ورود

View Full Version : خبر: 10 دلیل برای مهاجرت به فایرفاکس 5

M.T.P
شنبه 04 تیر 1390, 16:18 عصر
موزیلا تصمیم گرفته تا نسخه جدید فایرفاکس را با تغییرات کمتر ولی سریعتر منتشر کند، فایرفاکس 5 پس از گذشت 3 ماه از انتشار نسخه 4، دیروز منتشر شد و نسخه بعدی فایرفاکس نیز 6 هفته دیگر عرضه خواهد شد. فایرفاکس پس از Internet Explorer محبوب ترین مرورگر وب در دنیا است. در ادامه 10 قابلیت خاص و دوست داشتنی فایرفاکس 5 معرفی شده است.

مانع وب سایت ها برای ردیابی یا دنبال کردن شما شوید

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/01_firefox_5_track.jpg
در فایرفاکس 4 امکانات جدیدی به نام Do-Not-Track برای کنترل حریم شخصی کاربران اضافه شد که به وب سایت ها و تبلیغ کننده ها اعلام می کرد که کاربر تمایل ندارید فعالیتش در وب بررسی شود. متاسفانه این گزینه از منوی Advanced Setting خارج شد. اما در فایرفاکس 5 این امکان به "Tell web sites I do not want to be tracked" تغییر نام یافته و در مرورگر گنجانده شده است.
امکان سئویچ کردن بین نسخه های مختلف

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/firefox-channel-switcher.jpg
در صورتی که نسخه جدید فایرفاکس 5 را برروی نسخه های بتا نصب کنید نسخه جدید بصورت خودکار، جایگزین نسخه قبلی می شود ولی اگر با نسخه جدید به مشکل برخوردید به راحتی می توانید آن را با نسخه قبلی جایگزین کنید برای این کار از منوی Help وارد About شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر از روند تولید نسخه های مختلف فایرفاکس و آشنایی با کانال های تولید نرم افزار در موزیلا به این مقاله (http://www.zoomit.ir/it-news/internet-network/item/771-firefox-5-will-release-on-21-june) مراجعه نمایید.
همیشه سایت های مورد علاقه خود را باز نگه دارید

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/04_pin_to_tab.jpg
یکی از قابلیت های دوست داشتی در فایرفاکس که البته در Google Chrome نیز وجود دارد اضافه کردن یک صفحه به لیست App Tab است. تب صفحه هایی که App می شوند در سمت چپ مرورگر بصورت فشرده شده نمایش داده می شوند و با بستن و باز کردن مرورگر بسته نمی شوند. برای App کردن یک صفحه می توانید برروی تب آن دکمه سمت راست ماوس را فشار داده و سپس Pin as App Tab را انتخاب نمایید.
مدیریت راحت چندین تب

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/group_firefox_5.jpg
فایرفاکس دارای قابلیت منحصر به فردی به نام Panorama است که مدیریت تب ها را ساده تر و بهتر از رقبای خود کرده است. در فایرفاکس توسط، Panorama می توان تب ها را گروه بندی کرد. بعنوان مثال می توانید وب سایت های خبری را در یک گروه و وب سایت های تفریحی را در گروه دیگر قرار دهید. برای دسترسی به این قابلیت برروی آیکون فلش در گوشه بالا سمت راست صفحه کلیک کنید و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+E استفاده نمایید. هر تعداد که دوست دارید گروه ایجاد کنید و هر زمان که تمایل داشتید وب سایت های هر گروه را مشاهده کنید، روی گروه مورد نظر کلیک نمایید.
تب ها را بین ابزارهای مختلف همگام (Sync) کنید

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/sync_firefox_5.jpg
هر چند گوگل کروم از طریق اکانت گوگل، همگام کردن بوک مارک و افزونه ها را بین کامپیوترهای مختلف ممکن می سازد ولی جدیدترین نسخه فایرفاکس علاوه بر این ها امکان همگام کردن تب ها را نیز می دهد. این بدین معناست که تب های باز شده در کامپیوتر شما می تواند در لپ تاپ و یا تلفن اندرویدی شما نیز نمایش داده شوند. برای فعال کردن این قابلیت از منوی Tools وارد Option شده و سپس Sync را انتخاب کنید. برای استفاده از این سرویس مجانی می بایست یک اکانت بسازید.
اگر قصد دارید بوک مارک ها، لیست سایت های بازدید شده (History) و رمزهای عبور خود را بین مرورگرهای مختلف نیز همگام کنید می توانید از افزونه XMarks که در تمام مرورگرها قابل اجراست، استفاده نمایید.
یک وب سایت را دوبار باز نکنید

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/5_switch_to_tab_firefox_5.jpg
در فایرفاکس اگر یک وب سایت را باز کرده باشید و بین تب های زیاد مشخص نباشد، زمانی که آدرس وب سایت را مجددا در یک تب جدید وارد نماید، گزینه Switch to tab در پایین نوار آدرس نمایش داده می شود که با کلیک کردن برروی آن به تب مربوطه ارجاع داده می شوید. این قابلیت هم از بازکردن مکرر یک وب سایت جلوگیری می کند و هم به کاربر این امکان را می دهد که یک تب را از میان تب های بسیار پیدا کند.
صفحه ها را روان تر اسکرول کنید

http://www.zoomit.ir/images/stories/news/browsers/smoth_firefox_5.jpg
زمانی که در صفحه طویل به بالا و یا پایین اسکرول می کنید صفحه بصورت بریده بریده حرکت می کند در فایرفاکس می توانید صفحات را بصورت روان و پیوسته اسکرول کنید. برای فعال کردن این قابلیت از منوی Tools وارد Option شده و سپس تب Advanced را انتخاب نمایید. گزینه Use Smooth scrolling باعث فعال شدن اسکرول روان صفحات وب می شود.
افزونه های پیشنهادی فایرفاکس را نصب کنید

کارکردن با رابط کاربری سیستم جدید مدیریت افزونه های (Add-Ons) فایرفاکس بسیار ساده تر و بهتر شده است. به راحتی می توانید به افزونه های نصب شده و افزونه های موجود سئویچ کنید و یا افزونه های پیشنهادی خود موزیلا را نصب و استفاده نمایید. موزیلا لیست افزونه های پیشنهادی را براساس افزونه های فعلی نصب شده برروی فایرفاکس کاربر پیشنهاد می دهد. به این ترتیب کاربر می تواند براساس نیاز خود بهترین افزونه ها ممکن را انتخاب و نصب نماید.
از فایرفاکس در تلفن همراه خود لذت ببرید

نسخه موبایل فایرفاکس تنها برروی ابزارهای مبتنی بر اندروید و تلفن Nokia N900 نصب می شود. نسخه موبایل قادر است با نسخه دسکتاپ همگام شود. نسخه موبایل فایرفاکس یکی از بهترین مرورگرهای ممکن برای تلفن های اندرویدی است. البته گوگل نیز نسخه موبایل مرورگر Chrome را برای تلفن های اندرویدی منتشر کرده است اما برای همگام کردن آن با کامپیوتر می بایست از افزونه Chrome to Phone استفاده نمایید.
پشتیبانی از CSS های انیمشن

این فناوری جابجایی و حرکت عناصر صفحه وب را ممکن می سازد و باعث پویاتر شدن صفحات وب می گردد. فایرفاکس 5 پشتیبانی کامل تری از CSS 3 و HTML 5 دارد.

منبع (http://www.2daylink.com/links/browse.php?lid=7340)

vcldeveloper
یک شنبه 05 تیر 1390, 03:04 صبح
البته اکثر این موارد مربوط به نسخه 4 هستند، نه نسخه 5.

مهران رسا
یک شنبه 05 تیر 1390, 09:02 صبح
قابلیت Switch Tabs رو من توی نسخه 4 هم داشتم . اما توی What's news نسخه 5 بهش اشاره شده بود.

macromediax
چهارشنبه 08 تیر 1390, 00:27 صبح
8 ماه پیش من تصمیم گرفتم از این فایرفاکس که معتادش شده بودم دست بکشم و برم سراغ کروم . یک ماه تمرینی میخواستم فقط باکروم کار کنم. همه چیزمو بردم روی کروم . افزونه ها ، بوکمارک ها و غیره و به خودم قول دادم که یکماه اصلا بافایرفاکس کار نکنم . فقط کروم .... حالا 8 ماه گذشته و اصلا حاضر نیستم کروم را ول کنم و بیام سراغ فایرفاکس.
فایرفاکس شدیدا سنگین است... آچه شما به دست میاورید با آنچه می پردازید یکی نیست . خیلی کمتره. اما در مورد کروم اینگونه نیست . کروم به نظر من و خیلی از کاربران گوگل بهترین مرورگر وب است.
شما هم فقط یکماه خودتون را از فایرفاکس رها کنید. ببندید به تخت. و با کروم کار کنید. بعد یکماه اگر خواستید به فایرفاکس برگردید ، برگردید. اما بعید میدانم کروم را رها کنید.

amirjalili
چهارشنبه 08 تیر 1390, 11:33 صبح
موافقم. فایر فاکس اون موقعی خوب بود و مطرح شد که کاربران از وجود IE6 رنج میبردن.
من هرچی سعی میکنم از کروم برم روی بقیه مرورگر ها نمیشه که نمیشه. بخصوص اگه ورژن های جدیدش باشه. تنها مزیت فایرفکس شاید همون Firebug باشه. بابا اصلا کروم با اینا قابل مقایسه نیست. فایر فاکس خیلی سنگینه. حتی افزونه ای که برای سریع تر شدن و بالا اومدن سریع داده شده باز هم نسبت به کروم شاید سرعتش نصف باشه.
کروم تنظیماتش و history و ... رو کاملا بر مبنای وب کرده. حرف نداره. IE هم که همچنان رو تقلیده.

AmirSky
چهارشنبه 08 تیر 1390, 17:12 عصر
فایرفاکس شدیدا سنگین است... آچه شما به دست میاورید با آنچه می پردازید یکی نیست . خیلی کمتره. اما در مورد کروم اینگونه نیست . کروم به نظر من و خیلی از کاربران گوگل بهترین مرورگر وب است.

به نظر من استفاده فقط از یه مرورگر زیاد جالب نیست و بهتره حداقل از دو مرورگر استفاده بشه.
من از کروم و فایرفاکس استفاده میکنم. هر دو خیلی خوب هستند.
ولی گزینه اول من هم مثل شما کروم است.
در ضمن از IE متنفرم :چشمک:

ztx4
جمعه 10 تیر 1390, 01:02 صبح
موافقم. فایر فاکس اون موقعی خوب بود و مطرح شد که کاربران از وجود IE6 رنج میبردن.
من هرچی سعی میکنم از کروم برم روی بقیه مرورگر ها نمیشه که نمیشه. بخصوص اگه ورژن های جدیدش باشه. تنها مزیت فایرفکس شاید همون Firebug باشه. بابا اصلا کروم با اینا قابل مقایسه نیست. فایر فاکس خیلی سنگینه. حتی افزونه ای که برای سریع تر شدن و بالا اومدن سریع داده شده باز هم نسبت به کروم شاید سرعتش نصف باشه.
کروم تنظیماتش و history و ... رو کاملا بر مبنای وب کرده. حرف نداره. IE هم که همچنان رو تقلیده.

دوست گرامی در این که کروم مرورگز خوبیه شکی نیست اما من یه چیزایی ازش دیدم که برام عجیب بود و باعث شد که نتونم باهاش کار کنم

اولا رمز عبور هایی که بهش می سپرم ،به راحتی توسط افرادی که پای سیستمم می شینن قابل مشاهده است،یعنی Master Password نداره!
دوما وقتی از یک عکس توی وب خوشم میاد و می خوام ذخیره اش کنم با کمال تعجب می بینم که اون عکس دوباره دانلود می شه!!!
برای این عیب های پیش پا افتاده چه جوابی دارید؟

amirjalili
شنبه 11 تیر 1390, 17:05 عصر
دوست گرامی در این که کروم مرورگز خوبیه شکی نیست اما من یه چیزایی ازش دیدم که برام عجیب بود و باعث شد که نتونم باهاش کار کنم

اولا رمز عبور هایی که بهش می سپرم ،به راحتی توسط افرادی که پای سیستمم می شینن قابل مشاهده است،یعنی Master Password نداره!
دوما وقتی از یک عکس توی وب خوشم میاد و می خوام ذخیره اش کنم با کمال تعجب می بینم که اون عکس دوباره دانلود می شه!!!

شما مطمئن هستید که با کروم کار میکنید یا با ورژن های خیلی اولش کار نمیکنید؟

coolbit
شنبه 11 تیر 1390, 17:41 عصر
مشکلاتی که من در کار با کروم داشتم:
1. در مواقعی CPU usage بسیار بالا.
2. حجم فایل نصب (بیش از 150 مگابایت)
3. نصب به صورت پیش فرض در درایو ویندوز

اما خداییش خیلی سریعه

ztx4
شنبه 11 تیر 1390, 23:38 عصر
شما مطمئن هستید که با کروم کار میکنید یا با ورژن های خیلی اولش کار نمیکنید؟
بله ورژن 12.0.742.112 هست.
آِیا ورژنش قدیمیه؟

AmirSky
یک شنبه 12 تیر 1390, 11:34 صبح

عزیز دل برادر استفاده از پسورد منیجر تمام مرورگر ها غیر امن است و هیچ کارشناس امنیتی پیشنهاد نمیکند.
می توانی از last pass یا از نرم افزاری که من خیلی باهاش حال میکنم به نام Sticky password استفاده کنی.
اگه یک اکانت در sticky password بسازی در تمام مرورگر ها قابل استفاده است و نیازی نیست در هر مرورگری پسوردهای جداگانه داشته باشی. و بسیار هم امن میباشد.
در مورد عکسها هم من همچین چیزی ندیدم. شاید عکسها کامل لود نمیشن

Sina_Od
دوشنبه 13 تیر 1390, 12:30 عصر
سلام.

با وجود گفته های شما, ولی من به شما Opera رو پیشنهاد میکنم به این دلایل :
1. Opera تمامی امکاناتی که FireFox تازه در نسخه ی جدیدش به کار برد رو از قبل داشت ( مانند SpeedDial و Private Browsing ) و فقط این قابلیت ها به نام Chrome و FireFox در رفته.
2. سبک ترین و کم حجم ترین مرورگری هست که من دیدم. رو هر سیستمی به بهترین نحو سارگار میشه.
3. تقریبا هر ماه یک نسخه ی جدید براش عرضه میشه که به راحتی با استفاده از خود مرورگر دانلود و نصب میشه و تنها 10 مگابایت هم هست. ( شاید هم کمتر )
4. سیستم SpeedDial که هنوز هیچ مرورگری به راحتی Opera در این زمینه وجود نداره.
و ...

eshpilen
دوشنبه 13 تیر 1390, 22:12 عصر
Opera نرم افزار آزاد و بازمتن نیست. یعنی Free Software/Open source نیست.
Opera یک Freeware است. یعنی یک نرم افزار انحصاری که تنها مجانی است.
بنابراین Opera نمیتواند آلترناتیوی در دنیای نرم افزار آزاد و بازمتن باشد و در توزیعهای سیستم عامل GNU/Linux هم اولویت و شانس موفقیت چندانی نخواهد داشت.
و بسیاری از افراد مثل بنده، هرگز یک چنین نرم افزاری را به آلترناتیوهای آزاد ترجیح نمیدهند.

بنظر بنده بهتر است از مرورگری استفاده کنیم که باعث تقویت فلسفه و جنبش بزرگ و مثبتی مثل جنبش نرم افزار آزاد و بازمتن میشود.
چیزی که براستی به جامعهء جهانی تعلق میگیرد و تحت اختیار و انحصار شرکت و افراد معدودی نیست.
این چیزی است که عموم جهانیان میتوانند روی آن سرمایه گذاری کنند. آن را توسعه دهند، برای آن پلاگین و اکستنشن طراحی کنند و غیره.
حتی بعنوان یک کاربر ساده، صرف استفادهء ما از یک محصول هم میتواند در این سرمایه گذاری تاثیر مشهودی داشته باشد.

خب شاید شما به اینها اعتقادی نداشته باشید و اهمیتی ندهید.
ولی بهرحال بنده خواستم چنین تفاوت مهمی را خاطرنشان کنم.
از این دید نمیتوان Opera را کنار Firefox گذاشت و جایگزین یکدیگر دانست.
Opera از نظر نوع نرم افزار بیشتر به IE نزدیک است.
آزاد و بازمتن بودن یا نبودن هم ابعاد فنی دارد و هم ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری... .
اگر شما از یک محصول انحصاری استفاده کنید، خواه و ناخواه تحت تاثیر کنترل و تصمیمات افرادی که انحصار آنرا در دست دارند قرار خواهید گرفت و محدودهء عمل شما نیز به شدت محدود خواهد شد. شما به یک استفاده کننده و مستاجر تقلیل پیدا میکنید و هرگز فرصت توسعه دادن و اصطلاح آزادانه و نامحدود را چه از نظر قانونی و چه از نظر فنی نخواهید داشت.

شاید بگویید مثلا فایرفاکس هم تحت تاثیر موزیلا و برنامه نویسان آنست. اما میتوان گفت بهرحال حداکثر آزادی و عدم وابستگی ممکن در محصولات بازمتن و نرم افزار آزاد وجود دارد و بیش از آن در جای دیگری هم پیدا نمیشود (و حتی نزدیک به آن هم پیدا نمیشود). در نرم افزار آزاد و بازمتن ما کد منبع را در اختیار داریم، و ما اختیارات قانونی لازم برای تغییر و توزیع و انشعاب را در اختیار داریم، حتی اختیار برای استفاده از تمام یا بخشی از کدهای آن در محصولات متفاوتی را. و چنانچه حتی شرکت و برنامه نویسان موزیلا از توسعهء نسخه های بعدی فایرفاکس بصورت آزاد و بازمتن دست بردارند، تشکیلات یا افراد دیگری میتوانند بر اساس کدمنبع آخرین نسخه های آزاد منتشر شده اقدام به نگهداری و گسترش و آپدیت و تغییرات لازم بنمایند و نرم افزار آزاد خودشان را بر اساس آن منشعب کنند. گرچه این کار راحتی نیست اما مسلما این کار بسیار راحتتر و سریعتر و کم هزینه تر از شروع کردن از صفر است.