View Full Version : کدام زبان برنامه نویسی بهتره؟
sanazbegmaz
چهارشنبه 08 دی 1389, 11:26 صبح
سلام
من می خوام یادگیری طراحی صفحات وب رو شروع کنم
می خواستم بدونم کدوم زبان برنامه نویسی برای این کار خوبه ؟ زبانی که تو بازار کار هم کارایی داشته باشه.
اگه منبعی برای شروع سراغ دارید لطف کنید و لینکش رو برام بذارید
ازتون متشکرم.
Keramatifar
چهارشنبه 08 دی 1389, 13:34 عصر
دوست عزیز
شما ابتدا باید مقدمات برنامه نویسی وب را که شامل html, css, java script, sql است را یاد بگیرید و بعد از آن یکی از زبان های مطرح برای برنامه نویسی Server Side مثل ASP.NET و یا PHP را شروع کنید.
شما هم می تونید از سایت w3schools.com یاد بگیرید، هم می تونید کتاب های مختلفی که در این زمینه منتشر شده رو تهیه و مطالعه کنید، هر دو روش مذکور مستلزم صرف زمان بسیار و پشتکار بسیار است. برای نتیجه گیری بهتر و سریعتر و همچنین برای جلوگیری از روند آزمون و خطا و کسب تجربه می تونید توی دوره های آموزشی برنامه نویس (http://barnamenevis.org/forumdisplay.php?134) شرکت کنید.
hamidre13
چهارشنبه 08 دی 1389, 13:38 عصر
سلام
تا اونجایی که من اطلاع دارم برای طراحی صفحات وب فقط از زبان cssو html استفاده میشه !
راستی به این مقاله نگاه کن فکر کنم بدردت بخوره :
http://www.ittutorial.ir/?p=2476
saeinik
چهارشنبه 08 دی 1389, 17:07 عصر
دوست عزیز اطلاعاتتون خیلی پس کمه این دو زبانی که گفتین زبانهای پایه ای هستن البته css نسبت به html پیشرقته تر هست ولی html فقط برای سایتهای خیلی ساده بکار میره در هر حال تمامی سایتهای طراحی شده به هر زبانی به زبان html ترجمه میشن نه اینکه فقط html زبان طراحی وب باشه. دوست عزیزی که میخواین طراح وب بشین من توصیه میکنم اول html رو در حد آشنایی یاد بگیرین و البته همیشه اصول رو یاد بگیرین بعد به سراغ زبانهایی مثل php و asp برین. برای یادگیری asp که اول باید از vb.net یا سی شارپ شروع کنید یعنی به یکی از این زبانها تا حدودی مسلط باشین بعد خود به خود با مطالعه کتاب و تمرین میتونید ASP کار بشین. در هر حال آقای کرامتی استاد بنده هستند البته اگر ما لیاقت شاگردی ایشون رو داشته باشیم. ایشون بهتر میتونند راهنمایی کنند.
Keramatifar
چهارشنبه 08 دی 1389, 18:43 عصر
دوست عزیز اطلاعاتتون خیلی پس کمه این دو زبانی که گفتین زبانهای پایه ای هستن البته css نسبت به html پیشرقته تر هست ولی html فقط برای سایتهای خیلی ساده بکار میره در هر حال تمامی سایتهای طراحی شده به هر زبانی به زبان html ترجمه میشن نه اینکه فقط html زبان طراحی وب باشه. دوست عزیزی که میخواین طراح وب بشین من توصیه میکنم اول html رو در حد آشنایی یاد بگیرین و البته همیشه اصول رو یاد بگیرین بعد به سراغ زبانهایی مثل php و asp برین. برای یادگیری asp که اول باید از vb.net یا سی شارپ شروع کنید یعنی به یکی از این زبانها تا حدودی مسلط باشین بعد خود به خود با مطالعه کتاب و تمرین میتونید ASP کار بشین. در هر حال آقای کرامتی استاد بنده هستند البته اگر ما لیاقت شاگردی ایشون رو داشته باشیم. ایشون بهتر میتونند راهنمایی کنند.
نظر hamidre13 درست است، برای طراحی فقط از html و css استفاده میشه، از زبان های برنامه نویسی Server Side مثل asp و php برای Dynamic کردن سایت استفاده میشه.
در ضمن css پیشرفته تر از html نیست، بلکه ابزاری هست که شما برای طراحی بهینه تر صفحات html می تونید ازش استفاده کنید، شما با استفاده از css به تنهایی، نمی تونید سایت طراحی کنید ولی با Html به تنهایی میشه سایت طراحی کرد (همانطور که تا چند سال پیش بهمین صورت بود).
ravand
چهارشنبه 08 دی 1389, 20:05 عصر
من یه مطلبی رو در مورد اینکه چگونه یک طراح سایت شویم رو توی وبلاگم چند وقت پیش نوشته بودم . یه سری بهش بزنید:http://barnamenevisi.blogsky.com/1389/03/26/post-40/
Mr FTHEL
پنج شنبه 09 دی 1389, 11:42 صبح
البته php سطح جهانی نداره منظورم اینه که وقتی aspx هست php به درد نمیخوره پیشنهاد من برای طراحی html javascript css میخوای javascript هم برای ست کردنه از اون لحاظ میگم و asp هم که قضیش معلومه
eshpilen
پنج شنبه 09 دی 1389, 12:02 عصر
البته php سطح جهانی نداره منظورم اینه که وقتی aspx هست php به درد نمیخورهمخالفم.
به دلایل مختلف و بنا به شواهد واضح عملی.
وقتی میگید بدرد نمیخوره، پس چطور در این سطح وسیع در تمام وب و نرم افزارهاش داره استفاده میشه؟ حتی در بعضی سایتها و پروژه های بزرگ و سطح بالا هم بکار رفته. گرچه بنظر من بیشتر برای سطح کوچک تا متوسط مناسب هست (که این محدوده به تنهایی هم بقدر کافی وسیع و پرکاربرده).
اگر چیزی در این سطح وسیع استفاده میشه، حتما دلایلی داره و دیگه نمیشه گفت بدرد نمیخوره. مگر اینکه منظور شما از بدرد نخوردن کلی نبوده و منظورتون برای اشخاص/شغل/کاربردها/مکان/زمان خاصی بوده باشه.
البته باید در آینده منتظر بود تا دید آیا ASP.NET سهم بیشتری رو به خودش اختصاص میده یا نه (چون بنظرم نسبت به PHP سابقه و جاافتادگی کمتری داشته).
بهرحال اونطور که دیدم PHP هم درجا نمیزنه و مدام درحال پیشرفت و بهبود و افزایش امکانات هست.
Mr FTHEL
پنج شنبه 09 دی 1389, 12:33 عصر
مخالفم.
به دلایل مختلف و بنا به شواهد واضح عملی.
وقتی میگید بدرد نمیخوره، پس چطور در این سطح وسیع در تمام وب و نرم افزارهاش داره استفاده میشه؟ حتی در بعضی سایتها و پروژه های بزرگ و سطح بالا هم بکار رفته. گرچه بنظر من بیشتر برای سطح کوچک تا متوسط مناسب هست (که این محدوده به تنهایی هم بقدر کافی وسیع و پرکاربرده).
اگر چیزی در این سطح وسیع استفاده میشه، حتما دلایلی داره و دیگه نمیشه گفت بدرد نمیخوره. مگر اینکه منظور شما از بدرد نخوردن کلی نبوده و منظورتون برای اشخاص/شغل/کاربردها/مکان/زمان خاصی بوده باشه.
البته باید در آینده منتظر بود تا دید آیا ASP.NET سهم بیشتری رو به خودش اختصاص میده یا نه (چون بنظرم نسبت به PHP سابقه و جاافتادگی کمتری داشته).
بهرحال اونطور که دیدم PHP هم درجا نمیزنه و مدام درحال پیشرفت و بهبود و افزایش امکانات هست.
ببنید اگر php و asp رو هردو بلد باشید شما حتما از asp استفاده میکنید حتی رتبه برنامه نویسی هارو هم نیگاه کنید asp حتی javascript هم بالا تره بهتره این سوال رو از کسی که asp بده و php بپرسید:چشمک:
eshpilen
پنج شنبه 09 دی 1389, 13:13 عصر
بنده هم PHP بلدم و هم دات نت رو یاد گرفتم (البته هنوز یخورده مونده) و به مزایای دات نت کم و بیش واقفم. در جاهای دیگه هم این رو گفتم که دات نت اصولی تر و قوی تره؛ و به افرادی که فقط دنبال درآمد و شغل از راه برنامه نویسی هستن اغلب دات نت رو پیشنهاد میکنم.
اما این نظر به این معنا نیست که PHP بدرد نمیخوره. بلکه PHP هم کاربردها و مزایای خودش رو داره. اینکه بگیم بدرد نمیخوره یک حرف کلی و مطلق هست که درست نیست. همونطور که الان سی و سی++ و حتی اسمبلی و دلفی بدردنخور نیستن.
یه جاهایی هست که هرکدوم از این زبانها برای بعضی کارها مناسبتر هستن.
ممکنه مجموع افراد/درآمد عمومی در حیطهء دات نت بیشتر باشه، ولی این لزوما به معنای نبود تعداد و درآمد کافی در حیطه های دیگه نیست. این یه مسئلهء نسبی هست.
ضمنا فراموش نکنید که PHP بازمتن و رایگانه و جزیی از پلتفرم LAMP.
درکل منظور من این بود که از بیانهایی به اینصورت که نادقیق و غیرمسئولانه و اغلب ناشی از جهل یا تعصب هستن خودداری کنیم و دقیقتر و منصفانه تر صحبت کنیم. بدرد نخوردن یعنی برای هیچکس و هیچ کاربردی کارایی نداره. درحالیکه درحال حاضر میبینیم شواهد عملی خلاف این رو نشون میدن. از نظر تحلیل منطقی و علمیش هم بنظر من این گفته مردود هست.
شاید منظور ایشون مثلا از نظر درآمد و فرصتهای شغلی در ایران بوده و غیره؛ در اینصورت باید همین شرایط رو بیان میکردن، نه یک بیان کلی بی معنی.
اگر دات نت روی لینوکس هم همونقدر فراگیر و بومی بود و همونقدر آزاد و مورد حمایت جامعهء نرم افزارهای آزاد، بنده مخالفت کمتری با این نظر میداشتم. اما تفاوت در این زمینه حداقل تاحالا اونقدری وجود داره که تفاوت عملی ایجاد کنه. یعنی PHP مزایای قابل توجهی داره که دات نت نداره. از طرف دیگه مثلا سادگی PHP و سبک بودن اونهم خودش یک مزیت فنی حداقل برای بعضی افراد/کاربردها هست.
Mr FTHEL
پنج شنبه 09 دی 1389, 21:30 عصر
بنده هم PHP بلدم و هم دات نت رو یاد گرفتم (البته هنوز یخورده مونده) و به مزایای دات نت کم و بیش واقفم. در جاهای دیگه هم این رو گفتم که دات نت اصولی تر و قوی تره؛ و به افرادی که فقط دنبال درآمد و شغل از راه برنامه نویسی هستن اغلب دات نت رو پیشنهاد میکنم.
اما این نظر به این معنا نیست که PHP بدرد نمیخوره. بلکه PHP هم کاربردها و مزایای خودش رو داره. اینکه بگیم بدرد نمیخوره یک حرف کلی و مطلق هست که درست نیست.
همونطور که الان سی و سی++ و حتی اسمبلی و دلفی بدردنخور نیستن.
یه جاهایی هست که هرکدوم از این زبانها برای بعضی کارها مناسبتر هستن.
ممکنه مجموع افراد/درآمد عمومی در حیطهء دات نت بیشتر باشه، ولی این لزوما به معنای نبود تعداد و درآمد کافی در حیطه های دیگه نیست. این یه مسئلهء نسبی هست.
ضمنا فراموش نکنید که PHP بازمتن و رایگانه و جزیی از پلتفرم LAMP.
درکل منظور من این بود که از بیانهایی به اینصورت که نادقیق و غیرمسئولانه و اغلب ناشی از جهل یا تعصب هستن خودداری کنیم و دقیقتر و منصفانه تر صحبت کنیم. بدرد نخوردن یعنی برای هیچکس و هیچ کاربردی کارایی نداره. درحالیکه درحال حاضر میبینیم شواهد عملی خلاف این رو نشون میدن. از نظر تحلیل منطقی و علمیش هم بنظر من این گفته مردود هست.
شاید منظور ایشون مثلا از نظر درآمد و فرصتهای شغلی در ایران بوده و غیره؛ در اینصورت باید همین شرایط رو بیان میکردن، نه یک بیان کلی بی معنی.
اگر دات نت روی لینوکس هم همونقدر فراگیر و بومی بود و همونقدر آزاد و مورد حمایت جامعهء نرم افزارهای آزاد، بنده مخالفت کمتری با این نظر میداشتم. اما تفاوت در این زمینه حداقل تاحالا اونقدری وجود داره که تفاوت عملی ایجاد کنه. یعنی PHP مزایای قابل توجهی داره که دات نت نداره. از طرف دیگه مثلا سادگی PHP و سبک بودن اونهم خودش یک مزیت فنی حداقل برای بعضی افراد/کاربردها هست.
بازم باهات مخالفم اصلا c++ و C رو با دلفی مقایسه نکن دلفی مال کیه؟ الان تقریبا بیشتر برنامه نویسی ها مثلا برای بیمارستان ها دارن رو میارن به c# و زبان های cو c++ یه سری مزیت ها رو دارن که دلفی دربراشون هیچی نیست اما اینم درست نیست بیایم با هم مقایشه کنیم اینجا رو حق با شما میدم اما به نظرم باید از برنامه ای استفاده کرد که
1. امنیت بالا تر باشه
2.جامع تر باشه
3.راحت تر باشه
4.همه مرورگر ها ساپورت کنند به طور کامل
و خیلی چیزای دیگه
بازم حق به شما مدیم نباید باهم مقایسه کنیم اما من بازم معتقد هستم الان کسی نباید وقتشو تلف کنه برای یاد گرفتن php به نظرم وقت بزاره روی asp خیلی خیلی بهتره و وقتشو تلف نکرده
من نظرم اینه و موافقم باهاش توی زبان های برنامه نویسی
1.جاوا
2.c#
3.c و C++
4.جاوا اسکریپت و سی اس اس و اچ تی ام ال
5.وی بی
6.php
eshpilen
یک شنبه 12 دی 1389, 14:22 عصر
ببینید بحث اصلا این حرفا نیست.
یه کسی گفت PHP بدرد نمیخوره چون دات نت هست. درست؟
من فقط خواستم رفع ابهام کنم و حق مطلب ادا بشه از اینکه این حرف درست نیست یا حداقل دقیق و اصولی نیست و شاید طرف منظور دیگری داشته.
PHP بدرد میخوره به چند دلیل. چون آزادتر از دات نت هست و هویت و آیندش از نظر جامعهء بازمتن و نرم افزار آزاد روشنتر و قابل اتکا تر هست - روی لینوکس بومی هست و کاملا جا افتاده و روی سرورهای ارزان و کارای لینوکس که بخش بزرگی از وب رو اجرا میکنن اکثرا PHP هست و میشه استفاده کرد و نه چیز دیگه - هزینه و محدودیت های انحصاری پلتفرم ویندوز رو نداره - در کل لینوکس و PHP یعنی کلا پلتفرم LAMP حساب کنی فکر میکنم سبک تر هست و روی سرورهای ارزان تری میشه اجراش کرد - و غیره.
همهء اینا چیزهایی هست که با دات نت نداریم یا به اون حد نداریم. و این رو باید درنظر بگیرید که این مزایا شاید برای شما اهمیتی نداشته باشن، اما برای خیلی افراد و کاربردها و شرایط دیگه ممکنه اهمیت داشته باشن.
از طرف دیگه کاربرد این زبان و نیز LAMP و هم خانواده هاشون در تعداد قابل توجهی از سایتها و سیستمها و نرم افزارهای مهم و بزرگ نشون میده که PHP هم قابل استفاده هست و بدردنخور نیست. برنامه نویسان چنین سایتهایی مسلما در سطح پایینی نیستن که بگیم انتخاب اونها اشتباه و غیراصولی بوده.
یه موضوع دیگه هم هست و اون اینکه همیشه تنوع و امکان چند انتخاب باید در بازار و کلا در حیطهء نرم افزار و برنامه نویسی وجود داشته باشه و این به نفع همه هست، حتی کسانی که از دات نت استفاده میکنه. بودن انتخابهای دیگه باعث میشه انحصار بوجود نیاد، شرکتها با هم رقابت کنن تا نرم افزارهاشون رو در مجموع با ترکیبی از حداکثر کیفیت (حداقل برتر از رقبا) و حداقل قیمتی که هزینه ها یا طمعشون قبول میکنه ارائه کنن، و مسائل ریز و درشت دیگه. چون بخصوص شرکتهای تجاری تولیدکنندهء نرم افزارهای انحصاری میدونن اگر مقداری کیفیت کارشون کم بشه یا قیمت رو بخوان زیادی بالا ببرن و محدودیت های انحصاری رو زیاد کنن، عدهء بیشتری رو به سمت نرم افزارهای رقیب و بخصوص انواع آزاد/بازمتن و رایگان میارن و این در نهایت خیلی به ضرر این شرکتها خواهد شد، چون بصورت تصاعدی عمل میکنه و در طولانی مدت برنامه نویسان و رونق برنامه نویسی یک حیطهء رو افزایش میده که بازگشت از این حالت خودش مستلزم صرف هزینهء بیشتری هست.
خلاصه نگید PHP بدرد نمیخوره. دات نت قویتر از PHP هست قبول. ولی دات نت حداقل درحال حاضر با هر شرایط و در هرجا و کاربردی لزوما بر PHP ترجیح داده نمیشه. اینکه بگید PHP بدرد نمیخوره چون دات نت هست، یه چیزی به این سادگی و محدودی نیست و درواقع سر این رشته به خیلی چیزهای دیگه هم ربط پیدا میکنه. یعنی حرف شما معادل این هست که بگید نرم افزار آزاد و بازمتن بدرد نمیخورن چون ویندوز هست. اما همونطور که گفتم شواهد عملی و نظری مدتهاست خلاف این رو نشون میدن. بازمتن بدرد میخوره، باید باشه، مفیده، و خیلی ها حتی از نظر فنی و اقتصادی صرف، این گزینه براشون بهترین گزینه هست.
نمیدونم شما دیگه چه بحثی دارید. چیزی که دلیل کافی براش نیست و نه از نظر عملی و نه از نظر تئوری مبنای کافی نداره و شما فقط به چند جنبهء محدود از برتری های نسبی میپردازید و مسائل و شرایط دیگری رو که مهم و متعدد هستن درنظر نمیگیرید، به سرانجامی نمیرسه جز پافشاری بیهوده. اگر برای این مواردی که گفتم سند و استدلال مخالفی دارید بفرمایید.
منم مخالف این نیستم که دات نت از چند جنبه بهتر از PHP هست. اما این فقط بخشی از تمامی موارده.
شاید مثلا ایرانیها بیشتر روی دات نت کار کنن و این عمدهء فرصتهای شغلی و درآمد بازار کار ما باشه، ولی بازم این هیچ سند و استدلال اصولی ای برای یک نتیجه گیری کلی مثل اونی که بیان شده و تعمیم در سطح جهانی نیست.
eshpilen
یک شنبه 12 دی 1389, 14:33 عصر
بازم حق به شما مدیم نباید باهم مقایسه کنیم اما من بازم معتقد هستم الان کسی نباید وقتشو تلف کنه برای یاد گرفتن php به نظرم وقت بزاره روی asp خیلی خیلی بهتره و وقتشو تلف نکردهمن اصلا کاری به اینکه فردی باید چکار بکنه یا نکنه ندارم.
خودم رو از نظر فکری به ایران و شرایط بازار و تجارت هم محدود نمیکنم.
من همیشه به علم علاقه داشتم و دوست داشتم یک دانشمند باشم. علم قویترین و دقیق ترین ابزار بشر هست.
تفکر منم بر اساس اصول و تحلیل و آمار ریاضی و علمی هست و جز تحلیل و بحث و نظر بصورت اصولی به هیچ چیزی علاقه ای ندارم و ارزشی برای چیزهای دیگه قائل نیستم. چون واقعا هر تفکر و بحث دیگری، بیش از حد ناقص و کم کیفیت و خطاپذیر هست.
اینکه شما معتقد هستی باید اینطور باشه خب به خودتون و شرایط شما برمیگرده. شاید در ایران تقریبا اینطور باشه. شاید برای بیشتر مردم اینطور باشه. اما نه برای همه، همه جا، و هر شرایط و کاربردی.
نرم افزارهای آزاد و بازمتن ویژگیهایی دارن که خیلی جاها استفاده میشن. هم در کاربردهای تجاری و هم کاربردهای علمی و تحقیقاتی و بشردوستانه و غیره.
پس بدردبخور هستن. و یک نرم افزار انحصاری نمیتونه جای اینها رو بگیره. هرچند ادعا نمیکنم دات نت انحصاری هست، اما خب چیزی که هست فعلا در دنیای نرم افزار آزاد/بازمتن و گنو/لینوکس بقدر کافی مورد پذیرش و کاربرد واقع نشده.
1.جاوا
2.c#
3.c و C++
4.جاوا اسکریپت و سی اس اس و اچ تی ام ال
5.وی بی
6.php لیست شما مشکل داره.
چون این زبانها از نظر حیطهء کاربرد در خیلی موارد و جاها سنخیت ندارن.
مثلا شما با سی شارپ و دات نت هم که کار میکنید اگر بخواید خروجی مرورگر و استاندارد وب جهانی بدید، باید نهایتا به HTML و مخلفاتش تبدیل بشه. از این نظر HTML و مخلفاتش رو نمیشه با دات نت و سی شارپ مقایسه کرد چون اصلا هیچکدام کاربردهای دیگری رو شامل نمیشن.
شاید منظور شما از نظر بازار و اولویت یادگیری بوده و نه مقایسهء کلی، ولی بازهم با بیان مبهم و غیراصولی اون رو اظهار کردید.
از اولش گفتم، وسطش گفتم، آخرش هم میگم که من اصلا با این حرفا کاری ندارم. بازار و ایران و اینکه ممد چیکار کنه و تقی چیکار کنه بحث من نیست. بنده اغلب با یک دید کلی جهانی و علمی و در تمام ابعاد، اعم از فنی و اقتصادی و سیاسی و اخلاقی و فرهنگی و غیره، مسائل رو تحلیل و بیان میکنم.
Mr FTHEL
دوشنبه 13 دی 1389, 22:12 عصر
اما به نظرم شما رفتید توی بازار چون php در اختیار عموم قرار میگیره فکر میکنید برتری داره نسبت به asp اما این نظر شماست و نظر هر کس برای خودش محترم هست
گفتید از لحاظ علمی فکر نکنم کد نویسی ربطی به این داشته باشه که بخوام بحث کنم دربارش چون جایی نداره
چیزایی که من گفتم بر اساس کارایی بود که اگر شما بلد باشید حد اقل بیکار نمیشینید
بر اسا تحلیل خودم نظرم گفتم که یک برنامه باید چه خصوصیتی داشته باشه و بر اون اسا asp رو تریح دادم
شاید اگر از اول asp راحت تر در اخیتار بود و رایگان و خیلی چیزای دیگه شما هم همینو انتخاب میکردید
و در آخر همونی که اول گفتم نظر هرکس براش محترم هست منم به نظر شما احترام میزارم اینایی هم که میگم نظر شخیصه منه هرکس بخواد قبول میکنه هرکس نه هم که هیچی اما باز هم معتقد هستم asp برتر هست از php
Slytherin
دوشنبه 13 دی 1389, 22:47 عصر
جناب Mr FTHEL من بحث های شما دو عزیز رو دنبال کردم،
من فکر می کنم که شما در بخشی دچار سوء تفاهم هستید.
ببنید شما می گویید که ASP بهتر از PHP هست اما نمی گویید از چه نظر بهتر است،
به نظر من ملاک های زیادی برای بهتر بودن یک زبان وجود دارند، حتی اگر PHP در یک مورد هم از ASP بهتر باشد، جمله شما نقض می شود.
به عنوان مثال در حال حاضر نمونه های آماده برای PHP بسیار هست و پیاده سازی آن نیز ارزان تر هست،
فرضا اگر شخصی بخواهد یک آپلود سنتر راه اندازی کند، من بعید می دونم که از ASP استفاده کند چون هذینه بسیار بالایی دارد.
در آخر باید بگم که من اعتقاد دارم که برنامه نویسان می بایست با توجه به نیاز هاشون زبان خود را انتخاب نمایند.
در ضمن پیشنهاد می کنم مقاله مقایسه ASP و PHP رو که نوشته علیرضا شیرازی (مدیر بلاگفا) هست مطالعه کنید، ایشون از نظر من به درستی به تمامی نکات مثبت و منفی هر دو زبان در این مقاله اشاره کرده اند....
Mr FTHEL
چهارشنبه 15 دی 1389, 11:57 صبح
جناب Mr FTHEL من بحث های شما دو عزیز رو دنبال کردم،
من فکر می کنم که شما در بخشی دچار سوء تفاهم هستید.
ببنید شما می گویید که ASP بهتر از PHP هست اما نمی گویید از چه نظر بهتر است،
به نظر من ملاک های زیادی برای بهتر بودن یک زبان وجود دارند، حتی اگر PHP در یک مورد هم از ASP بهتر باشد، جمله شما نقض می شود.
به عنوان مثال در حال حاضر نمونه های آماده برای PHP بسیار هست و پیاده سازی آن نیز ارزان تر هست،
فرضا اگر شخصی بخواهد یک آپلود سنتر راه اندازی کند، من بعید می دونم که از ASP استفاده کند چون هذینه بسیار بالایی دارد.
در آخر باید بگم که من اعتقاد دارم که برنامه نویسان می بایست با توجه به نیاز هاشون زبان خود را انتخاب نمایند.
در ضمن پیشنهاد می کنم مقاله مقایسه ASP و PHP رو که نوشته علیرضا شیرازی (مدیر بلاگفا) هست مطالعه کنید، ایشون از نظر من به درستی به تمامی نکات مثبت و منفی هر دو زبان در این مقاله اشاره کرده اند....
اینا دلیل بر بهتر بودنش نیست
امنیت asp بیشتره
راحتر تر میشه باهاش کار کرد
حرفه ای تره
کامل تره و.....
اما بازم هرکی هرچی دوست داره یاد میگیره اما نظره من اینه:چشمک:
در ضمن اگر asp بود برای آپلود سنتر مجانی و php من خودم شخصا asp برمیداشتم
Slytherin
چهارشنبه 15 دی 1389, 16:16 عصر
منظور من این بود که PHP در بعضی جهات برتری داره، مشکل اینه که شما فکر می کنید که حتما باید یکی از دیگر بهتر باشد!
Mr FTHEL
چهارشنبه 15 دی 1389, 18:17 عصر
منظور من این بود که PHP در بعضی جهات برتری داره، مشکل اینه که شما فکر می کنید که حتما باید یکی از دیگر بهتر باشد!
شما کاملا درست میگید اما فکر میکنید هرچی در دسترس تر باشه یا رایگان تر بهتره البته حتما نه اما باید بهتر باشه:چشمک:
بهتره این بحث رو دیگه ادامه ندیم همش اسپم شد
webpower
پنج شنبه 16 دی 1389, 16:28 عصر
فکر کنم برای شروع بهتر باشه از اینجا شروع کنید آموزش html. css . java script البته جاوا اسکریپتش هنوز کامل نیست ولی فکر کنم واسه شما که تازه شروع کردید مفید باشه من خودم هم در حال یادگیریم فکر میکنم بهتر باشه از html و css شروع کنید اگر از من بپرسید میگم html مثل دکمه های یه کیس میمونه و php یا asp مثل سیم پیچی های پشتش. هم سادست هم پرکاربرده واسه کساییه که تازه شروع کردن خودم هم که هیچ تجربه ای نداشتم برای یادگیری html و css از این سایت شروع کردم. در ضمن سعی کنید نرم افزارAdob Dreamweaver رو نصب کنید برای شما که هنوز دستتون به html روون نیست کمک بزرگیه. موقع نوشتن کد کمکتون میکنه!! و باعث میشه کمتر اشتباه کنید. نوشتن کدهای html توی یک برنامه ویرایشگر مثل notepad انجام میگیره و بعد پسوند فایل رو از txt به html تغییر میدید. نوشتن کد توی notepad درست مثل این میمونه که توی صحرا هستید (احتمال پیدا کردن راه خونه سخت تره) اما توی Adob Dreamweaver کافیه سه یا چهار کارکتر تایپ کنید خود نرم افزار یک منو ظاهر میکنه که ادامه کد شما در اون منو هست فقط باید پیداش کنید!! css هم یه روشه برای بهینه کردن صفحتونه (اون هم کد نویسیه) مثلا اینکه رنگ نوشته ها چی باشه یا مشخصات هرچیز دیگه مثل فونت (اندازه،نوع،سبک) یا تنظیمات خود صفحه که شامل عکس پس زمینه اندازه صفحه و ... میشه. خوبیه این سایت اینه که هیچ صحبت یا توضیح اضافی در کار نیست بعد از هر توضیح یک کار جدید یاد میگیرید مثل ظاهر کردن یک دکمه در صفحه یا جای نوشتن یا... اگر هم هنگام کار متوجه شدید که نکاتی از قبل یادتون نیست برگردید و مروری کنید ولی با این فکر جلو برید که با وجود انجمن برنامه نویسان هیچ سوالی بی پاسخ نمیمونه در کل html و css یک اصول دارن و از همون اصول باید برای امور مختلف استفاده کرد مطمئنا شما همون اول اصول رو یاد میگیرید و در طول کار (اگر وقت بذارید حدود یک هفته واسه html) فقط استفاده از اون اصول رو برای انجام کار های مختلف یاد میگیرید مثلا همون ایجاد دکمه یا مکان نوشتن. صحبتهای من در مورد نوشت یک صفحه ساده بود ولی با یاد گرفتن زبان هایی مثل php یا asp یاد میگیرید که به عملکردهای کاربر پاسخ دهید یا اصلا نقش هر عنصر را در صفحه مشخص کنید مثلا وقتی کاربر یک دکمه رو میزنه چه رویدادی اتفاق بیافته.
www.iranw3.com (http://www.iranw3.com)
eshpilen
جمعه 17 دی 1389, 09:51 صبح
بنده هم یه زمانی در دنیای رایانه و برنامه نویسی تازه وارد بودم.
اون زمان دیدن اینهمه حجم و تنوع و پیچیدگی و فهمیدن راه دراز و سختی که باید طی بکنیم برام وحشتناک بود. واسه همین بنظرم احساس و تفکر و اشتباهات افرادی رو که از امثال بنده تازه واردتر هستن کاملا حدس میزنم و درک میکنم. میخواستم فقط مایکروسافت باشه؛ میخواستم فقط ویندوز باشه؛ فقط یک زبان برنامه نویسی؛ و چیزهای محدودی برای یادگیری و کسب مهارت که بشه در زمان کم و با تلاش کم بهشون احاطه پیدا کرد. اما وقتی پیشرفت کردم اساسا به آزادی ایمان آوردم و مثلا طرفدار نرم افزارهای آزاد/بازمتن شدم، چون متوجه شدم که محصولات انحصاری، اجازهء آزادی و پیشرفت و کسب قدرت همه جانبه رو تا یک حد خاصی بیشتر نمیدن و آدمهایی که به اون سد رسیدن و میخوان ازش عبور کنن، یا نمیتونن این کار رو با دنیای انحصاری انجام بدن یا اینکار براشون خیلی سخت تر هست (نسبت به دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن).
در این علم و تخصص زمانی که پیش میری به تدریج متوجه میشی و قبول میکنی که، تنوع لازم، مفید و اجتناب ناپذیره.
علتهاش بطور کلی چی هستن؟
اولا که میفهمی هیچ چیزی نمیتونه همه زمان همه جا و برای همه کاربردی، یعنی در هر شرایطی، بهترین یا حتی قابل استفاده باشه!
چون پارامترهای متغییر زیادی درکل وجود دارن و اوضاع پیچیده ای. ضمنا این پارامترها فقط به ابعاد فنی صرف مربوط نمیشن. شما وقتی تازه کار هستید، فکر میکنید، و آرزو میکنید که، پارامترهای مهم فقط خصیصه های فنی اونم تنها از اون مجموعه ای که درمحدودهء شناخت و توانایی های شماست باشن. اما در واقعیت اینطور نیست. و باید در مقابل واقعیت و حقیقت تسلیم شد و سعی کرد خود رو با اون تطبیق داد، نه اینکه بخوایم واقعیت و حقایقی رو که عملا تغییرپذیر نیستن تغییر بدیم یا نادیده بگیریم/انکار کنیم.
دوما متوجه میشی که تنوع بازهم بیش از این وجود داره، بخاطر تنوع انسانها و فعالیت ارادی و آزادانهء اونها.
هرکس میخواد و میتونه میره یک زبان و فریمورک یا چیزهای بزرگتر یا کوچکتر دیگری رو ایجاد میکنه و یک عده هم ازش پیروی میکن. حالا ممکنه فکر و انگیزه و محصول اون طرف واقعا هم در اصل درست نبوده باشه، اما بهرحال این تشخیص و انتخابی هست که یک عده دارن، و وقتی این زبان و فریمورک و طرفداران و تولیداتش ایجاد و زیاد شد، خودبخود پارامترهای دیگری رو در واقعیت ایجاد و موثر میکنه که شما هم نمیتونید اونها رو نادیده بگیرید. وجود برنامه نویسان و کدها و برنامه های زیاد برای یک زبان برنامه نویسی، شدیدا باعث قوت و تاثیر عملی و بازاری اون میشه.
پس این تنوع حاصل تنوع و تعداد زیاد انسانها همراه با آزادی عمل اونها هست.
و هرگز فکر نکنید که پس بهتره این آزادی رو از مردم بگیریم یا محدود بکنیم.
این آزادی حق طبیعی همهء انسانهاست. و از طرف دیگه برای بقا و سلامت و پیشرفت بشریت در کل فایده های خیلی بیشتری داره و حتی ضروری هست. ولی اثرات جانبی نامطلوبی هم میتونه کم و بیش در هر موردی داشته باشه. اما در کل مثبت و حتی ضروری هست.
فرضا اگر ما این آزادی رو فقط به معدودی شرکت تجاری و انحصاری بزرگ بدیم، فکر میکنید اتفاق بهتری می افته؟ این انتظار بنظرم پایهء محکمی نداره و تفکر در پس اون خیلی ناقص و سطحی و ساده لوحانه هست (ناشی از انسانهایی با بینش محدود و ضعیف)، و ضمنا برای این کار باید اول حقوق طبیعی و رضایت بسیاری از انسانها رو نقض کرد که واضحا هیچکس چنین حقی رو نداره.
آدم به مرور در این رشته و در درجهء بعد کلا در زمینهء علم که تلاش و پیشرفت میکنه، هم ظرفیتش از نظر قدرت ذهنی و حافظه اضافه میشه و هم به تلاش و یادگیری و تطبیق مداوم عادت میکنه و متوجه میشه که این ماهیت ذاتی این جهان هست و انسان ظرفیت تطابق با این شرایط رو داره. اصلا سلامت روح و جسم انسان و پیشرفتش در وادی ماده و معنویت، اساسا با این روش همبستگی عمیق و اساسی ای داره. یعنی همیشه در جریان بودن؛ همیشه درحال یادگیری بودن؛ همیشه درحال تغییر بودن (درصورت نیاز؛ که اغلب نیاز هست)؛ منعطف؛ زیرک؛ فکور (همیشه درحال تحلیل و تفکر و آماده برای ارزیابی و تجدید نظر دوباره دربارهء هرچیزی).
ضمنا یادتون باشه دور زدن یک صخرهء بزرگ خیلی آسونتر و عاقلانه تر از سعی در بالا رفتن یا نابود کردن اون هست.
افرادی که در برابر حقیقت مقاومت میکنن، مثل افراد مغرور یا احمقی هستن که بجای دور زدن یک صخره، میخوان ازش بالا برن یا خوردش کنن؛ قدرتی که ندارن یا برای خودشون و حتی بشریت، در نهایت ریسک و هزینهء خیلی بزرگتری هست. ولی اونها شاید نمیتونن این ریسک و هزینه های کلی دور یا نزدیک رو برای خودشون و جامعه و جهان ببینن، بخاطر اینکه بینش محدود و ضعیف اونها چنین کارایی ای رو نداره.
از طرف دیگه یادتون باشه تغییرات این رشته خیلی گسترده تر و سریعتر از بیشتر رشته های دیگه هست.
علتش رو هم فکر میکنم قبلا بارها گفتم. علت اصلیش بنظر من درحداقلی بودن محدودیت های مادی/فیزیکی در این رشته هست.
در علم الکترونیک، رایانه، و بخصوص برنامه نویسی، ما محدودیت ها و هزینه های فیزیکی و زمانی ناموجود یا حداقلی داریم.
شما هر فکری رو به سرعت و با هزینهء حداقلی میتونید به شرط درست بودن خودتون عملی کنید، و بعدش میتونید با سرعت بسیار بالا و هزینهء بسیار ناچیز اون رو به تعداد نامحدود و در ابعاد جهانی تکثیر و توزیع کنید.
البته پروژه های خیلی بزرگ نیاز به تیم و تشکیلات و سازماندهی درحد ضرورت پیدا میکنن. ولی این پروژه ها محدود هستن و خیلی خیلی کارها رو هر فردی حتی به تنهایی میتونه به شرط داشتن دانش و همت کافی، ایجاد بکنه.
پروژه های حتی متوسط هم در حیطهء نرم افزار، درواقع در مقام مقایسه با خیلی ماشینهای دارای ماهیت فیزیکی، جزو حجیم ترین و پیچیده ترین سیستم ها هستن، تا چه برسه به پروژه های واقعا بزرگ مثل سیستم عامل.
بخاطر همین خصوصیات، دستاوردهای این علم و فناوری با سرعت شگرفی گسترده میشن و تغییر و پیشرفت میکنن.
این یک مزیت هست، اما از جهت تلاش و قدرت تطبیق لازم برای انسان هزینهء جانبی بیشتری داره؛ ولی این هزینه درمقابل مزایای این خصایص چیزی بحساب نمیاد بنظرم!
Slytherin
جمعه 17 دی 1389, 11:26 صبح
شما کاملا درست میگید اما فکر میکنید هرچی در دسترس تر باشه یا رایگان تر بهتره البته حتما نه اما باید بهتر باشه:چشمک:
بهتره این بحث رو دیگه ادامه ندیم همش اسپم شد
ببنید من تو عمرم اصلا با PHP کار نکردم و اصلا هم سعی ندارم که از PHP دفاع کنم اما همانطوری که خودتون هم اشاره کردید و ظاهرا قبول دارید PHP در دسترس تر و رایگان هست، خب من فکر می کنم که این دو یکی از برتری های PHP نسبت به ASP هست. حال اینکه ASP در بسیاری جهات دیگر به PHP برتری دارد.
بگذارید بحث رو با یک مثال تمام کنم،
به نظر شما یک تکواندو کار حرفه ای بهتر است یا یک کشتی گیر حرفه؟!
مسلما هر دو و هیچ کدام!:چشمک:
Slytherin
جمعه 17 دی 1389, 11:31 صبح
eshpilen عزیز البته در ادامه صحبت هاتون با اجازه می خواهم اضافه کنم که همیشه هم یادگیری همه چیز کار چندان مناسبی نیست.
امروزه در ایران اکثر برنامه نویس ها شبیه به آچار فرانسه هستند، سعی می کنند همه زبان ها و تخصص ها رو یاد بگیرند، به نظر من اگر ما فقط از اصول تمامی چیزی بدانیم و سپس کار خود رو در یک رشته تخصصی ادامه بدهیم بهتر است...
son_games
جمعه 17 دی 1389, 12:02 عصر
سلام
من می خوام یادگیری طراحی صفحات وب رو شروع کنم
می خواستم بدونم کدوم زبان برنامه نویسی برای این کار خوبه ؟ زبانی که تو بازار کار هم کارایی داشته باشه.
اگه منبعی برای شروع سراغ دارید لطف کنید و لینکش رو برام بذارید
ازتون متشکرم.
ببینید دوست عزیز.
شما میتونید از php یا asp.net استفاده کنید. ولی html+css واجبه، چون اینها هستند که سایت را میسازند، اما برای داینامیک کردن سایت حتمی باید از php یا asp.net استفاده کنید.
php اوپن سرس هست و حتما قابلیت های اوپن سرس رو میدونید.
asp هم قابلیت های خودش رو داره و زبان مرتبی و قانون مندی است است. ولی php یک زبان چلخته است، یعنی هرطوری و هر کجا که دوست داری میتونی code بنویسی.
من از هر دو استفاده کردم. ولی هیچ وقت حاضر نیستم دیگه با asp.net و c# برنامه بنویسم، چون اصلا از برنامه نویسی با asp لذت نمیبرم.
بعضی از دوستان هم گفتند که php برای پروژه های بزرگ به درد نمیخوره، که باید بگم سخت در اشتباهید. پروژه بزرگتر از facebook ؟
میدونید سایت facebook حدود 400 میلیون کاربر داره، که اگه قرار بود با asp نوشته بشه شاید دیگه بالا نمیوومد.
در ضمن php هیچ چیز از asp کم نداره و به نظر من انعطاف پذیرتر هست و همینطور لذت بخش تر.
اگه کسی میگه asp.net از php قویتره یا بر عکس سخت در اشتباهه و از او میخواهم که برای حرفش دلیل بیاره.
اما این هم در نظر بگیرید که asp دارای framework ای با نام .net هست و دوستان asp.net رو با php مقایشه میکنند
که این هم نا حقی در حق php هست، چون php هم framework های حرفه ای و قوی ای داره. مثل zend که یک غول بی شاخ و دم هست.
نظر من این هست که اگه برنامه نویسی vb.net یا c#.net رو بلدی از asp.net استفاده کن ولی اگه بلد نیستی حتما از php استفاده کن، چون سریع تر به نتیجه میرسی و راحت تری.
eshpilen
جمعه 17 دی 1389, 12:19 عصر
تنوع خیلی مفیده؛ چرا؟
مثلا همین میکروسافت رو درنظر بگیرید.
شاید فکر کنید میکروسافت بیشتر نوآوری های دنیای نرم افزار رو ابداع کرده.
درحالیکه سیستم عامل غولی مثل یونیکس با امکانات شبکه و مالتی تسک و چند کاربری کامل، و اختراعات نرم افزاری زیادی، قبل از اینکه میکروسافت حتی وجود داشته باشه، وجود داشتن.
یا شاید فکر کنید محصولات جدید و ابتکاری ای مثل دات نت که میکروسافت تولید میکنه همش کار خودشه.
اما درواقع زبانهای برنامه نویسی اکثرا از هم ایده میگیرن. حتی الگوریتم و گاهی حتی کد رو مستقیما کپی میکنن.
حتی ویژگیهای زبانهای برنامه نویسی ای که در عمل بکار نرفتن و فقط درحد تئوریک یا آکادمیک مطرح شدن یا در سطح خیلی محدودی بکار رفتن و برنامه نویسان خیلی کمی دارن، در زبانهای معروف و محبوب بکار گرفته شدن.
خیلی وقتها ایده ها بصورت مستقیم و دست نخوره کپی نمیشن، بلکه توسعه و تکمیل روشون صورت میگیره، و یا تغییراتی و ایده های دیگری رو ازشون مشتق میکنن.
ضمنا در خیلی موارد شاید حتی بصورت عمومی بیان و مشخص نشه که فلان ایده و الگوریتم از جای دیگری گرفته شده. تشخیص این موارد برای عموم سخت هست و تنها کسانی که مطالعه و دقت زیاد همه جانبه دارن ممکنه متوجه اونها بشن.
خلاصه علم و پیشرفت یک فرایند جمعی هست، و تنوع، لازمهء کمال و سرعت پیشرفت مناسب اونه.
البته مسلما میکروسافت هم ایده ها و محصولات نوآورانهء متعددی داشته از نظر فنی. ضمنا همیشه که همه چیز نباید کاملا نو باشه تا ارزش داشته باشه؛ یکی که کار جمع آوری و هماهنگ کردن و عملی کردن چنتا ایده رو انجام میده، خودش میتونه کار خیلی بزرگ و ارزشمندی باشه.
از طرف دیگه آزادی هم خیلی مهمه. این آزادی برای رضایت و پیشرفت عادلانهء عموم ضروری هست. و برای ایجاد تنوع هم نقش اساسی ایفا میکنه.
Mr FTHEL
جمعه 17 دی 1389, 16:24 عصر
ببنید من تو عمرم اصلا با PHP کار نکردم و اصلا هم سعی ندارم که از PHP دفاع کنم اما همانطوری که خودتون هم اشاره کردید و ظاهرا قبول دارید PHP در دسترس تر و رایگان هست، خب من فکر می کنم که این دو یکی از برتری های PHP نسبت به ASP هست. حال اینکه ASP در بسیاری جهات دیگر به PHP برتری دارد.
بگذارید بحث رو با یک مثال تمام کنم،
به نظر شما یک تکواندو کار حرفه ای بهتر است یا یک کشتی گیر حرفه؟!
مسلما هر دو و هیچ کدام!:چشمک:
حالا من یه مثلا میزنم پراید بهتره یه بنز؟ هردوش خوبه و لی هیچکدوم :چشمک:
ببخشید همش اسپم شد:اشتباه:
Slytherin
جمعه 17 دی 1389, 19:56 عصر
مثال خوبی زدید!
بله هر دو خوب هستند،
پراید برای افراد کم پول خوبه و هذینه اش کمه، بنز با اینکه کاراییش بهتره ولی هذینه اش بالا هست!
پس هر دو خوب هستند:چشمک:
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.