PDA

View Full Version : خبر: حمله "ناشناس" از امروز!

arezoo_66
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 11:21 صبح
گروه فناوریهای نوین: در حالی که ویروسهای پیچیده استاکس نت و استارس در مقابل محققان ایرانی ناموفق بودند گروهی از هکرها که نام "ناشناس" را بر روی خود گذاشته و تا به حال عملکرد برخی وب سایتهای دولتی و مالی را در جهان مختل کرده اند ادعا کرده اند که هدف بعدی خود را سایتهای ایرانی قرار داده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، ناموفق بودن پیچیده ترین ویروسها مانند استاکس نت و استارس که قصد خرابکاری در ایران را داشتند موجب نشده است که هکرهای دیگر قصد حمله به سایتهای ایرانی را از سر بیرون کنند به طوری که گروه هکر "ناشناس"، ایران را هدف بعدی حملات سایبری خود معرفی کرده است. اعضای این گروه که سازماندهی چندانی هم ندارند در حال ترسیم نقشه ای به نام "عملیات ایران" هستند. حمله ای سایبری با هدف خاموش کردن وب سایتها که از روز یکشنبه آغاز می شود. ادعای این حمله سایبری همزمان اول ماه می بر روی وب سایت این گروه اعلام شده است. گروه ناشناس پیش از این در حمایت از وب سایت ویکی لیکز به وب سایتهایی از قبیل PayPal، ویزا، مستر کارد و دیگر وب سایتهای مالی اعتباری که مشارکت ویکی لیکز را دچار اختلال کرده بودند حمله کرده بود. در اوایل این ماه نیز این گروه در اعتراض به رفتار هکر پلی استیشن سونی به این شرکت حمله کرد اما اتهام نشت میلیونها اطلاعات کاربران بازی پلی استیشن این شرکت را نپذیرفت. بر اساس گزارش Cnet، گروه ناشناس تا کنون به وب سایتهایی از قبیل Music Broadcast، دولت مصر، سوئد، کلیسای وستبرو بابتیست، شرکت میلیاردرهای محافظه کار چارلز و دیوید کاچ، و شرکت امنیت فدرال HBGray که برای شناسایی هکرهای گروه ناشناس با FBI همکاری های زیادی داشته حمله کرده است. هر چند که امنیت شبکه نکته بسیار کلیدی برای هر کشوری است اما به نظر نمی رسد این حمله سایبری اگر واقعیت هم داشته باشد با توجه به توانایی محققان کشور بتواند قدم مهمی برای خرابکاری در سایتهای ایرانی بردارد
منبع مهرنیوز

arta.nasiri
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 11:37 صبح
پس یعنی الان کارشون شروع شده دیگه :لبخند:

http://webification.com/anonymous-hacker-group-targets-iran

nameely
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 12:47 عصر
امروز دوشنبه هستش یعنی از دیروز شروع شده , کسی درباره هدف اصلی این گروه و یا سایت های اصلی که هدف این گروه هستش خبری داره ؟

HamedNet_ir
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 12:53 عصر
این گروه هم خوشحاله!

سایتهای بعضی سازمانها در اینترنت داخلی میزبانی شدن و از خارج کشور قابل دستیابی نیستند و برای اونهایی که از خارج کشور هم قابل دستیابی هستند هم به راحتی میتونند کل ip ها بجز ip ایران رو ببندند!

nameely
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 13:45 عصر
این گروه هم خوشحاله!

سایتهای بعضی سازمانها در اینترنت داخلی میزبانی شدن و از خارج کشور قابل دستیابی نیستند و برای اونهایی که از خارج کشور هم قابل دستیابی هستند هم به راحتی میتونند کل ip ها بجز ip ایران رو ببندند!

پس یک جورایی میشه گفت هیچ غلطی نمی تونن بکنن , مگه بیان از توی ایران این کارو بکنن که هنوز این کارو نکرده میگیرنشون

arta.nasiri
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 13:51 عصر
این گروه هم خوشحاله!

به قول یکی دست بالای دست زیاده!

FastCode
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 14:00 عصر
:متعجب:
اداره گذرنامه, پست, بانک مرکزی, پلیس این همه ارگان دولتی هست که با خارج از کشور کار دارند.مگه میشه؟:متفکر:

گوگل دیروز برای من باز نمیشد.(هر ۱۰ request به سختی یکی کار میکرد.user agent:wget)
ربط داره؟

PHP Assistant
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 15:39 عصر
پیشنهاد می کنم تو فایل htaccess آی پی های غیر از ایران رو مسدود کنید. می تونید با یه گوگل کدش رو پیدا کنید!

MoS4k1
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 18:19 عصر
با ip ایرانی وارد می شن

nameely
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 21:10 عصر
دوست عزیز fastcode راست میگه خیلی ارگان ها هستش که با خارج از کشور کار دارند چطوری ip های خارجی رو بستن ؟

HamedNet_ir
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 21:45 عصر
دوست عزیز fastcode راست میگه خیلی ارگان ها هستش که با خارج از کشور کار دارند چطوری ip های خارجی رو بستن ؟

سایت پلیس برای من که شهروند کشورم چیز به درد بخوری نداره!
پست هم ماشاالله رکورد هک رو داره!
گذرنامه ( آره بدرد بخوره! ولی یه سوال؟ میخوای بیای ایران باید بری سفارت خونه, مگه نه؟ )
بانک مرکزی؟! نمیدونم شاید بازدیدش زیاده! :لبخند:

در کل این ها اینترنت مملکت رو چند روز بستن طوری نشد, اگر موضوع مهم شه مخابرات کل درخواست ها از خارج رو میبنده, شک نکنید.

FastCode
دوشنبه 12 اردیبهشت 1390, 21:57 عصر
سایت پلیس برای من که شهروند کشورم چیز به درد بخوری نداره!
پست هم ماشاالله رکورد هک رو داره!
گذرنامه ( آره بدرد بخوره! ولی یه سوال؟ میخوای بیای ایران باید بری سفارت خونه, مگه نه؟ )
بانک مرکزی؟! نمیدونم شاید بازدیدش زیاده! :لبخند:

در کل این ها اینترنت مملکت رو چند روز بستن طوری نشد, اگر موضوع مهم شه مخابرات کل درخواست ها از خارج رو میبنده, شک نکنید.
چرا میپیچونی؟اصلاً وزارت دفاع, ارتش, نیروی هوایی, نیروی دریایی,وزارت اطلاعات, این همه ارگانه.

HamedNet_ir
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390, 19:27 عصر
چرا میپیچونی؟اصلاً وزارت دفاع, ارتش, نیروی هوایی, نیروی دریایی,وزارت اطلاعات, این همه ارگانه.

خب به نظر شما این همه ارگان نمیتونن جلوی یک حمله رو بگیرن؟
24 ساعته دارن میگن جنگ سایبری بعد فکر همچین چیزی رو نمیکنن؟

FastCode
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390, 21:34 عصر
خب به نظر شما این همه ارگان نمیتونن جلوی یک حمله رو بگیرن؟
24 ساعته دارن میگن جنگ سایبری بعد فکر همچین چیزی رو نمیکنن؟
من اصلاً نگفتم تواناییش رو ندارند.
من گفتم نمیتونند در اینترنت رو ببندند که هک نشن.

این دو تا مفهوم خیلی با هم فرق دارند.

vB.N3T
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390, 22:39 عصر
اینا اصلا نفوذ نمیکنن که اینا با استفاده از حملات DDos کارشون رو میکنن که تو این نوع حمله در خواست های زیادی به سرور فرستاده میشه و سرور توانایی جواب گویی نداره تز دست رس خارج میشه . روش کار این گروه DDos و Dos میباشه ( شاید سایت شما هم مورد جمله قرار بگیره :شیطان:)

FastCode
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390, 22:46 عصر
اینا اصلا نفوذ نمیکنن که اینا با استفاده از حملات DDos کارشون رو میکنن که تو این نوع حمله در خواست های زیادی به سرور فرستاده میشه و سرور توانایی جواب گویی نداره تز دست رس خارج میشه . روش کار این گروه DDos و Dos میباشه ( شاید سایت شما هم مورد جمله قرار بگیره :شیطان:)

DoS اشتباهه.
DoS معمولاً تصادفیه ولی DDoS به معنی Distributed DoS عمدیه.

vcldeveloper
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390, 23:50 عصر
DoS اشتباهه.
DoS معمولاً تصادفیه ولی DDoS به معنی Distributed DoS عمدیه.
همچین تعریفی رو از کجا آوردی؟! DDOS (یعنی Distributed Denial of Service) نوعی از DOS (یعنی Denial of Service) هست. اگر غیر عمد باشه؛ یعنی یک سرور به هر دلیلی ناگهان با ترافیک معتبر و صحیح بالایی رو به رو بشه، به طوری که نتونه به این ترافیک پاسخ بده، میشه Unintentional Denial of Service. پس مطلبی که نوشتی صحیح نیست!

nameely
پنج شنبه 15 اردیبهشت 1390, 01:15 صبح
ببخشید میشه معنی این DDOS رو به فارسی هم بگید ؟

AmirSky
پنج شنبه 15 اردیبهشت 1390, 02:05 صبح
اگه اینجوری که میگین و به سایت های Paypal و ویزا و غیره حمله کردن پس به هر سایت دیگه ای هم میتونن
امید وارم حمله فقط از نوع DDOS باشه نه اینکه واقعا به سایتها نفوذ کنن
در مورد دلایل اصلی ای که چرا ایران رو برای حمله انتخاب کردن چیزی نگفتید؟
آیا به خاطر نبودن کپی رایته؟
یه سوال دیگه ویروس استاکس نت چه ربطی به این گروه داره؟
اون ویروس رو که میگفتن کار دولت آمریکا بوده و این گروه هم که با آمریکا سر جنگ داره که به مهمترین سایتهای آمریکا حمله کرده
من که نفهمیدم چه ربطی به هم دارن . فکر میکنم خبرگزاری مهر خواسته فقط یه چیزی گفته باشه صفحه رو پر کنه!
ولی بعید میدونم بتونن بجز مختل کردن توی یه بازه زمانی کوتاه کار دیگه ای بکنن.
مسئولین سایتهای بزرگ هم باید هوشیار باشن و هشدارها رو جدی بگیرن

ali.rezaei7
پنج شنبه 15 اردیبهشت 1390, 10:10 صبح
امید وارم حمله فقط از نوع DDOS باشه نه اینکه واقعا به سایتها نفوذ کنن
امیدوارید که سایت های ایران به چه صورت هک بشه؟:چشمک:
حملات از نوع DoS هست.

در مورد دلایل اصلی ای که چرا ایران رو برای حمله انتخاب کردن چیزی نگفتید؟
آیا به خاطر نبودن کپی رایته؟

بخاطر قانون کپی رایت نیست. اینجا (http://news.cnet.com/8301-27080_3-20058700-245.html) رو بخونید، متوجه میشید.

یه سوال دیگه ویروس استاکس نت چه ربطی به این گروه داره؟
می خوان بگن آمریکا هیچ غلطی نمی تونه بکنه. فقط می تونه وارد سیستم های سری هسته ای ما بشه،به اهداف مورد نظرش برسه، محققان جوان ما هم بعد از گذشت چند روز با افتخار اعلام کنند که ما این ویروس رو کشف کردیم.

vcldeveloper
پنج شنبه 15 اردیبهشت 1390, 11:33 صبح
ببخشید میشه معنی این DDOS رو به فارسی هم بگید ؟
DOS نوعی حمله هست که در اون اینقدر درخواست های غیرواقعی متعدد به یک سیستم ارسال میشه، که سرور نهایتا نتونه به درخواست های واقعی کاربرانش پاسخ بده؛ مثلا تصور کنید که یک آدم بیمار اینقدر به آتش نشانی شهرشون مزاحمی زنگ می زنه که اگر یکی واقعا خونه اش آتیش گرفته باشه، آتش نشانی نمیتونه جوابش رو بده. DDOS نوع خاصی از DOS هست که در اون فرد مهاجم گروهی از سیستم هایی رو که اختیارشون رو در دست داره (مثلا از طریق هک کردن اون ها) برای حمله DOS استفاده میکنه. در همون مثال آتش نشانی، یعنی اینکه اون فرد بیمار و چندتا از دوستانش چندین خط تلفن در اختیار دارند، و سعی می کنند به طور همزمان از خط های مختلف با آتش نشانی تماس بگیرند. اینطوری با توجه به متنوع بودن شماره ها، امکان مسدود کردن تک تک اون ها و یا تشخیص مزاحمی بودن اون ها کمتره، و البته احتمال شناسایی مهاجم هم کمتر میشه.

FastCode
جمعه 16 اردیبهشت 1390, 00:35 صبح
۱.
DoS یعنی تعداد انگشت شماری computer در حمله شرکت داشته باشند.(Distributed نیست)
مثلاً من یک dedicated host دارم و با یک نفر دعوام میشه.
ping -f -s 490 xyz.com
ولی چون هیچ کسی با هاست خودش این کار رو نمیکنه معمولاً این مورد حمله نیست و تصادفی یا اشتباهیه.(مگر این که طرف حوس آب خنک کرده باشه.:شیطان:)
۲.
چون حمله های DoS مثل زمانهای قدیم که NAT اختراع نشده بود ip ه forge شده و این چیزها رو در اختیار ندارند کاملاً قابل جلوگیری و شناسایی هستند.(فکر نمیکنم کسی برای یک سایت AS هک بکنه)

نتیجه میگیریم حمله از نوی DDoS هست.

DoS طبق تعریف حتماً نیازمند عامل خارجی نیست و ممکنه خود سرور بخاطر اختلالات داخلی دچار DoS بشه.(مثل همین خطای معروف همین سایت.)

پس سخت شد.یعنی اگر هک بشه و سرور رو از کار بندازند میتونه DoS حساب بشه.حالا DDoS شد یا DoS؟پیدا کنید شیرفروش را.

در ضمن لطفاً DoS رو مثل DOS ننویسید که موتور های جست و جو قاطی نکنن.

ali.rezaei7
جمعه 16 اردیبهشت 1390, 10:48 صبح
فرق بین DDoS و DoS به تعداد کامپیوترهای شرکت کننده در حمله بر می گرده . در حملات DDoS تعداد کامپیتورهای شرکت کننده بسیاز زیاد هستش و محل قرارگیری این کامپیوترها می تونه متغییر باشه. مثل حملاتی که توسط botnet انجام میشه و یا حمله ای که توسط کرم بلستر به یکی از سرورهای مایکروسافت صورت گرفت که در این حمله هر کدام از رایانه های آلوده شده در حمله شرکت داشتند. ولی در DoS کامپیوترها محدود و دردسترس هکر هستند و گستردگی DDoS رو ندارد.
من فکر می کنم حمله از نوع DoS باشه البته اگه حمله ای در کار باشه.

L_eskandary
جمعه 16 اردیبهشت 1390, 23:25 عصر
سلام دوستان
راستش الان این تاپیک رو دیدم ولی خوب اینکه یازدهم رو نوشته ولی من خیلی زودتر از اون به همچین مشکلی برخوردم !!!
راستش فک کنم یه 20 - 25 روز پیش بود که با خطای Service Unavailable مواجه شدم . وقتی هم که با پشتیبان تماس گرفتم بعد کلی انتظار نهایتا گفتن که می خواستن سایت شما رو هک کنن و سرور ما هم جلوی این کار رو گرفته و قرار شد فایل log رو هم برام بفرستن ...
از فایل log که خبری نشد و بعدش هم گفتن چون تعداد تراکنش های شما با پایگاه داده زیاده سرور ما رو هم دچار مشکل کرده .
به هر حال بعد از دو روز این مشکل حل شد و خوب بازم حدود یه هفته بعدش همین مشکل پیش اومد.
فک کنم باید این نکته رو هم اشاره کنم که سایت مورد بحث یه سایت برا ارسال انبوه اس ام اس هستش و فعلا یه ساب دامین براش فعال هستش ...
البته بعد از اون هم نمی دونم چطور شده که بخشی ار تغییراتی که تو وب کانفیگ اعمال کرده بودم مثل تنظیمات مربوط به ms chart و Security image تو سایت اعمال نمیشه یعنی الان این دو تا موقع load با خطا مواجه میشن و من هم هنوز علت این مشکل بوجود آمده رو نفهمیدم !!!
یعنی ممکن هستش که مشکلی که برا وب سایت من بوجود اومده بخاطر همین گروه و کاراشون باشه ؟؟؟
خوب یه سوال دیگه هم دارم کسی می دونه اینها قربانی هاشون رو از چه طریق انتخاب میکنن ؟ به طور تصادفی هستش یا وب سایت های خاصی رو در نظر دارن ؟
خوب اینکه هدف اصلی شون سایت های دولتی باشه شکی نیست ولی برا بقیه سایت ها بر چه اساسی وارد کار می شن ؟

Hamed_H8
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 12:41 عصر
جالب این متخصص های ایرانی که جلو این ویروس های خطرناکو گرفتن کجان که ما نمیبینیمشون ! اگه واقعا ایران همچین قدرتی داره پس چرا تو زمینه فناوری اطلاعات اینقدر عقب!

101101000
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 12:52 عصر
گویا تو خیلی ایران رو دست بالا گرفتی...

nameely
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 15:53 عصر
جالب این متخصص های ایرانی که جلو این ویروس های خطرناکو گرفتن کجان که ما نمیبینیمشون ! اگه واقعا ایران همچین قدرتی داره پس چرا تو زمینه فناوری اطلاعات اینقدر عقب!

ببخشید , این که از بعضی نظر ها عقب هستیم دلیله دیگه ای داره , دوما شما از کجا می دونید که جلوی این حمله ها گرفته نشده ؟!!!

تاریخ حمله رو نگاه کردید ؟ دوشنبه هفته پیش بوده

نظر شخصی من در مورد ایرانی ها این هستش که اگه ایرانی ها به خودشون بیاین و باشن ( یعنی خودشون رو پیدا کنن ) هیچ قدرتی جلوی ایرانی ها رو نمی تونه بگیره از نظر فکری

بزرگترین پست ها توی همون ابر قول کامپیوتر چندتاش مال ایرانی هاس
توی گوگل و و و
شما نمی دونید درب سازمان ملل شعری از شاعر ایرانی زده شده !!!؟؟؟

شما این رو بدونید که یکی از همون شرکت های امنیتی که در ساخت دو ویروس نیروگاه دست داشته چندی پیش توسط یک ایرانی هک شده بود

به امید روزی که ایران جایگاه واقعی خودش رو بدست اورد

vB.N3T
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 17:58 عصر
حرف همه بچه ها درسته. ولی تو جنگ سایبری نمیشه از پیش چیزی رو مشخص کرد امریکا با اون همه بزرگی. ناسا با اون همه ادعا توسط بچه های ایران هک شد
وقتی یه گروه بخواد یه حرکتی انجام بده سخته فهمید هدفش چیه و تا بیای بفهمی میخواد چیکار کنه به هدفش رسیده (استاکس نت )

nameely
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 21:53 عصر
من با شما دوست عزیز VB.N3T موافقم

این گونه جملات سیاست خودش رو داره

FastCode
دوشنبه 19 اردیبهشت 1390, 22:51 عصر
به امید روزی که ایران جایگاه واقعی خودش رو بدست اورد
یک quote بود که میگفت به اندازه توانت آرزو کن.نمیدونم از کی بود ولی خیلی قشنگ گفته.

nameely
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390, 00:15 صبح
کی گفته توان ایران در این اندازه نیست ؟

ما پارسی ها مگه چی از بقیه ادمای دنیا کم داریم ؟

ما چیمون از این کره ای ها و ژاپنی ها و چینی ها کمتره ؟

قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود

FastCode
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390, 01:52 صبح
کی گفته توان ایران در این اندازه نیست ؟

ما پارسی ها مگه چی از بقیه ادمای دنیا کم داریم ؟

ما چیمون از این کره ای ها و ژاپنی ها و چینی ها کمتره ؟

قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود
همه میگن.همه میگن.
متاسفانه همه چیزمون.
سرعت اینترنتمون
مگر اینکه شیرشو ببندی.

davood59
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390, 12:29 عصر
ببخشید , این که از بعضی نظر ها عقب هستیم دلیله دیگه ای داره , دوما شما از کجا می دونید که جلوی این حمله ها گرفته نشده ؟!!!

تاریخ حمله رو نگاه کردید ؟ دوشنبه هفته پیش بوده

نظر شخصی من در مورد ایرانی ها این هستش که اگه ایرانی ها به خودشون بیاین و باشن ( یعنی خودشون رو پیدا کنن ) هیچ قدرتی جلوی ایرانی ها رو نمی تونه بگیره از نظر فکری

بزرگترین پست ها توی همون ابر قول کامپیوتر چندتاش مال ایرانی هاس
توی گوگل و و و
شما نمی دونید درب سازمان ملل شعری از شاعر ایرانی زده شده !!!؟؟؟

شما این رو بدونید که یکی از همون شرکت های امنیتی که در ساخت دو ویروس نیروگاه دست داشته چندی پیش توسط یک ایرانی هک شده بوداولا منظور شما از هیچ قدرتی چیه؟
من با این نظر کاملا مخالفم! شما به چی میگی قدرت؟ قدرت رو توی چی می بینی؟
دوما همیشه این رو به یاد داشته باشید که دست بالای دست بسیار است (اینکه دیگه ضرب المثل خود ما ایرانیهاست)
سوما اینکه میگید توی سایتهای معروف چند تا ایرانی هستند که خب خیلی مهم نیست، وقتی که یک کشور یا سازمانی معیارهای انتخاب کارمندها و یا شرکاشون لیاقت و توانایی افراد باشه نه باند بازی و رابطه خب مسلما از هر کشوری قادر به راهیابی هستند.
مگه شما هند رو نمی بینید؟ کشوری که از نظر ما شاید فقیر به نظر برسه ولی از نظر IT بسیار بسیار از ما جلوتر هستند. شما پیشرفت رو توی چی میدونید؟ اینکه توی هند آدمهای 70 ساله هم براحتی با اینترنت کار می کنند پیشرفت به حساب میاد؛ یا اینکه توی کشور خودت اگه adsl داشته باشی شاید بتونی یکم راحت تر از dial up ها کار کنی.
از نظر علمی هم که ما چه کار مثبتی انجام دادیم؟ اگه بخوای اینها رو حساب کنی روسیه و آمریکا هم میتونن به فرستادن انسان به فضا به عنوان اولین کشورها افتخار کنند، یا از نظر المپیادهای علمی بد نیست به آمار لهستان هم نیم نگاهی داشته باشی.

ما چیمون از این کره ای ها و ژاپنی ها و چینی ها کمتره ؟هر وقت تونستی ماشینی مثل کره بسازی(با اینکه سابقه تولید ماشین ما از اونجا بیشتره) و یا اینکه محصولات الکترونیکی مثل sony ، panasonic و ... بسازی میتونی خودت رو با کره و ژاپن مقایسه کنی.
هر وقت تونستی مثل مسئولان اونجا (در اوج قدرت)از مردمت عذرخواهی کنی و هر وقت دلت خواست اینترنت رو قطع نکنی بازهم میتونی خودت رو با ژاپنی ها مقایسه کنی.
دنیا داره با سرعت تصاعد هندسی به جلو میره، با این سرعت مطمئنا چند سال آتی دیگر محال است به پیشرفت آنها دست پیدا کنی.
با آرزوی توفیق و سربلندی هر ایرانی در هر کجای دنیا انشاالله.

nameely
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390, 16:53 عصر
(بیشترشم مقصر ماییم که اجازه میدیم چنین بشه)

خودت داری جواب خودتو می گی عزیز , ما خودمون مقصریم , شما بیا قدمت ایران رو نگاه کن , منظور من رو شما دوستان متوجه نشدین , من میگم ما ایرانی ها چیمون با این قدمت کمتر از این کشور ها که باید اونها توی جهان این رتبه رو داشته باشند ولی ما ............... (اگه جهان سومی هم مارو حساب کنن کلاهمون رو می ندازیم هوا )

من به دولت و نظام این چیز ها کاری ندارم من دارم درباره تک تک ایرانی های عزیز صحبت می کنم , من , شما , و و و که ما چیمون کمتره (از نظر فکری نه از نظر دولتی و این چیزها ) که اونها جزء ابرقدرت هان ولی ما !!!؟؟؟

اونها همین جوری به این جایگاه نرسیدن , همین ژاپن که این همه اسیب دید در عرض 6 روز جاده های تخریب شده اش رو بازسازی کرد , از جاده های ایران هم بهتر , من می گم ما پارسی ها باید دست به دست هم بدیم

میدونید برای چی روی کتاب فارسی ابتدایی , راهنمایی , دبیرستان , حتی دانشگاه , به جای پارسی نوشته فارسی ؟؟

چون ما ایرانی ها تعصب نداریم , به خاطر اینکه عرب ها پ ندارند به جای پارسی از فارسی استفاده می کنیم
اینها ادم رو زجر میده , من کامل حرف های شما دوستان عزیز رو قبول دارم
ولی تا وقتی خواسته باشیم تقصیر رو گردن این یکی اون یکی بندازیم آب رو آب هم بند نمی شه

دوست عزیز davood 59 برای اسم محل زندگی نوشته سرزمین کورش کیبر , شما دوست عزیز ali.rezaei7 برای محل زندگیتون نوشتید رویایی به نام سرزمین

یعنی شما ایران رو دوست دارید پس چرا نشستید پاشین تا برسین به رویای به نام سرزمین با تحقیقات با اختراع و و و به این تحقق برسین نه این که نمی دونم به حاشیه های کشور بپردازید

کورش کبیر اولین کسی بود که صلح رو توی جهان پایه گزاری کرد

من هرچند دوست ندارم توی ایران زندگی کنم ولی به ایرانی بودم بالیدم و افتخار می کنم

ولی حرف های شما دوستان رو هم قبول دارم