ورود

View Full Version : آیا ما با روش و اصول علمی آشنا نیستیم یا مشکل چیز دیگریست؟

eshpilen
یک شنبه 01 اسفند 1389, 22:17 عصر
الان یه بحثی در این ارتباط در تاپیک دیگری پیش اومد و بد ندیدم این موضوع رو بصورت یک تاپیک مطرح کنم.
موضوع اینه که آیا واقعا برنامه نویسان ما میدونن اصول و روش علمی چی هست و حداقلهایی که در این زمینه ها باید رعایت بشن چی هستن؟ آیا علت اینکه این اصول و روش خیلی وقتها رعایت نمیشه عدم آگاهی هست (که بنظرم قریب به یقین با توان علمی و تخصص باید رابطه ای داشته باشه) یا تنبلی یا مثلا اینکه زورمون میاد چیز بیشتری به دیگران یاد بدیم تا مبادا روی دست خودمون بلند بشن و غیره؟

بطور مثال وقتی افراد مطلبی میدن خیلی وقتها منبع/سند ارائه نمیکنن. سند و منبع برای پیگیری و اثبات ادعا لازم یا حداقل خیلی مفید هست و در وقت و انرژی همه صرفه جویی میکنه و باعث شرکت افراد بیشتری در بحث و تکمیل و اصلاح اشتباهات میشه.

وقتی ادعای تخصصی ای رو مطرح میکنیم دلیل براش نمیاریم. یعنی استدلال نداره. مکانیزم عمل رو شرح نمیدیم. مثال عملی ارائه نمیکنیم. یعنی دیگران نمیتونن علت رو یاد بگیرن، بلکه انگار انتظار داریم صرفا تقلید کنن؛ اونم از فردی که نمیشناسن و مطمئن نیستن درست میگه یا نه. این رفتار بنظر شما خیلی ناشیانه نیست؟ آیا از یک برنامه نویس انتظار میره؟

خیلی وقتها حتی کدهای ارائه شده توسط خودمون رو چک نکردیم و روی هوا نوشتیم و ناقص یا اشتباه هستن. حتی در مطالب آموزشی با شروع از سطح کاملا مبتدی.
بنده حتی وقتی کد خودم رو در فروم درج میکنم فایلهای اصلی خودم رو موقتا پاک میکنم و متن کد رو از فروم کپی و روی سیستم خودم تست میکنم تا از بی نقص بودن اون مطمئن بشم. چون بارها پیش میاد که در جریان انتقال کد به فروم مشکلی در کد پیش میاد یا چیزی از قلم میفته و غیره. این کار رو حتی خیلی وقتها درمورد کدهای نسبتا ساده و کوتاه هم انجام میدم.

چرا کارهای ما اینقدر نادقیق و بدون رعایت اصول تخصصی و علمی هستن؟
و آیا فکر میکنید این مسائل اهمیت چندانی ندارن؟
واقعا انجام این کارها اینقدر سخت هست؟
در این ارتباط میتونید این پست (http://barnamenevis.org/showthread.php?275564-Include-%D8%B6%D9%85%DB%8C%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%A8%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D8%AD-%D9%88-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%86&p=1217090&viewfull=1#post1217090) رو هم بخونید تا ببینید چقدر این اشتباهات و عدم رعایت اصول علمی و تخصصی بالاست. میشه گفت آشکارا سطح افراد و مطالب ما و کیفیت و اعتبار اونها پایین هست که جای تاسف داره.
واقعا ما دنبال چی هستیم؟
آیا همهء کارهامون، شامل یادگیری و برنامه نویسی ما هم احتمالا به همین شکل نیست؟

FastCode
سه شنبه 03 اسفند 1389, 14:05 عصر
فکر میکنم اگر یک نظرسنجی اضافه کنید خیلی بهتر باشه.
مال من علتش تنبلیه.

eshpilen
سه شنبه 03 اسفند 1389, 19:08 عصر
هرچی شما بخواید. هدف ما جلب رضایت شماست :لبخند:
خب گزینه هاش چی باشه اونوقت؟

FastCode
چهارشنبه 04 اسفند 1389, 11:28 صبح
تنبلم.
نمیدونم.
دلم نمیخواد.
بلد نیستم.
اصلاً همه اینها یعنی چی؟
حواسم نبود.

ولی فکر میکنم باید یکم صبر کنی تا گزینه های بیشتری رو دوستان مطرح کنند.