ورود

View Full Version : تعداد جلدها از یک کتاب را در نرم افزار کتاب خانه چطوری تعریف کنم

csharpprogramer88
شنبه 23 بهمن 1389, 18:39 عصر
سلام
در نرم افزار کتابخانه ممکنه از یک عنوان کتاب با یک نویسنده چند جلد داشته باشیم به نظر شما این چند جلد را باید چطور ثبت کرد ؟

با تشکر

mmd2009
شنبه 23 بهمن 1389, 18:44 عصر
با سلام.

اگر نمیخوای اطلاعات تکراری داشته باشی کافیه یک جدول دیگه براش بسازی مثل زیر :

جدول اول : 1- نام کتاب 2- نویسنده 3- شماره کتاب 4- قیمت 5- موضوع کتاب و ......

جدول دوم : 1- شماره کتاب 2- شماره جلد و ....

یک رابطه 1 * ایجاد میشه که update و Delete هم بر اساس نیاز Cascade بشن.

البته این یک مثال سادست.

موفق باشی.

csharpprogramer88
شنبه 23 بهمن 1389, 19:01 عصر
با سلام.

اگر نمیخوای اطلاعات تکراری داشته باشی کافیه یک جدول دیگه براش بسازی مثل زیر :

جدول اول : 1- نام کتاب 2- نویسنده 3- شماره کتاب 4- قیمت 5- موضوع کتاب و ......

جدول دوم : 1- شماره کتاب 2- شماره جلد و ....

یک رابطه 1 * ایجاد میشه که update و Delete هم بر اساس نیاز Cascade بشن.

البته این یک مثال سادست.

موفق باشی.

ببخشید من با اینکه ساده بود ولی در مورد چیزایی که گفتید اطلاعات ندارم و نفهمیدم

در کتابخانه ها یک کد داریم که مشتری باید اون کد را به کتابدار بده اینو باید چیکار کنم

mmd2009
شنبه 23 بهمن 1389, 22:42 عصر
در کتابخانه ها یک کد داریم که مشتری باید اون کد را به کتابدار بده اینو باید چیکار کنم

این برای اجاره کتابه ؟

واسه چیه؟

دقیق تر توضیح بده.

payman_xxp
یک شنبه 24 بهمن 1389, 00:57 صبح
سلام
در نرم افزار کتابخانه ممکنه از یک عنوان کتاب با یک نویسنده چند جلد داشته باشیم به نظر شما این چند جلد را باید چطور ثبت کرد ؟

با تشکر

سلام
با توضیحاتی که نوشتید کار سختی نباید باشه.
مشخصات کتاب برای کتابدار یا سیستمهای کتابداری مهم نیست، اونها زیرمجموعه کدکتاب هستن.
مهم، کد کتاب هستش، با زدن کدکتاب مشخصات کتاب نمایش داده میشه، پس کلید اصلی بنظر من کدیکتای کتاب خواهد بود یعنی هر جلد کتاب یک کدکتاب یکتا.
موفق باشید.

csharpprogramer88
یک شنبه 24 بهمن 1389, 08:09 صبح
سلام
با توضیحاتی که نوشتید کار سختی نباید باشه.
مشخصات کتاب برای کتابدار یا سیستمهای کتابداری مهم نیست، اونها زیرمجموعه کدکتاب هستن.
مهم، کد کتاب هستش، با زدن کدکتاب مشخصات کتاب نمایش داده میشه، پس کلید اصلی بنظر من کدیکتای کتاب خواهد بود یعنی هر جلد کتاب یک کدکتاب یکتا.
موفق باشید.

حرفتون به نظر درست میاد یعنی من برای هر کتاب باید یک کد اصلی داشته باشم پس همه کتاب ها باید ثبت شود

حالا
اگر ما کتابی با عنوان برنامه نویسی c# داشته باشیم که 10 جلد باشد باید همه اینها را یک کد اصلی بدیم و همه 10 جلد را ثبت کنیم حالا ، کد بازیابی کتاب میشود فیلد id که کلید اصلیه

اینجا یک مشکل برای جستجو پیش میاد کاربر در کادر جستجو وار د میکنه c# ، ولی همه این 10 جلد نشان داده میشه چون همه این 10 جلد کتاب ، در دیتابیس ثبت شدند .
این درسته یا اشتباه ؟

csharpprogramer88
یک شنبه 24 بهمن 1389, 18:12 عصر
دوستان یکی کممک کنه

payman_xxp
یک شنبه 24 بهمن 1389, 22:41 عصر
حرفتون به نظر درست میاد یعنی من برای هر کتاب باید یک کد اصلی داشته باشم پس همه کتاب ها باید ثبت شود

حالا
اگر ما کتابی با عنوان برنامه نویسی c# داشته باشیم که 10 جلد باشد باید همه اینها را یک کد اصلی بدیم و همه 10 جلد را ثبت کنیم حالا ، کد بازیابی کتاب میشود فیلد id که کلید اصلیه

اینجا یک مشکل برای جستجو پیش میاد کاربر در کادر جستجو وار د میکنه c# ، ولی همه این 10 جلد نشان داده میشه چون همه این 10 جلد کتاب ، در دیتابیس ثبت شدند .
این درسته یا اشتباه ؟

سلام
این هم نامی تقصیر کسی نیست و میتونه پیش بیاد.
حتی میتونه عنوان یکی باشه و نویسنده فرق کنه یا انتشارات یا حتی تجدید چاپ.
پس جستجوی قوی در نمایش جزئیات خیلی کمک میکنه.

البته در مثالی که زدی ، بعداز نام کامل کتاب درآخر باید ذکر بشه "جلد 1 یا 2 یا..." که کاربر متوجه بشه.

در مورد کداصلی همه جلدهای یک کتاب، من نظرم اینکه یکی نباید باشن.
درواقع شما باید برای ایجاد کد کتاب الگوریتم تولید کد داشته باشید و این الگوریتم با ترکیبی از فیلدهای مختلف مشخصات کتاب مثل رده بندی، دسته، رسته، جلد ...و....و...و... کدی برای کتاب بسازه، بدین ترتیب کد کتاب "برنامه نویسی c# جلد 1" و کد کتاب "برنامه نویسی c# جلد 2" از نظر جلد باهم فرق خواهند داشت
مثلا اولی میشه: 03011201 و دومی میشه: 03011202.

البته پیاده سازی این تابع کد ساز کار سختی نیست و کاملا به سلیقه برنامه نویس و نحوه طبقه بندی کتابها بستگی داره.

موفق باشید.

csharpprogramer88
دوشنبه 25 بهمن 1389, 07:21 صبح
سلام
این هم نامی تقصیر کسی نیست و میتونه پیش بیاد.
حتی میتونه عنوان یکی باشه و نویسنده فرق کنه یا انتشارات یا حتی تجدید چاپ.
پس جستجوی قوی در نمایش جزئیات خیلی کمک میکنه.

البته در مثالی که زدی ، بعداز نام کامل کتاب درآخر باید ذکر بشه "جلد 1 یا 2 یا..." که کاربر متوجه بشه.

در مورد کداصلی همه جلدهای یک کتاب، من نظرم اینکه یکی نباید باشن.
درواقع شما باید برای ایجاد کد کتاب الگوریتم تولید کد داشته باشید و این الگوریتم با ترکیبی از فیلدهای مختلف مشخصات کتاب مثل رده بندی، دسته، رسته، جلد ...و....و...و... کدی برای کتاب بسازه، بدین ترتیب کد کتاب "برنامه نویسی c# جلد 1" و کد کتاب "برنامه نویسی c# جلد 2" از نظر جلد باهم فرق خواهند داشت
مثلا اولی میشه: 03011201 و دومی میشه: 03011202.

البته پیاده سازی این تابع کد ساز کار سختی نیست و کاملا به سلیقه برنامه نویس و نحوه طبقه بندی کتابها بستگی داره.

موفق باشید.
تشکر که جواب دادی به نظرشما چطوری میتونم این کدرا تولید کنم طوری که هر کتاب با هرعنوان درج میشه یک منحصر به فرد داشته باشه . پس از تولید این کد ، کلید اصلی محسوب میشه ؟

payman_xxp
دوشنبه 25 بهمن 1389, 10:07 صبح
سلام
اخیرا کتابها با هر دو کد شابک و ISBN عرضه میشن که کدی واحد هستش میتونید از اونها هم استفاده کنید.
به توضیح زیر بر گرفته از کتاب "راﻫﻨﻤﺎي ﺷﻤﺎره اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ ﻛﺘﺎب و ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ" توجه کنید:

5. آﺛﺎر ﭼﻨﺪﺟﻠﺪي
آﺛﺎري ﻛﻪ ﺑﻴﺶ از ﻳﻚ ﺟﻠﺪ را ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻲ ﺷـﻮﻧﺪ ، ﻳـﻚ ﺷـﺎﺑﻚ ﺑﺎ ﻳـﺪ ﺑـﻪ ﻛـﻞ
ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ اﺧﺘﺼﺎص ﻳﺎﺑﺪ . د ر ﻣﻮ ا ر د ي ﻛﻪ ﻫﺮ ﺟﻠﺪ ﻣﺠﻤﻮ ﻋـﻪ ﺑـﻪ ﻃـﻮر ﻣﺠـﺰا ﻧﻴـﺰ
ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد، ﺑﻪ ﻫﺮ ﺟﻠﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺷﺎﺑﻚ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻔﺮدي اﺧﺘﺼﺎص ﻳﺎﺑـﺪ . در ﺗﻤـﺎم
ﺟﻠﺪﻫﺎ ﺷﺎﺑﻚِ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ و ﺷﺎﺑﻚ ﻫﺮ ﺟﻠﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﭘﺸﺖ ﺻﻔﺤﻪ ﻋﻨﻮان (ﻳـﺎ ﻫـﺮ ﺟـﺎ ي
ﻣﻨﺎﺳﺐ در وﻳﺮاﻳﺶﻫﺎي ﻏﻴﺮﭼﺎﭘﻲ) ﺑﻪ ﺷﻜﻞ واﺿﺤﻲ ﻧﻤﺎﻳﺶ داده ﺷﻮد.
ﺣﺘﻲ وﻗﺘﻲ آﺛﺎر ﭼﻨﺪ ﺟﻠﺪ ي ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻛﺎﻣﻞ ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻲ ﺷـﻮﻧﺪ،
اﺧﺘﺼﺎص ﺷﺎﺑﻚ ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ ﺑﺮاي ﻫﺮ ﺟﻠﺪ ﻧﻴﺰ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎد ﻣﻲ ﺷـﻮد . ا ﻧﺠـﺎ م اﻳـﻦ ﻛـﺎر،
ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻓﺮاﻳﻨﺪﻫﺎي ﻋﻤﻠﻴﺎت ﻣﺎﻟﻲ از ﺟﻤﻠﻪ ارﺳﺎل ﻣﺤﻤﻮﻟﻪ ر ا وﻗﺘـﻲ ﻛـﻪ
ﻫﻤﻪ ﺟﻠﺪ ﻫﺎ د ر ﻳﻚ زﻣﺎن ﺗﻮزﻳﻊ ﻳﺎ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻧﺸﺪه اﻧﺪ و ﻧﻴﺰ ﺟـﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ ﺟﻠـﺪ ﻫﺎ ر ا در
ﺻﻮرت ﻣﻌﻴﻮب ﺑﻮدن اﻣﻜﺎنﭘﺬﻳﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﻛﺮد.

موفق باشید.

csharpprogramer88
دوشنبه 25 بهمن 1389, 10:26 صبح
اگر بخوام کلید اصلی را خودم تولید کنم طوریکه مثلا
ترکیبی از موضوع کتاب + قفسه نگهداری + تعداد جلد و ..... باشه چیکار باید بکنم؟

stabesh
پنج شنبه 28 بهمن 1389, 22:19 عصر
با سلام
به نظر من همون ISBN رو برای کلید اصلی انتخاب کنید شناسه موضوع و شناسه قفسه رو به عنوان کلید خارجی بذارید و برای این که جلد ها به هم ربط داشته باشن یک جدول تعریف کرده و در اون ISBN جلد قبلی و بعدی رو قرار بدید یعنی مثلا
جلد 1 جلد 2
جلد 2 جلد3
جلد 3 جلد 4
انگار که مثلا جلد قبلی والد جلد بعدی
با یک تابع بازگشتی هم میشه تمام جلدها رو در آورد اگه از sql server 2005 به بالا هم استفاده کنید خودش تابع recursive داره