PDA

View Full Version : تکامل انجین

vice_city
چهارشنبه 25 خرداد 1390, 13:52 عصر
سلام به دوستان.
یه مسئله ای هست که کمی برام گنگ بود . گفتم اینجا مطرح کنم تا دوستان لطف کنن و راهنمایی کنن.
همه می دونید که موتور 3DGameStudio یه موتور تجاری که در حال رشده ، یک سری امکانات رو داره و یک سری امکانات رو هم نداره.
حالا اگه یه تیم بیاد یه برنامه (مثلا به زبان سی پلاس) بنویسه که توی این برنامه این موتور لود بشه و از همه امکاناتش استفاده بشه به اضافه یک سری امکاناتی که این برنامه داره (موتور خودش نداره و برنامه اونها رو به موتور اضافه می کنه) مثل : لول ادیتور کامل ، ایجاد و مدیریت انیمیشن در بلادرنگ ، کنترل کامل شیدرها ، ایجاد مسیر دوربین برای دموهای داخلی ، کنترل کامل I/O برای فایل های مورد نیاز ، تغییر و ترکیب و مدیریت صداها ، تکسچر ادیتور و... بیشتر مواردی که در موتورهای حرفه ای مثل Unreal وجود داره و این موتور نداره رو بهش اضافه کنه.البته منظورم این نیست که چیزهایی رو به سورس موتور اضافه کنه بلکه منظورم اینه که مثلا خودش توی یه کلاس یا اینترفیس یه انیمیشن جدید رو که کاربر ایجاد کرده ذخیره کنه و بعد اون رو به دستورات خود موتور تبدیل کنه و با توابع خود موتور اون انیمیشن رو لود کنه . یا مثلا از کامپوننت هایی که مقادیری رو با موس به هم وصل میکنن استفاده بشه و در نهاین شکلی که با موس به دست اومده به دستورات موتور تبدیل بشه و با بازی کامپایل بشه تا اینجوری فرایند توسعه راحت تر و سریعتر بشه . در واقع منظورم اینه که این برنامه یک لایه که از جنس این موتور نیست رو بهش اضافه می کنه. قطعا این کار خیلی مفید خواهد بود اما چیزی که برای من مبهم مونده اینه که ، این برنامه ای که ذکر شد چیه و باید اسمشو چی گذاشت؟
منظورم اینه که نمی دونم لول ادیتوره(که البته بیشتر از یه لول ادیتوره) یا یه بسته توسعه یا میشه اسمشو مود گذاشت یا یه دستیاره یا ... .
البته با توجه به توضیح ویکیپدیا : کیت توسعهٔ نرم‌افزار یا SDK مجموعه توابع و کتابخانه‌های کامپایل شده‌ای که تولیدکنندگان نرم‌افزار برای آسان کردن برنامه‌نویسی برای محیط یا سکوی خاصی فراهم می‌کنند و در اختیار برنامه‌نویسان کاربردی قرار می‌دهند.
خودم فکر میکنم که به به بسته توسعه که یه لول ادیتور هم داره نزدیک تر باشه ولی مطمئن نیستم.
لطفا راهنمایی کنید.
ممنون

syntiberium
چهارشنبه 25 خرداد 1390, 17:41 عصر
کلا از خط 3DGameStudioبیا بیرون چون علاوه بر امکانات ناچیزش سرعتش هم افتضاح هست و من از یه متخصص شنیدم که می گفت یه تیم توی ایران باهاش یه بازی ماشین سواری ساخته بودند که موقع لود شدن مرحله ی بازی موتور بازی هنگ می کرد . کلا چیز مزخرفی هست و آخر عاقبت و نون و آب توش نیست . شما باید بری دنبال موتور هایی که بازی های درست حسابی باهاش ساخته شده . درضمن 3DGameStudioدر حال رشد نیست در حال فحش هست یعنی تمام کسانی که خواستند باهاش یه چیز درست حسابی بسازند فحش رو کشیدن به سر تا پای این موتور و سازنده هاش :لبخند:.

vice_city
چهارشنبه 25 خرداد 1390, 18:06 عصر
کلا از خط 3DGameStudioبیا بیرون چون علاوه بر امکانات ناچیزش سرعتش هم افتضاح هست و من از یه متخصص شنیدم که می گفت یه تیم توی ایران باهاش یه بازی ماشین سواری ساخته بودند که موقع لود شدن مرحله ی بازی موتور بازی هنگ می کرد . کلا چیز مزخرفی هست و آخر عاقبت و نون و آب توش نیست . شما باید بری دنبال موتور هایی که بازی های درست حسابی باهاش ساخته شده . درضمن 3DGameStudioدر حال رشد نیست در حال فحش هست یعنی تمام کسانی که خواستند باهاش یه چیز درست حسابی بسازند فحش رو کشیدن به سر تا پای این موتور و سازنده هاش :لبخند:.
دوست عزیز ،
اول ممنون که لطف کردید و جواب دادید.
دوم اینکه نظر شما محترم است اما فکر می کنم که شما اصلا با این موتور کار نکردید . شما می تونید تو این صفحه مقایسه و امکانات این موتور رو ببینید : http://www.conitec.net/english/gstudio/faq.php
و سوم اینکه سوال من چیز دیگه ای بود.

pswin.pooya
چهارشنبه 25 خرداد 1390, 20:57 عصر
منم با syntiberium (http://barnamenevis.org/member.php?75962-syntiberium) موافقم بجاي وقتي كه براي همچين انجيني تلف كني بشيني انجين خودتو بنويسي جواب بهتري ميگيري. يكسري از انجينها وجود دارن كه هم محبوب هستن و هم اينكه امكانات زيادي دارن اما به درد پروژه واقعي نمي خورن نمونه اونها ايرليخت و همين انجين هست اما انجينهاي ديگه اي هستن كه كاربرهاي خيلي كمي دارن ولي دارن توي پروژه هاي واقعي استفاده ميشن مثل انجين سپول (hmrEngine) و انجين كوچول (kge) كه با اينكه هم ايراني هستن و هم اينكه تيم هاي توسعه كوچيك دارن اما به مراتب از چنين انجينهاي كار آمدتر هستن و توي پروژه هاي بزرگ جواب ميدن. اما اگر دنبال ايني به game studio امكانات اضافه كني ميتوني 100 ها انجين و اديتور آماده پيدا كني كه بهتر از اون باشن نمونه اون udk هست كه اصلا نميتوني با هم قياسشون كني.

به كاري كه شما ميكني يا ميگن patch (افزودن قابليتهاي كه توي يه ويرايش خاص وجود نداره) و يا tool kit (افزودن ابزارهاي جانبي مثل اديتور و پلاگين و ... به انجين). البته نمي دونم چه جوري ميخواي اينكار رو بكني و مهم اينه كه به چه شكل اينكار رو انجام ميدي چون ميشه تعريفهاي مختلفي براش ارائه كرد مثلا اگر صرفا يكسري تابع اضافه ميكني كه يك كار رو با توابع خود انجين انجام ميدن ميشه عنواني مثل super set رو بهش داد. (عنواني كه يه زماني به C++ ميدادن چون از توابع C براي امكاناتش مثل تعريف كلاسها استفاده ميكرد.). بين اين عنوانها مرز خيلي باريكي وجود داره و چه بسا افراد ناشي مثل خود من توي نامگذاريها اشتباه ميكنن.

vice_city
چهارشنبه 25 خرداد 1390, 23:10 عصر
متشکر از دوستان برای جوابهاشون.

seyedof
پنج شنبه 26 خرداد 1390, 11:30 صبح
سلام
چیزی که کار کردین یه Addon برای GameStudio است نمیشه بهش گفت SDK. ولی اصلا استفاده از این موتور توصیه نمیشه. برای کار بلند مدت و ساخت بازیهای بزرگ و جدی اصلا موتور مناسبی نیست. این امر قبلا آزمایش شده. شما اگر توانایی توسعه خوبی دارین بهتره این زمان رو صرف حداقل یه موتور سورس باز مثل Ogre بکنید.

ممنون علی

سپول
پنج شنبه 26 خرداد 1390, 12:20 عصر
من هم با بقیه موافقم
GameStudio بیشتر حالت prototype داره اون هم برای دانش آموزها و کسانی که تازه می خواهند چیزهایی یاد بگیرند. روش نمی تونید بیشتر از این حساب کنید
حداقل می خواهید دنبال موتوری بروید از موتوری مثل unity استفاده کنید که ادیتور هم داره و در پلتفرم های بسیاری قابل اجرا هست و همینطور در صورت نیاز با مبلغ نسبتا کمی می تونید سورسش هم بخرید. همونطور که سیداف هم گفت ogre هم انتخاب خوبیه ولی در صورتی که کد نویس قویتری باشید و حوصله و توان ساختن ادیتور و موارد دیگه از موتور بازی رو داشته باشید.

توي پروژه هاي واقعي استفاده ميشن مثل انجين سپول (hmrEngine)
ممنون از pswin ولی یک مقدار اغراق کرده.. این موتور حتی 20% توسعه اش هم سپری نکرده و در هیچ پروژه واقعی هم استفاده نشده و جوابی پس نداده . فقط می تونه براتون جنبه آموزشی داشته باشه.

REZAsys
پنج شنبه 26 خرداد 1390, 18:32 عصر
سلام
شما میتونید با اکثر انجین ها توقع خودتون رو برآورده کنید.

سمپل فوتبال در 3d game studio a6 (آخرین ورژن A8 هست)

ویدیئو

http://www.youtube.com/watch?v=NKbHliPWW6U

دانلود

http://hi3nergy.net/ndroidsoccer/DS_SOCCER.rar

CONTROLS:

Movement = WASD
Pass = Q
High kick = R
Low kick = E

Cameras = C
Line Zones (Debug) = Z, X
Debug Panels = 0 - 9

seyedof
پنج شنبه 26 خرداد 1390, 18:53 عصر
سلام

بله ولی بستگی به این داره که توقع شما چی باشه!!! که اگر چیز درست و حسابی باشه جواب همون هست که همه روش تاکید کردند و صد البته تکرار میکنم، این مسیر آزموده شده است یعنی تجربه شده، نه یکبار بلکه به دفعات.

ممنون علی

pswin.pooya
پنج شنبه 26 خرداد 1390, 23:31 عصر
ممنون از pswin ولی یک مقدار اغراق کرده.. این موتور حتی 20% توسعه اش هم سپری نکرده و در هیچ پروژه واقعی هم استفاده نشده و جوابی پس نداده . فقط می تونه براتون جنبه آموزشی داشته باشه. سپهر جان اگر 20 درصد موتورتون اين باشه ما ديگه بايد بازيسازي رو ببوسيم بذاريم كنار‌. مگه تو پروژه ايمان پولادين از موتور شما استفاده نميشه؟

REZAsys
جمعه 27 خرداد 1390, 19:08 عصر
بله ولی بستگی به این داره که توقع شما چی باشه
فکر نکنم توقعی بالاتر از ساخت یک فوتبال برای یک انجین بشه داشت....

سپول
جمعه 27 خرداد 1390, 19:52 عصر
سپهر جان اگر 20 درصد موتورتون اين باشه ما ديگه بايد بازيسازي رو ببوسيم بذاريم كنار‌. مگه تو پروژه ايمان پولادين از موتور شما استفاده نميشه؟
20 درصد هم شاید کمتر اگه وبلاگ رو ببینید متوجه می شید که هنوز هیچی نیست.

پروژه ایمان پولان از موتور خود شرکت توچال استفاده می کنه و من فقط اونجا برنامه نویس هستم ربطی به hmrEngine نداره.

فکر نکنم توقعی بالاتر از ساخت یک فوتبال برای یک انجین بشه داشت....
آقا بازم شروع کردی ؟

vice_city
سه شنبه 31 خرداد 1390, 07:45 صبح
واقعا از دوستان ممنونم.
پیگیر نظرات دوستان ، خواستم نظرتون رو درباره Unity بدونم.در چه حدی هست و میشه یه تیم بشینه باهاش یه بازی کامل بسازه؟

syntiberium
سه شنبه 31 خرداد 1390, 12:20 عصر
unity هم خوبه و امکانات خوبی داره . به این پست در تاپیک آیا یک مبتدی هستید یه نگاهی بنداز http://barnamenevis.org/showthread.php?271860-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%DB%8C%DA%A9-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%AF%D8%9F&p=1204673&viewfull=1#post1204673