ورود

View Full Version : الگوریتم رمزنگاری

sara_t
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 15:25 عصر
سلام دوستان
توی این بخش درباره دیباگرها و رمزنگارها و....بحث شده بود و من تازه این مباحث رو شروع کردم
حالا اگر من بخام برنامه ام رو اینکریپت کنم چکار باید انجام بدم و ایا نرم افزار خاصی وجود دارد؟ممنون

Nima NT
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 16:58 عصر
منظورتون رو کاملتر بیان کنید ، هدفتون محافظت هست یا فقط کد کردن برنامه ؟ اگر محافظت هست کامپایلر مورد استفاده رو عنوان کنید و اگر هدف کد کردن هست بهتر هستش در تالارهای مربوط به زبان برنامه نویسی خودتون سوالتون رو مطرح کنید.

system32
پنج شنبه 14 بهمن 1389, 20:01 عصر
سلام:

همانطور که دوست عزیزم Nima NT گفته اند اگر شما دنبال برنامه خاصی هستید که برنامه شما را کد کند با کمی جستجو صدها برنامه را خواهید یافت که این کار را انجام می دهند مثلا به لینک روبرو مراجعه کنید http://www.encryptfiles.net/ ولی اگر می خواهید از طریق کدنویسی این کار را انجام دهید لطفا کامپایلر خود را ذکر کنید تا طبق آن به شما کد ارائه شود و یا اینکه در کل شما دنبال روشهای اینکدر کردن هستید درسته؟

sara_t
جمعه 15 بهمن 1389, 00:06 صبح
ممنون
بیشتر هدفم یادگیری برقراری امنیت در یک نرم افزار هست، در واقع با مفاهیم کاملا آشنا باشم و بصورت عملی یتونم بکار ببندم.
مثلا برای رمزنگاری دو حالت هست اول رمزنگاری کد برنامه دوم رمزنگاری دیتاهایی که منتقل میشوند(مانند برنامه های تحت شبکه)
زبان خاصی مدنظرم نیست فکر میکنم اگر اصول رو اول یاد بگیرم بعدا میشه روی زبانهای مختلف بکار برد. با توجه به مطالب این بخش تا جایی که من متوجه شدم من باید روی رمزنگاری ، پکرها، کمپرسورهاو...کار کنم. راحتتر دیدم که اول از رمزنگاری شروع کنم.
ممنون میشم راهنمایی کنید که از کجا شروع کنم؟

Nima NT
جمعه 15 بهمن 1389, 02:22 صبح
برای محافظت از نرم افزار و روشهای موجود بارها بحث شده در همین تالار جستجو کنید به مطالب جامعی میرسید.

eshpilen
جمعه 15 بهمن 1389, 15:53 عصر
مثلا برای رمزنگاری دو حالت هست اول رمزنگاری کد برنامه دوم رمزنگاری دیتاهایی که منتقل میشوند(مانند برنامه های تحت شبکه)
...
زبان خاصی مدنظرم نیست فکر میکنم اگر اصول رو اول یاد بگیرم بعدا میشه روی زبانهای مختلف بکار برد. با توجه به مطالب این بخش تا جایی که من متوجه شدم من باید روی رمزنگاری ، پکرها، کمپرسورهاو...کار کنم. راحتتر دیدم که اول از رمزنگاری شروع کنم.

مبحثی مثل رمزنگاری دیتا برای بطور مثال انتقال از طریق اینترنت بین دو PC یا سرور و کلاینت، معمولا با رمزنگاری هایی که در این تالار برای محافظت از حقوق انحصار فکری برنامه نویسان مطرح شده عملا تفاوت زیادی داره. این دوتا تفاوت های مهمی با هم دارن و دو دستهء جداگانه هستن بنظرم. هرچند مسلما از الگوریتم ها و فناوریهای مشترک زیادی در هردو استفاده میشه.
هرچند بنده تخصص و تجربهء خاصی در زمینهء مبحث حفاظت از حقوق انحصار فکری از طریق روشهای فنی ندارم، اما در زمینهء Cryptography مطالعاتی داشتم و وقتی مقایسه میکنم میبینم این دو مبحث یکی نیستن و تفاوت های فاحشی دارن و بحثهایی هم که در این تالار مطرح شدن دربارهء مباحث پیشرفته و علمی Cryptography نیستن، بلکه بیشتر به مخدوش کردن کد و الگوریتم برنامه و دشوار کردن کار کرکرها برای دور زدن سیستمهای محافظت از استفادهء غیرمجاز (نقض کپی رایت) که برنامه نویسان در برنامه هاشون گذاشتن مربوط میشن.

حالا شما توی فکر کدومش هستید بیشتر و میخواید اول کدوم رو یاد بگیرید؟ یعنی میخواید کسی نتونه بدون اجازهء شما از برنامتون استفاده کنه و براحتی کرک نشه یا الگوریتم برنامهء شما رو نفهمن و از روش تقلید نکنن؟ این یه مبحث هست، و مبحث کاربرد رمزنگاری در امنیت کاربردی یک مبحث دیگه.
درواقع سه تا مبحث داریم که میشه دنبال کرد: 1- امنیت کاربردی 2- امنیت حقوق انحصار فکری 3- رمزنگاری

درواقع رمزنگاری گزینهء 3 ابزاری هست که در هردوی گزینهء 1 و 2 کاربرد داره. یا رمزنگاری یجورایی زیرمجموعهء مبحث امنیت هست. ولی چون رمزنگاری خودش به تنهایی خیلی گسترده و تخصصی و پیچیده هست (با ریاضیات هم زیاد سروکار داره) ممکنه کسی که امنیت رو کامل یاد میگیره، در زمینهء رمزنگاری خیلی متخصص نباشه (اما جاهای کاربرد و طرز استفاده از اونها رو مسلما باید در حد پایه برای مبحث امنیت بدونه).
ضمنا اینکه گفتم «امنیت کاربردی»، این اصطلاح رو خودم برای تفکیک منظور ابداع کردم و شاید درست نباشه یا اصطلاح استاندارد و بهتری داشته باشه.
منظورم از امنیت کاربردی اینه که مسئلهء حفاظت از حقوق انحصار فکری به روشهای فنی مطرح نیست، بلکه امنیت فعالیتهای کاربر و دیتای کاربر و/یا سرور و غیره درمیان هست. بطور مثال در یک نرم افزار بانک الکترونیک. در این نرم افزار ممکنه نرم افزاری که استفاده میشه اصلا بازمتن باشه و نیازی نباشه از حقوق انحصار فکری محافظت کنیم، اما باید از کلاهبرداری و خطاهای مالی جلوگیری بکنیم و نیز از امنیت حیطهء شخصی و محرمانه موندن اطلاعات مالی و شخصی کاربران حفاظت کنیم.