pezhvakco
شنبه 04 دی 1389, 12:33 عصر
برای پیام خطا : فکر کنم یا کد دستور رو درست ننوشتی یا کد با ساختار جدول هماهنگ نیست .
من میخوام توی grid تمام چیزا رو نشون بده یعنی نام و تاریخ و مبلغ و .... و در آخر مبلغ کل رو پایین grid نشون بدم - اما اینجوری نمیشه
شما یک DBGrid1 بذار روی فرم و اون رو به جدول اصلی که داده ها توش است وصل کن و یک لیبل یا ادیت هم بذار پایین جدول (زیر ستون Price) .
برای نمایش گزارش جدول اصلی تو براساس اون خواصتت فیلتر کن (تاریخ مورد نظر) و اون کوئری رو هم بر همون مبنا بدست بیار و خروجی کوئری رو تو ادیت نمایش بده .
آماتور دلفی
دوشنبه 20 دی 1389, 13:26 عصر
من می خوام جمع یک ستون از یک تیبل رو با کوئری بگیرم و بریزم توی یک متغیر .می شه راهنماییم کنید .
Query2.SQL.Add('select sum(mab),sum(tedad) from khat.db
mohsen24000
دوشنبه 20 دی 1389, 22:25 عصر
var sum_mab,sum_tedad: integer;
begin
query2.close;
query2.sql.clear;
Query2.SQL.Add('select sum(mab) as sum_mab,sum(tedad) as sum_tedad from khat.db');
query2.open;
if query2.recordcount>0 then begin
sum_mab:=query2.fieldbyname('sum_mab').asinteger;
sum_tedad:=query2.fieldbyname('sum_tedad').asinteg er;
end;
end;
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.