ورود

View Full Version : سوال: درخواست راهنمایی در خصوص انتخاب متودولوژی برای تحلیل و طراحی یک نرم افزار

Programmer 1
سه شنبه 16 فروردین 1390, 01:00 صبح
سلام ،

برای پایان نامه ام مشکلی دارم ممنون میشم اگر دوستان راهنمایی کنند (رشته : مهندسی نرم افزار) :

من کارآموزی ام رو در جهاد کشاورزی شهرستان خودمون برداشتم و طی آن مدت کارمندان بخش اداری این ارگان یک نرم افزار خواستند تا طراحی نمایم ، من هم کل کاری که کردم در چند جلسه نیازمندی های سیستم رو جمع آوری کردم (البته کاملا غیر رسمی) و بعد از حدود 6 ماه "نرم افزار اتوماسیون امور اداری سازمان جهاد کشاورزی" به اتمام رسید و الان آماده است ،
من طراحی و پیاده سازی این نرم افزار رو برای پروژه پایان ترم انتخاب کردم و استاد هم موضوع رو تایید کرد ولی استاد راهنما فرمودند که شما باید تحلیل و طراحی نرم افزار رو در غالب یک متودولوژی ارائه بدید ،

حالا مشکل من اینه که من اصلا برای این پروژه نمی دونم تحلیلم چی بوده؟ طراحی ام چه جوری بوده؟ اصلا از چه متودولوژی استفاده کردم؟ فقط یک سری نیازمندی از سازمان دریافت کردم و به صورت سطحی رو کاغذ نوشتم ، بعدش یک سری دیاگرام و جدول و توضیحات شلوغ به زبون خودم (منظورم UML و ER و DFD و ... نیست!) که کلا رو هم شاید 5 تا صفحه هم نشد! ، بعدش شروع کردم به پیاده سازی نرم افزار ، البته در این بین من یک نمونه اولیه خیلی ساده از کلیت پروژه رو پیاده سازی کردم و سپس رفتم رو ظاهرش و بهینه سازی و آراستگی کد و ... و در نهایت بعد از 6 ماه نرم افزار آماده است ،
حالا سوالم اینه که به نظرتون این روندی که من طی کردم ناخوداگاه همون متودولوژی RUP نیست؟ (جمع آوری سطحی نیازمندیهای سیستم و ساخت یک نمونه سریع و مشاهده بازخورد مشتری و توسعه دوباره در چرخه های بعدی طی فازهای چهارگانه )

به نظر شما برای این نرم افزار از چه متودولوژی استفاده کنم بهتره؟ :

آبشاری (SSADM )؟
XP?
Agile?
RUP?
SCRUM?
and other?

لطفا توجه کنید متودولوژی ای که پیشنهاد میدید منابع آموزشی تو اینترنت داشته باشه ، زیادی پیچیده نباشه ، تا حد امکان منتطبق بر روندی که بنده طی کردم باشه و همچنین مناسب این نرم افزار با این کاربرد باشه . (دامنه نرم افزار رو متوسط به پایین در نظر بگیرید)

و یک سوال دیگه ، برای تحلیل و یا طراحی (و یا هردو) کلا چه نمودارهایی نیاز هستش ، مثلا چیزهایی که خودم یادمه و تا حدی اطلاعات دارم اینها هستند لطفا اگه چیزهای دیگه ای هم وجود داره و لازمه بیان کنید :

فلوچارتها،
دیاگرام های UML ،
دیاگرامهای DFD سطح 1 و 2 و 3
دیاگرامهای ERD
دیاگرامهای CFD
نمودارهای گانت،
و دیگه چیزی خاطرم نیست شما بفرمایید؟

همچنین آیا UML یک سری سمبله که نمودارهای مختلف مثل فلوچارتها و DFD و ERD و ... رو میشه باهاش طراحی کرد ؟

ضمنا مشخصات پروژه :
زبان برنامه نویسی : Visual C#.NET
محیط توسعه : Visual Studio 2008
Databse Engine : SQL Server 2000
و از ADO.NET هم برای ارتباط با بانک استفاده کردم

و در نهایت راهنمایی کنید واقعا من چی کار کنم؟ هدفم فقط ماسمالی کردن نیست ، میخوام از این فرصت استفاده کنم و کمی اصول مهندسی نرم افزار رو هم یاد بگیرم لطفا هر اطلاعاتی که دارید دریغ نکنید

با سپاس فراوان /.