View Full Version : لپ تاپ Dell XPS L501x من بدسکتور داره
Developer Programmer
شنبه 27 فروردین 1390, 09:14 صبح
اول از همه از بابت اینکه چنین سئوالی رو در این فوروم می پرسم از همه مدیران و دوستان عذرخواهی میکنم.
حدود سه ماه از خرید لپ تاپ Dell XPS L501x میگذره.
CPU: Intel Corei7-740 - 6MB Cache
RAM: 6 GB
VGA: Geforce 435M
HDD: Samsung 640GB
همه چیز بصورت عادی طی می شد تا اینکه حدودا یکماه بعد از خرید، ویندوز به طور اتفاقی بسیار کند شد. و وقتی با chkdsk تست کردم، بدسکتور گزارش کرد. سیستم رو به گارانتی فرستادم و اونها سیستم رو مجددا پارتیشن بندی کرده و ادعا کردن که مشکل از نرم افزاری بوده که باهاش پارتیشن بندی کردی.یه مدت بعد که سیستم اومد، دوباره همون مشکل پیش اومد، نکته جالب مشکل اینه که حدود یک هفته بعد از پارتیشن بندی مجدد، ظاهر میشه اما با پارتیشن بندی همه بدسکتور ها ریست میشن.
دوباره به گارانتی عودت دادم، گارانتی اعلام کرد با چندین نرم افزار تست کردن و اخرین بار پیدا کردن که چون من بایوس رو اپدیت کردم و بایوس های Dell چند لایه هستن درست رایت نشده! من اعتراض کردم که بدسکتور چه ارتباطی به بایوس داره و اگه بایوس خراب شده پس چطور سیستم بالا میاد؟
خلاصه گارانتی علاوه بر پروگرام کردن بایوس، هارد رو با یه 500 تعویض کرد.... اکنون بعد از گذشت مدتی، دوباره روی هارد بدسکتور گزارش شده.
این مشکل رو در فوروم Dell گزارش کردم و اونها ازم خواستن که با نرم افزار خود Dell تست کنم و پیغام خطا رو براشون بنویسم. متن خطایی که Dell Diagnostic میده اینه و کل سیستم هنگ می کنه:
Error Code:0FF00:1332
Msg:Disk - Block 114729960 : Interrupt Request(IRQ) didn't set in time
این مشکل واقعا عذابم میده، یه لپ تاپ در کمتر از سه ماه، چهار بار گارانتی رفته و هربار دل و ورده اش رو می ریزن بیرون و ادعا میکنن سالمه و بعد از یه هفته دوباره همون مشکلات ظاهر میشه.
کسی میدونه علت دقیق این جور مشکلات برای چیه و چرا بعد از یک هفته ظاهر و بعد پارتیشن بندی غیب میشه؟
ژوپیتر
شنبه 27 فروردین 1390, 09:25 صبح
اگه گارانتی هست و این تعمیرات برای Service Tag شما ثبت شده باید براتون هارد رو عوض کنن، در سایت Dell میتونید Service Tag لپتاپ خودتون رو وارد کنید و کلیه خدماتی که دریافت کردید رو ببینید.
Developer Programmer
دوشنبه 29 فروردین 1390, 07:43 صبح
این درسته که سیستم هایی که Core i5 به بالا هستن رو نباید با CD ویندوز پارتیشن بندی کرد ؟!
امروز ادعای جدید مطرح کردن که ممکنه چون با CD ویندوز بالا میای و پارتیشن ها رو از اونجا ساختی، اون مشکل می سازه !
vcldeveloper
دوشنبه 29 فروردین 1390, 12:00 عصر
این درسته که سیستم هایی که Core i5 به بالا هستن رو نباید با CD ویندوز پارتیشن بندی کرد ؟!
چرت و پرت گفتند!
یک نرم افزار برای خواندن اطلاعات SMART هاردت نصب کن (مثلا Crystal Disk Info (http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html) که رایگان هم هست)، و وضعیت پارامترهای SMART هاردت رو چک کن. اگر نرم افزار گزارش داد که SMART فعال نیست، برو در تنظیمات بایوس، و اگر گزینه برای فعال کردن SMART داره، اونو فعال کن.
اگر به مشکلی برخوردی، در همون برنامه نام و مدل هارد دیسک درج شده، به سایت شرکت سازنده اش مراجعه کن؛ معمولا این شرکت ها نرم افزارهای عیب یابی و پارتیشن بندی خودشون رو رایگان ارائه می کنند، سعی کن با نرم افزار خودش عیب یابی کنی، و اگر امکانی برای برطرف کردن مشکل داره، ازش استفاده کنی.
البته از اونجایی که گفتی یک بار هارد رو برات عوض کردند، احتمال اینکه مشکل از هارد دیسک باشه، کم هست؛ شاید کنترل کننده مربوطه بر روی مادربرد، یا درایور مربوط به اون مشکل داشته باشه؛ سعی کن درایورهای مربوط به مادربردت رو آپدیت کنی.
اگر همچنان به نتیجه ایی نرسیدی و مجبور شدی دوباره بفرستی گارانتی، احتمال معیوب بودن کنترلر مربوطه بر روی مادربرد رو باهاشون در میون بذار.
Developer Programmer
دوشنبه 29 فروردین 1390, 12:24 عصر
شاید کنترل کننده مربوطه بر روی مادربرد، یا درایور مربوط به اون مشکل داشته باشه؛ سعی کن درایورهای مربوط به مادربردت رو آپدیت کنی.
مشکل من هم همینه علی،
من یه بار از سایت Dell اپدیت جدیدی که واسه BIOS اومده بود رو نصب کردم و با موفقیت نصب شد. گارانتی اعلام کرد که افت سرعت و این جور مشکلات به خاطر این بوده که بایوس رو آپدیت کردی و نباید می کردی چون بایوس Dell چند لایه است! رو این اساس، از یه لپ تاپ آکبند، Bios رو Read کردن و روی Bios من Write کردن که مثلا مشکل حل بشه....هرچی من گفتم بایوس خراب باشه که سیستم بالا نمیاد گفتن دیگه ما تا اون حد علم نداریم.
دیگه اعصاب واسم نمونده، وقتی پارتیشن بندی و فرمت میکنی، همه چیز درسته... یه چند روز که میگذره، با یه chkdsk یک یا چند تا bad sector گزارش میشه. :ناراحت: اصلا گارانتی قبول نمیکنه که سیستم مشکل داره، به هرکس هم که میگم، فکر میکنن من مشکل روانی دارم که هی chkdsk میکنم و بدسکتور میسازم. اخه مگه میشه یک میلیون بدی جنسی بخری و با وجود بودن بدسکتور بازم بیخیالش بشی در حالیکه سه ماه از خریدش میگذره و همش توی گارانتی گیر کرده بوده؟
vcldeveloper
دوشنبه 29 فروردین 1390, 13:17 عصر
مشکل من هم همینه علی،
من یه بار از سایت Dell اپدیت جدیدی که واسه BIOS اومده بود رو نصب کردم و با موفقیت نصب شد. گارانتی اعلام کرد که افت سرعت و این جور مشکلات به خاطر این بوده که بایوس رو آپدیت کردی و نباید می کردی چون بایوس Dell چند لایه است!چند لایه هست یعنی چی؟! مگه برای آپدیتش از نرم افزار ارائه شده توسط شرکت Dell استفاده نکردی؟ آیا در سایت Dll کاربران دیگه ایی هستند که بعد از انجام این آپدیت مشکل مشابهی داشته باشند؟ اگر نه، گارانتی حق نداره بگه که بایوس رو آپدیت نکن! در ضمن، گیرم بایوس جدید مشکل داشته، وقتی که BIOS رو بازیابی کردند، چرا هنوز مشکل پا بر جا ست؟! منظور من از کنترلر، چیپ مربوطه بر روی مادربرد بود، نه لزوما بایوس.
در هر حال، اگر مشکل از خودِ دیسک باشه، در اطلاعات SMART دیسک ثبت میشه. اگر SMART خطایی رو نشون نمیده، پس مشکل یا از درایور هست، یا از کنترلر موجود روی مادربرد.
eshpilen
دوشنبه 29 فروردین 1390, 20:01 عصر
من دیدم بعضی وقتا سیستمهایی که خیلی آخر روز و قوی هستن مشکلات عجیب و لاینحلی دارن.
بهتره یه لپ تاپ ارزون تر بخری :لبخند:
یه مورد بود مثلا طرف کارت گرافیک 1 گیگ گرفته بود (اون موقع 1 گیگ خیلی بود) و سیستم مشکل داشت؛ ده بار قطعات سیستم از مادربورد تا CPU و RAM رو عوض کردن تا بالاخره جرات کردن بگن شاید کارت گرافیک غولش ایراد داره! ولی من از اولش فکر میکردم احتمالش زیاده مشکل به کارت گرافیک مربوطه باشه. چون کارت گرافیکش استثنایی ترین قطعهء اون سیستم بود.
حالا اینکه چرا اینطور سیستمهای قوی و جدید ایراد دارن میتونه دلایل معقولی داشته باشه بهرحال و شاید بازم باید فکر کرد و فهمید چرا.
احتمالا در اون شرایط و ظرفیت آخر، همهء اجزاء و سازگاری اونها با هم بقدر کافی تست نشدن و پایداری کاهش پیدا میکنه یجورایی یا باگهایی میاد بالا که در شرایط عادی و میانی وجود ندارن یا دیده نمیشن.
بنده به شما توصیه میکنم اگر ضرورتی نداره یه سیستم متداول تر و معمولا یه درجه پایین تر از آخرین ظرفیت رو بخرید تا سر اینطور مشکلات گیر نکنید. ضمنا چون کاربران این سیستمها خیلی کمتر هستن در نتیجه شناخت نسبت به مشکلات اونا و سرویس دهی و راه حلهاشون هم احتمالا کمتر هست.
Felony
سه شنبه 30 فروردین 1390, 06:38 صبح
من دیدم بعضی وقتا سیستمهایی که خیلی آخر روز و قوی هستن مشکلات عجیب و لاینحلی دارن.
بهتره یه لپ تاپ ارزون تر بخری :لبخند:
یه مورد بود مثلا طرف کارت گرافیک 1 گیگ گرفته بود (اون موقع 1 گیگ خیلی بود) و سیستم مشکل داشت؛ ده بار قطعات سیستم از مادربورد تا CPU و RAM رو عوض کردن تا بالاخره جرات کردن بگن شاید کارت گرافیک غولش ایراد داره! ولی من از اولش فکر میکردم احتمالش زیاده مشکل به کارت گرافیک مربوطه باشه. چون کارت گرافیکش استثنایی ترین قطعهء اون سیستم بود.
حالا اینکه چرا اینطور سیستمهای قوی و جدید ایراد دارن میتونه دلایل معقولی داشته باشه بهرحال و شاید بازم باید فکر کرد و فهمید چرا.
احتمالا در اون شرایط و ظرفیت آخر، همهء اجزاء و سازگاری اونها با هم بقدر کافی تست نشدن و پایداری کاهش پیدا میکنه یجورایی یا باگهایی میاد بالا که در شرایط عادی و میانی وجود ندارن یا دیده نمیشن.
بنده به شما توصیه میکنم اگر ضرورتی نداره یه سیستم متداول تر و معمولا یه درجه پایین تر از آخرین ظرفیت رو بخرید تا سر اینطور مشکلات گیر نکنید. ضمنا چون کاربران این سیستمها خیلی کمتر هستن در نتیجه شناخت نسبت به مشکلات اونا و سرویس دهی و راه حلهاشون هم احتمالا کمتر هست.
مثلا این جا یک سایت فنی هست !
اون مشکلی که شما میگید ممکنه برای یک PC خانگی که خودتون اسمبل کردید اتفاق بیافته چون از معماری قطعات استفاده شده و سازگاری کامل قطعات با هم اطلاع کافی ندارید ولی در مورد لپ تاپ این حرف دقیقا یک لطیفه هست ! شرکت هایی که لپ تاپ تولید میکنن قبل از طراحی تمامی این قبیل موارد رو بررسی میکنن و قطعات از لحاظ صحت عملکرد با یکدیگر چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ تست شدن کاملا بررسی میشن ، در ضمن اگر مشکل به این دلیل بود برای یک نفر اتفاق نمیافتاد و ملت میریختن سر شرکت و ازش راهکار میخواستن و شرکت هم در صورت مقصر بودن خیلی راحت یک طرح جمع آوری و تعمیر یا تعویض میزاشت و تمام ...
Developer Programmer
سه شنبه 30 فروردین 1390, 06:57 صبح
در حال حاظر با پارتیشن بندی مجدد که با نرم افزاری غیر از خود ویندوز داشتیم، Crystal Info ، وضعیت هارد رو Good گزارش کرده و Dell diagnostic هم دیگه IRQ رو نمی ده !!!
با چند تا از بچه ها صحبت که می کردم از مشکلاتی که در خصوص پارتیشن بندی با CD ویندوز بوجود اومد گلایه می کردن ! :متفکر:
eshpilen
سه شنبه 30 فروردین 1390, 07:56 صبح
مثلا این جا یک سایت فنی هست !
اون مشکلی که شما میگید ممکنه برای یک PC خانگی که خودتون اسمبل کردید اتفاق بیافته چون از معماری قطعات استفاده شده و سازگاری کامل قطعات با هم اطلاع کافی ندارید ولی در مورد لپ تاپ این حرف دقیقا یک لطیفه هست !
اون سیستم رو بنده اسمبل نکرده بودم. یه نفر با تجربه که مدرک دانشگاهی سخت افزار هم داشت و قبلا استاد دانشگاه هم بود اسمبل کرده بود.
شرکت هایی که لپ تاپ تولید میکنن قبل از طراحی تمامی این قبیل موارد رو بررسی میکنن و قطعات از لحاظ صحت عملکرد با یکدیگر چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ تست شدن کاملا بررسی میشن ، در ضمن اگر مشکل به این دلیل بود برای یک نفر اتفاق نمیافتاد و ملت میریختن سر شرکت و ازش راهکار میخواستن و شرکت هم در صورت مقصر بودن خیلی راحت یک طرح جمع آوری و تعمیر یا تعویض میزاشت و تمام ...
همه چیز قابل تست و تضمین نیست. بخاطر همین گاهی پیش میاد که محصولی میدن بیرون و بعد اشکال بزرگی درش یا در بعضی از اونا هست که مجبور میشن از بازار جمعشون کنن (یعنی شما تاحالا این موارد رو نشنیدین؟). تازه این موارد اشکال که تاحالا دیدیم چیزهای آنچنان پیچیده ای هم نبودن؛ مثلا باتریش داغ میکرده یا نمیدونم یجای دیگش و گاهی حتی آتیش میگرفته یا میترکیده!! وقتی اینطور چیزا رو نمیشه تضمین کرد دیگه اشکالات پیچیده تر در شرایط خاص تر که برای معدودی از محصولات تولیدی پیش بیان جای خود دارن.
در ضمن اگر مشکل به این دلیل بود برای یک نفر اتفاق نمیافتاد و ملت میریختن سر شرکت و ازش راهکار میخواستن و شرکت هم در صورت مقصر بودن خیلی راحت یک طرح جمع آوری و تعمیر یا تعویض میزاشت و تمام ...گاهی اشکالات نادر هستن. برای عدهء زیادی پیش نمیان. یا ممکنه در شرایط خاص و با تنظیمات یا حتی شرایط محیطی خاصی بروز کنن. ممکنه یکی از هر چند هزارتا یا چند صدهزارتا محصول در خط تولید چنین استعدادی داشته باشه.
همین آپدیت بایوسها که میدن برای چیه؟ خیلی وقتا یه نقص و اشکالی هست. و گاهی این اشکال فقط در سیستم معدودی افراد بروز میکنه یا اصلا خودشون هم در عمل ندیدن اما از نظر تئوریک شناسایی شده (مثلا با یه تنظیم یا شرایط خیلی خاصی فعال میشه).
بعدم بهرحال من تجربه و حدس خودم رو گفتم. میگن تجربه برتر از علمه. شاید ما نتونیم علت بعضی چیزا رو در حال حاضر به دقت شناسایی کنیم و توضیح بدیم، اما این دلیل عدم امکان و وجود اونها نمیشه.
ضمنا زیاد هم به این شرکتها مطمئن نباشید. اگر موارد معدودی اینطور باشه و بتونن ممکنه بخاطر خدشه وارد نشدن به اعتبار خودشون صداش رو درنیارن و لاپوشانی کنن. اینم موردی هست که غیرممکن نیست. و شاید این بیشتر برای مشتری های کشورهای خاصی اتفاق بیفته که اونجا چندان افراد با اطلاع و سیستم و پاسخگویی کاملی وجود نداره و کسی به نظرشون اهمیت چندانی نمیده.
بخصوص فرض کنید اگر اشکال موردی باشه که وقتی اعلام کنن ویروس نویسها و هکرها بتونن ازش سوء استفاده بکنن و بقیهء اون محصولات هم به شدت در معرض خطر قرار بگیرن. خلاصه سناریوهای ممکن زیاد هست.
حتی گاهی با احتمال کمتر مواردی پیش میان که مثلا باگی از قدیم در سخت افزار یا BIOS اون شرکت هست و شناسایی نشده و حالا در یک محصول دیگه این باگ بعلت شرایط خاصی فعال میشه و خودش رو نشون میده (و شاید نه در همهء اونها و تنها در معدودی از اونها). این موقع اگر شرکت به وجود چنین باگی فقط اذعان کنه (و حتی منشاء و مکانیزم اون رو هم نگه)، ممکنه بزودی دیگران سردربیارن که مشکل دقیقا از کجاست و ببینن مثلا با نوشتن فلان کد میشه دخل تمام محصولاتی رو که اون باگ درشون هست آورد!! اینطور چیزا غیرممکن نیستن و بنظرم حداقل گهگاهی در تاریخ این فناوری رخ دادن. میدونید اینطوری چه لطمه ای به کاربران و خود اون شرکت میخوره؟ حتی محصولات دیگر و حتی قدیمی تر هم ممکنه با دونستن این مطلب مورد تهدید قرار بگیرن. و آیا اعتبار اون شرکت به خودی خودش خدشه دار نمیشه؟
خلاصه آدم ذهنش رو باز کنه و یخورده خلاقیت داشته باشه میبینه که خیلی چیزها ممکن هستن.
ژوپیتر
سه شنبه 30 فروردین 1390, 17:11 عصر
آقا من یک سری مطالعات انجام دادم، به نظر میرسه که شما با تعویض هارد هم مشکلتون حل نشده، من تو چند تا سایت خوندم که هیچ وقت اطلاعات هارد دیسک مستقیما خونده نمیشه، اطلاعات از SATA controller به باس EMI میره و در RAM قرار میگیره و به عنوان اطلاعات در خواستی نرم افزار chdsk در اونجا ذخیره میشه.
حالا اگه تو هر قسمت مشکلی باشه، بعضیش مثل باس EMI بهت بلو اسکرین میده و بعضی مثل RAM هیچ چیزی نشون نمیده. این مطلب که در مورد RAM ها هست بسیار شایعه و ممکنه ایراد از اونها باشه.
امیدوارم زودتر درست بشه.
http://cquirke.mvps.org/9x/baddata.htm
موفق باشید.
FastCode
سه شنبه 30 فروردین 1390, 17:58 عصر
اگر مشکل از RAM باشه:
http://www.memtest.org/
Developer Programmer
سه شنبه 30 فروردین 1390, 18:11 عصر
اگر مشکل از RAM باشه:
امیدوارم زودتر درست بشه.
مرسی دوستان،
با Dell Diagnostic کل RAM رو چک کردم، مشکلی گزارش نکرد.
همونطور که در پست قبلی گفتم، چند روز پیش فروشنده با نرم افزاری غیر از windows 7 ، از طریق DOS پارتیشن بندیش کرد و ویندوز رو ریخت و ادعای کذایی رو مطرح کرد اما دو روز می گذره و هنوز بدسکتور گزارش نشده و اون خطای IRQ هم توسط Dell Diagnostic گزارش نمیشه!
بین خودمون باشه، یکبار در اداره، یکبار هم دیروز درست وقتی برنامه ای که علی واسه SMART رو پیشنهاد کرده بود رو اجرا کردم، صدایی خفیف اما طولانی مثل beep هشدار از سیستم اومد. ولی نرم افزار همه چیز رو عادی و GOOD نشون داد...ولی دیگه اون صدای کذایی رو نشنیدم
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.