PDA

View Full Version : راهنمایی جهت انتخاب پروژه ( قسمت دوم ... )



بهزاد علی محمدزاده
چهارشنبه 08 دی 1389, 19:14 عصر
سلام
من هم راهنمایی می خوام برای انتخاب پروژه ( کاردانی ) . اما نه پروژه هایی که در تاپیک مشابه مطرح شده بود .

من هیچ علاقه ایی به کار روی هتل داری . آژانس و پروژه هایی از این نوع ندارم . ( اینها همه خوب اند من دوست ندارم ... )

می خوام روی پروژه ایی متفاوت از اینها کار کنم . با یکی از اساتیدم برای استاد راهنما شدن مشورت کردم و ایشون گفتن در حوزه تخصصی خودشون می تونن به من پروژه پیشنهاد بدن و راهنماییم کنن .

پیشنهاد ایشون : بازی - پردازش تصویر ( مثلا نرم افزاری که تصویر مورد نظر رو از بین تصاویر ( مانند دایره ) پیدا کند ) - تست نرم افزار - خواندن pdf و تبدیل به داکیومنت - برنامه ایی که به جای task با نخ ها کار کند - کار بر روی صدا و تصویر - کار بر روی الگوریتم های مسیر یابی . پیاده سازی بعضی مابحث ساختمان داده ها .

( البته ایشون گفتن که اینها کار جدی می طلبه ... )

با جستجویی که انجام دادم فهمیدم که اینها اکثرا خودشون اصلا یه گرایش تخصصی هستن و خب باید به عنوان تخصص انتخاب بشن .

اما من به مباحث امنیتی ( امنیت شبکه - امنیت نرم افزار ) علاقه مند هستم و می خوام پروژه ام در این حوزه باشه . تا بعد از این کم کم به عنوان گرایش تخصصی انتخابش کنم .

لطفا اگر پروژه هایی در این زمینه می شناسید پیشنهاد بدین .


( محیط برنامه نویسی لینوکس - زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس - کراس پلتفرم و تمایل دارم تو این پروژه QT رو یاد بگیرم ).

بهزاد علی محمدزاده
جمعه 10 دی 1389, 11:42 صبح
بعضی از ما دانشجویان تو وسعت رشته مون گیر کردیم . :ناراحت:

زمان و توان این رو نداریم که خودمون شخصا بریم و رو همه اینها یه مطالعه داشته باشیم تا اینکه بتونیم راهمون رو پیدا کنیم .

به همین خاطر بهترین راه اینه که از تجربه دیگران استفاده کنیم .


من روی چه پروژه ایی کار کنم که بتونم وارد مباحث security بشم ؟

( به عنوان مثال تو بحث مشابه یکی از دوستان به ایجاد کننده بحث همچین پیشنهادی داده بود :

مثلا نرم افزاري كه پنهاني نصب بشه و تمام فعاليت كاربرهاي شبكه زير نظر بگيره
و فقط به خودت نشون بده
جالب نيست؟؟
)

من دنبال پروژه هایی مشابه و اینچنینی می گردم . ( و هر راهنمایی که در این زمینه باشه . سخت بهش نیازمندم ... )

شاید این بحث ها تکراری اند یا بار علمی برای شما ندارن ... اما برای ما خیلی مهم اند چون ممکنه اصلا راه رو اشتباه بریم و عمری رو هدر بدیم ...

من تمام تلاشم و کردم که بحثم و سوالهام طوری نباشه که با جستجو بشه پاسخ اونها رو پیدا کرد ...

eshpilen
یک شنبه 12 دی 1389, 10:04 صبح
مثلا نرم افزاري كه پنهاني نصب بشه و تمام فعاليت كاربرهاي شبكه زير نظر بگيرهاتفاقا بنده قبلا یک نمونهء خیلی ناقص و مقدماتی از چنین چیزی رو درست کرده بودم (بخش دسکتاپ با Qt و بخاطر راحتی و عجله ای که در تکمیلش داشتم بعنوان اینترفیس از یک اینترفیس وبی (سمت سرور با PHP) استفاده کردم). چنین نرم افزاری کلا برای کنترل رایانه از راه دور بکار میره؛ چه در LAN و چه از طریق اینترنت که میتونید یک PC منفرد رو چک یا کنترل کنید.
اینطور پروژه تقریبا یه پروژهء استثنایی هست بخاطر اینکه متنوع و جذاب هست و میشه از سطح مبتدی و خیلی محدود تا سطوح پیشرفته و کامل ادامش داد. کمتر پروژه ای تمام این خصوصیات رو با هم داره. از چند حیطه استفاده میکنه و نیاز به دانش پایه و مهارت در چند حیطه داره. اگر بخواید حرفه ای و امن بشه باید حتما از Cryptography هم درش استفاده کنید که خودش مبحث گسترده و جالبی هست. افزودن امکانات هم اولش از ساده ترین امکانات مثل اسکرین شات گرفتن و فرمان شات داون و بقیهء فرامینی که در خط فرمان داد شروع میشن تا میرسن به موارد پیچیده تر که کار خیلی زیادتری میطلبن. ساده ترینش مثلا امکان چت با کاربر و تبادل فایل هست. بقیهء مثل ارتباط صوتی و ویدئویی و غیره.
اما تنها یک عامل موجب شده که خودم هرگز پروژه های اینطور رو منتشر و حتی روشون بحث نکنم و پیشنهاد ندم. اونم بخاطر این هست که فکر میکنم انتظار منطقی این هست که این پروژه ها توسط عموم و یک عده آدم بی سر و پا براحتی مورد سوء استفاده قرار بگیرن و امنیت و Privacy و حقوق مشروع مردم محل اشکال اینطور پروژه ها هست. حتی وقتی شما کارمندان شرکت خودتون رو هم به اینصورت کنترل میکنید باز ابهام و مسئلهء حقوق مشروعی که کارمندان باید داشته باشن و بطور کلی مشکلات اخلاقی وجود دارن. شاید بعضی ها بگن باید به کارمندان اطلاع بدیم که تحت نظر هستن، ولی شاید حتی اینم کافی نباشه و ضمنا مگه بیشتر افراد نمیخوان این سیستم بصورت مخفی کار کنه؟ اگر مخفی باشه امکان دستکاری اون توسط کارمندان هم کمتر میشه.
خلاصه از نظر شخصی شاید روی چنین چیزی کار کنم، ولی تمایل ندارم در راه دیگری ازش استفاده کنم. یعنی نه انتشار میدم نه پیشنهاد میدم نه در چنین پروژه ای کار میکنم. حداقل تاحالا که چنین نظری دارم و اینطور پروژه ها رو اصلا دوست ندارم؛ یجورایی احساس میکنم استفاده از علم در راه نادرست و برای سوء استفادهء دیگران به خدمت گرفته شدن هست.
تمام اینا باوجود این هست که هر تعداد از این نرم افزارها درحال حاضر وجود داشته باشن!
انسان همیشه باید به مسائل اخلاقی و معنوی توجه داشته باشه؛ این مسائل چیزهای کوچک و غیرواقعی ای نیستن.
همین هم که الان این حرفا رو زدم بخاطر اینکه شما خودت این ایده رو مطرح کردی و ضمنا گفتم شاید دیگران هم نظر و اطلاعات و همفکری ای در اینمورد بتونن ارائه بدن که شاید منو روشن کنه و نظرم رو مقداری تغییر بده.

eshpilen
یک شنبه 12 دی 1389, 10:14 صبح
آدم پیشرفت که میکنه خوبخود ایده های کاربردهای مخفی و جاسوسی و قابل سوء استفاده به ذهنش میاد و توان عملی کردن اونها رو پیدا میکنه. بعضی از هکرها همینطوری از صراط مستقیم دور شدن و نام هکرها رو خراب کردن!
غیر از این موارد خیلی چیزهای دیگری هم هست. بعضیا این ایده ها رو عملی کردن و برنامه هاش رو هم در اختیار دیگران گذاشتن. البته خیلی از این ایده ها و برنامه ها کاربردهای مشروع و واقعا مفید و جالبی هم دارن. بنابراین نمیتونم بگم غیرقانونی هستن. ولی ترجیح میدم روی پروژه های مفید دیگری که قابلیت سوء استفادهء کمتری دارن کار کنم و روی اینطور پروژه ها صرفا بصورت شخصی کار کنم.
چند وقت پیش هم مثلا یه راهی پیدا کردم که بنظر میرسه میشه باهاش محتویات فایلهای داخل پوشه های داکیومنت محدود شدهء کاربران دیگر رو خوند یا فایل ایجاد کرد. هنوز عملا تست کامل روش انجام ندادم. بنظر میرسه هم کاربردهای مفید و مشروع داره و هم کاربردهای نامشروع. به اینصورت شما میتونید به محتویات پوشه های شخصی کاربران دیگر یک رایانه هم دسترسی داشته باشید، درحالیکه بصورت معمول مثلا در محیط ویندوز جلوی این دسترسی گرفته میشه، هرچند که اکانت شما هم ادمین باشه.

بهزاد علی محمدزاده
یک شنبه 12 دی 1389, 15:25 عصر
eshpilen دوست من می فهمم چی می گی . من هم این اخلاقیات برام مهمه . و اگر روی همچین پروژه ایی کار کنم فقط به عنوان تمرین خواهد بود ...