ورود

View Full Version : بررسی وضعیت عرضه و تقاضای خدمات انفورماتیک در شهرهای ایران

میلاد قاضی پور
جمعه 27 اسفند 1389, 00:52 صبح
سلام عزیزان .همونطور که میدونید شهرهای ایران از لحاظ پتانسیلها و فرصتهای شغلی و استعدادها به دسته های مختلفی از جمله تجاری ، علمی ، مذهبی ، تاریخی ، صنعتی و ... تقسیم میشن . به خاطر همین هست قطعا نمیشه گفت یک بازاری میتونه در شهر علمی رشد کنه و تو زندگی به جاهای خوبی برسه . یا یک کشاورز میتونه در شهر تجاری پیشرفت قابل توجهی داشته باشه . البته نظر من اینه .
اگر فرض بالا درست باشه یک مهندس کامپیوتر یا برنامه نویس یا مهندس ICT و ... هم نمیتونن در شهرهایی که از لحاظ تقاضای خدمات ، پتانسیلی براشون وجود نداره یا کم هست براحتی کار پیدا کنن. میخوام بدونم توی شهری که زندگی میکنید تقاضا برای خدمات دیجیتال و رونق عرضه و تقاضای خدمات فناوری ها در چه حدی هست ؟
مثلا من خودم در آستارا زندگی میکنم و متأسفانه میتونم بگم اینجا شرکتهای ارائه دهنده ی خدمات نرم افزاری آنچنان سرشون شلوغ نیست . و نهایتا تعداد شرکتهای فعالی که ممکنه وجود داشته باشن از تعداد انگشتان دو دست تجاوز نمیکنه . میخوام بدونم شهر هایی مثل تبریز و شیراز و قزوین و کرمان و ... چه وضعیتی دارن ؟

m.soleimani
جمعه 27 اسفند 1389, 02:22 صبح
سلام عزیزان .همونطور که میدونید شهرهای ایران از لحاظ پتانسیلها و فرصتهای شغلی و استعدادها به دسته های مختلفی از جمله تجاری ، علمی ، مذهبی ، تاریخی ، صنعتی و ... تقسیم میشن . به خاطر همین هست قطعا نمیشه گفت یک بازاری میتونه در شهر علمی رشد کنه و تو زندگی به جاهای خوبی برسه . یا یک کشاورز میتونه در شهر تجاری پیشرفت قابل توجهی داشته باشه . البته نظر من اینه .
اگر فرض بالا درست باشه یک مهندس کامپیوتر یا برنامه نویس یا مهندس ICT و ... هم نمیتونن در شهرهایی که از لحاظ تقاضای خدمات ، پتانسیلی براشون وجود نداره یا کم هست براحتی کار پیدا کنن. میخوام بدونم توی شهری که زندگی میکنید تقاضا برای خدمات دیجیتال و رونق عرضه و تقاضای خدمات فناوری ها در چه حدی هست ؟
مثلا من خودم در آستارا زندگی میکنم و متأسفانه میتونم بگم اینجا شرکتهای ارائه دهنده ی خدمات نرم افزاری آنچنان سرشون شلوغ نیست . و نهایتا تعداد شرکتهای فعالی که ممکنه وجود داشته باشن از تعداد انگشتان دو دست تجاوز نمیکنه . میخوام بدونم شهر هایی مثل تبریز و شیراز و قزوین و کرمان و ... چه وضعیتی دارن ؟

تو اصفهان که بازارش داغ هست. ولی به نظر من شما یه شانس بزرگ رو دارین به خاطر منطقی فکر کردنتون از دست می‌دین. توی یه شهری مثل آستارا ممکنه که زیاد بازار برای مثلن برنامه نویسی نباشه ولی شما اگر دقت کنید رقیب زیادی هم نخواهید داشت و شرکت‌های خیلی بزرگی هم نیستن که جلوی فعالیت شما یا شرکت کوچک شما رو بگیرن توی شهرهای بزرگ بعضی شرکت‌ها با استفاده از رانت و پشتوانه مالی بزرگی که دارن اصلن به بقیه اجازه نفس کشیدن رو نمی‌دن شما با یکم بازاریابی مناسب و تبلیغات همون‌جا که هستی به خوبی می‌تونی کار کنی البته اگر قبل از این‌که شما اقدام کنی شرکت‌های اصفهانی و تهرانی و ... روی مناقصه‌ها و پروژه‌های به درد بخور شهرتون دست نگذاشته باشن موفق باشید./

میلاد قاضی پور
جمعه 27 اسفند 1389, 12:27 عصر
این درسته . اما من یه دوره کار بازاریابی برای جایی انجام دادم . میتونم بگم تمام خیابونها و کوچه های اصلی رو که شرکتها و اداراتی جهت ارائه ی خدمات (طراحی سایت) می تونستن به حساب بیان و ممکن بود برای درخواست خدمات ترغیب کنم و در اون خیابونها و مناطق بود رو چک کردم اما متأسفانه هیچ عکس العمل دلگرم کننده ای از طرفشون نبود .
البته میدونم خدمات انفورماتیک فقط به برنامه نویسی خلاصه نمیشه اما در حوزه ی فروش سخت افزار هم شهر رونق آنچنانی نداره . اینو به این خاطر میگم که کسانی رو میشناسم ده سال هست (و بیشتر ) در زمینه ی فروش سخت افزار فعالیت میکنن اما زندگیشون زیاد تغییر نکرده .
من از فرمایش شما یه نکته متوجه شدم و اونم اینه که شما احتمالا برداشت دیگه ای از حرف من داشتین. من منظورم تأسیس و اداره ی یک شرکت نیست. منظور من فقط یک کار نیمه وقت یا تمام وقت با حقوق مناسب هست و با توجه به این که گفتید در اصفهان اوضاع رقابت و .. داغ هست فکر کنم مسأله ی کار و آینده ی اون هم امیدوار کننده باشه .

returnx
جمعه 27 اسفند 1389, 18:22 عصر
ما که تو بابلسر حتی یک شرکت نرم افزاری نداریم (کلی گشتم حتی یکی هم نبود) اما در بابل چسبیده به بابلسر وضیعت کمی فرق میکنه تعداد شرکت های نرم افزاری به تعداد انگشتان دست به سختی میرسه اما از هیچی بهتره ، کار های سخت افزاری هم تو بابل بعد نیست...
اما اینجا وضیعت افتضاح هست ، حتی نماینده پارس انلاین بابلسر هم از یکی از همین شرکت های سخت افزاری بابل هست(اسمش نمیتونم بگم) که تو بابلسر هم نمایندگی گرفته...
کلا من ظاهرا آینده ای ندارم....:گریه:
جز خودم دست به کار شم:متفکر:

vcldeveloper
شنبه 28 اسفند 1389, 01:46 صبح
توی یه شهری مثل آستارا ممکنه که زیاد بازار برای مثلن برنامه نویسی نباشه ولی شما اگر دقت کنید رقیب زیادی هم نخواهید داشت و شرکت‌های خیلی بزرگی هم نیستن که جلوی فعالیت شما یا شرکت کوچک شما رو بگیرن توی شهرهای بزرگ بعضی شرکت‌ها با استفاده از رانت و پشتوانه مالی بزرگی که دارن اصلن به بقیه اجازه نفس کشیدن رو نمی‌دن شما با یکم بازاریابی مناسب و تبلیغات همون‌جا که هستی به خوبی می‌تونی کار کنی البته اگر قبل از این‌که شما اقدام کنی شرکت‌های اصفهانی و تهرانی و ... روی مناقصه‌ها و پروژه‌های به درد بخور شهرتون دست نگذاشته باشن موفق باشید.
در شهر های کوچیک، حداقل در حوزه نرم افزار، مشتریان بالقوه اکثرا علاقه ایی به کار با شرکت های محلی ندارند، و ترجیح میدند که سفارشات را به شرکت های غیر بومی، بخصوص تهران، یا حداقل مرکز استان، ارسال کنند. خیلی وقت ها پیش میاد که شما توی شهر خودتون هستید، نه کسی شما را تحویل میگیره، و نه کسی دنبال شما میاد، بلکه تشریف می برند به فلان شرکت تهرانی سفارش کار میدند، اون شرکت هم با شما تماس میگیره، شما کار را به اسم اون شرکت براشون انجام میدید. اینطوری حس خوبی بهشون دست میده! اما اگر مستقیم بیان سراغ شما که توی همون شهر زندگی می کنید، حال چندان خوبی بهشون دست نمیده!

کار سخت افزار هم، توهین به کسی نشه، میشه گفت تقریبا با سوپر مارکت یا بقالی زدن فرق چندانی نمیکنه. تعداد افرادی که فعال در حوزه سخت افزار هستند، و واقعا از نظر فنی چیزی بارشون هست، حتی در تهران، بسیار محدود هست. اکثر افراد فعال در حوزه سخت افزار، صرفا افراد بازاری و دلال هستند. در اکثر مواقع هم توضیحات فنی شان مفت هم نمیارزه! وقتی هم که در شهرستان هستید، دارید عملا جنس رو از تهران می خرید، و در شهرستان می فروشید. محصولات تان هم عمدتا فرقی با سایر فروشنده ها نمیکنه؛ این CPU ایی که شما میفروشید رو مغازه بغلی هم میفروشه، پس اطلاعات فنی شما چندان به کار شما نمیاد، فاکتور اصلی موفقیت شما سرمایه، و ارتباط خوب با مشتری هست. سرمایه به این معنا که شما هر چی پول بیشتری داشته باشید، جنس بیشتری میارید، شرکت های تهرانی بهتر با شما راه میان، پس می تونید جنس تون رو با قیمت پایین تر به مشتری یا به سایر همکاران بفروشید. اگر مزیت اصلی تان در کار سخت افزاری دانش فنی باشه، در شهرهای کوچیک احتمال موفقیت بالایی ندارید، چون یک آدم بی سواد پولدار میتونه به راحتی با ریختن پول در بازار، و ارائه اجناس با قیمت پایین تر، کل کار و کاسبی شما را مختل کنه.

میلاد قاضی پور
شنبه 28 اسفند 1389, 19:48 عصر
کار سخت افزار هم، توهین به کسی نشه، میشه گفت تقریبا با سوپر مارکت یا بقالی زدن فرق چندانی نمیکنه. تعداد افرادی که فعال در حوزه سخت افزار هستند، و واقعا از نظر فنی چیزی بارشون هست، حتی در تهران، بسیار محدود هست. اکثر افراد فعال در حوزه سخت افزار، صرفا افراد بازاری و دلال هستند. در اکثر مواقع هم توضیحات فنی شان مفت هم نمیارزه! وقتی هم که در شهرستان هستید، دارید عملا جنس رو از تهران می خرید، و در شهرستان می فروشید. محصولات تان هم عمدتا فرقی با سایر فروشنده ها نمیکنه؛ این CPU ایی که شما میفروشید رو مغازه بغلی هم میفروشه، پس اطلاعات فنی شما چندان به کار شما نمیاد، فاکتور اصلی موفقیت شما سرمایه، و ارتباط خوب با مشتری هست. سرمایه به این معنا که شما هر چی پول بیشتری داشته باشید، جنس بیشتری میارید، شرکت های تهرانی بهتر با شما راه میان، پس می تونید جنس تون رو با قیمت پایین تر به مشتری یا به سایر همکاران بفروشید. اگر مزیت اصلی تان در کار سخت افزاری دانش فنی باشه، در شهرهای کوچیک احتمال موفقیت بالایی ندارید، چون یک آدم بی سواد پولدار میتونه به راحتی با ریختن پول در بازار، و ارائه اجناس با قیمت پایین تر، کل کار و کاسبی شما را مختل کنه.

من که فکر نکنم اصن به جز موارد خیلی خاص که مشتری ها میدونن چی میخوان به فرد باسوادی (در حدی که شما فرمودید) برای فروش سخت افزار نیازی باشه . در سایر موارد مشتری ها کلا یا از کامپیوتر سر در نمیارن یا اینکه قبلا بعد از مشورت با کسی نسخه ای تهیه کردن و اون سیستم رو میخوان یا اینکه میسپرن دست همون سخت افزار فروش چترباز که هرچی رو بورس هست رو واسشون ببنده و تمام .
سخت افزار رو به این خاطر وارد بازی کردم که هرچه آمار فروش سیستم بالا باشه به نظر من نشونه ی اینه که شرکتها و سازمانها و اماکن و مردم خیلی با فناوری درگیر هستن و استهلاک قطعات بالاست .

m.soleimani
شنبه 28 اسفند 1389, 20:39 عصر
سخت افزار رو به این خاطر وارد بازی کردم که هرچه آمار فروش سیستم بالا باشه به نظر من نشونه ی اینه که شرکتها و سازمانها و اماکن و مردم خیلی با فناوری درگیر هستن و استهلاک قطعات بالاست .

موافق نیستم به نظر من یکی از چیزایی که به قول ماها تو ایران مرگ نداره همین سخت‌افزار هست تا حالا توی شرکت‌ها و مغازه‌هایی که رفتی دقت کردی با چه سیستم‌هایی دارن کار می‌کنن بعضی از فروش‌گاه‌هایی که سر می‌زنم دارن از ویندوز 95 استفاده می‌کنن وقتی مسخره می‌کنم می‌گن بابا بیشتر از این جواب نمی‌ده!! تازه همینش هم کارمون رو انجام می‌ده بهتر بگیرم برای مغازه؟؟!

فعلن توی کشور ما مفت باشه کوفت باشه رایج هست که با این وضع تحریم‌ها خواسته نخواسته بقیه اون‌هایی هم که یه روزی برای خودشون پز به روز بودن رو می‌دادن؛ هم دیگه رغبت نمی‌کنن خرید سخت‌افزاری داشته باشن. مثلن همین شغل خود من با این که یکی از کله گنده‌های اقتصاد کشوره و پر درآمد هم هست ولی به خاطر فشار همین تحریم‌ها امکانات اولیه پشتی‌بانی از کارش رو هم نمی‌تونه برای کشور تهیه کنه چه برسه به شرکت‌های کوچیک « یکی از شرکت‌های معتر دولتی هست « نیمه خصوصی :بامزه: » اسم نبرم سنگین‌تره »

موفق باشید./

میلاد قاضی پور
شنبه 28 اسفند 1389, 21:29 عصر
استهلاک قطعات دمده شدن یا قدیمی شدن قطعات نیست . بالاخره اون هارد بد سکتور میگیره . اون سی دی رام چرخ و فلکش از کار میفته . حالا اینا به کنار حرف من اینه که اگه یه فروشنده در شهر الف سالی دو تا سیستم هم بفروشه در مقایسه با کسی که در شهر ب هیچ سیستمی نمیفروشه میشه گفت در محلی زندگی میکنه که مردمش میدونن کامپیوتر چیه و حاضرن بابتش پول بدن .

تا حالا وضعیت بابل و بابلسر و اصفهان رو متوجه شدیم. بازم اگه نماینده های شهرستانهای دیگه هم از وضعیت فناوری شهرشون بگن استفاده میکنیم.