ورود

View Full Version : سوال: use case های ابسترکت

raha.r63
شنبه 14 اسفند 1389, 14:25 عصر
با سلام خدمت دوستان .
من روی پروژه فارغ التحصیلی دارم کار می کنم ، که با استادم روی دیاگرام های Use case ام اختلاف نظر دارم .
من این دیاگرام ها رو با مشورت یکی از دوستان که تجربه خوبی در زمینه Uml داره رسم کردم .
مورد های اختلافی ما با استادم در ارتباط با Use case های ابسترکت است .
اولا استاد من اعتقاد داره که ابسترکت Use case يک use case است که مستقيما توسط يک عامل شروع بکار نمي کند و نمی توان هیچ رابطه Assosiation ی بین عامل و ابسترکت Use case برقرار کرد و من رو ارجاع میده مثلا به کتاب مرجع کامل Uml with Rational Rose ترجمه مهندس مهرداد توانا انتشارات نقش سیمرغ ولی دوست من این نظر رو رد می کنه و او من و استادم رو ارجاع می ده به کتابObject.Oriented.Analysis.and.Design.Unders tanding.System.Development.with.UML.2.0.May.2005
نوشته Mike O Docherty انتشارات John.Wiley.and.Sons
که در این کتاب این دو مثال داره که تصاویر اون رو در اینجا می آورم .
سئوال دوم هم اینست که استادم معتقده ما نمی توان بین ابسترکت Use case با Use case های دیگر رابطه Include و Extend داشته باشیم و فقط به استفاده از رالطه Generalazation مجاز هستیم .
در تصویری که از نمودارم ضمیمه می کنم اون به رابطه های Include و Extend بین Use case ابسترکتم و همچنین رابطه بین Actor و Use case ابسترکتم گیر داده
در ضمن حتی به رابطه Include بین انتخاب واحد و حذف واحد هم گیر داده و می گه نباید این رابطه رو بذاری .
دوستم هم می گه این استادت اصلابا Uml آشنا نیست که این گیرا رو می ده
دوست دارم نظرتون رو در ارتباط با این سه مشکل بگین.

smhoseyni
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 11:39 صبح
اینکه abstract use-case اکتور ندارد جمله درستی است. اما همانطور که خودتان اشاره کرده اید در برخی نمودارها برای آن actor ترسیم شده است. این اکتور در واقع اکتور use-case ی است که آن مورد کاربرد abstract را include کرده و یا فرزند آن است. در واقع با وجود آنکه در نمودار برای آن actor ترسیم میشود ولی آن اکتور برای use-case های معمولی مرتبط با آن است. در مثال های خود rational هم در برخی موارد برای
abstract use-case اکتور ترسیم شده است.
در مورد دوم هم به نظر بنده درست نیست و یک abstract use-case میتواند یک use-case دیگر را include کند و میتوان آنرا extend کرد. در این مورد هم به مثال از خود rational ارجاع میدهم :

http://sce.uhcl.edu/helm/RationalUnifiedProcess/process/modguide/md_ucmod.htm

raha.r63
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 14:16 عصر
با تشکر از جواب کامل و مفیدتون