PDA

View Full Version : حرفه ای: چنانچه تعداد فیلدها متغیر باشد چه کار کنیم ؟

mmdmmd
یک شنبه 08 اسفند 1389, 12:10 عصر
سلام
من در حال طراحی یک دیتا بیس هستم که در یکی از جدولهایش که راجع به خرید و فروش میباشد ، تعداد فیلدها متغیر است.

توضیح :
دیتابیس شامل این جداول است : مشتری ، محصول ، خرید و فروشها
حال تعداد فیلدهای جدول خرید و فروش متغیر است ، یعنی سفارش مشتری ممکن است بین سه تا 10 نوع از محصولات باشد(محصولات : A B C D E F ) ، حال برای پیگیری فروش ، توسط چهار نفر مثلا منشی ، حسابدار ، انباردار و مدیر برای هر یک از محصولات در دیتابیس فیلدی پیش بینی شده، که با تایید هر فرد مقدار آن true قرار میگیرد.

مشکل:
فیلد محصولات چگونه طراحی شود؟
یعنی:
1- برای هر خرید که شامل مثلا 5 محصول A B C D F است پنج ردیف در جدول تشکیل شود؟
یا
2-اینکه در طراحی جدول تعداد حداکثر خریدها را پیش بینی کنیم و تعداد فیلدها (ستونها) را افزایش دهیم که در این مورد خاص برای هر فیلدی 4 فیلد دیگر نیز برای منشی و حسابدار و انباردار و مدیر نیز جهت اعلام نظر در مورد آن خرید و آن محصول باید بوجود آید.

در مورد اول حجم جدول خیلی بزرگ میشود مثلا من تخمین زدم در طول سال شاید 400000 مورد ثبت شود(400000>40000)
و در مورد دوم طول جدول خیلی بزرگ میشود مثلا اگر مشتری ده محصول بخرد ما مجبوریم 40 ستون دیگر نیز اضافه کنیم؟ و مثلا یک جدول با 60 (یا حتی بیشتر ) فیلد داشته باشیم (60>20)

راه حل چیست؟

با تشکر

pesar irooni
دوشنبه 09 اسفند 1389, 14:20 عصر
در مواردی که یک رابطه n به 5 داریم مثل حالت n به n باید از یک جدول واسط با دو رابطه n به 1 و 1 به 5 استفاده کنی.

hosseintdk775
سه شنبه 10 اسفند 1389, 15:19 عصر
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
خوب نمی تونی مقدر ها رو ( محصولات رو ) در یه فیلد به صورت آرایه بریزی/آپدیت کنی؟ ( به شخصه قبلا اینطوری می کردم )

واسه فیلد متغیر که می گید نمی شه از جدول موقتی استفاده کرد؟ ( در این مورد دقیق مطمئن نیستم / بهتره اساتید نظر بدن )

mmdmmd
چهارشنبه 11 اسفند 1389, 11:58 صبح
راستش کارم پیچیده تر شد !
گفتن در روز ممکنه 10 تا سفارش بیاد که در هر سفارش 40 محصول مختلف سفارش داده بشه!

خودم به این نتیجه رسیدم که اگه هر بخش هر محصولی را بخواد ok کنه کلی طول میکشه ، میخام یکی از فیلدهای جدول لیست سفارش ها را در خودش ثبت کنه ، به این ترتیب هر کدام از مسولان مربوطه فقط راجع به لیست سفارش اظهار نظر میکنند
اشکال این روش در آمار گیری محصولات است که برای این موضوع و برای هر محصول هم یک جدول درست میکنم که بتونم راحت آمار گیری را هم داشته باشند.

اما استفاده از آرایه ها هم بسیار عالی به نظر میرسه ! تا حالا بهش فکر نکرده بودم - از دوستمون hosseintdk775 (http://barnamenevis.org/member.php?58829-hosseintdk775) متشکرم

دوستان دیگه اگه پیشنهادی دارن ممنون میشم کمک کنند

melux.59
پنج شنبه 01 اردیبهشت 1390, 12:25 عصر
سلام دوست خوبم. من از اول مشکلت رو خوندم،

اونجوری که من فهمیدم، جای مجهولی نیست. از نظر من اگه شما کلید‌های دیتابیس رو درست معرفی‌ کرده باشی‌،

بعدش برای هر عضو یک جدول بسازی، دیگه هیچ مشکلی‌ نداری. البته باید یه سری کوری assertion بنویسی‌ برای چک کردن هر جدول.
موفق باشی‌