PDA

View Full Version : خبر: رد ادعای گوگل درباره باز بودن محصولاتش !



hamidhws
چهارشنبه 18 اسفند 1389, 11:26 صبح
تعدادی از منتقدان شرکت بزرگ گوگل معتقدند ادعای این شرکت مبنی بر باز بودن نرم‌افزارهایش ادعایی نادرست است و این شرکت تنها زمانی که شرایط به نفعش باشد به کاربران امکان استفاده آزادانه از نرم‌افزارهایش را می‌دهد.



شرکت گوگل به اینکه اعلام کند تمامی نرم‌افزارهایش در دسته نرم‌افزارهای باز قرار دارند، علاقه بسیاری دارد، اما حقیقت این است که این نرم‌افزارها همیشه باز نیستند، بلکه تنها زمانی که شرایط به نفع گوگل باشد، به صورت باز قابل استفاده خواهند بود. البته بهتر است بدانید بازبودن نرم‌افزارها لزوما به معنی بهتر بودن آنها نیست.

برای مثال گوگل به شکلی ویژه تمایل دارد در "باز" بودن نرم افزار آندروید اغراق کند. شاید فکر کنید باز بودن آندروید به این معنی است که هر فردی می تواند با استفاده از آن هر نرم افزار جانبی را که بخواهند بر روی گوشی‌ها نصب کرده و ظاهر آندروید را تغییر دهند، اما ادعای گوگل قطعا به این معنی نیست.

ادعای "باز" بودن نرم افزار آندروید به آن معنی است که شرکای نزدیک گوگل، اپراتورهاو تولید کنندگان تلفن همراه و نه مصرف کنندگان، می‌توانند آندروید را طبق خواسته‌های خود تغییر دهند.

به همین دلیل است که بسیاری از گوشی های آندروید به همراه نرم‌افزارهای بیهوده و بی مصرف از پیش نصب شده به فروش می‌رسند و به همین دلیل است که در گوشی‌های اندروید گاه نقص‌هایی از قبیل عدم امکان نصب نرم‌افزارهایی به جز نرم‌افزار شرکت گوگل دیده می‌شود. همچنین به همین دلیل است که کاربران آندروید برای دریافت به روزرسانی‌های نرم‌افزاری باید مدت طولانی صبر کنند.

از دیگر نکاتی که بر "باز" بودن نرم‌افزار آندروید وارد می‌شود این است که برای مثال زمانی که شرکت موتورلا بخواهد یکی از نرم‌افزارهای آندروید را در گوشی‌های خود تغییر داده یا توسط نرم‌افزار دیگری جایگزین کند، گوگل با قدرتی بالا آنها را منع می‌کند. در واقع گوگل در حالی که ادعا می‌کند اندروید نرم افزاری "باز" است، اما در جای خود کاربرانش را مجبور می‌کند همانطور که می‌خواهد از نرم‌افزار استفاده کنند.

بر اساس گزارش سی ان ان، از سویی دیگر در صورتی که گوگل تا این اندازه به "باز" بودن محصولاتش تاکید دارد باید الگوریتم‌های جستجو و تبلیغاتی خود را نیز در اختیار جهان قرار دهد، در این صورت است که می‌توان این شرکت را شرکتی باز خطاب کرد.



مرجع : خبرگزاری مهر

FastCode
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 07:15 صبح
لطفا شرط ادب را رعایت نمایی
OK

اصلاح میشه:
لطفاْ دفعه بعدی که از این خبر ها ویدا میکنید, توی گوگل سرچ کنید ببینید لینک دانلود رو پیدا میکنید یا نه.

extreme
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 12:11 عصر
احساس میکنم که نویسندش هنوز فرق نرم افزار آزاد با نرم افزار متن باز رو نمیدونه! :متفکر:

ARC
پنج شنبه 19 اسفند 1389, 14:40 عصر
این متن رو من در هفته نامه عصر ارتباط خواندم و دیدم با یان موضوع خیلی بی ارتباط نیست گفتم اینجا هم قرارش بدم.


اصطلاح «آدم را تا لب چشمه تشنه بردن و تشنه برگرداندن» حکایت امروز ما است. آخر تا کی باید تصور آدم با واقعيت فرق کند؟! اطرافمان پر از اشخاصی است که شعارهایشان گوش فلک را کر کرده است اما چیزی که از آنها می‌بینیم به هیچ وجه شباهتی با گفته‌هایشان ندارد، نمونه‌اش همین شرکت گوگل. همین گوگلی که در برابر سیاست‌های تجاری و انحصاری برخی شرکت‌ها می‌ایستد و خود را طرفدار شماره یک اوپن سورس (Open Source) می‌خواند. ما هم پشتش می‌ایستیم، دست می‌زنیم و هورا می‌کشیم. اما غافل از اینکه نتیجه چیز دیگری است.

سیستم عامل اندروید یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهایی است که گوگل تا امروز در اختیار کاربران قرار داد. نکته ظریف و مهم این است که گوگل آن را یک محصول اوپن سورس معرفی کرده است. اما گویا تعریفی این شرکت از اوپن سورس دارد با آنچه که ما تصور می‌کنیم خیلی فرق دارد.

در واقع اندروید فقط نام اوپن سورس را یدک می‌کشد. داشتم به این فکر می‌کردم که ما ایرانی‌ها بهترین معادل‌ها را برای اوپن سورس داریم؛ هم از «متن‌باز» استفاده می‌کنیم، هم از «منبع آزاد». حتما فکر می‌کنید که این دو فرقی با هم ندارند، اما واقعا اینطور نیست. کمی که در آنها دقیق شوید متوجه تفاوت می‌شوید؛ گوگل هم فقط معادل اول را برای اندروید استفاده می‌کند، یعنی متن‌باز.

آخر تا کی باید شاهد آن باشیم که همه جا می‌گویند اندروید اوپن سورس است. اگر اوپن سورس است پس چرا ما ایرانی‌ها اجازه دسترسی به فروشگاه اندروید را نداریم. مگر روح اوپن سورس بودن درباره به اشتراک‌‌گذاری آزادانه دستاوردهای بشر نیست پس چرا بدتر از آن ما حتی نمی‌توانیم به کدهای منبع این سیستم‌ عامل دسترسی داشته باشیم.

مگر غیر از این است که اوپن سورس برای این به وجود آمده که انحصارطلبی را از بین ببرد، منابع آزاد باشند و در اختبار همه قرار گیرند، همگان را در توسعه شرکت دهند و به طور کلی آزادی در اختیار همه افراد باشد. پس چرا گوگل درباره اندروید و بسیاری از سرویس‌های مرتبط با اوپن سورس این اصل را رعایت نمی‌کند؟ چرا مانع از دسترسی به فروشگاه و کدهای منبع اندروید برای کشورهایی خاص از جمله ایران مي‌شود؟ اگر یک محصول یا نرم‌افزار اوپن سورس است، بنابراین باید برای همه آزاد باشد و مرزهای سیاسی و جغرافیایی در به اشتراک‌گذاری آن محدودیت ایجاد نکند.

شرکت‌های بسیار زیادی در حوزه اوپن سورس فعالیت می‌کنند، از جمله شرکت‌های توسعه‌دهنده توزیع‌های مختلف لینوکس. آنها تمام منابع را به صورت آزاد در اختیار همه قرار می‌دهند و محدودیتی را برای کاربران قائل نیستند زیرا دنیای اوپن سورس بر این قوانین استوار است.

واقعا گوگل من را متحیر می‌کند! از طرفی از اوپن سورس حمایت می‌کند و شرکت‌هایی نظیر مایکروسافت را به چالش می‌کشد، از آن طرف اساسی‌ترین ارزش‌های اوپن سورس را زیر پا می‌گذارد.