View Full Version : عدم حمايت دولت، تنها ضدويروس ايراني را به تعطيلي كشاند
حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 06 تیر 1390, 15:19 عصر
ايتنا - توليد و ادامه فعاليت «ايمن» تنها ضدويروس ايراني متوقف شد.
شركت مهندسي مهران رايانه، توليد كننده ضدويروس «ايمن» با ارسال نامهاي به ايتنا اعلام كرد: «متاسفانه بدلیل عدم حمایت دولت مجبور شدیم ضدویروس ایمن را تعطیل نمايیم.»
به گزارش ايتنا متن اين نامه كه به امضاي حميدرضا سعدي رييس هيئت مديره و مدير فني مهران رايانه رسيده به شرح زير است:
به استحضار میرساند آزمایشگاه تحلیل ویروسهای رایانهای ایمن زیرمجموعه شرکت مهندسی مهران رایانه با سابقه ۱۷ ساله در تولید ضدویروس ایمن بدلیل عدم وجود بازار فروش و همینطور عدم حمایت توسط مراکز دولتی متولی امنیت اطلاعات که وعده آن را از ۹ ماه گذشته با ظهور ویروس استاکسنت داده بودند کلیه فعالیتهای تحقیقی و توسعهای خود را متوقف نمود.
متاسفانه در سال جهاد اقتصادی و علیرغم تشویق این شرکت در جشنواره فناوری اطلاعات توسط وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه امنیت اطلاعات و با وجود تهدیدهای موجود که مشخصا میتوان به دستور آقای اوباما مبنی بر حمله سایبری به کشورهای متخاصم اشاره کرد، ظاهرا ضدویروسهای خارجی خیلی بهتر از محصول داخلی در حال سرویس دادن به سرورهای سازمانهای دولتی هستند و این شرکت در پیچ و خم قوانین دست و پاگیر و غیرکارشناسی متولیان امر محکوم به توقف فعالیتهای خود است.
وقتی حضور ضدویروسهای قفل شکسته رایگان در بازار نرمافزار کشور و عدم همت مدیران امنیت اطلاعات در کشور دست به دست یکدیگر میدهند، نتیجهای بهتر از این سرگشتگی بوجود نمیآورد؛ و صحبت از تولید و صادرات نرمافزار، رویائی بیش نیست.
در پایان امیدواریم هیچ وقت شاهد ویروس استاکسنت ۲ و یا هر بدافزار دیگری بر علیه زیرساختهای کشورمان نباشیم زیرا به یقین سامانه دفاعی داخلی برای آن وجود نداشته و ندارد و مدیران متولی نیز همواره از پاسخ صریح در این حوزه طفره رفتهاند
منبع (http://www.itna.ir/vdcjxmev.uqeovzsffu.html)
منبع 2 (http://www.imenantivirus.com/?Page=ViewNews&ID=154)
FastCode
دوشنبه 06 تیر 1390, 15:46 عصر
واقعاً بعضی وقتها نمیشه تاسف نخورد.
اگر کاربر ویندوز بودم حتماً همایت میکردم.
returnx
دوشنبه 06 تیر 1390, 17:38 عصر
و صحبت از تولید و صادرات نرمافزار، رویائی بیش نیست.
فکر کنم حالا حالا ها این رویا واسه ما باقی خواهد ماند...
ولی من یک انتقاد کوچیکی هم به شما (البته به گروه مهران رایانه) دارم ، به نظر شما تبلیغات برای این آنتی ویروس کم نبود!؟
به جرات می تونم بگم که خیلی از کاربرای داخل ایران از وجود چنین آنتی ویروسی بی اطلاع بودن...
M.T.P
دوشنبه 06 تیر 1390, 20:03 عصر
عدم حمايت دولت، تنها ضدويروس ايراني را به تعطيلي كشاند
اصلا از اول نباید به حمایت دولت امیدوار می بود.
چنانچه درخواست حمایت کنید...خواهید شنید:
این کار شما توجیه اقتصادی نداره.
amirjalili
دوشنبه 06 تیر 1390, 22:36 عصر
اینکه دولت عمرا حمایت نمیکنه و در بدنه دولت کسانی میلیارد میلیارد پول در همین حوزه نرم افزار میخورن و البته هیچ چیزی هم از نرم افزار نمیدونن و باید پارتی داشته باشی و زیر میزی بدی و دم اینو اونو ببینی تا ازت حمایت کنن خیلی خیلی خیلی بدیهیه و جای حرف اضافه نیست. آقا جان هیچ وقت شما حمایت نخواهید شد از طرف دولت.
اما مسئله ای که هست اینه که کی گفته این شرکت نباید رو مردم عادی برای فروش محصولاتش حساب کنه؟ باید تبلیغ میشد. بعد باید یه مزایایی رو نسبت به آنتی ویروس های موجود خارجی به مردم معرفی میکردند. بعدش هم چرا بازار خارجی رو رها کردند؟ بعد از چند سال که نرم افزار در کشور فروش میرفت با سرمایه حاصل میشد شروع به تبلیغ و معرفی در خارج از کشور میکردن. من نمیفهمم.مگه اونی که اولین بار لینوکس رو ساخت چقدر ازش حمایت شد؟ اولش گوگل چطوری کارش رو شروع کرد؟ کجا نوشته دولت آمریکا از ابتدای شروع کار گوگل ازش حمایت کرد.
دولت که شوت. اونو بی خیال. اما اینکه ما انتظار داشته باشیم دولت حمایت مالی بکنه و در سازمان ها همه بیان از این آنتی ویروس استفاده کنند و پول های چند صد میلیونی هم بدن انتظار عجیبیه.
تو ایران اینقدر که ما بسته بودیم و رقابت واقعی رو تجربه نکردیم همش میخواهیم حمایت بشیم. برای پیشرفت و صلابت باید خون دل خورد و جون کند و رقابت کرد و پیروز شد. اگه ایران یه کشور با مرز های باز بود و تولید کننده های نرم افزار ها مستقیما تو ایران فعالیت میکردن 95% شرکت های نرم افزاری باید جمع می کردن و جاش باقالی فروشی باز میکردن. اگه مایکروسافت در ایران مستقیما فعالیت میکرد و ساپورت میداد کی میرفت این پورتال های آت و آشغال رو بخره؟ کی میرفت این نرم افزار های حسابداری رو بخره؟ کی میرفت نرم افزار های IBM رو با اون ساپورتش ول کنه بره اینا رو بخره.
کی میرفت Opentaps رو ول کنه و این CRM های خنده دار رو بخره که هر سال میان تو نمایشگاه؟
اگه این جور بود دیگه از اول دنبال حمایت دولت نبودیم و واسه بزرگ بودن تبلیغ میکردیم و هزینه میکردیم . فکر میکردیم تا بتونیم بازار رو مال خودمون کنیم. الکی هم بهونه نباید آورد که آنتی ویروس تو ایران 2500 تومنه و ریخته و اگه دولت حمایت نکنه ما نمیتونیم ضرر بدیم و نرم افزار رو به قیمت پایین تر بفروشیم و اینا. من دیدم برخی شرکت های ایرانی مثل تولید کننده های بازی که خودشون خون دل خوردن و الان هم بازیشون داره میفروشه با وجود این همه بازی خفن از شرکت های خفن که تو بازار ریخته.
joker
دوشنبه 06 تیر 1390, 23:49 عصر
صحبتها دو قسمته ، عدم حمايت دولت كه خب رسما بي معنيه ؛ چون با اين متن آدم اينطور برداشت ميكنه كه اگه استاكس نتي نبود ، قاعدتا اين شركت بايد پارسال ورشكست ميشده ، يكسال به اميد واهي ادامه دادن :) ( كاملا مشخصه كه مذاكرات پشت پرده اي با مهران رايانه بوده و بعد زدن زير قولهاشون ، الانم ناراحتن :))
اما در مورد بقيه اش موافقم ، ادارات دولتي با رانتهايي كه خبر ازش دارم ، ( يا در بهترين حالت فرض بر بيسوادي مسئولين بخش IT) آنتي ويروسهايي مثل nod32 كه اين روزها مگس هم نميتونه بگيره را ميليوني قالب ميكنن ، ولي حاضر نيستند آنتي ويروس ايراني خريداري كنند ، آنتي ويروسهايي كه هر آن ( پيدا و نهان ) ممكنه فايلها اتوماسيون اداري ها را بفرسته اونطرف آب و سازمانهاي جاسوسي به راحتي به پورتال هاي سازماني دولتي دسترسي پيدا كنند و الي آخر.......
توي اين مملكت امنيت و نرم افزار مهمه ، با يك شرط خيلي كوچولو ، اينكه نورچشمي باشي تا محصولت را بخرن _
يك داغديده :)
JaguarXF
سه شنبه 07 تیر 1390, 09:44 صبح
عدم حمایت دولت؟
اتفاقا بلای جان شرکتهای ایرانی در هر زمینه ای همین ؛ حمایت دولت ؛ هستش نه حمایت نکردنش.
آقازاده باباش یک قانونی واسش تصویب میکنه که اول از سربازی معاف بشه . ( قانون نسبت قد و وزن رو هنوز هم هست؟!) بعد دیپلمه بیکار هپلی رو میفرستند کیش و اراک و ... یک کارخونه که توی مزایده دولتی با دودوزه بازی هاپولی کرده اند رو میدهند دست همین آقازاده که بشود رییس هیات مدیر عاملش. دو هفته بعدش برایش زن هم میگیرند به همین مناسبت که ایشون رییس هیات مدیره فلان کارخانه است! دو ماه بعد که فروش نکرد و پول کم آورد نصف کارگرهای بدبخت رو اخراج میکنه تا کمی هزینه ها رو جبران کنه . سه ماه بعدش کارخونه به ضرر دادن می افته . واسه صله رحم آقازاده خدمت ابوی تشریف فرما میشوند و ماجرای کارخانه اهدایی رو هم پیش میکشند. ابوی نامه مینویسه به دوستش که حاجی یک حالی بده . حاجی نامه مینویسه به سازمان برنامه بودجه ( آنهم که اللهم صلی علی محمد و آل محمد کل سازمان منحل شد. خلاصه به یک سازمانی که تا زمان نگارش این متن باقی مانده است ) که جناب حاج مهندس فلانی لطفا در راستای حمایت از مدیران جوان و خوشفکر با وام بلاعوض صد میلیارد ریالی به این پسرک خنگول مساعدت بفرمایید. .یک حج عمره با همسر مکرمه هم برای خودشیرینی نزد ابوی میگذارند روش. .پولی که باید صرف تولید میشد رو میدهند هورتی دست این پسرک نالایق که برود تازه قرضهای کارخانه رو صاف کنه و قصه ادامه دارد تا اینکه کل کارخانه بالاخره تخته میشود و زمین و ماشینهایش رو میفروشند و میشود سرمایه پسرک که تا این مدت احتمالا بابایش یک مدرک فوق لیسانس بازرگانی یا مدیریت هم برایش از پیام نور و آزاد گرفته است و همین پول رو میبرد کجا؟ میبرد چین و همان محصولی که کارخونه اش رو به تعطیلی کشاند رو ارزونتر از چین وارد میکند و به به ! وعده ما تهرونجلس! نبس در لس آنجلس! اونجا چه حالی دارم! حال باصفایی دارم ! و این در همه چیز این ممکلت قابل تعمیم. هست خوشتان نیامد هم که نیامد.
حالا شما : شرکت نرم افزاری رو باید دولت حمایت کند ؟ یعنی چی حمایت کند ؟ پول آب و برقتان رو بدهد یا پول حقوق کارمندان رو بدهد ؟ یا اینکه نه بخشنامه بدهد به کلیه مدارس و دانشگاهها و ادارات دولتی که در راستای حمایت از تولید داخلی و استعدادهای نوشکفته و اشتغالزایی و سند چشم انداز بیست ساله و تحقق فرمایشات فلان مقام در راستای اشتغال زایی و عدم اطمینان به کارکردهای جاسوسی نرم افزارهای بیگانه در سازمانهای حساس دولتی و بومی سازی فرهنگ نرم افزار و صدها حرف دهن پر کن دیگر که چی آخرش حرف حساب : آهان! هیچ کدامتان حق ندارید هیچ آنتی ویروسی غیر از این آنتی ویروس ایرانی رو نصب کنید و همه تان هم باید تا ریال آخرش رو پول نقد بهشان پرداخت کنید تا شاید دخل و خرج شرکتشان دربیاید؟ آنوقت فرق یک شرکت مهندسی نرم افزار که به این روش محصولش رو در پاچه مشتری کرده اند با روزنامه های دولتی چی هست که قانون گذاشته اند فلان درصد از آگهی های بازرگانی باید حتما در آنها چاپ شود تا پولش رو بگیرند و خرجشان در بیاید بجای اینکه خرجشان از فروش گیشه درآمده باشد؟
برادر! محصول مهندسی نرم افزار اگر خوب است و از زقبایش بهتر است که فروش میکند. اگر خوب نیست هم که تعطیل میشود. اگر خوب است ولی فروش نمیکند هم لابد راههای فروش و بازاریابی منطقه ای و جهانی رو بالفرض که این یک محصول با کیفیت جهانی بوده رو خب نداشته اید نتوانسته اید بازاریابی کنید. اگر هم خوب بوده و هم حضرت عباسی بهترین بازاریابی منطقه ای و جهانی رو هم کرده اید ( که بسیار بسیار بعید میدانم ) و بازهم فروش نکرده لابد به خاطر مساپل تجارت بین الملل و مشکلات تحریمی ایران بوده که خب شیطونه میگه یک چیزی بگم ! خلاص.
والا ما هم که ما هستیم هر سه ماه یکبار که یک Development Cycle تمام میشود و رییس روسا جلسه میگذارند برایمان و خلاصه نتایج این سه ماهه رو نشان میدهند و به بخش فروش و دست مزدها که میرسد این رییس بزرگ همیشه این جمله رو میکند توی گوشمان که ما تولید کردن محصولی که فروش نداشته باشد رو متوقف میکنیم .
JaguarXF
سه شنبه 07 تیر 1390, 10:21 صبح
نتیجهای بهتر از این سرگشتگی بوجود نمیآورد؛ و صحبت از تولید و صادرات نرمافزار، رویائی بیش نیست.
این شرکت در پیچ و خم قوانین دست و پاگیر و غیرکارشناسی متولیان امر محکوم به توقف فعالیتهای خود است.
بالفرض من الان خدا هستم: اجی مجی لا ترجی! کلیه قوانین دست و پا گیر موجود در نقل قول های بالا رو رفع کردم رفت. حالا شما همین الان و نه اینکه بگی حالا برم خداجون دمت گرم یک سال بعد برمیگردم ها . نه ! همین الان محصولت رو بچین توی این کارتونها میخواهم بفرستم فرانسه و بلژیک و کانادا. ولی یک دقیقه صبر کن ببینم! یعنی الان این نرم افزاره که داره میره فرانسه و روی ویندوز با زبان فرانسوی میخواد کار کنه حواستون بوده که باید زبان منوهاش و...هم تغییر کنه فرانسوی بشه دیگه ان شالله ؟! کانادا هم همین طور ! زبانش انگلیسی میشه دیگه . عزیز گذاشتم توی کارتون توی هواست داره میره کانادا ها ! اوه اوه صبر کن ببینم ! یک سری شون میرود کانادا اما قسمت فرانسوی زبانش که اونهم با فرانسه اصلی کمی فرق داره ... جی کار کنم ؟ میخوای ضرر مشتری کانادایی رو با حمایت های دولت پرداخت کنیم و محصول رو برگشت بزنیم بیاد دیگه !
الو ایران ؟! آی ام فرام خارج ! شکایت داریم نسبت یه یک قسمت از نرم افزازرتان .لطفا وکیل شرکتتان رو بگویید بیاید پای تلفن . ...الو آقاهه شرمنده ما وکیل مکیل نداره شرکتمان. یعنی به یک بابایی که از توی میدون آزادی پیداش کردیم یه پولی دادیم برایمان کارهای حقوقی ثبت شرکت رو انجام داد و رفت . آخه دولت که حمایت نمیکرد ما هم که پول مفت نداشتیم بدهیم به یک وکیل که همیشه داشته باشیم ! . حالا بالفرض هم که داشته باشیم این وکیلی که داریم که قوانین تجاری و حقوقی کشور شما رو اصلا بلد نیست . بله ! ما به شما نرم افزار صادر کرده ایم ولی در شرکتمان یک وکیل حقوقی نداریم که به قوانین حقوقی و تجاری کشور شمایی که بهش نرم افزار فروخته ایم آشنا باشد.
مثالها کاملا عملی و واضح بود؟ امیدوارم که منظور و هدف مطلب رو گرفته باشید. شمایی که اینقدر به نظر میرسد آماده صدور نرم افزار به جهان بوده اید واقعا آیا این دو زیرساخت کوچک رو هم آماده دارید؟! ندارید دیگر برادر جان . ندارید. اما انتظار فراوان دارید. مایی که به دنیا میفروشیم این ها رو ابتدا داشته ایم و بعدا صدور نرم افزار کرده ایم
amir_saniyan
سه شنبه 07 تیر 1390, 11:35 صبح
متاسفانه ما عادت داریم به کمک دولت رشد کنیم.
آیا مایکروسافت، گوگل، فیسبوک و n تا شرکت دیگه هم همه محصولاتشون رو به دولتهاشون فروختند؟
حمیدرضاصادقیان
سه شنبه 07 تیر 1390, 11:38 صبح
خوب دوستان یک سری صحبت کردن که بعضی هاش درسته و بعضیاش هم زیاد منطقی نیست.
ببینید وقتی میگیم حمایت دولتی ، منظور این هست که دولت میاد به شما پیشنهاد کار میده ، شما کلی روی کار وقت میذاری ، انرژی میذاری ، به نتیجه میرسونی کارو ، بعد دولت هی میگه آفرین خیلی خوبه همینجوری خوبه، منم سریع پول شما رو میدم.تا وقتی به نتیجه نهایی رسید و کارو تحویل دادید تازه یادشون میافته که ای بابا تو تصمیم گیریها اشتباه کردن.
amirjalili
سه شنبه 07 تیر 1390, 12:22 عصر
به هر حال چرا باید یه شرکت روی "حرف" که باد هواست حساب باز کنه؟ من دشمنی با این شرکت ندارم اما دیگه اینو هممون میدونیم که شرکت ها در ایران اگه کار رو به دولت بفروشن میتونن کلی پول بگیرن. به جای این همه مردم 10-15 تا سازمان میان نرم افزار رو میخرن. هم هزینه پشتیبانی میاد پایین و هم پول خوب توشه. لازم هم نیست هی ورژن بدیم که بخواهیم در بازار رقابت باقی بمونیم. وگرنه هیچ کس اینقدر روی حرف حساب باز نمیکنه. اگه قرارداد مکتوبی بوده که میتونن شکایت کنن. اگه نه ببخشید به نظر من قضیه همون طمع کاری شرکت و فرار از پاسخگویی به شمار زیاد مشتریان و رفع ایراد های پی در پی هست که مشتریان که همون مردم عادی هستند اعلام خواهند کرد. حدس من هم اینه که مدیران این شرکت با این اعلامیه ها و این خبر ها میخوان دولت دلش به رحم بیاد و با رسانه ای کردن موضوع و ایجاد یه جو دلسوزانه برای خودشون و بر علیه دولت , و با وساطت این و اون بالاخره دل دولت رو به رحم بیارن و به اهدافی که گفتم برسن.
حالا ببینید که تا چند وقت دیگه یه چند نفر از دولت پا میشن میرن این شرکت و گل و شیرینی میبرن و یه سری ها واسطه میشن و یه ماچ و رو بوسی میشه و بعد هم پول کلان و دردسر کمتر و این وسط هم دیدن دم یه سری ها و بعدش هم تبدیل شدن به یه شرکتی که یه سری ها!! میان توش شریک میشن و دیگه هیچ کی نخواهد توانست بهش بگه بالا چشمت ابرو هست. البته گفتم. به شرطی که دم کد خدا رو ببینن.
هر کی میگه دارم تهمت میزنم و اینا .. مشکلی نیست. اندکی صبر . همین
eshpilen
سه شنبه 07 تیر 1390, 14:35 عصر
حالا ما اومدیم یه آنتی ویروس درست کردیم واسه ویندوز. تا چه حد برای چی و چطوری موثره؟ وقتی ویندوز ما هنوز یه نرم افزار انحصاری آمریکایی کرک شده هست.
واقعا فکر میکنید آنتی ویروس به تنهایی به ما امنیت کافی میده؟ وقتی همهء برنامه های دیگر ما انحصاری و کرک شده هستن.
تازه تردید جدی منطقی هست که این آنتی ویروس تا چه حد کامل و با کیفیت باشه و آیا بصورت مناسب ساپورت بشه و مثلا ویروسهای جدید رو زود شناسایی بکنه و در آپدیت های خودش ارائه بده. این شناسایی و تهیه دیتابیس های جدید و آپدیت از چه طریقی میخواد انجام بشه؟ آیا نیاز به تشکیلات و قدرت خاص خودش نداره؟ یا میخوان یجوری از روی آنتی ویروسهای دیگه آپدیت ها رو کپی کنن؟
من فکر نمیکنم یه آنتی ویروس به تنهایی مشکل امنیتی ما رو حل بکنه. اینهمه نرم افزار انحصاری و کرک شده و حتی خود ویندوز، باعث میشن ما نتونیم امنیتی رو که میخوایم داشته باشیم. تاحالا چند سند و نشانه و موارد جاسوسی ویندوز هم فاش شدن. مثلا کلیدهای رمزگذاری عمومی NSA در ویندوز کشف شد، و همچنین منبع دیگری که چند وقت پیش مطالعه میکردم فاش کرده بود که میکروسافت با استفاده از آپدیت خودکار ویندوز لیست برنامه های نصب شده روی سیستم کاربران رو میگیره (شامل تمام برنامه ها، نه فقط برنامه های خود میکروسافت). البته مسلما اینها همه تحت روشهای حفاظتی و رمز شده هستن و کشف اونها کار راحتی نیست و با روشهای خاص و تحت نظارت خبره های امنیت و بصورت دستی انجام میشن. آیا یه آنتی ویروس میتونه از اینا جلوگیری کنه؟ تازه اینها مواردی بودن که کشف اونها مقدور بوده و کشف شدن یا برحسب تصادف لو رفتن (مورد کلیدهای NSA از این موارد بوده) وگرنه ممکنه اصلا نشه بعضی موارد رو هیچوقت کشف کرد. بطور مثال اگر از فناوری TC در اونها استفاده بشه، کسی نمیتونه به هیچ وجه به کلیدهای رمز استفاده شده دسترسی داشته باشه و مهندسی معکوس هم بسیار دشوار هست (اینطور که منابع درمورد TC نوشتن درحد غیرممکنه).
یه نگاهی به این تاپیک درمورد فناوری TC داشته باشید: http://barnamenevis.org/showthread.php?274040
بعد حالا این آنتی ویروس رو حضرات محترم تولید کردن برای ما، آیا نرم افزار آزاد و بازمتنه؟
اگر نیست، واقعا بنظر شما چقدر ارزش داره؟ صرفا یک محصول انحصاری دیگر. نه مردم در استفاده از اون آزاد هستن و نه به پیشرفت علمی در سطح عمومی کمک خاصی میکنه.
و آیا درسته مردم رو مجبور کنیم از یک محصول انحصاری که حتی مجانی هم نیست روی سیستمهای خودشون استفاده کنن؟
شرکتهای خارجی جاسوسی ما رو نمیکنن ولی حالا جاسوسی از جانب یکسری افراد داخلی و حتی دستگاه اطلاعاتی حکومت با این نرم افزار ممکن میشه.
توی کشورهایی که آزادی و شفافیت بیشتری هست شرکتهای نرم افزاری مخفیانه و آشکارا با سازمانهای حکومتی و امنیتی همکاری میکنن، اونوقت اینجا با این وضع فیلتر اینترنت و جو سیاسی و آزادی ای که داریم معلوم نیست چه شاهکاری از آب دربیاد و در نهایت برای چی ما باید از این افراد قدردانی کنیم و فکر کنیم بهشون مدیون هستیم. اونا هیچ کاری برای ما نکردن، فقط یه نرم افزار انحصاری و تجاری برای پر کردن جیب خودشون ساختن.
آقایون الان زمان آزادی و همکاری جهانی هست. زمان نرم افزارهای آزاد و بازمتن. واقعا یه نرم افزار انحصاری دیگه برای چه کسی جز تولیدکنندگان اون ارزش و سودی داره؟
آیا ما میخوایم راهی رو طی کنیم که کشورهای دیگه با اونهمه پایه و منابع مالی و حقوق مدنی گسترده طی کردن و عوارض و ناکارایی های اون مشخص هست؟
ما به کجا میخوایم برسیم؟
اگر به دنیای نرم افزارهای آزاد و بازمتن بپیوندیم مزایای متعدد و برجسته ای داره. میتونیم از دستاوردهای جهانی استفاده کنیم. نه اینکه یک ملت ایزوله باشیم با مقدار خیلی محدودتری برنامه نویس و قدرت علمی. با استفاده از نرم افزارهای آزاد و بازمتن میتونیم کارهامون رو در سراسر جهان قانونی کنیم. میتونیم از حقوق مدنی و آزادی و سلامت اجتماع خودمون و حتی کل جهان با این کار دفاع کنیم.
بنظرم برای ما صرف نمیکنه و چندان مزیت دیگری هم نداره که بخوایم دنبال سیستم انحصاری برای جایگزینی نرم افزارهامون باشیم. اونم صرفا با توان جایگزین کردن تنها کسری از اینهمه نرم افزار.
ما باید دنبال نرم افزارهای آزاد و بازمتن بریم. و سعی کنیم در تمام ابعاد و بصورت پایه ای به امنیت و آزادی و منافع برای عموم مردم، نه فقط به نفع بخشی از تجارت و قدرت و کنترل بیشتر حکومتها بر مردم خودشون، بپردازیم.
خب این کار راحتی نیست و حجم و پیچیدگی زیادی داره و زمان و منابع مالی و انسانی خودش رو میخواد، ولی حداقل ما در این راه تنها و دست خالی نیستیم و جزیی از جامعهء جهانی نرم افزارهای آزاد و بازمتن با اینهمه سال سابقه و رشد و پشتوانه و محصول و قدرت و کدهایی که بصورت رایگان و آزاد در دسترس همگان هست خواهیم بود. لازم نیست از صفر شروع کنیم، لازم نیست صرفا به چند نرم افزار محدود باشیم، ما در دنیای بازمتن سیستم عاملهای تمام عیار و قدرتمند و برنامه ها و کتابخانه ها و استانداردها و پروتکل ها و فرمت ها و کدهای زیادی رو در اختیار داریم و میتونیم از اونا استفاده کنیم و اونا رو گسترش بدیم، اصلاح کنیم، بومی کنیم و غیره. و میتونیم براحتی با بقیهء افراد و شرکتهای فعال دنیای بازمتن تبادل و همکاری کنیم.
بنظر من این راهی که ما فعلا میریم اگر عملگی مفت بیگانه ها رو کردن نباشه، کار بهینه و چندان سودمندی هم نیست برامون. وقتی دنیای دیگری خیلی آزادتر و غنی تر برامون وجود داره.
من نمیدونم چرا ما همش چسبیدیم به ویندوز و نرم افزارهای انحصاری. چه سودی در اونها هست برای عموم؟ چه شانس بیشتری دارن؟
چرا اینقدر میترسیم که بریم به سمت دنیای بازمتن؟
اگر توانش رو نداریم پس واقعا توانمون اونقدر کمه که بهتره بجای پرداختن به این علوم و فناوریها بریم دنبال کشاورزی!
وقتی ما نمیتونیم از اینهمه مزیت دنیای بازمتن استفاده کنیم، مثلا در دنیای نرم افزارهای انحصاری میخوایم چه کنیم؟ نرم افزار انحصاری برای ما راهی به مراتب تنگ تر هست و منابع و فرصتهای ما در اون خیلی محدودتره. در مقیاس جهانی هم که اصلا نمیتونیم حرفی برای گفتن داشته باشیم. بگذریم از مسائلی مثل قوانین انحصار فکری و انحصارهای گسترده ای که غربی ها در این زمینه دارن.
taknegaar
سه شنبه 07 تیر 1390, 15:46 عصر
سعی کنیم رو پای خودمون بایستیم؛
حمایت دولتی در ایران بدلیل کمبود فرهنگ کسب و کار خلاق، شرکت ها رو اکثرا به دام رکود و تکرار می اندازه.
علاوه بر اینکه اذهان مردم هنوز سابقه خوبی از محصولات باصطلاح دولتی ندارن
و راضی کردن عموم به استفاده اینجور محصولات کار رو سخت تر میکنه نه بهتر؛
غلط یا درست هنوز اکثریت مردم ما علاقمند به جنس خارجی اند البته به استثنای جنس چینی ... .
توجه داشته باشیم که کسب یک برند مورد اطمینان در همه جای دنیا سختی های خودشو داره چون طرف مقابل ما اعتماد مردم هست.
پس سرمایه اصلی شما کسب اعتماد مردم باید باشه که لزوما تبلیغات مستقیم هم نیست ... .
AmirSky
چهارشنبه 08 تیر 1390, 17:01 عصر
اینجا من دو نکته مهم به نظرم میرسه که باید بگم
اول : اینکه باید سازنده نرم افزار در درجه اول خودش رو جای مشتری بزاره ببینه اگه کاربر ویندوز باشه حاضره باوجود این همه نرم افزار قدرتمند و رایگان اقدام به خرید یک نرم افزار که هیچ تضمینی برای کیفیتش وجود نداره بکنه؟ که جواب این سوال واضحه که نه. من خودم به هیچ عنوان حاضر نیستم. امنیت سیستم که یه نرم افزار دفترچه تلفن نیست که اگه خوب نبود پاکش کنم. تنها آنتی ویروسی موفق میتواند باشد که دیتابیس بسیار قدرتمندی داشته باشد. و هزار مورد دیگه که نیاز به تیم کامل و قدرتمندی داره. و این گونه پروژه ها در ایران اصلا امکان پذیر نیست
دوم : اگه این نرم افزار رو از شرکتهای دولتی سفارش گرفته باشن باید درصدی از مبلغ پروژه رو به عنوان پیش پرداخت و مابقی رو در حین کار میگرفتند. که با توجه به اینکه این کار انجام نشده به نظر شخصی من دو جالت وجود داره اولا این افراد بهتره در زمینه مدیریتی با افراد دارای تجربه مشورت میکردند دوما اصلا هیچ سفارسی از دولت نگرفته اند و فقط اومده اند از روی بیکاری یه نرم افزار ساخته اند و بعد از همه طلبکارند که باید این نرم افزار رو بخرند و حمایت کنند. که فکر درستی نیست
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.