PDA

View Full Version : معرفی نرم افزار مدیریت شبکه خشایارشا



veria
چهارشنبه 02 شهریور 1384, 20:17 عصر
معرفی نرم افزار مدیریت شبکه خشایارشا Xerxes Net Manager

مقدمه
جامعه شناسان ، دنیای امروز را بصورت شبکه‌ای از جوامع اطلاعاتی توصیف می‌کنند که در این جوامع هویت افراد متاثر از نقش ایفا شده توسط آنها می‌باشد . بدون شک در دنیای امروز یکی از مهمترین جنبه‌های پیشرفت تکنولوژی که قابل چشمپوشی نیست ICT است . تکنولوژی اطلاعات تکنولوژی‌ای است وابسته به ارتباطات که این ارتباط معمولاً از طریق شبکه‌ها در انواع و اندازه‌های مختلف تامین می‌شود ، از یک شبکه داخلی یا محلی گرفته تا یک شبکه جهانی مانند اینترنت . پایه‌های این پیشرفت موج وسیعی از تکنولوژی‌های رو به توسعه بود . آنچه که امروزه پس از گذشت بیشتر از یک دهه از شروع این موج مورد توجه متخصصین امر قرار گرفته مساله مدیریت و امنیت در شبکه هاست به شکلی که هم اکنون در کشورهایی که به نوعی قطب این تکنولوژی محسوب می‌شوند جز این دو زمینه از تکنولوژی ارتباطات ، سایر رشته‌ها با اشباع متخصصین مواجه شده‌اند و این درحالی است که تقاضا برای این دو زمینه روز به روز افزایش می‌یابد . اهمیت این دو رشته با چند سال تاخیر هم اکنون در کشور ما هم خود را نمایان می‌کند با شروع شدن بحث ظهور دولت الکترونیک و حرکت به سوی جنبش نرم افزاری آهسته آهسته مدیران سازمانها و شرکتهای دولتی و غیردولتی توجه بیشتری به این موضوعات از خود نشان داده‌اند . آنچه که پیش آمده حرکت مدیران و متخصصین امر به سمت نرم‌افزارهایی است که آنها را در زمینه نظارت و مدیریت هرچه بهتر حوزه تحت نظارت خود یاری نماید . این نرم‌افزارها عموماً از طریق بازارهای غیر مطمئن ، بدون گارانتی و خدمات ، ارائه می‌شود و این مسئله دلیلی ندارد جز محدودیتهایی که در کشور ما جهت تهیه نرم افزارهای اصیل (Original) وجود دارد و از طرف دیگر دسترسی به شرکتهای تولید کننده خارجی این محصولات در صورت بروز اشکال ممکن نبوده و کسی پاسخگوی نیاز مدیران نخواهد بود . با توجه به این مسائل و با هدف عینیت بخشیدن به آرمانهای شرکت ایده های مشرق زمین، اقدام به توسعه نرم‌افزاری نموده‌ایم که با گردآوری امکانات مدیریتی در کنار جنبه‌های نظارتی و امنیتی تلاش می‌کند مدیران را از سردرگمی در دنیای وسیع و ناآشنای نرم‌افزارهای پیچیده برهاند و ابزاری مفید ، کارا و کامل را در جهت رفع نیازهای این مدیران توسعه بخشد .

تعریف
نرم‌افزار مدیریت شبکه Xerxes Net Manager نرم‌افزاری است در حوزه مدیریت و امنیت شبکه که جهت عملکرد در سیستم عامل ویندوز (98/98SE/Millenium/NT/2000/XP) طراحی شده است .

جنبه‌های کاربردی

نرم‌افزار Xerxes Net Manager از نظر کاربردی به پنج بخش اصلی زیر تقسیم می شود :

1- ابزارهای مدیریت محلی Local Management Tools
2- کنترلگر ترافیک شبکه Packet Monitoring
3- کنترل و مدیریت از راه دور Remote Control & Management
4- مدیریت اطلاعات پایانه ها بر مبنای پروتکل SNMP
5- کنترل رویدادها Events Control


1- ابزارهای مدیریت محلی Local Management Tools
توسعه این بخش اهداف زیر را دنبال می‌کند :

- کنترل پایانه مدیر بصورت محلی (بررسی و مدیریت اتصالات پورتها مانند Net State و Kill Connection)
- فراهم آوردن امکانات ارتباطی برای مدیر در سطح شبکه (مانند Chat و Email و ...)
- تامین ابزار تحلیل نام حوزه ( مانند Look UP IP و ...) و کنترل اتصالات و پورتها (مانند Port Scan)
- ...

در این قسمت ابزارهایی در اختیار مدیر شبکه قرار می‌گیرد که نیاز به آنها در سرویس‌های ویژه سیستم عامل ، پیش بینی نشده و یا اینکه به کار کشیدن آنها نیازمند سطحی از تخصص بوده که بصورت محدود در اختیار برخی توسعه دهندگان نرم افزار‌ قرار دارد .
فراهم آوری سرویس‌های مفید موجود که اصولاً بصورت پراکنده در سطح سیستم عامل و یا سایر نرم‌افزارهای کاربردی موجود است ،

بصورت مجتمع در قالب یک محیط ، از مشخصات مفید دیگر این بخش است .


2- کنترلگر ترافیک شبکه Packet Monitoring
توسعه این بخش اهداف زیر را دنبال می‌کند :

- به نمایش کشیدن همزمان جزئیات ترافیک شبکه
- ذخیره اطلاعات نمایش داده شده از ترافیک شبکه به درخواست کاربر
- جستجو در اطلاعات ذخیره شده براساس خصوصیات مورد نظر کاربر
- سفارشی کردن نمایش جزئیات ترافیک بر اساس خصوصیات مورد نظر کاربر (حین عملکرد)
- ...

یکی از مهمترین نیازهای مدیریتی ، آگاهی از جزئیات اطلاعات رد و بدل شده‌ ، در شبکه تحت کنترل است . این آگاهی که از بررسی جزئیات به نمایش درآمده از محتوای پاکت‌های اطلاعاتی بدست می‌آید در موارد زیر به یاری مدیر شبکه خواهد آمد :

1- یافتن محل بروز اختلالات به منظور اشکال زدایی شبکه .
2- مشخص کردن پایانه‌ای که در حال تبادل اطلاعات غیرمجاز، چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، می باشد. (به عنوان مثال هنگامی که یکی از پایانه‌ها با تبادل حجم بالایی از اطلاعات ، ترافیک شبکه را به اختلال می‌کشد)
3- تعیین صحت عملکرد نرم افزارهای شبکه‌ای .
4- ...

موضوعی که در این بخش قابل ذکر است تنوع در نحوه ذخیره سازی اطلاعات می‌باشد به این ترتیب که کاربر قادر است به انتخاب خود از هریک از سه قالب زیر برای ذخیره اطلاعات بهره گیرد :

1- قالب TEXT : ساده ترین قالب مورد استفاده است که از طریق ابزارهای ویرایشگر معمولی هم قابل بررسی و مشاهده می‌باشد و ویژگی اصلی آن همین سادگی ذخیره اطلاعات است . خصوصاً در محیط های شبکه که گاهی سیستم عاملهای دیگری غیر از Microsoft Windows وجود دارد .
2- قالب Microsoft Access : عمومی ترین قالب بانک اطلاعاتی مورد استفاده برنامه‌نویسان که نیازی به نصب نرم‌افزارهای جانبی و ابزارهای سرویس خاص ندارد . (البته جز بسته MDAC شرکت Microsoft که بصورت پیش فرض از طریق نرم افزار Internet Explorer در سیستم عامل ویندوز XP وجود دارد) .
3- قالب Microsoft SQLServer : تقریباً حرفه‌ای ترین ابزار بانک اطلاعاتی موجود بر روی سیستم عاملهای شرکت Microsoft می‌باشد و بالاترین درجه امنیت را در میان قالب‌های ذکر شده دارا است ، هرچند جهت عملکرد نیازمند نصب سرویس SQLServer می‌باشد .


3- کنترل و مدیریت از راه دور Remote Control & Management
توسعه این بخش اهداف زیر را دنبال می‌کند :

- کنترل کامل پایانه‌های موجود در شبکه از راه دور شامل :
- کنترل بر پروسه‌ها و برنامه‌های اجرایی
- کنترل بر اتصالات شبکه‌ی پایانه راه دور
- کنترل منابع پایانه راه دور (از قبیل مرور لیست فایلها و پرونده‌ها ، تبادل فایل با پایانه راه دور)
- دسترسی به پوسته فرمان (Command Shell) در پایانه راه دور
- کنترل خروج از سیستم عامل (Shutdown ، Logoff و ...) و راه اندازی مجدد (Reboot) پایانه راه دور
-...

- فرستادن پیغام‌های موردی به کاربران مشخص
- انتشار دستورات در سطح شبکه بصورت فراگیر
- ...

مدیر شبکه پس از کسب آگاهی از وضعیت شبکه تحت مدیریت خود باید بتواند با استفاده از اطلاعات بدست آمده عکس العمل مناسب را در موارد ضروری از خود نشان دهد . این کار بدون در دست داشتن ابزاری جهت اعمال فرامین مدیر بر روی پایانه‌های راه دور موجود در شبکه ممکن نیست . این ابزار باید بتواند علاوه بر اجرای فرامین در جهت جمع آوری اطلاعات تکمیلی در مورد پایانه‌ها به مدیر یاری برساند . این بخش جهت رفع این نیازها و رسیدن به اهداف فوق طراحی شده است .
آنچه که بصورت خاص در مورد این بخش شایان ذکر می‌باشد وجود ابزار مناسب جهت انتشار فرامین سیستم و پیغامها در سطح شبکه بصورت فراگیر است . همانطور که می‌دانیم یک شبکه ممکن است متشکل از حداقل دهها رایانه باشد که انجام یک عمل تکراری مثلاً خاموش کردن آنها نیازمند صرف زمان بسیار طولانی و عملی خسته کننده است ، یا اعلام یک پیغام عمومی در بین تمامی کاربران نیازمند حضور فیزیکی مدیر در محل پایانه هاست . ابزار انتشار فرامین و پیغامها به مدیر سیستم این امکان را می‌دهد که فقط با استفاده از یک خط دستور نسبت به هریک از اعمال فوق و یا مشابه آن اقدام نماید.
لازم به ذکر است که به علت وجود حساسیت بیش از حد امنیتی در این قسمت ، تمامی سعیمان را به کار گرفته‌ایم تا از روشهای لازم (مانند تعیین رمز عبور دلخواه بوسیله مدیر برای دسترسی به درگاههای مشخص شده برای استفاده در این نرم افزار و همچنین ارسال رمز عبور بصورت Hash شده) جهت اطمینان از عدم سوء استفاده بهره ببریم .


4- مدیریت اطلاعات پایانه ها بر مبنای پروتکل SNMP
بکارگیری ابزار استاندارد در نرم افزار یکی از اهداف مهمی بوده که توسعه گران آن مدنظر داشته اند . یکی از ابزارهای استاندارد موجود در دنیای مدیریت شبکه سرویس SNMP یا به طور کامل Simple Network Management Protocol می باشد که از سوی تمامی تولیدکنندگان سیستمهای عامل پذیرفته و اجرا شده و به عنوان یک امکان اختیاری و نیرومند در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت نیز گنجانده شده است . امکانات فراوانی که این سرویس در اختیار مدیران قرار می دهد قابل چشمپوشی نمی باشند و به همین دلیل امروزه اکثر نرم افزارهای مدرن مدیریت شبکه حداقل بخشی از توانایی های خود را مبتنی بر این سرویس توسعه داده اند .
اهداف توسعه این بخش :
- هدف اصلی بکارگیری سرویس SNMP با توجه به طبیعت این سرویس ، کسب و نمایش اطلاعات فراوانی در مورد پایانه
راه دور می باشد از جمله اطلاعاتی در مورد :

- نرم افزاهای نصب شده
- پروسس های فعال
- سرویس های سیستم
- ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات
- سخت افزارهای جانبی
- ساختار سخت افزاری و نرم افزاری شبکه
- ترافیک شبکه
- ...


5- کنترل رویدادها Events Control
گاهی اوقات سیاستهای امنیتی ضرورتاً به گونه‌ای است که نیاز به ابزاری جهت کنترل نا محسوس اطلاعات ورودی کاربران و نحوه عملکرد آنها در پایانه ها را ایجاب می‌کند . این در صورتی است که مدیر شبکه جهت جمع آوری مدارک لازم در مورد نحوه عملکرد یک شخص خاطی ، نیازمند اطلاعاتی بیش از آنچه است که عرفاً حق دسترسی به آنها را دارد و بعضاً به حوزه خصوصی افراد مربوط می‌شود .
این ابزار در حالتی که کاربر در هر وضعیتی از پایانه نسبت به شبکه (به صورت OnLine یا OffLine) قرار داشته باشد اقدام به ثبت رویدادهای صفحه کلید با توجه به محل وقوع (پنجره فعال) آنها می‌نماید و سپس در زمان مناسب نسبت به ارسال آنها (از طریق سیستم پست الکترونیکی ) برای مدیر سیستم اقدام می‌کند .
بدیهی است با توجه به حساسیت موجود در این بخش باید مدیر سیستم کلیه اصول اخلاقی را مد نظر داشته باشد .


ویژگی‌های نرم‌افزار

حجم بسیار کم وسرعت عملکرد بالا
حجم این نرم افزار و ابزارهای جانبی‌اش با تمام قابلیتهایشان به شکل باورنکردنی کم می‌باشد . نتیجه مستقیم این ویژگی اشغال کردن میزان بسیار کمی از منابع سیستم و در نتیجه دست یافتن به سرعت و کارایی بالاست ، در عین حال این خاصیت کمک می‌کند تا نرم‌افزار با حداقل منابع در دسترس سیستم در مواقع بحرانی ، بتواند عمل نماید .

تهیه گزارش و نسخه‌های ذخیره شده از اطلاعات بدست آمده
از آنجا که این نرم‌افزار اطلاعات فراوان و متنوعی از یک شبکه گسترده تحت کنترل مدیر در اختیار وی قرار می‌دهد و از طرفی یک شخص به تنهایی با توجه به محدودیتهای انسانی قادر به ذخیره و پردازش این اطلاعات به صورت ذهنی نیست ، در جای‌جای برنامه از ابزارهای مختلفی جهت گزارش‌گیری ، ذخیره و پردازش اطلاعات بهره گرفته شده است .

امنیت و ضریب اطمینان بالا
زبان برنامه‌نویسی بکارگرفته شده جهت پیاده‌سازی و توسعه این نرم‌افزار ، اسمبلی 32 بیتی (Windows Assembly) و محیط برنامه‌نویسی بکار رفته MASM32 بوده است . طراحی نرم‌افزار Xerxes Net Manager به گونه‌ای است که در آن از هیچ کامپوننت استاندارد و یا Third Party استفاده نشده و کلیه ابزارهایش از طریق Windows API پیاده سازی شده اند ، در نتیجه هیچ شک و شبهه ای در زمینه شکل عملکرد ، بخصوص از دیدگاه امنیتی بوجود نمی آید ، زیرا معمولاً کامپوننت های بکار گرفته شده در اکثر محیطهای توسعه شامل ضعفهای امنیتی خواسته و یا نا خواسته‌ی غیرقابل ردیابی و پوشش هستند .

در پایان شایان ذکر است که کلیه محصولات این شرکت با یک سال خدمات رایگان (در صورت بروز خطا) و پشتیبانی نا محدود ارائه می شود . در ضمن کلیه نسخه های قدیمی در صورت تمایل با نسخه های جدید تعویض شده و فقط ما به التفاوت دریافت می گردد .

Ideas of East Company Home Page : http://www.IdeasofEast.com
Ideas of East Company E-Mail: info@IdeasofEast.com

Inprise
پنج شنبه 03 شهریور 1384, 00:34 صبح
در صورت امکان یک نسخهء آزمایشی ( محدود به زمان یا با قابلیتهای کمتر ) برای بررسی آپلود کن ؛ وقتی سایتت رو دیدم تعجب کردم که نه تنها از نسخه نمایشی خبری نیست ، حتی چند تصویر از نمای نرم افزارها هم وجود نداره ؛ با توجه به وجود هزاران نرم افزار قدرتمند و رایگان ( یا تجاری ولی در ایران رایگان ) ، شاید ارائه و نمود ملموس کارائی برنامه بتونه مفید تر از ارائه لیستی از قابلیتها باشه ؛

مرسی

veria
پنج شنبه 03 شهریور 1384, 13:26 عصر
Inprise
خودت بهتر می دونی که ارائه یک نسخه نمایشی کامل اما محدود به زمان، با توجه به بازار گرم کرکرها، به هیچ وجه روش امنی نیست. اونم وقتی قرار باشه نرم افزار به شکل نامحدود در دسترس قرار بگیره. هر چند نرم افزار مجهز به یک سری راهکارهای به روز حفاظت امنیتی شده، اما هنوز هم نسخه های نمایشی کامل رو با قفل سخت افزاری دارای محدودیت، در اختیار مشتریان مشخص قرار می دیم. به هر حال باید اطمینان بیشری تو این زمینه پیدا کنم.
اما در مورد نسخه های با توانایی های محدودتر، به هر حال نشان دهنده تمام قابلیت های اون نمی تونه باشه. ولی باید به این مساله با دقت بیشتری فکر کنم و به یه تعادل در بین این محدودیت ها برسم.
و در مورد تصاویری از نمای نرم افزار، چشم حتما اقدام می کنم و ممنونم از این که یاد آوری کردی.
اما هر چند ممکنه نتونه به شکل کامل جوابگوی سوالها باشه، می تونم در هر مورد خاص توضیحات بیشتری بدم.
هر چند واقعا دلم می خواد این نرم افزار به وسیله کسانی مثل شما، که تو این زمینه ها کار کردید و تخصص دارید ارزیابی بشه، تا اینکه چند تا مدیر اداره و سازمان بی سواد که فقط بلدن حرف زیادی بزنند و به هیچ وجه ارزیابی شون چه مثبت وچه منفی ارزشی نداره در موردش اظهار نظر کنند.
دلم می خواد یه بحث تخصصی در موردش انجام بشه تا نقاط ضعف و قوتش برام سریع تر مشخص بشه، چون این نرم افزار یه نرم افزار در حال توسعه است و مطمئنن از این نظرات تخصصی استفاده می کنم.
ممنون

Inprise
پنج شنبه 03 شهریور 1384, 16:17 عصر
چنین اتفاقی قبلا" چند بار روی سایت برنامه نویس افتاده و بعضا" نتایج خوبی هم داشته . بهر حال تو مجبور به چیزی نیستی ، اما اگر مایل بودی افرادی برنامه ات رو بررسی کنن و احیانا" با توجه به تفاوت تجربه ها و ذهنیتها ری ویوی اونها رو هم بخونی - و شاید حتی یک لینک هم ازش روی سایتت بگذاری ، صادقانه البته - اینجا میتونه محل خوبی باشه .

در بارهء محدودیت : شک نکن - اگر از استثنائات بی ربطی که ممکنه تو مملکتمون شاهدش باشی بگذریم - کسی نرم افزاری نخواهد خرید که قبل از خودش ، دیگری ، اون رو تست نکرده باشه ، تعدادی ارزیابی و بحث و سوال و جواب و عکس و غیره ازش رو اینترنت نباشه ، و در نهایت توجیه خوبی برای پرداخت پول نداشته باشه . قاعدتا" نرم افزارت رو قربه الی الله در اختیار کسی قرار نمیدی و من نوعی ، حتی پس از تست هم به سختی برای یک نرم افزار ایرانی ممکنه پول بدم ، چه برسه به قبل از تست . خیلی خوبه در وهلهء اول چند سناریوی نمایشی از کاربرد برنامه تعریف کنی و اون سناریو رو با توضیحات خودت و بصورت ویژوال انجام بدی ، یک فایل Pdf حاوی این سناریو ها ، یا حتی یک دموی فلش ، میتونه فوق العاده مفید و موثر باشه . انتشار یک نسخه فوق العاده محدود ولی رایگان یه حرکت کاملا" حرفه ایه . فی المثل میتونی با استفاده از ماژول Snmp ای که برای برنامه ات نوشتی یک برنامه خیلی خیلی کوچک ولی بجای خود مفید ، و البته رایگان ، بنویسی و منتشر کنی و هنگام کاربرد برنامه متذکر بشی که این ، یک بخش کوچک از فلان برنامه است ، با فلان قابلیتها . حتی اگر من نوعی برنامه ات رو نخرم ، هر بار استفاده از برنامه ات اگر چیز خوب و مفیدی باشه ، حس خوبی نسبت به تو - و بالتبع سایر ریلیزهائی که قطعا" در آینده خواهی داشت - ایجاد میکنه . و شاید حتی این از پولی که قراره عایدت بشه هم مهمتر باشه ؛

موفق باشی

veria
جمعه 25 شهریور 1384, 14:27 عصر
سلام Inprise
یه نسخه نمایشی کوچیک از ماژول SNMP Manager، نرم افزار Xerxes Net Manager رو اینجا می گذارم. امیدوارم مورد استفاده و ارزیابی قرار بگیره. منتظر پیشنهادات حرفه ای و تخصصی همه دوستان هستم.
در مورد پیشنهاد اجرای یه سناریو برای به نمایش گذاشتن تواناییهای نرم افزار هم، صرفا مترصد یه فرصت برای سر خاراندنم تا حتما این کار رو انجام بدم.

این نسخه نمایشی شامل یه Traffic Sensor هم میشه که جزییات ترافیک شبکه رو به نمایش میگذاره، اما تو این نسخه صرفا یه network interface قابل مونیتور کردنه. اما نسخه اصلی توانایی مونیتور کردن همزمان تعداد نامحدودی interface رو داره.

veria
یک شنبه 03 مهر 1384, 00:49 صبح
نکته ای که ممکنه در مورد استفاده از سرویس SNMP قابل ذکر باشه اینه که این سرویس به شکل پیش فرض به وسیله ویندوز نصب نمی شه. برای استفاده باید این سرویس از مسیر زیر نصب بشه:
Control Panel -> Add or Remove Programs -> Add/Remove Windows Component -> Management and Monitoring Tools
و در نهایت تیک زدن گزینه Simple Network Management Protocol و تکمیل پروسه نصب.

Inprise
یک شنبه 03 مهر 1384, 00:59 صبح
چرا کدت رو پک کردی ؟ ( جواب اختیاریه ؛ "عشقم کشید" هم میتونه حتی یکی از گزینه ها باشه )

veria
یک شنبه 03 مهر 1384, 01:15 صبح
درست متوجه منظورت نشدم. اگه منظورت از پک، zip کردن فایله به خاطر اینه که فایل اجرایی قابل attach نبود. و دیگه اینکه کدی در کار نیست.

Inprise
یک شنبه 03 مهر 1384, 01:19 صبح
خیر . منظور YoDa بود .

veria
یک شنبه 03 مهر 1384, 01:27 صبح
اها.
خب منظور محکم کاری بود. زیادی محافظه کارم. هر چند تو این مورد به خصوص نیاز چندانی نبود.
و دیگه اینکه ظاهرا زیاد هم کارگر نیست. دلم می خواد بدونم غیر از معاینه اولیه نرم افزار تست هم شده؟

Inprise
یک شنبه 03 مهر 1384, 01:46 صبح
من که وقتی روش نگذاشتم ، موقعیتش نبود . لیکن محکم کاری برای چی و کی ؟ یکی مثل حقیر که لابد در تمام عمرش یک SNMP Client ندیده باید بشینه و با اینترفیس بازی بازی کنه ؟ خوب قاعدتا" اگر من نوعی بتونم کدت رو بررسی کنم میفهمم چه برنامه نویسی با چقدر تجربه این کد رو نوشته و کل نرم افزار چقدر میتونه قابل اعتماد باشه . پک کردنش اونم با یه چیزی مثل یودا ، دو تا کلیک و معکوس یک کلیک وقت میگیره ، لیکن چه نیازی به این کارها هست ؟ شاید فکر کنی این ماجرا خیلی مهمه که اینطور بهش تاکید میکنم ، در واقع اینطور نیست ، اما میخواستم با این یکی دو تا پیشنهاد همون روندی که تو دنیا برای گرفتن گواهینامه های امنیتی طی میشه رو نشون بدم ؛ به عنوان مثال اگر تو بخواهی نرم افزارت رو به ارتش امریکا بفروشی باید یک مجوز ELA3 و یک امتیاز Q3 به بالا داشته باشه و برای گرفتن هر کدام برنامه ات باید لااقل چهار ماه توسط متخصصین مورد تائید ، برای اخذ مدارک فوق بررسی بشه و البته برای این بررسی وجود سورس الزامی نیست ؛ تو مواردی مثل این کسی کدش رو پک نمیکنه ، این یه جور کار ضایع و عجیب محسوب میشه . تو یه کدی نوشتی و تنها کسی نیستی که اینو نوشتی ، قاعدتا" باید بگذاری یک عده ای اون رو بررسی کنن ، حالا چه کد ساده ای مثل SNMP و حواشی اون ، چه یه پردازشگر تصویر خفن . برای یک برنامه نویس هیچی با ارزشتر از این نیست که کد و محصول تلاشش رو دیگران ببینند و بدون مشکل آزمایش کنند ، چه باک ؟ اگر هدف و نیت حفاظت از منابع تجاری ات است که اولا" این راهش نیست و دوما" حتی این مسیر هم راه به جائی نمیبره . بگذریم ؛ از رابطش خوشم نیومد . اما از اینکه داری تلاش میکنی تمام کد رو با اسمبلی بنویسی خوشم اومد ، این مسیر اگر ادامه پیدا کنه میتونه در بلند مدت یه نرم افزار سبک ولی کارا تولید کنه . بهتره برای رابط کاربری ، کمی از قواعد استاندارد ویندوز تبعیت کنی ، معمولا" برنامه های مدیریتی که قراره وظیفهء روتین و مشخصی رو انجام بدن از مشخصه های Windows Explorer تبعیت میکنن ، VMWare رو دیدی ؟ یا SSH Client استاندارد خود SSH و ... ؛ بجای استفاده از ظواهر خاص ، سعی میکنند با تبعیت از ریخت و شمایل ویندوز ، برای کسانی که دائما" درگیر این محیط هستند شرایط قابل پسند و یکریخت تری فراهم کنند ؛ حتی میتونستی با کمی خلاقیت از MMC برای توسعه ماژولهای مختلف برنامه ات استفاده کنی به این ترتیب کاربران برای کاربردهای خاص منظورشون یک MMC برای خودشون میسازند و ماژولهای مورد نظر رو بهش اضافه میکنند ( و قاعدتا" یه سری MMC از پیش طراحی شده هم میتونه برای وظایف خاص وجود داشته باشه ، مثل Policy Editor اکیتو دایرکتوری ) ؛ به عنوان مثال من میتونستم ماژولهای مانیتور و SNMP برنامه ات رو وارد یک MMC کنم و کنسول مدیریتی خودم رو داشته باشم بدون درگیر شدن با هر چیز بی ربط دیگری ، و با در اختیار داشتن رابط یکریخت با سایر اجزای ویندوز ، خصوصا اجزای مدیریتی ( نرم افزارت قرار نیست توسط کاربر عادی استفاده بشه - معمولا" یه مدیر شبکه یا فردی تو این قواره ازش استفاده میکنه و خوبه کمی اخلاق اینجور افراد رو بررسی کنی و ببینی چقدر به استفاده از برنامه های مختلف و قر و قاطی با ظواهر مختلف و پیچیده علاقه مندند )

بعدا" کدت رو آنپک میکنم و یه وقتی روش میگذارم و چند خطی مینویسم ؛ لیکن اگر دوست داری برنامه ات روی یه روند منطقی تر توسعه پیدا کنه ، سعی کن چندان از مسیری که دیگران رفته اند فاصله نگیری . استفاده از رابط استاندارد ، استفاده بهینه از امکانات داخلی سیستم عامل و یکریخت شدن ( و Integration ) در حد امکان با اون ، بهترین مزیت چنین برنامه هائی است . امیدوارم نهایتا" تصور نکنی نوشته های من نافی تلاش با ارزش و شایسته تقدیریت هستند ؛ خیلی خوشحال میشم روزی که نگارش بعدی برنامه ات رو بصورت ماژولهای استاندارد سازگار با MMC ببینم . مثل سایر برنامه های مدیریت شبکه تمام عیار ، و درست مثل کامپوننتهای مدیریتی خود ویندوز .

موفق باشی

veria
دوشنبه 04 مهر 1384, 15:36 عصر
اول، ممنونم که سعی داری با ارایه نظراتت، من رو در زمینه توسعه کد نرم افزارم راهنمایی کنی.
و بعد
یه برنامه نویس هر چه که ورزیده تر می شه، به نسبت دانشش، حس احترام عمیق تری نسبت به حجم و ژرفای کار انجام شده در زمینه این حوزه فناوری توسط پیشروان این فن، پیدا می کنه. روش این افراد هم مبتنی بر همفکری و یاری طلبیدن از دیگران در این جرگه است، چه برسه به یکی مثل من که هنوز دارم تاتی تاتی کنان راه رفتن رو یاد می گیرم ... استفاده از تجربیات دیگران بدون اینکه مجبور به طی مسیر رسیدن به اونا باشی برای هر عاقلی غنیمته.
در مورد این نرم افزار هم، اگه از مساله نو بودن توسعه اون با زبان اسمبلی بگذریم، برای خود من غیر از سر و کله زدن با چند تا rfc دیگه و لذت آشنا شدن با یه مطلب جدید، چیز دیگه ای نداشت و تنها چالشی که ذهن من برنامه نویس رو به خودش مشغول کرد نوشتن ماژول به شکلی بود که بتونه توانایی سرویس دهی چند ریسمانی رو داشته باشه، پس نمی تونم خیلی از نوشتنش مفتخر باشم. دلیل پک کردن نرم افزار هم صرفا رعایت یه سری حداقل های ملاحظات تجاری بود. هر چند به دلیل اینکه کد رو تا حدودی دستکاری کردم نیازی به این کار نبود.
اگه کد رو بررسی کنی و نظرت رو بنویسی که واقعا به من لطف میکنی. اگه یه سری معذوریات حرفه ای نبود مطمئنا سورس نرم افزار رو هم منتشر می کردم، هر چند ممکنه در آینده هم به شکل محدود این کار رو بکنم.
اما در مورد پیشنهاداتت
نوشتن ماژول با توجه به قابلیت به کار گیری در چارچوب MMC فکر خوبیه که ممکنه در آینده روش کار کنم اما مساله اینه که این ماژول قراره که به عنوان بخشی از یه نرم افزار بزرگتر عمل کنه که اصراری در طراحیش به شکل خاص و یکپارچه داشتم که تا امروز ادامه داشته. محیط نرم افزار که بعدا حداقل چند تا تصویر ازش رو سایت می گذارم چیزیه شبیه به نرم افزار Matlab، که در عین حالی که توانایی استفاده از قابلیتهای ویژوال ویندوز برای اجرای دستورالعمهای کاربر رو داره، از یه Command Interpreter متنی هم میشه برای اعمال دستورالعملها استفاده کرد، البته به عنوان یک قابلیت اضافی برای کسانی مثل من که علاقه به این نوع محیط خط فرمانی دارند. البته در حال انجام کار بیشتر روی پر زرق و برق تر و خوش دست تر کردن رابط گرافیکی نرم افزار هستم.
در مورد کد این رو باید اضافه کنم که به خاطر محدود کردنش به یه traffic sensor در این نسخه نمایشی، یکی دو تا از متغیر های هر سنسور که تو نسخه اصلی به همراه باقی متغیرها به شکل محلی معرفی شدن رو، اینجا به شکل متغیر عمومی تعریف کردم که محدودیت سنسورها فقط وابسته به یه فلگ قابل دستکاری نباشه. پس در صورت دیدن کد از این قضیه متعجب نشو.

ممنون

veria
سه شنبه 19 مهر 1384, 20:59 عصر
نسخه بتای جدیدی از ماژول snmp manager رو اینجا می ذارم. اینترفیس نرم افزار شکیل تر و کار با اون تا حدودی راحت تر شده. ضمنا باگ مربوط به بدست آوردن IP در قسمت اسکن کردن Network Interface که بعضی مواقع به وجود می اومد هم رفع شده. امیدوارم نرم افزار مورد استفاده دوستان قرار بگیره.
اینپرایز
این یکی پک نشده، امیدوارم راحت تر مورد ارزیابی قرار بگیره. اگه فرصت بررسی کد رو پیدا کردی خوشحال و ممنون میشم که تجاربت رو در راستای بهبودش در اختیارم بگذاری.

http://www.ideasofeast.com/snmp.jpg (http://www.IdeasofEast.com)

veria
شنبه 07 آبان 1384, 23:03 عصر
نرم‌افزار مدیریت شبکه خشایارشا Xerxes Net Manager نرم‌افزاری است در حوزه مدیریت و امنیت شبکه که جهت عملکرد در سیستم عامل ویندوز طراحی شده است .

نرم‌افزار Xerxes Net Manager از نظر کاربردی به پنج بخش اصلی زیر تقسیم می شود :

1- ابزارهای مدیریت محلی Local Management Tools
2- کنترلگر ترافیک شبکه Packet Monitoring
3- کنترل و مدیریت از راه دور Remote Control & Management
4- مدیریت اطلاعات پایانه ها بر مبنای پروتکل SNMP
5- کنترل رویدادها Events Control

اطلاعات تکمیلی، به همراه تصاویری از بخش های مختلف نرم افزار از طریق سایت شرکت ایده های مشرق زمین قابل دسترسی است. همچنین نسخه ای نمایشی از ماژول snmp نرم افزار با قابلیت مونیتور ترافیک ورودی و خروجی شبکه، از روی سایت شرکت قابل دریافت می باشد.

http://www.IdeasofEast.com

http://www.ideasofeast.com/remote02.jpg (http://www.IdeasofEast.com)