PDA

View Full Version : گفتگو: آمار نگران کننده غلطهای املایی و نوشتاری در پستها

esmit61
پنج شنبه 30 دی 1389, 23:33 عصر
سلام.
چندی پیش یکی از اساتید دانشگاه که دست بر قضا دارای مدرک دکترای کامپیوتر هم می باشند، مثالی رو روی تخته نوشتند و در جایی از لغت "بودجه عرضی" (به جای "بودجه ارزی") استفاده کردند و خوب خودتون تصور کنید که واکنش دانشجویان چه بود...
با ذکر این مقدمه وارد موضوع اصلی میشم:
خیلی وقته که میخوام این حرف رو بزنم ولی احساس میکردم که این سایت جای این بحث نیست. ولی الان واقعاً احساس میکنم که نیاز دارم بیانش کنم. قصد توهین به کسی رو هم ندارم.
راستش توی پستهای مختلفی که توی سایت زده میشه، به کرّات غلط املایی وجود داره. نمیخوام وارد این بحث بشم که دلایلش چیه و در پی ریشه یابی این قضیه هم نیستم. متاسفانه این سایت عموماً توسط قشر تحصیل کرده و یا در حال تحصیل بازدید میشه و این امر مشکل رو جدی تر میکنه...
به وفور دیده ام که افراد مختلف از لغاتی مثل قائدتاً (بجای قاعدتاً) و ... استفاده میکنند (بقیه لغات را ذکر نمیکنم چون ممکنه با یک جستجوی ساده این شائبه بوجود بیاد که قصد توهین به شخص خاصی رو دارم. لغت قائدتاً رو هم به این خاطر ذکر کردم چون حداقل تا الان 7-8 نفر رو دیدم که از اون استفاده کرده اند)
فکر نمیکنم مدیران محترم سایت، جنبه فرهنگی سایت رو نادیده در نظر گرفته باشند. پس پیشنهاد خودم رو هم عرض میکنم:
با اینکه میدونم مدیران عزیز نهایت تلاش خودشون رو جهت رعایت در امانت نوشته های کاربران میکنند، پیشنهاد میکنم از این به بعد پستهایی که دارای غلط املایی هستند، توسط مدیران سایت ویرایش و اصلاح شود. مطمئن هستم این کار به بالابردن علم کاربران کمک خواهد کرد.
از دوستان عزیز هم تقاضا دارم نظر خودشون رو در این مورد با ذکر دلیل اعلام کنند.

vcldeveloper
جمعه 01 بهمن 1389, 01:18 صبح
سلام،

ممنون. مسئله غلط های املایی دغدغه مدیران در تالار مربوط به مدیران هم بوده، ولی حجم زیاد پست ها (بخصوص پست هایی که نیاز به ویرایش دارند)، و لزوم توضیح این موضوع به کاربران مختلف که چرا پست شان ویرایش شده، و اگر غلط املایی داشتند، کجا بوده، باعث میشه که در عمل اصلاح این امر از طریق ویرایش پست ها کار غیرممکن یا حداقل طاقت فرسایی باشه.

esmit61
جمعه 01 بهمن 1389, 09:16 صبح
جناب کشاورز، به نظر من میشه قانونی رو در هنگام ثبت نام کاربران به اطلاعشون برسونید که مثلاً "مدیران سایت حق ویرایش پستها را دارند...." . البته میدونم قانونی با این مضمون فعلاً هم وجود داره.
ولی من احساس میکنم علاوه بر اینکه با انجام این کار ، خود کاربر از اشتباهش آگاه میشه، کاربران دیگه ای که اون پست رو میخونند دیگه به اشتباه لغتی رو یاد نمی گیرند. الان پستهایی با 200-300 بار مشاهده کم کم داره توی این سایت عادی میشه. خوب حالا فکرشو بکنید وقتی لغتی با غلط املایی در سایت قرار می گیره، ممکنه چند نفر به اشتباه اون لغت رو یاد بگیرند و ....
در کل منظورم اینه که انجام این کار به خیلی ها سود میرسونه و یا حداقلش اینه که جلوی ضرر خیلی از افراد رو میگیره.

باعث میشه که در عمل اصلاح این امر از طریق ویرایش پست ها کار غیرممکن یا حداقل طاقت فرسایی باشه.
کاملاً حق با شماست. ولی من با شناختی که از یزرگواری مدیران این سایت دارم، مطمئنم که تا اونجا که بتونند در انجام این امر با هم همکاری خواهند کرد و مطمئن باشند که نجات یک نفر، نجات چندصد نفر از غلط املایی است ! :بامزه:

mostafa_golden
جمعه 01 بهمن 1389, 09:24 صبح
سلام،

ممنون. مسئله غلط های املایی دغدغه مدیران در تالار مربوط به مدیران هم بوده، ولی حجم زیاد پست ها (بخصوص پست هایی که نیاز به ویرایش دارند)، و لزوم توضیح این موضوع به کاربران مختلف که چرا پست شان ویرایش شده، و اگر غلط املایی داشتند، کجا بوده، باعث میشه که در عمل اصلاح این امر از طریق ویرایش پست ها کار غیرممکن یا حداقل طاقت فرسایی باشه.

سلام آقای کشاورز

شما میتوانید این فرهنگ را جا بیندازید که اگر کاربری به پست با غلط املایی برخورد از( طریق آگاه کردن مدیریت از مخالفت ) آن را به مدیر ها گزارش دهد تا ویرایش شود.:متفکر:

مهران رسا
جمعه 01 بهمن 1389, 09:56 صبح
میتونید یک لیست درست کنید و آخر هر ماه در قسمت اعلان های سایت با عنوان "بزرگ ترین غلط های املایی کاربران برنامه نویس در ماه (فلان)" منتشر کنید .
معمولاً کلمات فارسی رو که کسی اشتباه نمی نویسه . اغلب اشتباهات املایی برای کلماتی که ریشه عربی دارند پیش میاد و با این روش میشه طیف وسیعی از شکل صحیح کلماتی که از نظر املایی سخت هستند رو به کاربران یاد داد .

eshpilen
جمعه 01 بهمن 1389, 10:29 صبح
یه چیزی بگم امیدوارم حمل بر خودستایی و توهین نکنید.
اکثر کسانی که غلط املایی زیاد دارن، اصلا از اساس مشکل در منطق و دانش دارن بنظر بنده.
کسی که نمیتونه دوتا جمله رو درست و روشن و اصولی بنویسه، تفکر و مهارت علمی و قدرت ذهنی کافی برای اینکه واقعا یک برنامه نویس دانشمند باشه رو نداره. حداقل بنظر بنده از نظر آماری اینطور هست و شاید به دلایل خاصی استثناء داشته باشه، اما درمورد افراد بیشتری صدق میکنه.
اصلا شما بجز غلطهای املایی، به انتخاب نام تاپیک ها و محتوایی که عنوان میرسونه، به جمله بندی های از اساس مشکل دار و مبهم نوشته های اونها، بدون نشانه گذاری (ویرگول، نقطه ویرگول و غیره)، و به رعایت نکردن خیلی اصول علمی و تخصصی دیگر مثل دادن اطلاعات کافی در موقع پرسش یا مطرح کردن یک باگ و غیره توجه کنید. اینا همش نشانه های بی سوادی محض همه جانبه یا چند جانبه و شاید باید بگیم در اساس، هستن! غیر از اینه؟
در مقالهء معروفی که راجع به خصوصیات هکرها و چگونگی هکر شدن، هکر به معنای یک فرد خوره و متبحر و توانمند، نه به معنای صرف نفوذگر و جوجه هکر، صحبت کرده، به این مطلب که اکثر هکرها از نظر نوشتن و تالیف هم قدرت و استعداد قابل توجهی دارن اشاره شده.
بنظر من اهمیت انتخاب عنوان هوشمندانه و معنا دار که زیادی کلی و مبهم نباشه، مهمتر از غلطهای املایی هست، و جمله بندی و توضیحات و اطلاعات کافی در متن هم از غلط املایی مهمتر هست. اما خیلی ها هم غلط املایی زیاد دارن و هم بقیهء مسائل درموردشون مشکل داره.
مهم نیست که بیشتر افراد اینطور هستن و این چیزی رو ثابت نمیکنه جز اینکه بیشتر افراد ضعیف هستن.
افرادی که مثلا متخصص های ما هستن یا ادعای برنامه نویس بودن دارن ولی این ویژگیها رو از خودشون نشون میدن، بنظر من با احتمال 90% همون اشکالات اساسی ای رو دارن که گفتم.
شما مخالفید؟
البته کاملا استاندارد و بدون اشتباه نوشتن زبان فارسی بخاطر اینکه با عربی آمیخته شده و چند دسته حروف هم صدا داریم و تغییراتی که اصول نگارش اون از قدیم که ما درس میخوندیم تا حالا کرده، انتظار زیادی هست. اما باوجود اینها بهرحال در کل باید اصولی که عرض کردم در یک حد حداقلی موجود باشه، چون بنظرم کاملا ممکن هست و همه باید درسش رو خونده باشن!

ما فارسی رو اشتباه مینویسیم، چون اساسا تفکر و دانش پایهء ما و آموزشی که جذب کردیم مشکل داره. مشکل فارسی و نگارش به تنهایی نیست. منشاء مشکل عمیق تر هست که بین خیلی فعالیت های دیگر ما مشترک هست و اثر خودش رو فقط در نوشتن نشون نمیده. بنظر بنده کیفیت کارهای دیگر ما رو هم پایین میاره و خطا رو بالا میبره. بخاطر همین بنده اصلا نمیتونم به سادگی باور کنم که چنین افرادی برنامه های کامل و دقیق و اصولی و سطح بالا بنویسن.

eshpilen
جمعه 01 بهمن 1389, 10:40 صبح
این افراد چطوری درس خوندن و چی یاد گرفتن نمیدونم!
بنده که درس فارسیم خیلی خوب هم نبود و اصلا بهش اهمیت زیادی هم نمیدادم، باز بنظرم مقایسه که میکنم، نسبت به این افراد خیلی خوب و اصولی مینویسم. معنا و کاربرد بجای دوتا ویرگول و نقطه ویرگول رو یاد گرفتم حداقل، غلط املایی کم دارم، جمله بندی هام رو در یک حداقلی اصولی و دقیق و روشن درست میکنم. به جزییات نوشتن اهمیت میدم.
متون رسمی و یا با کیفیت علم رایانه و برنامه نویسی و کلا علم رو که میخونی، میبینی از کیفیت نگارش بالایی برخوردار هستن و در عمل هم گاهی یک ویرگول میتونه معنای مهمی رو عوض کنه یا حداقل دچار ابهام بکنه. تمام ساختار جملات و فعل ها و کلمات دقیق و معنا دارن هستن. مورد اشتباه و ابهام و بدون دقت و اصول نوشتن خیلی کم هست.
یعنی میخوام بگم اگر این اصول رو ندونی و این دقت رو نداشته باشی، حتی معنای مطالب تخصصی رو هم نمیتونی کامل و دقیق درک کنی.
این افراد یا نمیدونن و رعایت نمیکنن، و یا میدونن و رعایت نمیکنن. درهرصورت میشه گفت در اکثر موارد نمیتونن دانشمندان و برنامه نویسان خوبی باشن. بگذریم که بعضی افراد حتی عملا یجورایی منکر میشن که برنامه نویسی یک علمه!! مثلا طرف نقش ریاضیات رو در برنامه نویسی منکر میشه و میگه بیشترش تجربی هست و تئوری بدرد نمیخوره (این افراد اصلا میدونن چیزهایی مثل الگوریتم های پیشرفته چی هستن؟). طرف که اصلا ماهیت و گسترهء برنامه نویسی رو نمیدونه، یا نمیفهمه و نمیتونه بصورت علمی و اصولی و دقیق و جامع دربارش صحبت کنه، چطور میشه فکر کرد برنامه نویس واقعی و توانمندی هست؟

اگر هم در کل متون انگلیسی چیزهایی مثل غلط املایی درمورد کلمات و گاهی جمله بندی های خارج از سینتاکس و اشتباه زیاد دیده میشه، بنظرم بخاطر اینه که خیلی از اونها رو کسانی که زبان مادریشون انگلیسی نبوده نوشتن. چون همه مجبور هستن با زبان انگلیسی بصورت تخصصی و جهانی کار کنن.

خیلی دوست دارم نظر شما رو دربارهء نظرات و تشخیص خودم بدونم.

esmit61
جمعه 01 بهمن 1389, 14:25 عصر
ممنون از توضیحات خوبتون. تا حدودی با حرفهاتون موافقم. ولی همونطور که اولش عرض کردم، هدف ما ریشه یابی و یا تحلیل این امر نیست. چرا که با اهداف کلی این سایت همخوانی نداره.
بنده عرضی که دارم اینه که نادیده گرفتن این اشتباهات باعث میشه 200-300 نفر (یا حداقل درصدی از اونها) یه کلمه رو به اشتباه یاد بگیرن.
مثلاً توی پستی دیدم که کاربری نوشته بود: "غزیه" (بجای "قضیه"). البته شکی ندارم که این اشتباه سهواً بوده. ولی خوب ممکنه که چندین نفر رو دچار اشتباه کنه...

sobhan1990
جمعه 01 بهمن 1389, 17:55 عصر
معمولاً کلمات فارسی رو که کسی اشتباه نمی نویسه . اغلب اشتباهات املایی برای کلماتی که ریشه عربی دارند پیش میاد و با این روش میشه طیف وسیعی از شکل صحیح کلماتی که از نظر املایی سخت هستند رو به کاربران یاد داد .
من با نظر این دوستمون تا حدودی موافقم. بسیاری از غلط های املایی در کلمات عربیه.

مثل همین مثالی که استاتر موضوع آوردن:

به وفور دیده ام که افراد مختلف از لغاتی مثل قائدتاً (بجای قاعدتاً) و ... استفاده میکنند

اگر بشه لیست لغات عربی رو جمع کرد و این لغات رو کنار بزاریم در حل این موضوع کمک بزرگی میتونه بکنه.

eshpilen
جمعه 01 بهمن 1389, 20:03 عصر
ممنون از توضیحات خوبتون. تا حدودی با حرفهاتون موافقم. ولی همونطور که اولش عرض کردم، هدف ما ریشه یابی و یا تحلیل این امر نیست. چرا که با اهداف کلی این سایت همخوانی نداره.
بنده عرضی که دارم اینه که نادیده گرفتن این اشتباهات باعث میشه 200-300 نفر (یا حداقل درصدی از اونها) یه کلمه رو به اشتباه یاد بگیرن.
مثلاً توی پستی دیدم که کاربری نوشته بود: "غزیه" (بجای "قضیه"). البته شکی ندارم که این اشتباه سهواً بوده. ولی خوب ممکنه که چندین نفر رو دچار اشتباه کنه...
ببخشید؛ اما بنظرم اگر این فروم و این بحث ارتباطی با تحلیل اصولی مطلب و ارتباطش با سواد اصولی و علمی و برنامه نویسی نداشته باشه، با یاد دادن ادبیات فارسی ارتباط خیلی کمتری داره. چون اینجا یک فروم تخصصی برنامه نویسی هست و نه چیز دیگه. اتفاقا بنظر بنده صحبت بنده خیلی اساسی و مفیدتر و مربوط تر هست به قضیه. چون ما باید از بعد تخصصی و تعریف این فروم و فعالیت اصلیمون بررسیش کنیم و اون مسئله از اصل ادبیات فارسی مهمتر و اساسی تر هست. ما باید سعی کنیم اول رشتهء خودمون رو درست تعریف و ارزیابی بکنیم و بحث کنیم و یاد بدیم و یاد بگیریم که چطور باید در این رشته و کلا علم پیشرفت کرد.
شما میخواید مطلبی رو بپوشونید و میگید برای برنامه نویسان ضایع هست.
خودتون فکر کنید که چرا ضایع هست؟
اگر به برنامه نویسی ارتباط نداشت، پس مورد چندانی و ضایع هم نبود؛ حداقل در ارتباط با تخصص و تعریف و قوانین بحثهای این فروم محلی برای مطرح کردن نداشت.
اگر به برنامه نویسی ربط داره و انتظار میره، یعنی احتمالا منظور اینه که چطور کسی برنامه نویس و متخصص هست اما در چنین چیزهای پیش پا افتاده ای مشکل بزرگ داره (که میشه همون استدلال و نتیجه گیری بنده)، پس پوشاندن ظاهری اون فقط یک حیطهء محدود رو برطرف میکنه و ظاهر قضیه رو مخفی میکنه. آیا این افراد از این آموزش چیزی بیشتری هم بابت برنامه نویسی و علم و تخصص یاد میگیرن که توی کارشون تاثیر مثبت زیادی داشته باشه یا فقط املای صحیح چندتا لغت فارسی رو یاد میگیرن تا نشانه های ضعف های اساسی اونها که بنظرم کماکان باقی هست کمتر دیده بشه؟

esmit61
شنبه 02 بهمن 1389, 00:07 صبح
دوست عزیز. ممنون از توجهتون.
قبلاً هم عرض کردم که با حرفهاتون موافقم. ولی به عنوان این بخش دقت کنید: "گفتگو با مسئولین سایت، درخواست و پیشنهاد"
ضمن احترام به فرمایش های شما، باید قبول کنیم که مسئولین این سایت نمی تونند آموزش لغات و ... داشته باشند.
پیشنهاد بنده این بود که حداقل کاری که می تونند انجام بدهند اینه که تا اونجا از دستشون بر میاد لغات رو اصلاح کنند.
مثلاً همه ما با اصطلاح "خلیج **ر*ب*ی" مخالف هستیم. خوب حداقل کاری که میتونیم انجام بدهیم اینه که از نوشتن و بکار بردن این اصطلاح خودداری کنیم و در مرحله بعد اعتراض خودمون رو اعلام کنیم. مثل کاری که مهندس خوش ذوق ایرانی انجام داد و تونست آدرس سایت (http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC+%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B 1%D8%A8%DB%8C&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest) رو در بالاترین رده جستجو قرار بده.
در هر صورت بنده هم با اکثر صحبتهای شما موافق هستم و اعتقادم اینه که این مسائل باید از جای دیگری حل بشه...

xxxxx_xxxxx
شنبه 02 بهمن 1389, 11:38 صبح
سلام،
در حال حاضر بعضی از کاربران وقتی پست یا حتی تاپیکی ازشون حذف میشه، متوجه نمیشن! چه برسه به اینکه پستشون برای رفع غلط های املایی ویرایش بشه!

به نظر من ارزش هزینه اش رو نداره.

esmit61
شنبه 02 بهمن 1389, 18:52 عصر
دوست عزیز، منفعت این کار فقط برای کاربری که لغتی رو اشتباه نوشته نیست، بزرگترین مزیتش اینه که کاربران دیگر رو از یادگیری واژه های نادرست مصون نگه میداره

eshpilen
شنبه 02 بهمن 1389, 19:53 عصر
بنظر بنده اونی همکه از اشتباه نوشتن دیگران به اشتباه میفته، از اولش خیلی کم سواد بوده!! وگرنه خودم با دیدن اشتباه دیگران به اشتباه نمی افتم. بعضی وقتا هم که شک کنم در گوگل سرچ میکنم و نهایتا لغتنامه ای چیزی پیدا میکنم که برام مکشوف بشه. آدم اینقدر شل و بی عرضه باشه که با اینهمه امکانات، صرفا تلقین پذیر از دیگران باشه اصلا باید گذاشتش لای دیوار چین برای بازسازی :لبخند:

مهران رسا
شنبه 02 بهمن 1389, 21:22 عصر
بنظر بنده اونی همکه از اشتباه نوشتن دیگران به اشتباه میفته، از اولش خیلی کم سواد بوده!!
خب همه از روز اول با سواد به دنیا نیومدن که . شما 3 تا پست ارسال کردید ، همش دارید میگید بی سواده ، املا بلد نیست ، انشا بلد نیست ، کاما بلد نیست ، شل و وله ، بی عرضس ، خنگه ، کوره ، کچله ... و به جاری ارائه راه حل ، دارید موج منفی منتقل میکنید .

به نظر من ارزش هزینه اش رو نداره.
بنده هم موافقم . آخه کی وقت داره بشینه املای صحیح کلمات رو به اینو اون یاد بده و پست هارو ویرایش کنه ؟ به جای اینکه بشینیم اینجا غلط های املایی ، نگارشی و نگرشی بگیریم بهتره روی جا انداختن فرهنگ استفاده صحیح از انجمن وقت بذاریم .

JaguarXF
یک شنبه 03 بهمن 1389, 00:10 صبح
اگه قراره کسی که اختیار ویرایش پستها رو داره وقتی صرف کنه بهتره اون وقت رو صرف پاسخگویی به سوالات تالارش بکنه تا اینکه بشینه قاف رو به غین تبدیل کنه.
اگر این ادیتور یک spell check هم داشت خوب میشد.
نکته دیگر هم اینکه حداقل من هیچ موقع کلمات رو حرف به حرف نمیخونم. همین که چشم سر و ته کمله رو اسکن کنه خود کلمه میاد تو ذهن. بنابراین اصلا غلطها اونقدرها هم به دید نمیاند.
از نظر من کاملا پیشنهاد بیخودی بود.

حمید محمودی
یک شنبه 03 بهمن 1389, 01:08 صبح
به نظر من نمیشه در عمل این کار(تصحیح غلط املایی) رو انجام داد و اون spell check برای این ادیتور به نظرم گزینه مناسب تری هست. فایرفوکس از hunspell (http://hunspell.sourceforge.net/) استفاده میکنه و برای اون یه افزونه مناسب هم هست :

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/persian-dictionary
https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/7583/addon-7583-latest.xpi?src=addondetail

http://bahram.maravandi.info/blog/wp-content/uploads/2011/01/spellcheck1.png

SystemAnalyst
یک شنبه 03 بهمن 1389, 01:19 صبح
از نظر من غلط املایی هیچ ربطی به سواد و تحصیلات شخص نداره.بار ها در دانشگاه ها این موضوع بین اساتیدی که رشته های فنی مثل کامپیوتر و برق و مکانیک و ... خوندن نیز مطرح میشه که میگه ما نمی دونیم بعضی وقت ها املای درست فارسی یک لغت چیه و پای تخته انگلیسیش را می نویسیم.دلیلش شاید سال های دور بودن فرد در این رشته ها از زبان فارسی هست.ما مدام عادت کردیم اعداد را انگلیسی بنویسیم و متون تخصصی که تنها متون مورد مطالعه ما متاسفانه هست همه انگلیسی هست و فارسی فقط صحبت می کنیم .با هر ابزار و کامپیوتر کار می کنیم متن انگلیسی هست و 95 درصد سایت هایی که روز مره میریم انگلیسی هست پس قاعدتا این مشکل ادامه پیدا می کنه.ولی راه جلوگیریش چیه راستش نمی دونم!!

مهران رسا
یک شنبه 03 بهمن 1389, 10:48 صبح
اما آیا نباید عمق و گستره و ماهیت واقعی برنامه نویسی برای همگان مشخص بشه و تفاوت افراد در این وادی روشن باشه؟ یعنی آیا اینکه ما بیانی در این زمینه بکنیم بنظر شما نامشروع هست یا مفید نیست؟
خیر ، به شرطی که از صمیم قلب احساس کنید نتیجه مثبت خواهد داشت و هدف چیزی نباشد جز رضای حق تعالی از نظر شرعی بلامانع است ..

#Elahe#
پنج شنبه 07 بهمن 1389, 21:06 عصر
وقتی "ز" و "ظ" و "ذ" و "ض" ، همه شون یه جور تلفظ میشن چنین اشتباهات املائی هم دور از ذهن نیست

این تایپیک بهتر بود تو فروم فرهنگستان ادب فارسی (که وجود نداره) زده میشد نه اینجا !
باز هم افکار ناسیونالیستی !!!

joker
پنج شنبه 07 بهمن 1389, 22:44 عصر
1- لغاتی که عموما اشتباه نوشته میشوند ( مثلا همین قاعدتا را توی سانسور لغات فروم اضافه کنید ) شخص به محض اینکه پستی بفرسته ، میبینه که لغتی که نوشته تبدیل به * شده و خودش میفهمه گند زده :)

2- اشکال از عدم فرهنگ کتاب خوانی هست ، ریشه اصلی بی سوادی و غلط املائی.

پیوست » فقط به خاطر گل روی حوزه خلیج پارس: گچپژ :لبخند:

esmit61
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 23:03 عصر
آخ آخ. امروز دیگه داشتم دیوانه می شدم! طرف "ساده" رو نوشته: صاده !
حالا این ممکنه بخاطر نزدیکی این دو کاراکتر روی کیبورد باشه. ولی آخه باید دقت کرد:ناراحت: