ورود

View Full Version : سرقت برنامه!

daivid_ d31r1
شنبه 09 بهمن 1389, 16:29 عصر
سلام
من يه برنامه نويس هستم!(از اون خيلي مبتدي هاش):متفکر:
و خب يه چيزايي بلدم و خيلي چيزا بلد نيستم...
اما اصل شكايت!
من يه برنامه در رابطه با فروشگاه كتاب براي كسي نوشتم و اين برنامه تا مراحل تحويل برنامه هم ادامه پيدا كرده و تو اين مدت هم برنامه روش كار ميشد ومثلا خطايابي ميشد ودوباره بررسي ميشد اين روند ادامه پيدا كرد مثل هر برنامه ديگه...
از امكانات مهم برنامه ثبت بازيابي ويرايش و حذف كتابها و توليد و چاپ باركد و ارسال پيامك...
ميشه نام ببريم
اما...
تو مراحل پاياني طرف اومد و يه برنامه رو سيستمش نصب ميكنه از طريق اين برنامه كل فلش من كه اين برنامه وسورس كد هاش و يكي دو تا برنامه ديگه توش بود رو دزديد !
من ازش شكايت كردم ولي اون فايلا رو پاك كرده و...
من بايد چيكار كنم؟؟و اينكه چه جور ميتونم پيگيري كنم؟دوستان كسي مرجعي ميدونه كه من بتونم حقمو ازش بگيرم

(اگه جاي سوالم درست نيست لطفا اونو منتقل كنيد)
مرسي

navidkhalilian
شنبه 09 بهمن 1389, 17:44 عصر
دوست عزیز اگر برنامه را قبلا جایی مثلا در شورای عالی انفورماتیک یا ارشاد اسلامی یا هر جای دیگه ثبت کرده باشید میشه پیگیری کرد.در غیر این صورت متاسفم.

Felony
شنبه 09 بهمن 1389, 18:25 عصر
خیلی ساده ؛ بیخیالش شو و از این به بعد حواست رو جمع کن ؛ سورس برنامه رو فلش چی کار میکنه ؟!

syntiberium
شنبه 09 بهمن 1389, 18:36 عصر
شما فقط یک کار می تونید انجام بدید و اون هم اینه که از این اتفاق درس بگیرید که نباید به هیچ کس اعتماد کنید و قبل شروع به تحویل گرفتن پروژه و نوشتن آن راه های نفوذ دیگران به کد هایتان را یاد بگیرید و پیش بینی کنید و از نفوذ آن ها جلو گیری کنید . یکی از بهترین کار هایی که در این مورد می شه انجام داد اینه که کامپیوتری رو که باهاش برنامه می نویسید رو به هیچ وجه به اینترنت وصل نکنید و پورت های خروجی آن را تا وقتی که نمی خواهید آن را تحویل دهید یا روی یک سیستم دیگه آزمایشش کنید موقتا ببندید . یه راه دیگه اینه که توی گوشه کنار های برنامتون یجوری مشخصات خودتون رو درج کنید که اگر دزدیده شد یه مدرک برای شکایت کردن داشته باشید . کلا راه زیاد هست ولی اون پروژه ای را که از دست دادید را فکر نکنم بتونید پسش بگیرید اما می تونید برای آینده تلاش کنید که این اتفاق تکرار نشه .

Felony
شنبه 09 بهمن 1389, 19:00 عصر
یکی از بهترین کار هایی که در این مورد می شه انجام داد اینه که کامپیوتری رو که باهاش برنامه می نویسید رو به هیچ وجه به اینترنت وصل نکنی
مگه سورس Microsoft Flight Simulator روشه ؟!

syntiberium
شنبه 09 بهمن 1389, 19:04 عصر
من گفتم یکی از بهترین کارها حالا هر کسی همون قدر که سورس برنامش براش مهمه همون قدر باید ازش محافظت کنه

حمید محمودی
یک شنبه 10 بهمن 1389, 00:11 صبح
سلام،

دوست عزیز اگر برنامه را قبلا جایی مثلا در شورای عالی انفورماتیک یا ارشاد اسلامی یا هر جای دیگه ثبت کرده باشید میشه پیگیری کرد.در غیر این صورت متاسفم.

آره گویا یه سایت هم معرفی کردن که برنامه نویس ها بیان نرم افزارشون رو ثبت کنن. چند وقت پیش داشتم سایتشون رو میخوندم نوشته بود تنها راه اینکه بشه از نرم افزاری حمایت حقوقی لازم کرد، اینه که طرف بیاد برنامه خودش رو در سایت ما ثبت کنه (و پول بده) بعدش ما اگه مشکلی پیش اومد (شاید) بتوانیم حقش رو به او برگردانیم. جالبه به نظر میرسه. میگم صد تومن برای هر نسخه از برنامه یکمی زیاد نیست؟ البته برای هر Releaseش . حالا هر بار که ما نسخه جدیدی رو میخوایم Publish کنیم، بایستی یه بار دیگه این پول رو پرداخت کنیم. خوبه ایده جالبیه :دی

راستی کسی تا حالا برنامه خودش رو در سایت اینا (softreg.ir) ثبت کرده بیاد یه توضیحاتی در این مورد بده؟ میگم فایده ای هم داره تو این بلبشوی اوضاع نرم افزار کشورمون، اینکار رو انجام بدیم؟ :متفکر:

------
همونطور که دوستان دیگه هم بیان کردن، راهی ندارید. از نظر قانونی که کلا نمیشه پیگیری خاصی کرد.اما اگه برنامه شما خیلی مهم بود و راهی پیدا کردید که بتونید ثابت کنید از شما سرقت شده خب شاید، و البته شاید بتونید با پرداخت هزینه های مالی لازم اتهام سارق رو اثبات کنید.

راه حل ساده تر هم که دوستان گفتند از راه خشونت هست که خب، آموزشش بد آموزی داره؛ نمیتونم بگم :دی

مهمترین چیزی که این شخص سارق به شما یاد داد، اینه که از این بعد حواستان را بیشتر جمع کنید. :)

موفق باشید.

eshpilen
یک شنبه 10 بهمن 1389, 19:43 عصر
اگر بازمتن بنویسی خیالت از این همه دنگ و فنگ و استرس و عصبانیت راحته.
ضمنا حالا که برنامت لو رفته بنظر من بصورت عمومی و بازمتن منتشرش کن تا حداقل اجر معنوی بهت برسه و عموم بشریت ازش استفاده کنن و اون افراد هم نتونن ازش استفادهء انحصاری بکنن فقط به نفع خودشون.
...
البته این حرفا یه نمه شوخی بود، ولی چندان خالی از حقیقت هم نیست.

eshpilen
یک شنبه 10 بهمن 1389, 20:06 عصر
تو مراحل پاياني طرف اومد و يه برنامه رو سيستمش نصب ميكنه از طريق اين برنامه كل فلش من كه اين برنامه وسورس كد هاش و يكي دو تا برنامه ديگه توش بود رو دزديد !

چه جالب؛ چون منم چند بار به چنین برنامه ای فکر کردم که چقدر راحت میشه باهاش اطلاعات مردم رو بدون اینکه بفهمن سرقت کرد. البته فقط از روی کنجکاوی! وگرنه ما دزد نیستیما :لبخند:
این برنامه میتونه هوشمند باشه. ولش کن حالا مهم نیست! ولی اینکه گفتی برام جالب بود بدونم آیا چنین برنامه ای قبلا نوشته و بصورت عمومی منتشر شده.
البته از نظر قدرت برنامه نویسی اینطور کارها هنر نیست. کار نسبتا راحتی هست.

من بايد چيكار كنم؟؟و اينكه چه جور ميتونم پيگيري كنم؟دوستان كسي مرجعي ميدونه كه من بتونم حقمو ازش بگيرم
Only God

ضمنا تقصیر خودت هم بوده بنظرم.
بهتره بعد از این بیشتر احتیاط کنی.
و از این تجربه درس بگیری و چنین اشتباهاتی رو دوباره تکرار نکنی.
ضمنا با هر آدمی کار نکن و آدم شناس باش. بعضیا رو هرکاری بکنی اینقدری مشکل دارن که آخر سر اگر هم بهت خیانت نکنن و از پشت خنجر نزنن ولی اینقدر اذیت میشی که اگر از اول میدونستی باهاشون کار نمیکردی و واقعا ارزشش رو نداشته.
همیشه از نظر قانونی و مستندات رسمی هم سعی کن محکم کاری کنی. البته اگر میشه (فکر نمیکنم نشدنی باشه).
سعی کن در هر مرحله تا میتونی پولش رو بگیری.
و کار مثلا در حد نیمه که هست، قرارداد و تعهد بگیری از طرف که ملزم بشه کار رو با شرایط مشخص شده ای که همون موقع به توافق میرسید، موقعی که تموم شد تحویل بگیره.
جالب اینکه این ترفند رو ریچارد استالمن که بنیانگذار و رهبر جنش نرم افزار آزاد هست جایی بیان کرده که منم یاد گرفتم. چون بعضیا مثلا در دانشگاه یا شرکتی روی یک پروژهء بازمتن کار میکردن و بعد موقع تکمیل شدن اون دانشگاه یا شرکت، ادعای مالکیت نسبت به اون کار میکردن یا حاضر نمیشدن اون رو بصورت بازمتن منتشر کنن؛ درحالیکه اگر کار در حالت نیمه باشه، هم کار اینقدر پیش رفته که کنسل کردنش عاقلانه نیست و هم اونقدری کامل نیست که بتونن بقیش رو خودشون انجام بدن، و بنابراین میخوان حداقل اون رو بصورت بازمتن منتشر کنن تا شهرت و محبوبیتی کسب کنن. یجورایی در این شرایط مجبور هستن به خواست برنامه نویس تن دربدن.

joker
دوشنبه 11 بهمن 1389, 11:58 صبح
ای بابا ما خودمون سورسهای خودمون را بعد از یک هفته نگاهش میکنیم یادمون نیست چیکار کردیم ، دیگه وای به حال دزد سورس :)
نگرانش نباشه ....
شما اگر نرم افزار را همین الان هم بری ثبتش کنی ، کافیه ببینی روی کامپیوتر یک کتابفروشی دیگه نصبه...( حتی روی کامپیوتر خود یارو ، به شرط اینکه ازت رسید نداشته باشه :))) )
پول همه نسخه های نفروخته ات را میتونی ازش بگیری :)

m.soleimani
دوشنبه 11 بهمن 1389, 18:14 عصر
شما اگر نرم افزار را همین الان هم بری ثبتش کنی ، کافیه ببینی روی کامپیوتر یک کتابفروشی دیگه نصبه...( حتی روی کامپیوتر خود یارو ، به شرط اینکه ازت رسید نداشته باشه :))) )
پول همه نسخه های نفروخته ات را میتونی ازش بگیری :)

اگر یارو سورس دزدیده که می‌دونه چه جوری تغییرش بده

اگر بازمتن بنویسی خیالت از این همه دنگ و فنگ و استرس و عصبانیت راحته.

دوست عزیز ما خودمون هم با بچه‌های اوپن سورس رفت و آمد داریم ولی خدایش تو ایران شما یه برنامه را به یه نفر نمی‌تونی بفروشی اگر قید شده باشه اپن سورس هست امکان نداره طرف شده باشه الفبای برنامه نویسی را یاد بگیره میره دنبالش و خودش شروع می‌کنه به کامپایل؛ و نصبش می‌کنه نشد از پسر خاله‌ای کسی کمک می‌گیره برای انجامش. اگه بهش بگی که اوپن سورس هست میگه مگه دیونه شدم برای برنامه مفتی پول بدم تازه اگر متوجه نشه و شما هم بهش نگی و بعد متوجه شد میره ازت شکایت می‌کنه.

من این مورد را تا به حال انجام ندادم ولی یه مورد ثبت اختراع صنعتی بود که وقتی قصد کردیم انجامش بدیم گفتن باید کل نقشه‌ها و مراحل پروژه را برای ثبت شدن تحویل ما بدین که ما ترجیح دادیم بی‌خیال بشیم حداقل طرف یکم وقت بگذاره برای ساخت مورد تقلبیش تا این که یه نفر از مسولان به نام خودش با تفاوت‌های جزیی و با یه نام دیگه ثبت کنه و با استفاده از رانت و قدرت اصلش را بایکوت کنه تازه اگر به صورت ناگهانی متوجه نشیم که عمومی پخش شده

پ ن:
دوستان اگر کسی برنامه‌ای را ثبت کرده مراحلش و قوانین را بگه ممنون می‌شم

موفق باشید

حمید محمودی
سه شنبه 12 بهمن 1389, 00:25 صبح
دوستان اگر کسی برنامه‌ای را ثبت کرده مراحلش و قوانین را بگه ممنون می‌شم

مراحلش که توی سایتشون (softreg.ir ) نوشته و میتونید برید اونجا بخونید ، با این حال سوال بنده رو کسی جواب نداد!!

آره گویا یه سایت هم معرفی کردن که برنامه نویس ها بیان نرم افزارشون رو ثبت کنن. چند وقت پیش داشتم سایتشون رو میخوندم نوشته بود تنها راه اینکه بشه از نرم افزاری حمایت حقوقی لازم کرد، اینه که طرف بیاد برنامه خودش رو در سایت ما ثبت کنه (و پول بده) بعدش ما اگه مشکلی پیش اومد (شاید) بتوانیم حقش رو به او برگردانیم. جالبه به نظر میرسه. میگم صد تومن برای هر نسخه از برنامه یکمی زیاد نیست؟ البته برای هر Releaseش . حالا هر بار که ما نسخه جدیدی رو میخوایم Publish کنیم، بایستی یه بار دیگه این پول رو پرداخت کنیم. خوبه ایده جالبیه :دی
راستی کسی تا حالا برنامه خودش رو در سایت اینا (softreg.ir) ثبت کرده بیاد یه توضیحاتی در این مورد بده؟ میگم فایده ای هم داره تو این بلبشوی اوضاع نرم افزار کشورمون، اینکار رو انجام بدیم؟ http://barnamenevis.images/smilies/yahoo/129.gif

حمید محمودی
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 15:58 عصر
اینو الان توی کامپیوترم پیدا کردم. مراحل ثبت نرم افزار رو توضیح داده. گفتم آپلود کنم شاید به درد دوستان خورد.

JavanSoft
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 20:18 عصر
اینو الان توی کامپیوترم پیدا کردم. مراحل ثبت نرم افزار رو توضیح داده. گفتم آپلود کنم شاید به درد دوستان خورد.

چند نكته در مورد ثبت نرم افزار .
اول اينكه اصلا فكر نكنيد يكي دوروزه انجام ميشه ..گاهي ماهها طول ميكشه بدليل اينكه دوتا وزارت خانه با هم هماهنگ نيستند
دوم قبلا فقط 10 هزارتومن خرجش ميشد حالا بايد 2 بار هزينه ثبت محضر بديد و 100 هزار تومن هم هزينه ثبت نرم افزار
سوم قبل از اينكه برويد نرم افزار را ثبت كنيد برويد ارشاد ببينيد اصلا تاييدش مي كنند يا نه .. فكر نكنيد چون برنامه كتابفروشي است تاييد ميشه ... از من گفتن بود.