ورود

View Full Version : لينوكس و برنامه

makh000f
سه شنبه 24 اسفند 1389, 13:57 عصر
سلام
من بخوام يك دستوري مثل cat يا ls براي لينوكس بنويسم چه جورياست ؟
از اول تا آخر بگيد توضيح رو ؟
مثلا از چه زباني استفاده كنم براي نوشتنش و هسته چه جوريا ميشه اين و قبولوند به اون
كلا توضيح كامل بديد ؟

blue_lotus
سه شنبه 24 اسفند 1389, 16:16 عصر
سلام

فصل دوم کتاب advanced-linux-programming (http://www.advancedlinuxprogramming.com/) کامل درباره‌ی اصول طراحی و نوشتن برنامه‌های خط فرمان در لینوکس صحبت کرده.(ترجمه شده‌ی این کتاب داخل بازار به اسم: برنامه نویسی پیشرفته در گنو/لینوکس هست.)

اینکه جزو کرنل باشه یا فقط جزو path های لینوکس که دستی اضافه میشه، یکم فرق داره.

داخل این کتاب از C و C++ استفاده شده. اما شما با python,bash و خیلی چیزای دیگه میتونین اینکارو انجام بدین. منتها بسته به نیازتون زبان فرق میکنه.

مشکلی داشتید داخل همین تاپیک مطرح کنید.

موفق باشید.

makh000f
چهارشنبه 25 اسفند 1389, 12:43 عصر
بعد اینکه نوشتم این رو مثلا یک دستور رو چه طوری وارد لینوکس کنم و بتونم از آن استفاده کنم تو لینوکسم ؟؟

blue_lotus
چهارشنبه 25 اسفند 1389, 14:49 عصر
خیلی ساده با توجه به مجوز هایی که نیاز داره بهش مجوز هارو میدید. و در قسمت path های پیش فرض یا path ایی که خودتون بهش میدید کپیش میکنید. بعد با وارد کردن اسمش در ترمینال اون برنامه اجرا میشه.

path به مسیرهایی در لینوکس گفته میشه که وقتی شما در ترمینال یا bash چیزی رو وارد میکنید و دکمه‌ی tab رو فشار میدید یا اتوماتیک اسمش رو تکمیل میکنه. یا از اون شاخه ها میره دنبال اون برنامه‌ای که در ترمینال نوشتید میگرده و اجراش میکنه.

path هارو با تایپ این دستور در ترمینالتون ببینید:

echo $PATH