PDA

View Full Version : در مورد فراموتور جست‌و‌جوگر (Metasearch Engine) ایرانی چه می دانید؟

ricky22
جمعه 22 بهمن 1389, 14:00 عصر
http://www.gooyait.com/uploads/biaab_logo.png (http://www.biaab.com/)

محققان دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به طراحی و پیاده‌سازی فراموتور جست‌وجوی اینترنتی شدند.

به گزارش ورد آی تی نسخه آزمایشی این فراموتور جست‌و‌جوگر تا بارگذاری نهایی آن بر روی دامنه‌های www.biaab.com (http://biaab.ir/) به زبان انگلیسی و دامنه www.biaab.ir (http://biaab.ir/) به زبان فارسی برای استفاده کاربران قابل دسترسی است.

این فراموتور جست‌و‌جوگر توسط دکتر حمید حسن پور ، دکتر مرتضی زاهدی و مهندس زارعی از اعضای هیات علمی دانشکده فناوری اطلاعات و کامپیوتر دانشگاه صنعتی شاهرود طراحی و پیاده‌سازی شده است.

فراجستجوگر «بیاب» با ارائه مناسب‌ترین راه برای یافتن مرتبط ‌ترین نتایج جست‌وجو از بیشترین منابع اطلاعاتی موجود بهترین داده‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

این فراجست‌وجوگر با به کارگیری فناوری‌های هوش مصنوعی و داده کاوی بر روی نتایج دیگر موتورهای جست‌وجوگر در هر جست‌و‌جو قادر به ارائه نتایج بهتر نسبت به تمامی منابع اطلاعاتی است.

به زعم مجریان طرح، موتورهای جست‌وجوگری که امروز در جهان استفاده می شوند علاوه بر فراهم کردن اطلاعات برای کاربران خود به مثابه بنگاه های اقتصادی هستند که در راستای منافع اقتصادی خود فعالیت می‌کنند. بر این اساس کشور ما نیاز به فراموتور جست‌وجوی هوشمندی دارد تا با ارائه اطلاعات و اخبار مبتنی بر سلایق و ارزش های هر کاربر شخصی سازی شده و بدین گونه از بازخوانی اطلاعات بی مورد و اتلاف وقت کاربران جلوگیری شود. یکی از عمده دلایل ایجاد این فراموتور جست‌وجوگر شکست انحصار تکنولوژی و سانسور دیتای تولیدی در کشور ایران در مجامع بین المللی خواهد بود که طبق سند راهبردی و برنامه ریزی پروژه تا آینده ای بسیار نزدیک حاصل خواهد شد.

هدف دیگر «بیاب» رقابت با فراموتورها و موتورهای جست‌وجوی دارنده این فناوری است که در عمل بسیاری از منابع داخلی را اصلا در رتبه بندی های خود منتشر نمی کنند و یا با اغراض به عنوان نتایج جست‌وجوی نامطلوب مشخص می کنند.

به گفته مجریان طرح، این فرا جست‌وجوگر با امکان شخصی سازی اطلاعات، امکان پنهان کردن اطلاعات نامناسب اخلاقی و سیاسی و امنیتی را برای هر کاربر خواهد داشت که در فاز دوم پروژه رونمایی خواهد شد.
منبع (http://worldit.ir/?p=581)

ricky22
جمعه 22 بهمن 1389, 14:01 عصر
من یک واژه جستجو کردم نتیجه اش برا خودم رضایت بخش بود نسبت به صحفه اول گوگل.

Slytherin
جمعه 22 بهمن 1389, 14:22 عصر
خب اینکه چیز جدیدی نیست، قبلا هم تعداد زیادی موتور جستجو ایرانی توسط فارسی زبانان ساخته شده بود!
وقتی گوگل، بینگ و یاهو به این خوبی هستند، بعید می دونم کسی از این ابزار تازه استفاده کند....

returnx
جمعه 22 بهمن 1389, 15:07 عصر
این چیزیه که در About خود بیاب وجود داره:

تاریخچه

بیاب در سال 1389 هجری شمسی توسط میلاد زارعی دانشجوی رشته مهندسی نرم افزار دانشجوی رشته مهندسی نرم افزار دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شاهرود و همچنین با کمک و یاری اساتید برجسته دکتر حمید حسن پور و دکتر مرتضی زاهدی و همکاری آقای یوسف زنده دل آغاز به کار نمود. این سایت هم اکنون تحت عنوان نسخه آزمایشی در حال تست و بهینه سازی می باشد.

یکم با توضیحات پست اول تمایز داره...
در کل موتور جستجو خوبیه ولی برای اینکه بتونه با Google و ... رقابت کنه باید یک سری چیز جدید ارائه بده در ضمن یادمون نره خود این موتور جستجو برای جستجو از موتور جستجو هایی مثل Google،Yahoo،ASKو Bing استفاده میکنه...

ricky22
جمعه 22 بهمن 1389, 15:23 عصر
خب اینکه چیز جدیدی نیست، قبلا هم تعداد زیادی موتور جستجو ایرانی توسط فارسی زبانان ساخته شده بود!
وقتی گوگل، بینگ و یاهو به این خوبی هستند، بعید می دونم کسی از این ابزار تازه استفاده کند....
این فراجست‌وجوگر با به کارگیری فناوری‌های هوش مصنوعی و داده کاوی بر روی نتایج دیگر موتورهای جست‌وجوگر در هر جست‌و‌جو قادر به ارائه نتایج بهتر نسبت به تمامی منابع اطلاعاتی است.

sia_2007
جمعه 22 بهمن 1389, 15:32 عصر
دوستان؛ الآن موتور جستجویی جواب میده که تو نتیجش سایتهای تبلیغی رو نیاره
اگه این قابلیت رو به صورت Option ارائه کنه؛ واقعا محبوب میشه
برای مثال شما عبارت کشتزارهای مرگ رو جستجو کنید؛ فقط میتونید لیست بی پایان تبلیغات رو ببینید.

Apache66
جمعه 22 بهمن 1389, 16:16 عصر
با گوگل که فکر نمیکنم بتونه رقابت کنه
به نظر من در حد پروژه بودنش کافیست

Slytherin
جمعه 22 بهمن 1389, 16:35 عصر
سرعت و گرافیکش هم به نظر من خیلی پایین هست.

saeidi.yusuf
دوشنبه 25 بهمن 1389, 10:30 صبح
خیلی خوبه که انقدر به پروژه های ایرانی بها داده می شه ولی یکم واقع بینانه اگر نگاه کنیم فکر نکنم قابل مقایسه با bing و yahoo باشه چه برسه به اینکه بخواد با google رقابت کنه.

ricky22
دوشنبه 25 بهمن 1389, 13:37 عصر
من نمی دانم چرا هیچ کس متن را با دقت نمی خواند؟

HamedNet_ir
دوشنبه 25 بهمن 1389, 13:44 عصر
نتایجش که برای من بهتر از گوگل بود!

هر چی باشه اسپم توش غوطه ور نیست!

dousti_design
دوشنبه 25 بهمن 1389, 14:30 عصر
در مورد Google ایرانی چه می دانید ؟
باید بگم که در حد یک پروژه وطنی(بیشتر از دانشجویی) خوبه اما توصیه میکنم این پروژه ها رو با گوگل و بینگ و... قیاس نفرمایید چون کلا از پروژه ناامید میشید.

من یک واژه جستجو کردم نتیجه اش برا خودم رضایت بخش بود نسبت به صحفه اول گوگل.
یعنی میفرمایید از گوگل بهتر بود؟ دلیل؟

درسته. به نظر من اگه کسی میخواد همچین پروژه های بنویسه باید تخصصیش بکنه یعنی مثلا موتور جستجوگر برای جستجوی آگهی یا...

داده کاوی و هوش مصنوعی؟ مثلا چیکار داره میکنه روی نتایج گوگل؟ اسپم حدف میکنه؟ به نظر من اسپم رو از روی آدرس سایت های مشخص که خیلی معروف شدن تشخیص میده و فیلتر میکنه. یعنی دستی url دادن بهش و با هوش و... نیست.

سرعت و گرافیکش هم به نظر من خیلی پایین هست.
تایید میشه. سرعتش خیلی پایینه
درکل بد نیست اما باید به اندازه حدش قضاوت کنیم مه اینکه با گوگل مقایسه کنیم بعد بگیم این بهتره :لبخند:

scrooch
دوشنبه 25 بهمن 1389, 15:29 عصر
بسمه تعالی

دوستان عزیز سایت برنامه نویس و علاقه مندان فضای مجازی

با درود و عرض ادب و احترام

ابتدا قصد نداشتم مطلبی با عنوان کامنت در این پست درج کنم ولی با توجه به پراکندگی نظرات و ابراز محبت های صمیمانه و بعضا انتقادات سازنده بر آن شدم تا مطلبی چند بیان نمایم:

1. بیاب یک فرا موتور جستجوگر (meta Search Engine) است که تنها نتایج دیگر موتورهای جستجو را پارز و آنالیز میکند و تا فاز هفت هیچ برنامه ای برای ذخیره نتایج (نه کلیک استریم) نخواهد داشت.

2. این فرا جستجوگر در پی یافتن جایگاه خویش میباشد و در پی حذف یا اجبار گرایی نیست.

3. این طرح در ابتدا یک پژوهش ساده بود ولی در حال حاضر بطور جدی پیگیری شده و به عنوان طرح عملیاتی عنوان میشود.

4. جستجوی تصاویر به عنوان فاز دوم در اسفند رونمایی خواهد گردید.

بنده در همینجا اعلام مینمایم که هرگونه انتقادی بر این سایت وجود داشته باشد بوسیله ایمیل: info@biaab.com قابل دریافت میباشد و پیشاپیش از انتقادات سازنده بیش از تمجیدات بی پایه استقبال مینماییم.

در پایان از تمامی دوستانی که تشکر و مخصوصا انتقادات سازنده خود را در سایت برنامه نویس بیان نمودند کمال تشکر را دارم.

باور داریم که بجز با درک و بررسی انتقادات شما عزیزان صاحب نظر ره به جایی نخواهیم برد.

و من الله توفیق

میلاد زارعی

sobhan1990
دوشنبه 25 بهمن 1389, 17:22 عصر
دوستان؛ الآن موتور جستجویی جواب میده که تو نتیجش سایتهای تبلیغی رو نیاره
اگه این قابلیت رو به صورت Option ارائه کنه؛ واقعا محبوب میشه
برای مثال شما عبارت کشتزارهای مرگ رو جستجو کنید؛ فقط میتونید لیست بی پایان تبلیغات رو ببینید.
فایر فاکس افزونه ای داره بنام googleoptimize
اینو نصبش کنید بعد یه قسمتی داره بنام Filter
که لیست سایت های تبلیفاتی که میشناسید بهش میدی و دیگه توی سرچ واست نمیان.

ricky22
دوشنبه 25 بهمن 1389, 22:38 عصر
یعنی میفرمایید از گوگل بهتر بود؟ دلیل؟

نه.
گفتم نتایج جستجو آن برای یک واژه ی خاص نسبت به نتایج بدست آمده توسط گوگل در صحفه اول بهتر بود برای من.
عمده ی دلیل عدم وجود SPAM بود.

Software.Student2010
سه شنبه 26 بهمن 1389, 00:37 صبح
سلام

منم راضی بودم

اولین جستجوی من عبارت کارشناسی ارشد بود و نتایج خوبی رو برای من لیست کرد. اصلا کاری به گوگل و بینگ و یاهو ندارم. فقط گفتم نیاز من رو برآورده کرد.

من راضی هستم و جز بوک مارک های خودم اضافه کردم.

Amir Oveisi
سه شنبه 26 بهمن 1389, 14:41 عصر
خیلی جالب بود و امیدوارم به شکل جدی ادامه داشته باشه تکمیلش.

دوستان گرامی که سعی بر مقایسه این meta search engine با گوگل یا هر search engine دیگه ای دارن باید خدمتشون عرض کنم که کار کاملا اشتباهی دارن می کنن! چون ماهیت این دو چیز با هم متفاوته و مقایسشون کار درستی نخواهد بود!

موفق باشید

NIK
سه شنبه 26 بهمن 1389, 16:40 عصر
نتایج گوگل هنگام جستجوی عبارات فارسی افتضاحه.ظاهرا برنامه ای هم برای حذف آدرسهای اسپم نداره.
امیدوارم تمرکز این پروژه بر نتایج جستجوی عبارات فارسی باشه.

mostafa2
چهارشنبه 27 بهمن 1389, 11:56 صبح
با توجه به امکانات سخت افزاری ما تو ایران سایت خوبی به خصوص که از کم شروع کرده و رو به پیشرفت و تیمی پشت این موضوع است اگه حمایت دولت باشه چه بهتر به هر حال تو این قضیه دولت هم منافعی داره.

به عنوان یک ایرانی خیلی خوشحال شدم اگه ادامه دار باشه و پیشرفت کنه می تونیم بهش افتخار کنیم.

Slytherin
چهارشنبه 27 بهمن 1389, 13:23 عصر
با توجه به امکانات سخت افزاری ما تو ایران سایت خوبی به خصوص که از کم شروع کرده و رو به پیشرفت و تیمی پشت این موضوع است اگه حمایت دولت باشه چه بهتر به هر حال تو این قضیه دولت هم منافعی داره.

به عنوان یک ایرانی خیلی خوشحال شدم اگه ادامه دار باشه و پیشرفت کنه می تونیم بهش افتخار کنیم.

من به شخصه اگر قرار باشه که دولت در این پروژه سرمایه گذاری کنه از همچین چیزی استفاده نخواهم کرد،
مطمئنم خیلی ها مثل من هستند و نمی تونند به سایتی که از طرف یک سازمان دولتی حمایت میشه، از نظر امنیت تبادل اطلاعات اعتماد کنند...

md_davari
چهارشنبه 27 بهمن 1389, 17:43 عصر
من به شخصه اگر قرار باشه که دولت در این پروژه سرمایه گذاری کنه از همچین چیزی استفاده نخواهم کرد،
مطمئنم خیلی ها مثل من هستند و نمی تونند به سایتی که از طرف یک سازمان دولتی حمایت میشه، از نظر امنیت تبادل اطلاعات اعتماد کنند...

یعنی میفرمایید که گوگل و یاهو که در حال حاضر استفاده می‌شوند، از نظر امنیت تبادل اطلاعات در حد اعلای خود هستند؟
به هر حال که من در هر دو صورت ازش استفاده می‌کنم و مایه‌ی خشنودی و افتخار است که پروژه‌های دانشجویی در ایران به سمت کاربردی‌تر و پیشرفته‌تر شدن پیش میرند و به طراح (طراحان) سایت خسته نباشید عرض می‌کنم.:تشویق:

sasan_vm
پنج شنبه 28 بهمن 1389, 12:18 عصر
وقتی یک وب سایت میاد جستجو رو به موتورهای Google, Bing, Yahoo می فرسته و نتایج آنها را در صفحه خودش نشان می دهد تازه منبع انتخابی اش راهم معرفی میکند شما بهش می گین موتور جسجو و آن را با source های همان سایت مقایسه می کنید ؟
درباره جستجو Google ظاهر ساده صفحه جستجو را می بینید ونظری درباره cluster پشت صحنه آن ندارید چطور است که هر جستجو ار در کمتر از 0.5 ثانیه جواب می دهد یعنی جستجو بیش از هشت میلیارد وب سایت و یک میلیارد تصویر.
Google از چند مرکز داده استفاده میکند هر مرکز داده یک اتصال فیبر نوری OC-48 به اینترنت دارد ویک اتصال پشتیبان OC-12 ، اطلاعات موجود در اینترنت (web, image, document,....) در هر یک از این مراکز داده بر روی حداقل 5000 کامپیوتر ازران قیمت (PII 2Ghz, 512 RAM, 80GB Hdd) تقسیم شده اند ، هر جستجو که برای Google ارسال می شود با توجه به IP فرستنده به نزدیکترین مرکز داده به آن IP ارسال میگردد البته در این میان Query handler, Spell checker هم اعمال می شوند. سپس Google Cluster جستجو را شروع کرده و چون در یک کلاستر داده ها تقسیم شده اند و پردازش موازی انجام میگیرد در کمترین زمان نتایج بدست می آیند و برای فرستند ارسال میگردد. با این طراحی است که Google میلیون ها جستجو را که 24 ساعته از سراسر جهان ارسال میگردد پاسخگو است.

مقایسه یک وب سایت با Google Cluster کار منطقی است ؟

Slytherin
پنج شنبه 28 بهمن 1389, 14:04 عصر
یعنی میفرمایید که گوگل و یاهو که در حال حاضر استفاده می‌شوند، از نظر امنیت تبادل اطلاعات در حد اعلای خود هستند؟
به هر حال که من در هر دو صورت ازش استفاده می‌کنم و مایه‌ی خشنودی و افتخار است که پروژه‌های دانشجویی در ایران به سمت کاربردی‌تر و پیشرفته‌تر شدن پیش میرند و به طراح (طراحان) سایت خسته نباشید عرض می‌کنم.:تشویق:

من که همینجوری یک حرفی رو نمی زنم!
شما می توانید این آمار (http://barnamenevis.org/showthread.php?274618-%D9%81%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7%D B%8C-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C) رو ببینید که از یک خبرگذاری تغریبا معتبر درج شده است.
این نمونه ای بود از عدم امنیت پروژه های دولتی...

scrooch
پنج شنبه 28 بهمن 1389, 20:21 عصر

دوست عزیز من به عنوان مدیر پروژه به شما قول میدم یه همچین اتفاقی نخواهد افتاد. اطلاعات کاربران در نزد ما به امانت خواهد بود.

dousti_design
شنبه 30 بهمن 1389, 11:30 صبح
اگر نباشند هم شما به هرحال با اونا سروکار دارید چه مستقیم از خودشون استفاده کنید و چه با این موتور ایرانی بهشون وصل بشید. با این موتور ایرانی امکان سو استفاده از اطلاعات شما دوبرابر میشه. یکی خود گوگل و... و دومی هم همین موتور ایرانی اما چون دوستمون scrooch میگه که همچین اتفاقی نمیوفته و اطلاعات کاربران در نزد ما به امانت خواهد بود پس نمیوفته دیگه

amirjalili
شنبه 30 بهمن 1389, 11:59 صبح
ببین این کار بسیار ارزشمند هست. اما یکی از ایرادهایی که داره سرعت بسیار پایین اون هست
گوگل تقریبا 10 برابر سریع تر نتایج رو میاره و نشون میده. من بیش تر از 100 بار تست کردم.
ولی مطمئنا بهتر میشه. البته باید کار جدیدی رو ارائه بدن تا کاربران تمایل پیدا کنن باهاش کار کنن.

eshpilen
شنبه 30 بهمن 1389, 19:32 عصر
هرچی درست میکنید بکنید ولی خواهشا اینترنت رو اینطور ناقص نکنید.
همه جا رو فیلتر کردن! سایت خبری، وبلاگ، سایت آپلود، و خیلی جاهای دیگه.
حالا خنده دار اینه که وقتی توش یه چیزی رو سرچ کردم کلی لینک آورد که بیشترشون فیلتر بودن :قهقهه:

net_ved
دوشنبه 02 اسفند 1389, 19:32 عصر
با Google رقابت کنه ؟؟؟ شوخی با مزه ای بود

ali reza mansoori 2
چهارشنبه 04 اسفند 1389, 14:46 عصر
خیلی عالیه
گوگل هم از اول که این جوری نبود کم کم پیشرفت کرد . ایران هم باید از یه جایی شروع کنه دیگه

علیرضا مداح
چهارشنبه 04 اسفند 1389, 16:50 عصر
سلام،
دوستان، مقایسه ی یک Metasearch Engine با یک Search Engine، "مقایسه ی مع الفارق" است، لوگوی این Metasearch Engine را نگاه کنید،
تعریف MetaSearch Engine برگرفته از Wikipedia بیان می کند که:
A metasearch engine is a search (http://en.wikipedia.org/wiki/Information_retrieval) tool[1] (http://en.wikipedia.org/wiki/Metasearch_engine#cite_note-0) that sends user requests to several other search engines and/or databases and aggregates the results into a single list or displays them according to their source. Metasearch engines enable users to enter search criteria once and access several search engines simultaneously. Metasearch engines operate on the premise that the Web (http://en.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web) is too large for any one search engine to index it all and that more comprehensive search results can be obtained by combining the results from several search engines. This also may save the user from having to use multiple search engines separately.

اگر قصد مقایسه ی BiaaB با همتاهای خارجی آن را دارید، آن را با مواردی همچون Mamma (http://www.mamma.com), MetaCrawler (http://www.metacrawler.com)و ... مقایسه کنید،
نمی دانم چه کسی نام "گوگل ایرانی" را بر روی این کار گذاشته است، لطفا" اگر شخصی یا گروهی، خبری را به اشتباه و با عنوان غلط و گمراه کننده در جایی درج می کند، شما (منظورم شخص ارسال کننده ی تاپیک نیست، کلی عرض می کنم) ابتدا خودتان مسئله را حلاجی کرده و صحت آن را تحقیق کنید و سپس اقدام به ارسال آن در انجمن برنامه نویس کنید، عنوان تاپیک تغییر کرد:
"در مورد فراموتور جست‌و‌جوگر (Metasearch Engine) ایرانی چه می دانید؟"
،/