View Full Version : چگونه با باتری لپ تاپ رفتار کنیم؟
man_iran
جمعه 27 اسفند 1389, 19:12 عصر
خیلی وقته لپ تاپ خریدم. ولی خیلی جاها و خیلی افراد تعبیرهای گوناگونی در مورد نحوه رفتار با باتری لپ تاپ دارند! بعضیا می گن وقتی با برق لپ تاپ کار می کنی باید باتری را در بیاری تا شارژ و دشارژ نشه بعضیا کلا این را نقص می کنند و می گن به هیچ وجه این کار را نکن چون خود به خود وقتی فول می شه از مدار خارج می شه و لپ تاپ فقط از برق استفاده می کنه و اگر در بیاری و برق بره به هارد آسیب می رسونه
بعضیا می گن اگر خیلی با برق کار می کنی بهتره حداقل هفته ای یک بار فقط از باتریش استفاده کنی تا به 10 درصد برسه بعدش بزارش تا شارژ بشه. بعضیا می گن تا 20 درصد بعضی هم تا 40 درصد!
بعضیا می گن بهتره وقتی با لپ تاپ کار نمی کنی بهتره باتریش را در بیاری و بزاری توی فریزر، بعضیا می گن بزار توی یخچال، بعضی ها هم می گن اصلا هیچ نیازی نیست اون را در بیاری!
عجب مکافاتی شده نحوه رفتار با باتری یک لپ تاپ.
به نظر شما باید چگونه باش رفتار کنیم؟
این را توی این تالار مطرح کردم چون اکثر جواب دوستان با منطق و مطالعه سایت های خارجی است و کمتر بدون دلیل جواب می دن (البته اساتیدش را می گم)
مهران رسا
جمعه 27 اسفند 1389, 21:00 عصر
بفرمایید این هم از سایت های خارجی :
Answer: Laptop batteries have finite life spans. Whether you use the power cord or remove the battery it will lengthen the life of the battery.
Li-Ion laptop battery lifespan is approximately 1,000 charge cycles, or 2-4 years under normal operating conditions.
Keeping the battery in a cool place can prolong its life but not in a period of extended storage. The Li-ion battery should be stored at 40 percent rather than full-charge state.
The battery ages even if not used. For best results, keep the battery cool. In addition, store the battery at a 40 percent charge level. Never fully charge or discharge the battery before storage. The 40 percent charge assures a stable condition even if self-discharge robs some of the battery's energy. Most battery manufacturers store Li-ion batteries at 15°C (59°F) and at 40 percent charge.
Keeping a laptop battery on constant charge and never using it is not good for the laptop battery. Run the battery down and recharging it at least once every month.
نتیجه گیری کلی :
کلاً باطری لپ تاپ طول عمر محدودی داره و مثلاً توی باطری های Li-Ion طی 2 تا 4 سال میشه حدود هزار بار باطری رو شارژ کرد و بعدش دیگه فسیل میشه .
نحوه نگهداری از باطری به نوع باطری هم بستگی داره .
نظریه افزایش طول عمر با نگهداری در مکان خنک درسته اما توضیح تخصصی در این مورد وجود نداره . ضمناً خنک کردن به این معنا نیست که باطری زبون بسته رو فریز کنیم .
اگه یه مدت قصد دارید از باطری استفاده نکنید ، بذارید شارژش بشه %40 ، بعد از لپ تاپ جداش کنید و بذارید یه جای خنک . اما حتماً حداقل ماهی یکبار Rechargeش کنید .
man_iran
جمعه 27 اسفند 1389, 21:27 عصر
ممنون
ولی منظور از مدتی از باتری استفاده نکنید چقدره؟ یکی دو هفته هم توی این بازه زمانیه؟
برای لپ تاپ های دل مثلا n5010 چطوری باید رفتار کرد؟
واقعا اینقدر عمرش محدوده!!؟ آخه خیلیا را دیدم بیش از 4 سال لپ تاپ را دارند ولی اتفاقی براش ایجادنشده
اگر ممکنه نکاتی که برای نگهداری باتری لپ تاپ نیازه بگید.
باز هم ممنون
mohammadian7
جمعه 27 اسفند 1389, 23:45 عصر
سلام
از نرم افزار batterycare استفاده کن
بعد از هر دوره 30 باره شارژ و دشارژ از 100 تا 20 درصد باتری نیاز به کالیبره شدن (دشارژ کامل) داره که این نرم افزار این کار رو برای شما انجام میدهد.
از اینجا میتونی اطلاعات بیشتری بدست بیاری http://batterycare.net/en/guide.html
Felony
شنبه 28 اسفند 1389, 08:32 صبح
ممنون
ولی منظور از مدتی از باتری استفاده نکنید چقدره؟ یکی دو هفته هم توی این بازه زمانیه؟
برای لپ تاپ های دل مثلا n5010 چطوری باید رفتار کرد؟
واقعا اینقدر عمرش محدوده!!؟ آخه خیلیا را دیدم بیش از 4 سال لپ تاپ را دارند ولی اتفاقی براش ایجادنشده
اگر ممکنه نکاتی که برای نگهداری باتری لپ تاپ نیازه بگید.
باز هم ممنون
اگر با سیستم های الکترونیکی آشنا باشید این رو میدونید که در ساده ترین دستگاه های الکترونیکی سیستم تنظیم خودکار منبع تغذیه وجود داره ، این که لپ تاپه ...
با اتصال شارژر به لپ تاپ اگر باتری Full Charge نباشد شروع به شارژ میشود و در این میان خود لپ تاپ هم از برق شارژر استفاده میکند نه باتری ( در لپ تاپ های دل چراغ سفید رنگی در زمان شارژ روشن میشود و تا Full Charge شدن باتری روشن می ماند ) ، وقتی شارژ باتری تمام شد و شارژر به لپ تاپ متصل بود به صورت اتوماتیک باتری از مسیر جریان خارج میشه و لپ تاپ تمام جریان مورد نیازش رو از شارژر میگیره پس به هیچ وجه نیازی به جدا کردن باتری نیست .
* اگر میخواین طول عمر باتریتون زیاد بشه حتما هر ماه یک بار به صورت کامل ازش استفاده کنید تا جایی که لپ تاپ خاموش بشه و بعد شارژش کنید .
مهران رسا
شنبه 28 اسفند 1389, 19:19 عصر
* اگر میخواین طول عمر باتریتون زیاد بشه حتما هر ماه یک بار به صورت کامل ازش استفاده کنید تا جایی که لپ تاپ خاموش بشه و بعد شارژش کنید .
شنیده بودم توی یک مدل باطری ، نباید بذاریم شارژش از 10% کمتر بشه . چون اگه کاملاً خالی بشه دیگه هیچ وقت شارژ نمیشه :متفکر:
eshpilen
شنبه 28 اسفند 1389, 20:13 عصر
حالا چرا اینقدر دنگ و فنگ؟ مگه تمام این کارا چقدر تاثیر داره؟ مگه قیمت باتریش چنده و گیر نمیاد که یدونه جدیدش رو بخریم؟ بعد از چند سال یعنی پول یدونه باتری اینقدر سنگین هست؟
Felony
شنبه 28 اسفند 1389, 21:35 عصر
شنیده بودم توی یک مدل باطری ، نباید بذاریم شارژش از 10% کمتر بشه . چون اگه کاملاً خالی بشه دیگه هیچ وقت شارژ نمیشه :متفکر:
اونها باتری های لیتیوم پلمیر هستند که بیشتر در گجت ها و وسایل کوچیک کاربرد دارند ، وزن این باتری ها بسیار کم هست و برای هواپیما ها و هلیکوپترهای مدل هم ازشون بسیار استفاده میشه ، باتری های لپ تاپ نیکل کادمیوم هست و از این روند پیروی نمیکنه .
* اون گفته هم در مورد وسایل الکترونیکی صدق میکنه که خودتون ساخته باشید و سیستم هوشمندی برای کنترل این روند درش تعبیه نکرده باشید و مجبور باشید روند شارژ رو خودتون کنترل کنید ؛ وسایلی مانند MP3 Player ها و دیگر وسایلی که از این نوع باتری های فوق سبک استفاده میکنن اون 10% آخر رو خودشون در نظر نمیگیرن ، یعنی وقتی شارژ MP3 Player به 10% رسید خود دستگاه اون رو 0 تشخیص میده و خاموش میشه در صورتی که هنوز شارژ تو باتری هست .
حالا چرا اینقدر دنگ و فنگ؟ مگه تمام این کارا چقدر تاثیر داره؟ مگه قیمت باتریش چنده و گیر نمیاد که یدونه جدیدش رو بخریم؟ بعد از چند سال یعنی پول یدونه باتری اینقدر سنگین هست؟
کدوم دنگ و فنگ ؟!
ماهی 1 بار از باتری به صورت کامل استفاده کردن خیلی سخته ؟!
eshpilen
شنبه 28 اسفند 1389, 22:51 عصر
جواب شما در پست استارتر هست:
بعضیا می گن وقتی با برق لپ تاپ کار می کنی باید باتری را در بیاری تا شارژ و دشارژ نشه بعضیا کلا این را نقص می کنند و می گن به هیچ وجه این کار را نکن چون خود به خود وقتی فول می شه از مدار خارج می شه و لپ تاپ فقط از برق استفاده می کنه و اگر در بیاری و برق بره به هارد آسیب می رسونه
بعضیا می گن اگر خیلی با برق کار می کنی بهتره حداقل هفته ای یک بار فقط از باتریش استفاده کنی تا به 10 درصد برسه بعدش بزارش تا شارژ بشه. بعضیا می گن تا 20 درصد بعضی هم تا 40 درصد!
بعضیا می گن بهتره وقتی با لپ تاپ کار نمی کنی بهتره باتریش را در بیاری و بزاری توی فریزر، بعضیا می گن بزار توی یخچال، بعضی ها هم می گن اصلا هیچ نیازی نیست اون را در بیاری!
عجب مکافاتی شده نحوه رفتار با باتری یک لپ تاپ.من میگم اصلا این حرفا اهمیت نداره. باتری هست دیگه. طراحی شده برای کارکرد طبیعی و معمولی و باید تحمل و عمر کافی داشته باشه. آیا کارخونهء سازنده گفته بذاریدش توی یخچال؟
به نظر شما باید چگونه باش رفتار کنیم؟اصلا بهش فکر نکن.
فقط بذار توی لپ تاپ باشه و درش نیار.
مگر اینکه باتری ای هست که دیگه گیر نمیاد و میخوای عمرش رو زیاد کنی. چون یکی میگفت که باتری لپ تاپش در بازار نیستش یا درواقع میگفت هست ولی فرق چندانی با باتری خودش که ضعیف شده بود ندارن.
ولی با اینحال بازم چه فایده؟ گیریم که اینقدر خودت رو اذیت کردی و توی یخچال هم گذاشتی و همه کار کردی براش. نهایت عمرش میخواد چقدر زیاد بشه و بعدش میخوای چیکار کنی؟
البته اگر مثلا لپ تاپ رو در خونه استفاده میکنید و بیرون یا جاییکه به منبع برق خارجی دسترسی نیست نمیبرید، شاید فکر عاقلانه ای باشه که باتری رو دربیارید و در حالتی نگه دارید که شبیه حالت خواب و انبار شدن باشه (مثلا درحالت تخلیه) تا بعد از چند سال که لازم شد تقریبا درحد صفر کیلومتر باقی مونده باشه!
ztx4
یک شنبه 29 اسفند 1389, 23:34 عصر
اگر با سیستم های الکترونیکی آشنا باشید این رو میدونید که در ساده ترین دستگاه های الکترونیکی سیستم تنظیم خودکار منبع تغذیه وجود داره ، این که لپ تاپه ...
با اتصال شارژر به لپ تاپ اگر باتری Full Charge نباشد شروع به شارژ میشود و در این میان خود لپ تاپ هم از برق شارژر استفاده میکند نه باتری ( در لپ تاپ های دل چراغ سفید رنگی در زمان شارژ روشن میشود و تا Full Charge شدن باتری روشن می ماند ) ، وقتی شارژ باتری تمام شد و شارژر به لپ تاپ متصل بود به صورت اتوماتیک باتری از مسیر جریان خارج میشه و لپ تاپ تمام جریان مورد نیازش رو از شارژر میگیره پس به هیچ وجه نیازی به جدا کردن باتری نیست .
من که فکر نمی کنم این طور باشه.
چون اولا : وقتی سیم شارژر رو از لپ تاپ جدا می کنی ، هیچ گونه شوکی به دستگاه وارد نمی شه.حتی یک زره!. این بازه ی زمانی سوئیچ بین 2 منبع تغذیه هر چه قدر هم کوچیک باشه باز هم باید در سیستم احساس بشه .بنابراین من فکر می کنم وقتی برق و باطری هم زمان فعال هستند،لپ تاپ از باطری استفاده می کنه و وقتی شارژ باطری کم شد اونو شارز می کنه.
دوما: من خودم وقتی رفته بودم لپ تاپ بخرم فروشنده(فروشگاه رهجو) بهم توصیه کرد که هم زمان از برق و باطری استفاده نکنم.
اون شخص که آدم مطلع و با سوادی به نظر می رسید از تجربه ی شخصیه خودش گفت و تعریف کرد که با این کار سر 4 ماه باطری اش به کل از بین رفته. (البته گفت با پارتی بازی یه باطری مجانی از رهجو گرفتم:چشمک:).
مهران رسا
دوشنبه 01 فروردین 1390, 00:57 صبح
بنابراین من فکر می کنم وقتی برق و باطری هم زمان فعال هستند،لپ تاپ از باطری استفاده می کنه و وقتی شارژ باطری کم شد اونو شارز می کنه.نه عزیز جان اینطوری نیست . توی ویندوز Seven وقتی باطری و کابل هم زمان متصل باشند میگه : دارم از برق استفاده میکنم و وقتی کابل رو جدا کنی میگه دارم از باطری استفاده میکنم .
ztx4
دوشنبه 01 فروردین 1390, 02:18 صبح
راستی حالا که صحبت برق و باطری شد به سوال:
آیا می شه وقتی لپ تاپ روشنه و باطری بهش وصل نیست(از برق شهری استفاده می کنه) بدون خاموش کردن وسیله و در همون حال باطری رو قرار بدیم؟
شوکی چیزی به باطری یا لپ تاپ وارد نمی شه؟ضرر براشون نداره؟
کسی تا حالا این کارو کرده؟
خیلی برام مهمه.
آخه لازم می شه برام(مثلا این اتاق زدمش به برق و می خوام بدون خاموش کردن برم اون اتاق و چون همیشه باطری رو در میارم بنابراین به مشکل می خورم)
مهران رسا
دوشنبه 01 فروردین 1390, 03:10 صبح
نه اتفاقی نمیفته . من یکبار روی لپ تاپ دوستم امتحان کردم :لبخند: . در بدترین حالت اگر شارژ باطری 100% نباشه شروع میکنه به شارژ کردن و کاری به برق نداره . به اندازه کافی سیستمشون safe هست . کلاً 5 حالت وجود داره که فقط یکیش ، یعنی زمانیکه هم باطری و کابل رو از لپ تاپ جدا کنی باعث خاموش شدن لپ تاپ میشه . در بقیه حالت ها یعنی :
وقتی باطری هست برق رو قطع کنی
وقتی برق هست باطری رو جدا کنی
وقتی باطری هست برق رو وصل کنی
وقتی برق هست باطری رو وصل کنی
مشکلی پیش نمیاد . گیج که نشدی ؟ :بامزه:
ztx4
دوشنبه 01 فروردین 1390, 10:34 صبح
عجب!
پس رو لپ تاپ دوستتون امتحان کردین!!!:قهقهه:
مرسی از راهنماییتون.
گیج نشدم.
Felony
پنج شنبه 04 فروردین 1390, 23:18 عصر
من که فکر نمی کنم این طور باشه.
چون اولا : وقتی سیم شارژر رو از لپ تاپ جدا می کنی ، هیچ گونه شوکی به دستگاه وارد نمی شه.حتی یک زره!. این بازه ی زمانی سوئیچ بین 2 منبع تغذیه هر چه قدر هم کوچیک باشه باز هم باید در سیستم احساس بشه .بنابراین من فکر می کنم وقتی برق و باطری هم زمان فعال هستند،لپ تاپ از باطری استفاده می کنه و وقتی شارژ باطری کم شد اونو شارز می کنه.
دوما: من خودم وقتی رفته بودم لپ تاپ بخرم فروشنده(فروشگاه رهجو) بهم توصیه کرد که هم زمان از برق و باطری استفاده نکنم.
اون شخص که آدم مطلع و با سوادی به نظر می رسید از تجربه ی شخصیه خودش گفت و تعریف کرد که با این کار سر 4 ماه باطری اش به کل از بین رفته. (البته گفت با پارتی بازی یه باطری مجانی از رهجو گرفتم:چشمک:).
1- باز هم اگر با سیستم های الکترونیکی آشنا بودید همچین حرفی نمیزدید ، اون Delay بین اتصال برق توسط مدارات الکترونیکی آنقدر کنترل شده هست که به هیچ وجه احساس نمیشه ، تا حالا UPS دیدید ؟ دقیقا همون سیستم ...
2- فروشنده ، اونم تو ایران ، اونم با سواد ؟! همه اینها با هم تضاد دارن !
مهران رسا
پنج شنبه 04 فروردین 1390, 23:57 عصر
فروشنده ، اونم تو ایران
همه اینها با هم تضاد دارن
یعنی تو ایران فروشنده نداریم ؟ :بامزه:
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.