ورود

View Full Version : چرا بعضی از شرکت ها از cms های اوپن سورس استفاده نمیکنند ؟

engkamyabi
چهارشنبه 04 اسفند 1389, 20:44 عصر
سلام

در حال حاضر cms های اپن سورس زیادی از قبیل دات نت نیوک ، جوملا و وردپرس موجود هست که community خیلی گسترده ای دارند که به معنای توسعه سریعتر و موجود بودن ماژول های بیشتر برای استفاده است ولی با این حال من متوجه نمیشم چرا خیلی از شرکت های فعال در زمینه طراحی وب اصرار دارند یک cms از اول خودشان طراحی کنند که فکر میکنم در این صورت از لحاظ تعداد باگ و وضعیت امنیت cms ساخته شده در وصعیت بدتری نسبت به cms های معروف اپن سورس باشد .
به نظر شما مزایای ساخت یک cms از ابتدا و انحصاری چیست ؟

ممنون

Slytherin
چهارشنبه 04 اسفند 1389, 22:18 عصر
به نظر من دلیلش اینه که 1 نمی خواهند کد های CMS رایگان را تحلیل کنند و 2 اینکه هسته CMS موجود نیاز هاشون رو برآورده نمی کند.

eshpilen
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 18:30 عصر
شاید گاهی هم دلایل سیاست تجاری داشته باشه.
این سیاستها، یا درواقع حقه ها، گاهی میتونن واقعا به ضرر مشتری باشن.
یک نرم افزار اختصاصی مشتری رو به اون شرکت و برنامه نویسان خاص اساسا وابسته میکنه (Vendor lock-in (http://en.wikipedia.org/wiki/Vendor_lock_in)).
و دیگر اینکه میتونن پول خوبی بابتش بگیرن. یعنی یوقت اگر زیاد بیکار باشن میتونن به اینصورت برای خودشون کار بیشتر و طولانی تر و دستمزد بیشتر فراهم کنن.
البته ببخشیدا من نمیگم همه این کار رو میکنن. اما بهرحال چیزی هست که غیرقابل انتظار هم نیست و حداقل در بعضی موارد ممکنه یکی یا چندتا از این علتهایی که گفتم درکار باشن.

chaalesh
جمعه 13 اسفند 1389, 13:51 عصر
یکی از دوستان من که از cms استفاده زیادی می کنه ،هر دفعه که منو میبینه یکی دو جین سوال از اتفاقات عجیبی که برای سایت هاش می افته داره بعضی هاشون رو نمی تونم جواب بدم شاید سواد من کمه ولی تا الان برای سایت های خودم این مسائل رخ ندادند

من .net کار می کنم با اون هر چی رو که می خوام براحتی درمیارم ، خودم طراحی می کنم
بعضی از دوستان برنامه نویسم که در css کمی ضعف دارند و یا وقت مطالعه در این زمینه ها را ندارند همیشه به من توصیه می کنند که از تلریک استفاده کنم و خودم درگیر جزئیات نکنم
با توجه به اینکه اونها خودشون رو درگیر جزئیات نمی کنند ولی خروجی برنامه اونها اضافاتی نسبت به برنامه من نداره

من علاقه وافری به مباحث مرتبط به بهینه سازی ها دارم از بهینه سازی html و تصویر گرفته تا بهینه سازی برای موتورهای جستجو برای پیاده سازی این بهینه سازی ها باید یک طراح باشم . باید نوشته باشم تا بدونم چگونه باید بهینه کنم

من در ورد پرس افزونه معروفی دیده ام که از لحاظ بهینه سازی برای موتورهای جستجو بدلیل قدیمی بودن دارای خطا می باشد - یعنی سرویسی را ارائه می دهد که در گذشته مهم بوده ولی امروزه نمره منفی دارد.
الان اینجا اسم ببرم همه می گن بابا اون ، تو در حدی نیستی که بتونی به اون گیر بدی.

نمی تونم یه چیزی را هم هضم کنم و اونم اینکه چرا برنامه هایی که با این تعداد کارمند و این اوضاع اقتصادی دنیا طراحی می شن به این صورت ارائه می شن اونم به کشورهایی مثل ما که حق استفاده از بعضی از سرویس های موتورهای جستجو رو هم نداریم - http://code.google.com/ - اونم از طرف شرکتی که بالاترین مقام مدیریتی بعد از 3 نفر اول موسس شرکت یک ایرانی می باشد

eshpilen
شنبه 14 اسفند 1389, 10:19 صبح
شما امکانات کنترل پنل CMS ها رو هم دیدید؟ چون کلی چیزها اونجا هست و چیز کمی هم نیست، حتی باوجود راحتی و سرعت و امکانات بالای برنامه نویسی در دات نت.
به کمک CMS خود مشتری هم فقط با مقداری آموزش و بدون نیاز به توان برنامه نویسی یا تخصصی خاصی میتونه محتوای سایت خودش رو ویرایش، حذف و اضافه، و مدیریت و دسته بندی بکنه.
CMS های خوب کاملا ماجول وار، کامپوننتی و تمپلیت پذیر هستن و میشه براحتی فقط با دانستن HTML و CSS اونها رو به شکلهای مختلفی درآورد با امکانات مختلف.
اونی که شما درست میکنید بنظرم چیزی هست که تمام این امکانات رو با هم نداره. وگرنه خودش میشد یک CMS.
البته حتی CMS هم پاسخگوی همه نیازی نیست و هرجایی بهترین گزینه نیست. ضمنا احتمالا خیلی وقتا هم باید خودمون بخشهایی رو بنویسیم و با CMS ترکیب کنیم.
از طرف دیگر، CMS های بازمتن و متعدد PHP رو میشه روی سرورهای فراوان و کارا و ارزان قیمت GNU/Linux اجرا کرد.

alonemm
دوشنبه 16 اسفند 1389, 17:26 عصر
باسلام:
بسته به نوع طراحی و سیاست های شرکت ها و اینکه از نظر امنیت و نوع کار هر شرکت میتونه یک تیم IT داشته باشه که وظیفه طراحی و پیاده سازی سیستم ها روی پلت فرم های مختلف رو داشته باشه که فقط مخصوص همون شرکت باشه.
این یعنی منحصر به فرد بودن اون شرکت.

komeil64
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 01:24 صبح
بدترین اتفاقی که با استفاده از سی ام اس های رایگان میفته می دونین چیه؟
یه باگ ازش پخش بشه شما اطلاع نداشته باشین

rightsum
جمعه 20 اسفند 1389, 12:30 عصر
تو نمایشگاه الکامپ 2 سال پیش دقیقا من این سوال رو از یکی از غرفه دارها پرسیدم و پاسخش این بود که ما با بستن سورس امنیت سیستم هامون رو نسبت به سیستم های اپن سورس بالاتر می بریم !
اما به نظر من اگر یک زبان رو بدون باگ امنیتی داخلی فرض کنیم از جهاتی میشه گفت یک پروژه اوپن سورس از یک پروژه کلوز سورس خیلی می تونه امن تر باشه چون خیلی سریع تر باگ هاش منتشر میشه و به یه نسخه قابل اعتماد می رسه و به قولی وقتی 1000 نفر و یا بیشتر یه چیزی رو زیر دره بین قرار بدن تا درصد بالایی اون نرم افزار امن شده اما خوب امنیت همیشه صد در صد نیست.
مزیت دیگه نرم افزار های اوپن سورس می تونه قابلیت توسعه اونها باشه و هر چقدر این امکان در یک سیستم اوپن سورس بهتر و حرفه ای تر طراحی بشه می تونه نرم افزار های جانبی اون قابلیت های زیادی رو بهش اضافه کنه که نمونه های بارز اونها جوملا و ووردپرس هستند .
و در آخر اوپن سورس از نظر من امنیت اطلاعات یک شرکت رو تامین می کنه . تو یک پروژه کلوز سورس چقدر شما می تونید اطمینان داشته باشید که اطلاعات محرمانه تون به مکان نا مشخصی ارسال نمیشه ؟! یا اینکه حفره ای برای نفود به اونها در سیستم قرار داده نشده ؟!

بدترین اتفاقی که با استفاده از سی ام اس های رایگان میفته می دونین چیه؟
یه باگ ازش پخش بشه شما اطلاع نداشته باشین
این قضیه بستگی به سیستم مورد نظرتون داره . مثلا سیستم هایی نظیر جوملا و وورد پرس رو داشتیم که شاهد باگ های خطرناکی بودند اما با توجه به اینکه پشتیبانی خوبی داشتند به سرعت این مشکل رو برطرف کردند.

eshpilen
یک شنبه 22 اسفند 1389, 11:21 صبح
معمولا وقتی نرم افزار، متن باز نباشه و کس دیگری نتونه سورس رو ببینه، در نتیجه کدها رو ماست مالی میکنن و حتی ممکنه از خیلی از مسائل امنیتی بزنن. یعنی کم کاری میکنن. ضمنا ممکنه اصلا سواد کاملش رو نداشته باشن که همهء جنبه های امنیت نرم افزار رو بدونن و کسی هم نیست که بهشون بگه کد شما کمبود و اشکال داره.
در نتیجه نرم افزارهای سورس بسته میتونن از نظر امنیتی واقعا ضعیف باشن. چون امنیت اونها بیشتر بر اساس security through obscurity خواهد بود تا روشهای اصولی. البته security through obscurity در بعضی جاها کاربرد داره و مورد استفاده هست (هرچند کلا شک و اختلاف نظر درمورد این روش زیاد هست)، اما کاربردش بعنوان مکمل هست که گاهی میتونه کم و بیش مفید باشه و امنیت رو افزایش بده، نه اینکه بجای روشهای اصلی عمل کنه. ضمنا security through obscurity رو بنظرم به بعضی شکلها میشه در نرم افزارهای آزاد و بازمتن هم پیاده کرد.