PDA

View Full Version : اینترنت لاک‌پشتی ایران، گران‌تر می‌شود!



Slytherin
سه شنبه 30 فروردین 1390, 14:44 عصر
آفتاب: سال 73 اوّلین وب‌سایت ایرانی داخل ایران راه‌اندازی می‌شود و یک سال بعد مجلس شورای اسلامی با تصویب تأسیس شركت امور ارتباطات دیتا تحت نظر شركت مخابرات ایران مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح كشور را به طور انحصاری در اختیار آن شركت قرار می‌دهد. و به این ترتیب اینترنت در ایران رسمیت پیدا می‌کند.

با گذشت 17 سال از پیدایش اینترنت در ایران، امروزه این فناوری به‌عنوان ابزاری کارآمد و مهم در زندگی شهروندان شناخته می‌شود، به طوری که با توجه به جامعه جوان ایران و استقبال آنها از سرویس‌های این فناوری، بیش از 35 میلیون کاربر اینترنت در ایران از خدمات آن استفاده می‌کنند.

اهميت خدمات ارتباطات و IT در توسعه و پيشرفت ملت‌ها به حدی است که دولت‌ها و ارائه‌دهندگان اینترنت درتلاشند تا اینترنت را با بیشترین سرعت، بالاترین کیفیت، بهترین خدمات پشتیبانی و کمترین قیمت به کاربران خود ارائه دهند تا راه توسعه را بر رقبای خود در بازار پهنای باند تنگ کنند.

این درحالی است که تازه‌ترین بررسی‌های سایت اسپید تست (Speedtest.net) نشان می‌دهد که ایران در زمینه بهره‌مندی از سرعت اینترنت در دنیا، در جایگاه 175 قرار دارد.
این بررسی‌ها نشان می‌‌دهد، سرعت متوسط اینترنت در کره‌جنوبی 14 / 6 مگابیت برثانیه می‌باشد که

این کشور را به‌عنوان کشوری که بالاترین سرعت اینترنت را به کاربران عادی عرضه می‌کند، معرفی کرده است. کره‌جنوبی سریع‌ترین اینترنت خود را با قیم 28 / 50 دلار در ماه ارائه می‌کند در شرایطی که برپایه گزارش اداره ملی آمار در این کشور، متوسط درآمد کره‌جنوبی برای یک خانواده کارگر با حداقل تحصیلات 27هزار و 384 دلار است.

اما در ایران شرایط به‌طور کلی متفاوت‌تر از هر کشور دیگری است تا جایی که سرعت متوسط اینترنت در ایران 61 صدم مگابیت بر ثانیه است، و از این لحاظ جایگاه 176 در میان 185 کشور جهان از آن ماست. و شاید نکته جالب توجه نیز این باشد که افغانستان، با دارا بودن رتبه 145 و میانگین سرعت 1/28 مگابیت بر ثانیه از ایران بالاتر است. همچنین کاربران اینترنت در ایران برای خطوط مثلا پرسرعت 128کیلوبیت بر ثانیه چیزی حدود 15هزار تومان می‌پردازند که معادل تقریبی 15دلار می‌شود در حالی که قیمت اینترنت 4مگابیت بر ثانیه در همسایگی ایران چیزی حدود 25دلار در سال است.

مقایسه بین سرعت و قیمت اینترنت در کره جنوبی و ایران نشان می‌دهد که سرعت اينترنت رايگان كره جنوبی حدود ٥٠٠ برابر اينترنت پولی در ایران است. در حالی که قیمت اینترنت 128 کیلو بیت در ثانیه‌ای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیه‌ای کشورهای چون مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است. قيمت يک سرويس 256 در ايران تقريبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر تركيه است! در قیمت‌های خرده‌فروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی می‌رسد و این یعنی فاجعه‌ای بزرگ در عصر فناوری اطلاعات.

اما در روزهای اخیر خبرهایی درخصوص گران شدن قیمت اینترنتت در ایران شنیده شد که از افزایش 3 تا 14 برابری قیمت اینترنت در ایران حکایت دارد. به طوری که شرکت‌های مخابرات استانی هزینه سرویس‌دهی به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت
پرسرعت موسوم به ‌ای‌دی‌اس‌ال را بین 3 تا 14 برابر افزایش داده‌اند.

به نظر می‌سد این افزایش ناگهانی قیمت باعث حذف شرکت‌های بخش خصوصی از دایره ارائه خدمات اینترنت شود. زیرا افزایش 14 برابری یعنی اعمال تعرفه‌های جدیدی براساس هزینه تمام شده و در نهایت افزایش هزینه برای مشترکان اینترنت؟!
ارائه اینترنت پرسرعت در برخی کشورها می‌تواند نسبت به خدمات مشابه در سایر کشورها با قیمت بالاتری ارائه شود که در این مورد باید به سطح زندگی، میزان تورم و متوسط درآمد خانواده‌ها در آن کشور توجه کرد؛ به‌طوری که یک خانواده متوسط در کشوری با تورم ثابت به‌دلیل درآمد سالانه قابل توجه، قادر به پرداخت هزینه بالای 30 دلار در ماه برای دریافت اینترنت بالای 3 مگابیت برثانیه باشد.

حال اگر هزینه اینترنت در کشور ما نسبت به میزان درآمد سرانه اشخاص، بالا رود موجب جلوگیری از گسترش این سرویس در ایران و بالطبع باعث می‌شود در رابطه با میزان دسترسی به اینترنت، رتبه مناسبی در جهان نداشته باشیم. و همه این عوامل دست‌به‌دست می‌دهند تا امکان اجرای طرح‌های دورکاری، پیاده‌سازی‌ طرح دولت الکترونیک و ارائه خدمات اینترنتی به شهروندان میسر نشود.

به هر حال خوش‌بینانه‌ترین اظهارات مقامات اجرایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حکایت از افزایش پهنای باند اینترنت کشور از 128 کیلوبیت فعلی به 512 کیلوبیت بر ثانیه در سال پایانی برنامه پنجم توسعه یعنی سال 1394 و کاهش قیمت آن را داشت که با این وجود سال 94 هم سالی است که احتمالا در آن ایران رتبه آخر جهانی را در زمینه سرعت اینترنت با بالاترین قیمت و با فاصله بسیار از آن خود خواهد کرد!
منبع (http://www.aftabnews.ir/vdcc01qso2bqie8.ala2.html)

milad.ghafori
جمعه 09 اردیبهشت 1390, 22:39 عصر
سلام
من تو مالزی دانشجو هستم. اینترنت اینجا، اینترنت وایرلس 4 مگابایت با محدودیت 30 گیگ در ماه درمیاد
70.000 تومان و اینترنت مخابرات 4 مگابایت بدون محدودیت هم همین قیمت.
شرکتهای خدماتی دیگه هم هستن که خدمات بالا تری میدن، همین مخابرات بالاتر از 4 تا 20 مگ هم داره ولی با نوسان دانلود بالا و محدودیت دانلود.

nameely
یک شنبه 11 اردیبهشت 1390, 18:18 عصر
اقای کشاورز شما با من مشکل دارین که مطلب های منو پاک می کنید ؟

vcldeveloper
یک شنبه 11 اردیبهشت 1390, 19:35 عصر
اقای کشاورز شما با من مشکل دارین که مطلب های منو پاک می کنید ؟

بخش هایی از پست شما که پاک شد:


خارج از کشور دارن اینترنتی راه میندازنن که وقتی داری از سیم برق استفاده می کنی اینترنت هم داشته باشی
همچین چیزی سالها ست که داره استفاده میشه، و فناوری جدیدی نیست که حالا در خارج از کشور بخوان تازه اونو راه بیاندازند.


اونا توی دانشگاه هاشون از wireless استفاده می کنن که اولا همه جای دانشگاه بشه استفاده کرد
توی خیلی از دانشگاه های ایران هم از Wi-Fi استفاده می کنند، این هم فناوری پیچیده یا جدید یا نادری نیست.


البته ما ایرانی ها هم بیجنبه هستیم
:متفکر: شما باید درباره خودتون اظهار نظر کنید، اگر بر فرض خودتون یک خصیصه ایی دارید، دلیل نمیشه که دیگران رو هم در داشتن اون خصیصه با خودتون جمع ببندید.

در کل، پست شما با فاصله 10 روز از خبر تاپیک درج شده بود، (با توجه به مواردی که در بالا ذکر کردم) جنبه فنی که نداشت، هیچ، به نوعی توهین به جمع هم بود.

nameely
یک شنبه 11 اردیبهشت 1390, 21:53 عصر
من به جدید یا قدیمش کار ندارم ایا در خارج کشور اجرا می شود یا نه ؟ ایا ما در داخل کشور جاههایی را داریم که حتی از فیبر نوری استفاده نشود ؟ اره جالبه WI-Fi داریم ولی سرعتش و قیمتش ؟ ایا همه ی جاهای دانشگاه در دسترش است ؟ شرمنده منظوری نداشتم شما به خودت نگیر فکر کنین من بیجنبه

vcldeveloper
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 02:28 صبح
من به جدید یا قدیمش کار ندارم ایا در خارج کشور اجرا می شود یا نه ؟
اجرا می شود، با "دارن راه میاندازند" فرق میکنه. برات توضیح داده شد که اون چیزی که به نظرت خیلی عجیب میاد، در دست احداث نیست، بلکه سال ها ست وجود داره.


ایا ما در داخل کشور جاههایی را داریم که حتی از فیبر نوری استفاده نشود ؟
بله، در آمریکا و خیلی دیگه از کشورها هم جاهایی رو داریم که از فیبر نوری استفاده نشده باشه.


اره جالبه WI-Fi داریم ولی سرعتش و قیمتش ؟
سرعتش؟ مودم Wi-Fi من سرعتش 300 مگابیت بر ثانیه هست. مودم های با سرعت 54 مگابیت در ثانیه (استاندارد G) و 150 یا 300 مگابیت بر ثانیه (استاندارد N) رو میتونی با قیمت 40 تا 80 تومن با برند های مختلف در ایران تهیه کنی.


ایا همه ی جاهای دانشگاه در دسترش است ؟
اون بستگی به تیم پشتیبانی شبکه اون دانشگاه داره که چه نوع آنتن هایی رو در کدام محل ها نصب کرده باشند.

nameely
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 09:25 صبح
اجرا می شود، با "دارن راه میاندازند" فرق میکنه. برات توضیح داده شد که اون چیزی که به نظرت خیلی عجیب میاد، در دست احداث نیست، بلکه سال ها ست وجود داره.
من منظورم اصل مطلب هستش که تکنولوژی اونا کجا ما کجا , این که چند سال پیش این نوع اینترنتشون راه افتاده برای ما بدتر است که ما چقدر عقبیم

سرعتش؟ مودم Wi-Fi من سرعتش 300 مگابیت بر ثانیه هست. مودم های با سرعت 54 مگابیت در ثانیه (استاندارد G) و 150 یا 300 مگابیت بر ثانیه (استاندارد N) رو میتونی با قیمت 40 تا 80 تومن با برند های مختلف در ایران تهیه کنی.
خوب مودم های Wi-FI عموما همینجوری هستند با همین سرعت ها ولی مهم اینجاست که وقتی یک Notebook می خواد توی دانشگاه دانلودی رو انجام بده با چه سرعتی می تونه دانلود کنه , که این سرعت بر می گرده به پهنای باند اون مکان درسته ؟ , چون هیچ جای ایران 2MB/s نداره چه برسه به 54 , 150 , یا 300

با برند های مختلف در ایران تهیه کنی
منظورتتون از برندها چیه ؟ همون انواع مختلف ؟

اون بستگی به تیم پشتیبانی شبکه اون دانشگاه داره که چه نوع آنتن هایی رو در کدام محل ها نصب کرده باشند.
میشه چندتا دانشگاه توی ایران نام ببرید که تمام کمال تحت پوشش Wi-Fi یا وایرلس باشه ؟

vcldeveloper
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 19:55 عصر
من منظورم اصل مطلب هستش که تکنولوژی اونا کجا ما کجا , این که چند سال پیش این نوع اینترنتشون راه افتاده برای ما بدتر است که ما چقدر عقبیم
تجهیزاتش رو توی ایران هم میتونید پیدا کنید و بخرید. کاربردش در همه جای دنیا محدوده؛ حالا در بعضی جاها شرکت هایی اومدن برای همین کار طرح اقتصادی آماده کردند، و همین رو می فروشند، در خیلی جاها هم براشون به صرفه نیست که روی این موضوع کار کنند. در هر حال، اگر شما مایل به سرمایه گزاری روش هستید، تجهیزاتش در کشور موجوده.


خوب مودم های Wi-FI عموما همینجوری هستند با همین سرعت ها ولی مهم اینجاست که وقتی یک Notebook می خواد توی دانشگاه دانلودی رو انجام بده با چه سرعتی می تونه دانلود کنه , که این سرعت بر می گرده به پهنای باند اون مکان درسته ؟
سرعت Wi-Fi یک چیزه، پهنای باند اینترنت یا سرعت دسترسی به اینترنت یک چیز دیگه است. البته چند دانشگاهی که من دیدم، اتفاقا سرعت دسترسی به اینترنت شون هم خیلی خوب بود.


چه برسه به 54 , 150 , یا 300
54، 150، 300 سرعت های Wi-Fi بودند، نه در ایران، بلکه در خیلی از کشورهای پیشرفته هم اینترنت با اون سرعت یا وجود نداره، یا برای کاربردهای محدود استفاده میشه.


چون هیچ جای ایران 2MB/s نداره
2 مگابایت در ثانیه رو من برای کاربردهای شخصی و خونگی ندیدم، اما الان ISP هایی هستند که سرعت 1.5 تا 2 مگابیت بر ثانیه به مشترکین شون میدند.

nameely
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 20:50 عصر
جالب بود مرسی