ورود

View Full Version : آموزش: آموزش ساخت مبدل دیتابس تحت داس به اکسس

khokhan
جمعه 09 اردیبهشت 1390, 23:16 عصر
دوستان سلام
من در این تاپیک قصد دارم طریقه تبدیل اطلاعات برنامه تحت داس مدراس را ارائه نمایم
البته اگر اساتید اذن فرمایندقصد دارم یافته هایم را جهت اطلاع دوستان در این تاپیک قرار دهم

لازم به ذکر می باشد که نوع پایگاه داده به کار رفته در اکثربرنامه های تحت داس قدیمی Btrieve یا clorian می باشد که ازیک شیوه ذخیره سازی اطلاعات شبیه متن استفاده می گردید ومانند اکسس وsql از جداول در آن خبری نیست .
اما برنامه تحت داس مدارس از زمره هیچکدام از این بانکهای اطلاعاتی نمی باشد بلکه منحصرا از شیوه خاصی در این برنامه ها استفاده شده
تقریبا می شود گفت " dos besic" ویا یک همچون چیزی .
در این نوع از دیتابس اطلاعات به صورت شبه متن داخل فایل اصلی ذخیره می شوند ورابط بین آنها وبرنامه فایلهای مجزا وهم نام با فایل اصلی با پسوند ndx می باشند .
حتی نام گزاری بر روی فایلها نیز در دست برنامه نویس می باشد وبصورت اختیاری نامگذاری شده است .
از همه مهمتر این که این نوع پایگاه بسیار خشک وبد قلق وبلکه هم بد عنق تشریف دارند وکار با آنها بسی طاقت فرسا است ....
نوع فارسی ساز استفاده شده در برنامه مدارس " ایران سیستم " می باشد واین امر حائز اهمیت است چرا که هنگام یونیکد کردن اطلاعات به در می خورد.

اجرای پروژه :
قبل از هر اقدامی باید به این نکته توجه نمائید که لازمه دستیابی واستفاده از اطلاعات مستلزم چند مرحله می باشد به شرح زیر :
1 . شناسایی فایلهای حاوی اطلاعات . چرا که پایگاه داده در این برنامه یک کل منسجم نیست بلکه برای هر یک از شاخصه های اطلاعاتی از یک فایل جدا استفاده شده مثلا برای ثبت مشخصات ونمرات دانش آموزان از فایلهایی بانام " mast" استفاده شده وبرای هر سال تحصیلی نام آن سال به آخر نام فایل اضافه شده به عنوان مثال برای سال 1385 فایل " mast8503 " ایجاد گردیده و3 به منزله این است که این فایل مخصوص کلاس سوم می باشد
2 . ایجاد اتصال با فایل :
این قسمت اساسی ترین بخش پروژه می باشد زیرا هیچ یک از پروایدر های موجود در دلفی قادر به شناسایی این فایلها نمی باشند و چون این شیوه از پایگاه دیگر منسوخ گردیده پروایدر ویژه برای آن ارائه نمی گردد ویا حد اقل در صورت شناسایی از سوی پرویادر ، کنترلهای شناخته شده مناسب کار با این فایلها نیستند پس ناچار باید خودبرنامه نویس کانکت استرینگ اختصاصی از طریق کد نویسی ایجاد نماید یا همان که " streim "

m_farshad
یک شنبه 24 مهر 1390, 15:33 عصر
با سلام
نمونه کد برای اتصال داری؟
اگه داری لطف کن بزار ببینیم چطوره