ورود

View Full Version : نمونه سوالات مصاحبه استخدامي

ricky22
جمعه 29 بهمن 1389, 23:28 عصر
سلام این مبلغ را از وبلاگ آقای وحید نصیری خوندم. به نظرم جالب رسید عینا اینجا ذکر می کنم.
منبع اصلی (http://vahidnasiri.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html?showComment=1298055526898#c5561217209 316358706)
---------------------------------------
http://www.hanselman.com/favicon.icoمطلبي رو (http://www.hanselman.com/blog/NewInterviewQuestionsForSeniorSoftwareEngineers.as px) در سايت آقاي اسكات هنسلمن ديدم كه به نظرم براي برگرداندن به فارسي جالب اومد. شايد باعث شود كه اندكي به فكر فرو رويم كه ... چكار داريم مي‌كنيم و قرار است به كجا برويم/برسيم.

نمونه سوالات مصاحبه استخدامي برنامه نويس‌هاي ارشد

- آيا هنوز كد مي‌نويسيد؟ آيا به آن علاقمنديد؟!

- آيا مي‌دانيد SOLID چيست؟

- آيا مي‌دانيد SRP مخفف چيست و چه اهميتي دارد؟

- پروژه‌اي مبتني بر يك فناوري جديد به شما انتساب داده شده است. چگونه آن‌را آغاز خواهيد كرد؟

- در مورد IOC يا Inversion of control چه مي‌دانيد؟ ارتباط آن با dependency injection چيست؟

- برنامه 2 tier با برنامه‌ي 3 tier چه تفاوتي دارد؟

- فلسفه‌ي وجودي Interface چيست و چه اهميتي دارد؟

- الگوي Repository را شرح دهيد. الگوي Factory‌ چيست؟ چرا الگوهاي طراحي برنامه نويسي شيءگرا مهم هستند؟

- Anti-patterns كدامند؟ توضيح دهيد.

- آيا تابحال اسم Gang of Four به گوشتان خورده است؟ در چه موردي است؟

- ارتباط الگوهاي MVP ، MVC و MVVM در چيست؟ هر كدام از اين الگوها در چه زماني‌هايي بهتر است بكار گرفته شوند؟

- مفهوم جداسازي وابستگي‌ها (Separation of Concerns) چيست. مزايا و معايب آن كدامند؟

- سه ويژگي اصلي طراحي شيءگرا را نام برده و توضيح دهيد.

- يك الگوي طراحي را توضيح دهيد كه در خانواده‌ي الگوي Factory قرار نمي‌گيرد. اين الگو چه زماني بهتر است بكار برده شود و چگونه؟

- فرض كنيد يك پروژه‌ي قديمي را كه از مشكلات حاد نگهداري رنج مي‌برد، به شما انتساب داده‌اند. چه فاكتورها و اقداماتي را جهت بهبود اين وضعيت درنظر گرفته و چگونه برنامه را به سمت يك پروژه‌ي پايدار پيش خواهيد برد؟

- مفهوم Service Orientation چه اثري را بر طراحي سيستم‌ها خواهد گذاشت؟ كجاها بهتر است استفاده شود؟

- در مورد portfolio تمام برنامه‌هايي كه تاكنون بر روي آن‌ها كار كرده‌ايد توضيح دهيد. شما چه نقشي در طراحي آن داشته‌‌ايد؟

- منهاي بانك‌هاي اطلاعاتي رابطه‌اي، با چه روش‌هايي جهت ذخيره سازي اطلاعات آشنايي داريد؟ مزايا و معايب آن‌ها چيست؟

- در مورد مفهوم convention over configuration توضيح دهيد. آخرين مثال عملي كه در اين مورد ديده‌ايد چه بوده است؟

- در مورد سيستم‌هاي بدون حالت و با حالت (stateless and stateful) توضيح دهيد. اثر هر كدام بر parallelism چيست؟

- تفاوت‌هاي بين Stubs و Mocks چيست و از هر كدام در كجاها استفاده خواهيد كرد؟

- مفهوم YAGNI را به همراه يك مثال عملي توضيح دهيد.

- sandbox چه معنايي دارد؟ آيا مي‌توانيد مثال‌هايي عملي از اين مفهوم را در سيستم‌هاي موجود نام ببريد؟

- در مورد Concurrency به سوالات زير پاسخ دهيد:

- حالت‌هاي با و بدون قفل در مدل‌هاي Concurrency چه تفاوتي دارند؟

- زمانيكه از مدل‌هاي با قفل و يا بدون قفل استفاده مي‌كنيد ممكن است به چه مشكلاتي برخورد كنيد؟

- مفهوم resource contention را توضيح دهيد.

- مدل بر مبتني بر وظيفه با مدل مبتني بر ريسمان چه تفاوت‌هايي دارند؟ ( task-based model & threaded model )

- تفاوت‌هاي بين asynchrony و concurrency را توضيح دهيد.

JaguarXF
شنبه 30 بهمن 1389, 05:02 صبح
جالبه در همین سایت در جواب یک کسی که پرسیده بود چه چیزهایی باید بلد بود جوابی که بهش دادم شامل اینها بود:

در مورد IOC يا Inversion of control چه مي‌دانيد؟ ارتباط آن با dependency injection چيست؟
- برنامه 2 tier با برنامه‌ي 3 tier چه تفاوتي دارد؟
- فلسفه‌ي وجودي Interface چيست و چه اهميتي دارد؟
- الگوي Repository را شرح دهيد. الگوي Factory‌ چيست؟ چرا الگوهاي طراحي برنامه نويسي شيءگرا مهم هستند؟
- Anti-patterns كدامند؟ توضيح دهيد.
- آيا تابحال اسم Gang of Four به گوشتان خورده است؟ در چه موردي است؟
- ارتباط الگوهاي MVP ، MVC و MVVM در چيست؟ هر كدام از اين الگوها در چه زماني‌هايي بهتر است بكار گرفته شوند؟
- مفهوم جداسازي وابستگي‌ها (Separation of Concerns) چيست. مزايا و معايب آن كدامند؟
- سه ويژگي اصلي طراحي شيءگرا را نام برده و توضيح دهيد.
- يك الگوي طراحي را توضيح دهيد كه در خانواده‌ي الگوي Factory قرار نمي‌گيرد. اين الگو چه زماني بهتر است بكار برده شود و چگونه؟
- فرض كنيد يك پروژه‌ي قديمي را كه از مشكلات حاد نگهداري رنج مي‌برد، به شما انتساب داده‌اند. چه فاكتورها و اقداماتي را جهت بهبود اين وضعيت درنظر گرفته و چگونه برنامه را به سمت يك پروژه‌ي پايدار پيش خواهيد برد؟
- مفهوم Service Orientation چه اثري را بر طراحي سيستم‌ها خواهد گذاشت؟ كجاها بهتر است استفاده شود؟

اگرچه سوالاتش رو خوب نپرسیده. گاهی خیلی تئوری پرسیده. مثلا وقتی داری میگی شی گرایی رو توضیح بده اینطور باید سوال رو پرسید:
فرض کن میخواهی بازی شطرنج رو دیزاین شی گرا کنی . برام خلاصه بگو چگونه طراحی میکنی ... و در جواب هم انتظار داشته باشیم که مثلا بتونه شی تخته در نظر بگیره . بتونه اینتفرفیس برای سرباز در نظر بگیره . بتونه مهره ها رو از سرباز ارث بری کنه و غیره ....
__________________________________________________ _______________________________
سوالاتی که من اضافه میکردم:

انواع تستینگ رو بداند . بتواند به من بگوید که فرق black box testing با Regression testing چی هستش.
بر طراحی به کمک Interface مسلط باشد و بفهمد چگونه میتواند از اینترفیسها کمک بگیرد برای نوشتن unit testing
در جوابهایش گاهی بشنوم بگوید جواب این سوال رو حظور ذهنی ندارم ولی مشکل خاصی ندارد میتواند برایتان گوگلش کنم.
در جوابهایش گاهی بشنوم بگوید نه با این تکنولوژی که گفتید آشنایی قبلی ندارم اما میتوانم روی آن تحقیق کنم و سریع خودم رو آماده کنم.
در مورد software capitalization چه میدانی؟ ( جواب این رو برایش Bonus حساب میکنم).
در مورد Continuous Integration چه میدانی؟ قبلا چگونه برنامه مینویشتی؟ ( bonus points )
آیا میتوانی چرخه یک اکو سیستم نرم افزاری رو برای من تشریح کنی؟
با SVN کار کرده ای دیگر انشالله؟
__________________________________________________ ___________________________

البته خیلی این سوالات برای استخدام برنامه نویس Entry Level مناسب نیست. گناه داره . اینها بیشتر برای استخدام یک senior software eng خوب هست.

eshpilen
شنبه 30 بهمن 1389, 12:43 عصر
حالا اين طرف كي هست؟
دو تا سوال درست كرده فكر كرده چي؟ من خودم سوال طرح ميكنم نتونه جواب بده :لبخند:
ميشه جوابهاش رو هم بگيد؟

r00tkit
شنبه 30 بهمن 1389, 13:38 عصر
این اقا Vahid_Nasiri (http://barnamenevis.org/member.php?2641-Vahid_Nasiri)‏ هستش

خیلی سوال های مزخرفی هستش مثلا"
سه ويژگي اصلي طراحي شيءگرا را نام برده و توضيح دهيد. ادم یاد اول دوم راهنمایی می افته

ricky22
شنبه 30 بهمن 1389, 14:03 عصر
@geek1982
دیگه کدماش مزخرف هست؟؟؟
عزیز من کاش قبل از این که پست بدی یک بار کامل می خوندی..
سوالات رو جناب نصیری نپرسیدن که..

r00tkit
شنبه 30 بهمن 1389, 15:23 عصر
عزیز من کاش قبل از این که پست بدی یک بار کامل می خوندی..
سوالات رو جناب نصیری نپرسیدن که..

من کی گفتم اینا رو اقای نصیری نوشته اینو دیدم
سايت آقاي اسكات هنسلمن ديدم كه به نظرم براي برگرداندن

ان اولین خط که نوشتم
این اقا Vahid_Nasiri (http://barnamenevis.org/member.php?2641-Vahid_Nasiri)‏ هستش با اشپیلن بودم
حالا اين طرف كي هست؟ که فکر کنم نمی دونست وحید نصیری کیه دیگه همه اسكات رو میشناسن

eshpilen
شنبه 30 بهمن 1389, 18:28 عصر
من فقط ریچارد رو میشناسم.
اسکات کیه؟ فامیلشونه؟ :متفکر:

CPPDeveloper
شنبه 30 بهمن 1389, 19:43 عصر
من فقط ریچارد رو میشناسم.
اسکات کیه؟ فامیلشونه؟ :متفکر:
به قول دوستمون JaguarXF
Let me google that for you

Scott Hanselman (http://www.hanselman.com/blog/AboutMe.aspx)

میلاد قاضی پور
یک شنبه 01 اسفند 1389, 19:30 عصر
اگه نمی گفتید که اینارو اسکات خوان پرسیدن من همینجا کلاهمو به نشانه ی استعفا میذاشتم رو میز میرفتم ولایمتون شخم بزنم .