PDA

View Full Version : خبر: سوپر کامپیوتر ایرانی امیرکبیر

acilios
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 08:41 صبح
مرکز پردازشهای فوق سریع دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری رسید و با توجه به اینکه 500 ابررایانه اول دنیا معرفی شده‌اند این ابررایانه کشورمان در رتبه 108 قویترین ابررایانه‌های دنیا قرار می‌گیرد. به این ترتیب نام ایران در زمره چند کشور قوی سازنده کامپیوترهای سریع ثبت شد.

ابررایانه امیرکبیر با بیش از 20 سال تجربه در طراحی سیستم‌های کامپیوتری سریع و ابررایانه‌ها صبح امروز چهارشنبه افتتاح می شود. این پروژه با سرمایه گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اوایل سال 88 آغاز شد. این سیستم با مشارکت دانشکده‌های برق و کامپیوتر این دانشگاه با مدیریت دکتر سیداحمد معتمدی و دکتر محمدکاظم اکبری طراحی و ساخته شده است.

این ابررایانه دارای ریزپردازنده‌ای با 288 عدد گره پردازشی با طراحی همگن و دارای بیش از 4 هزار و 600 هسته پردازشی است.
جمع قدرت محاسباتی این ابررایانه 89 میلیارد عملیات در ثانیه است که شامل 5/42 ترافلاپس پردازنده‌های اصلی و 5/46 ترافلاپس پرازنده‌های کمکی است.

با توجه به اینکه 500 ابررایانه اول دنیا معرفی شده‌اند این ابررایانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه 108 قوی‌ترین ابررایانه‌های دنیا قرار می‌گیرد. به این ترتیب نام ایران در زمره چند کشور قوی سازنده کامپیوترهای سریع در دنیا ثبت می‌شود چرا که این سیستم حتی بدون در نظر گرفتن پردازنده های کمکی نیز در بین 500 ابررایانه اول دنیا قرار خواهد گرفت.

شبکه ارتباطی این ابررایانه با سرعت 40 مگابیت در ثانیه عمل می‌کند و حجم حافظه اصلی آن به بیش از 9 ترابایت می‌رسد. ظرفیت ذخیره سازی فعلی آن نیز 160 ترابایت (هزار میلیارد بایت) است.

این ابررایانه قابلیت اتصال به شبکه ابررایانش ملی (گرید) را دارد و می‌تواند نظارت یکپارچه بر اجزای سخت افزاری و سخت افزاری داشته باشد.

این مرکز پردازش فوق سریع همچنین قابلیت ارائه خدمات به دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و مراکز صنعتی کشور را دارد و در آینده نزدیک دامنه آن به کلیه مراکز علمی منطقه نیز گسترش می‌یابد.

این ابررایانه همچنین قادر است مسائل عملی و مهندسی را که نیاز به محاسبات قوی و پیچیده دارد حل کند به همین دلیل از آغاز طراحی این سیستم یک تیم متخصص بر روی پیاده سازی نرم افزارهای مورد نیاز مراکز عملی و دانشگاهی و همچنین بخش صنعت فعالیت می‌کنند به طوری که تا کنون بیش از 60 نرم افزار کاربردی مانند نرم افزارهای مهندسی، نرم افزارهای دینامیک مولکولی، نرم افزارهای ERPو CRN، نرم افزارهای RENDERINGو نرم افزارهای پایگاه داده‌ها بر روی این سیستم نصب شده است.

منبع: itiran

Slytherin
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 09:20 صبح
ای کاش لینک صفحه ای که این مطلب در منبع درج شده است رو میدادید.
من خیلی خوشحال می شوم که همچین اتفاقی افتاده باشد اما تنها سوالی که ایجاد میشه اینه که ما که توانایی ساخت یک سیستم خانگی معمولی رو نداریم، چطوری تونستیم که همچین چیزی رو بسازیم؟!!
:-؟
آیا صرفا این کامپیوتر، از وصل شدن چندین قطعه به هم ساخته شده است؟!!

saied_hacker
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 14:02 عصر
خوبه در جای خودش واقعا جای تقدیر داره و امیدوارم ازش درست استفاده بشه و البته ازش استفاده بشه .....

اینا چند تا سرور پردازش که با هم شبکه شدن و روی اونها پردازش موازی و توزیع شده صورت میگیره همین

اینم لیست 500 تا ابر رایانه اول دنیا که ما توش نیستیم ؟؟؟؟ (http://www.top500.org/stats/list/36/countries)

البته طبق گفته این سایت (http://www.top500.org/lists/2010/11) 107 امین ابر راینه دنیا 70 ترافلاپس قدرت (http://www.rpiscrews.us/news/events/ccnifactsheet06.html) داره ولی نمی دنم چطور مال ایران با 5 ترافلاپس شده 108 ؟ ( اگه اشتباه می کنم که احتمالا می کنم یکی بیاد توضیح بده .....:خجالت:)

قویترین ابر رایانه دنیا (http://en.wikipedia.org/wiki/Supercomputing_in_China)

afrough.arian
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 14:34 عصر
این کار توی کشورمون یک کار نو هست ای کاش رقابت سالم توی این کار زیاد بشه و بتونیم پیشرفت های چشم گیری در این ضمینه داشته باشیم.:تشویق:
ایران در قله ی موفقیت باید قرار بگیره

acilios
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 17:21 عصر
ای کاش لینک صفحه ای که این مطلب در منبع درج شده است رو میدادید.

http://www.itiran.com/?type=news&id=14097

این هم چند تا عکس در این مورد :

667816678266783

blue_lotus
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 18:10 عصر
ابررایانه امیرکبیر با بیش از 20 سال تجربه در طراحی سیستم‌های کامپیوتری سریع و ابررایانه‌ها

نقل قول بالا و غلط های فاحش املایی نشون میده این منبع معتبری نیست مثل خیلی خبرگذاری های داخلی.

کشوری که ادعا میکنه ابررایانه طراحی کرده(و نه ساخته) باید بیاد اطلاعات کاملی ازش بده. نه اینکه یه چیز کلی بگه و بعدش خودش بگه بله من ۱۰۸ ام هستم! سیستم عامل، فناوری هاش و ...

حتی عکس ها هم چیز خاصی رو نشون نمیده.

آیا صرفا این کامپیوتر، از وصل شدن چندین قطعه به هم ساخته شده است؟!!

آره. چون ایران فناوری ساخت آی سی رو نداره که بتونه خیلی از قطعات اصلی کامپیوتر رو تولید کنه.

Slytherin
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 18:49 عصر
نمی دونم من دارم بد میبینم و یا تصویر واقعا همینه،
آیا شما هم سیستم عامل این سیستم رو، ویندوز 7 میبینید؟!!!
سیستم عامل ویندوز، اون هم از نوع 7، برای ابر کامپیوتر؟!!!!!

Felony
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 19:56 عصر
نمی دونم من دارم بد میبینم و یا تصویر واقعا همینه،
آیا شما هم سیستم عامل این سیستم رو، ویندوز 7 میبینید؟!!!
سیستم عامل ویندوز، اون هم از نوع 7، برای ابر کامپیوتر؟!!!!!
احتمالا Special Edition هست یا این که این هم یک سیستم عامل برای ابر رایانه هاست که به صورت ملی ساخته شده ، بعضی وقت ها یه چیزهایی میگن که آدم هر چی ناراحتی داره از یاد میبره ...

saied_hacker
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 20:20 عصر
سیستم عامل لینوکس با تنظیمات خاص و بومی شده( قابلیت پشتیبانی از ویندوز سرور 2008)- مجموعه کامل نرم افزار های تدوین، توسعه و اجرای برنامه های موازی-...
منبع سایت :پارس نت (http://parset.com/News/ShowNews.aspx?Code=342119)

Slytherin
پنج شنبه 05 اسفند 1389, 20:30 عصر
منبع سایت :پارس نت (http://parset.com/News/ShowNews.aspx?Code=342119)

یعنی اینقدر شبیه ویندوز 7 هست؟!!!:گیج:
تصویر رو مشاهده کنید!:متفکر:

mc_laren
جمعه 06 اسفند 1389, 11:56 صبح
البته بد نیست بدونید آخرین لیست 500 ابر رایانه برتر دنیا که در این سایت قرار داره مربوط به 3 ماه پیش می شود

vcldeveloper
جمعه 06 اسفند 1389, 19:57 عصر
یعنی اینقدر شبیه ویندوز 7 هست؟!!!:گیج:
تصویر رو مشاهده کنید!
یعنی شما انتظار داشتید اون کامپیوتر یک workstation باشه، روش ویندوز 7 نصب کنند، به همراه چند برنامه مثل یاهو مسنجر، Nero و CloneDVD؟!! اون سیستم قرار هست به عنوان یک سرور عمل کنه. ممکنه چندین و چند Workstation مختلف با دسترسی های مختلف و سیستم عامل های متفاوت به این سرور متصل باشند، فرامینی را به آن ارسال کنند، یا به داده های آن دسترسی داشته باشند.

خوبه اینجا انجمن برنامه نویسی هست، من موندم اگر این عکس ها رو در یک انجمن عمومی منتشر کنند، چقدر نظرات خوانندگان غالبا بی اطلاع از مسائل کامپیوتری در اونجا خواندنی خواهد بود؟!

هم دانشگاهی
جمعه 06 اسفند 1389, 21:57 عصر
اینا چند تا سرور پردازش که با هم شبکه شدن و روی اونها پردازش موازی و توزیع شده صورت میگیره همین

اینم لیست 500 تا ابر رایانه اول دنیا که ما توش نیستیم ؟؟؟؟ (http://www.top500.org/stats/list/36/countries)

[/url]

خب این سایت ها کی آپ دیت شدن ؟!؟!
بالاخره باید منتظر موند تا سایت ها به روز بشن دیگه !!!!
نه ؟!؟!؟!

joker
جمعه 06 اسفند 1389, 22:40 عصر
دستشون درد نکنه ، اون سایتها مهم نیستند، مهم استفاده درست از امکانیه که برای دانشجوها و صنایع الان فراهم شده

پیوست:
تا جائی که یادم میاد استفاده از کلاسترینگ ( چه ویندوزی چه لینوکسی )چیز جدیدی نیست ، نکته تعجب برانگیز خبری هم اینکه خیلی ساله دارن توی ایران از این روش برای پردازش موازی با تعداد زیادی کامپیوتر استفاده میکنند.

eshpilen
شنبه 07 اسفند 1389, 11:00 صبح
به احتمال زياد در ساخت اين ماشين از منابع آزاد اعم از دانشهاي لازم و نيز ابزارها و نرم افزارهاي آزاد/بازمتن استفاده شده.
اميدوارم وقتي از چيزي استفاده ميكنيم، سعي كنيم بهش Credit بديم و به بقا و پيشرفت اون كمك كنيم. بنظرم اين هم عاقلانه و هم وظيفهء اخلاقي هست.

راستي اينو گفتم يادم افتاد چند روز پيش ميخواستم در فروم دبيان (يك توزيع معروف GNU/Linux) كاربران ايراني ثبت نام كنم تا مطلبي بدم و اشتباهي رو اصلاح كنم، اما متاسفانه لينك صفحهء ثبت نام نميدونم چرا فيلتر شده بود!!

Modifier
شنبه 07 اسفند 1389, 14:25 عصر
بعضی ها عادت دارن (یا دچار یه بیماری هستند : "..فی قلوبهم مرضٌ..") تا چیز نوآوری توی کشورمون میبینند یا بهش بدبین میشن یا میخوان ببرنش زیر سوال با مطرح کردن یکسری شبهات ، متاسفانه. و یا اینکه میخوان خیلی سریع ما رو با ابرقدرتهای نرم افزار یا سخت افزار جهان مقایسه کنند و انگار از وضعیتی که دورشون هست با خبر نیستند!!!!

در هر حال خدا رو شکر میکنم که کشور عزیزمون چنین توانایی حالا در هر مرتبه ای که است بدست آورده و انشاالله و با توکل بر خدا و تلاش، پیشرفت بیشتری داشته باشیم.

و "اللهم مشغل ظالمین به ظالمین"

آمین.

ali.rezaei7
یک شنبه 08 اسفند 1389, 00:50 صبح
جناب modifire دوستان داشتند بر طبق روال همیشه درباره موضوع موردنظرشون بحث می کردند و این شما هستید که با اون پست بی محتواتون که بچه ها رو بیمار خطاب کردید و اونها رو جز ظالمین به حساب آوردید، باعث متشنج شدن فضا شدید. اگه مخالفت دارید اونو در قالب انتقادی منطقی و سازنده بیان کنید. نه این که با نظرات تخریب کننده باعث آزردن دوستان بشید.
همچنین در آخرین پستتون درحالی قوانین رو به دوستان یادآوری می کردید که خودتون در همون پست نقص کننده همون قوانینی بودید که ازش نام بردید. و مدیران رو در عمل انجام شده قرار دادید!

eshpilen
یک شنبه 08 اسفند 1389, 08:30 صبح
و "اللهم مشغل ظالمین به ظالمین"
عجب کلمات گهرباری.
خدا نسل ظالمان واقعی رو برداره.
همچنین دروغگوها رو.
آمین.

CPPDeveloper
یک شنبه 08 اسفند 1389, 11:15 صبح
"اللهم مشغل ظالمین به ظالمین"ببخشین می شه بگین این به چه زبانیه؟ و ترجمش؟
لطفا تا از چیزی اطلاع ندارین، اون رو به کار نبرین..

AmirSky
یک شنبه 08 اسفند 1389, 11:36 صبح
توی ایران اگه یه ماشین حساب بخواد ساخته بشه باید نود و نه درصد لوازمش وارداتی باشه
دیگه ما خودمون داریم توی این مملکت زندگی میکنیم میدونیم چه خبره
بعضی ها هم تا زود کم میارن شروع میکنن عین مادر بزرگ ها نفرین کردن