PDA

View Full Version : زبانهای برنامه نویسی محبوب در ایران از نگاه گوگل

cnevis
شنبه 18 تیر 1390, 06:42 صبح
همونطور که احتمالا میدونید سایتهای مثل TIOBE وجود دارند که میزان محبوبیت زبانهای برنامه نویسی رو با روشهای که دراند در سطح دنیا میسنجند اما اگر به طور خاص بخواهیم در مورد ایران تحقق کنیم اطلاعاتی در این سایت وجود نداره. بنابراین کنجکاو شدم که توی گوگل ترندز یه تحقیقی انجام بدم ببینم که کدوم زبانهای برنامه نویسی در ایران محبوب هستن و همون زبانها در دنیا به چه صورت هستن.
سرویس گوگل ترندز رشد یا کاهش جستجوی یک کلمه خاص رو در گوگل طی سالیان مختلف نشون میده . از طرفی بعضی از زبانهای برنامه نویسی مثل python در زبان انگلیسی معنی دیگری هم میدهند و این روش برای مشخص کردن میزان رشد یا کاهش رشد مجبوبت این زبانها روش مناسبی نیست.ضمن اینکه در این تحقیق از زبان c هم صرفنظر کردم .
به هر حال پس از چندین بار جستجو در گوگل ترندز به لیست زیر رسیدم که ۵ زبان برنامه نویسی محبوب در ایران را نشان میدهد.
72155
همونطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید زبان برنامه نویسی جاوا در طول سالیان اخیر تقریبا همیشه به جز مقاطع کوتاهی بیشترین سرچ گوگل را به خود اختصاص داده و در حال حاظر بعد از جاوا به ترتیب زبانهای سی شارپ ،پی اچ پی ، سی پلاس پلاس و ویژوال بیسیک قرار دارند.این آمار نشون میده که فاصله بین هر پنج زبان محبوب در ایران اندک است و البته کاهش شدید محبوبیت زبان ویژال بیسیک کاملا مشهود است به طوری که در اوایل سال ۲۰۰۴ این زبان پر جستجو ترین زبان برنامه نویسی در گوگل توسط ایرانیان بوده است و هم اکنون به مقام پنجم رسیده است.
اما بیایبد یک نگاهی به همین زبانهای برنامه نویسی در سطح کل دنیا از نگاه گوگل ترند بندازیم
72156
آنچه در تصویر بالا مشهود است اول بودن زبان جاوا با فاصله زیاد نسبت به ۴ زبان برنامه نویسی دیگر است و بر خلاف وضعیت حال حاظر این زبان در ایران که توسط سایر زبانها مثل سی شارپ تعقیب میشود در دنیا بدون رقیب به نظر میرسد . و بعد از آن در حال حاظر پی اچ پی در مکان دوم قرار دارد و سه زبان دیگر تقریبا در یک اندازه هستند.
اما الگوی بالا برای جهان به ما تصویر درستی رو نمیده به عنوان مثال زبان جاوا اسکریپت در دنیا از محبوبیت بالایی برخورداره
72157
در تصویر زیر وضعیت جستجوی جاوا اسکریپت را در ایران مشاهده میکنید
72158
در نهایت سرویس گوگل ترندز میتونه در شرایطی که آمار رسمی و درستی از وضعیت زبانهای برنامه نویسی در ایران وجود ندارد مفید باشد.

cnevis.com

anubis_ir
شنبه 18 تیر 1390, 08:40 صبح
آمار واقعي رو از تعداد سوالات پرسيده شده و به قولي انجمن‌هاي فعال يا وبلاگ‌هاي فعال و توليد كننده محتوا ميشه تشخيص داد نه از روي سرچ گوگل.

returnx
شنبه 18 تیر 1390, 08:43 صبح
یک چیزی که مشخصه ، اینکه تو ایران کلا اعتقاد شدیدی به فریم ورک دات نت وجود داره حالا دلیل این تمایل شدید ایرانی ها به این فریم ورک میتونه وجود شرکتی مثل ماکروسافت باشه اما اون چیزی هم که ما خودمون در سایت های خارجی میبینیم ، این تمایل به دات نت در کشور های خارجی دیده نمیشه حالا چرا!؟ نمیدونم...
اما اگه بخوایم از دید زبان ها نگاه کنیم بدون شک C# داره تو ایران نسبت به بقیه زبان ها جلو میزنه اما نباید انکار کنیم که با Vb.net رقابت شدیدی با C# داره...

saeidi.yusuf
شنبه 18 تیر 1390, 11:24 صبح
فکر می کنم علت اصلی استفاده از .net و کلا محصولات ماکروسافت در ایران رایگان بودن این محصولات.

Net So
شنبه 18 تیر 1390, 16:16 عصر
به نظرم ما تو ایران یه نوع php گریزی داریم. این توی سازمان ها نمود بیشتری پیدا میکنه. شاید به خاطر انعطاف بیشتر باشه و اینکه این انعطاف ، حملات رو هم بیشتر میکنه. ولی واقعا اینطور نیست.
تو ایران کمتر کسی حاضر میشه به دنبال #F بره. همه راحتی Syntax و درآمدزایی #C رو ترجیح میدن. از طرفی ، پروژه های بزرگ و وسیع چندانی هم نداریم که به متخصصین Oracle یا امثالهم ، نیاز باشه.

returnx
شنبه 18 تیر 1390, 17:39 عصر
فکر می کنم علت اصلی استفاده از .net و کلا محصولات ماکروسافت در ایران رایگان بودن این محصولات
تو ایران که محصول نرم افزاری پولی معنا نداره!!
یکی از کاربرا تو یک تاپیک جواب جالبی داده بود که گفته بود ماکروسافت تو ایران تقریبا یک نوع استاندارد محسوب میشه ، به احتمال زیاد یکی از دلایل میتونه همین باشه... (دقیقا یادم نیست کدوم کاربر بود)

IFA_USER
شنبه 18 تیر 1390, 18:33 عصر
سلام
به نظر من مهمترین دلیل استفاده از محصولات مایکروسافت در ایران
اول رایگان بودن آن
دوم وجود شرکت بزرگی مثل مایکروسافت است که قالب سیستم عامل ایرانی ها(به دلیل رایگان بودن) محصول همین شرکته و برنامه هاشون کم درد سر تر راه میفته .
من خودم به شخصه اگر محصولات مایکروسافت رایگان نیود از آنها استفاده نمی کردم.

baambooli
شنبه 18 تیر 1390, 20:08 عصر
سلام
من تو کانادا هستم . اینجا جاوا حکمران درحه یک است و با فاصله زیاد c#
اگر جاوا بدونید اینجا بیکار نمی مونید

amir_saniyan
یک شنبه 19 تیر 1390, 01:12 صبح
من فکر می‌کنم تعداد جستجو نشانه محبوبیت نیست! بر عکس ممکنه نشانه ضعف زبان هم باشه!

چرا؟
چون وقتی مستندات یک زبان کامل باشند، برنامه‌نویس رو از جستجو توی اینترنت رهایی می‌بخشند. نمونه‌اش MSDN. این قدر این مستندان کامله که کمتر برنامه‌نویس نیاز پیدا می‌کنه به اینترنت مراجعه کنه. و یا وقتی سایتی مثل CodeProject و یا CodePlex هست، دیگه نیازی به جستجو توی گوگل نیست.

اما پیشنهاد من برای بررسی محبوبیت زبان‌ها:
از برچسب‌ها (Tag) ها به عنوان محبوبیت باید استفاده کرد.

به عنوان مثال سایت stackoverflow.com:
این سایت یکی از مهم‌ترین سایت‌ها برای پرسش و پاسخ برنامه‌نویسی هست:
* C: تعداد برچسب: 35914
* C++: تعداد برچسب: 77804
* C#: تعداد برچسب: 193441
* Java: تعداد برچسب: 138213
* PHP: تعداد برچسب: 126162

موفق باشید

FastCode
یک شنبه 19 تیر 1390, 02:28 صبح
و برنامه هاشون کم درد سر تر راه میفته .
جک قرن بود این؟

مگه شما از سیستم عامل های دیگه هم استفاده کردید؟
compatibility فقط توی مک و یونیکس معنی میده.بعدش نوبت لینوکس میشه. و در آخر آخر آخر آخر هم شاید ویندوز.

AMIBCT
یک شنبه 19 تیر 1390, 09:22 صبح
این نتایج خیلی قابل استناد نیست

به سه دلیل

اول اینکه خیلی از کاربران ایرانی از حروف فارسی برای جستجو استفاده می‌کنن. اگه شکل فارسی زبان‌های برنامه‌نویسی رو هم مد نظر قرار بدید جاوا حدود 20 برابر زبان‌های دیگه جستجو شده
دوم اینکه بخش عمده‌ای از محبوبیت جاوا به دلیل استفاده شدن در جاوا اسکریپت و دانلود کنندگان بازی و برنامه‌های جاوا برای موبایل هست نه صرفا برنامه‌نویسی جاوا
سوم اینکه همون طور که دوستان گفتن جستجوی اسم یه زبان برنامه‌نویسی دلیلی بر محبوبیت اون نیست. شاید علت ناتوانی بیشتر برنامه‌نویسان در حل مشکلات باشه

ویرایش
و یک چیزی هم الان به ذهنم رسید
بخش عمده‌ای از جستجوی #C مربوط به دانشجویان مبتدی هست که در دانشگاه برای اولین بار با این زبان آشنا شدن و برای پیدا کردن راه حل تمرین‌ها یا یادگیری جستجو رو انجام می‌دن

eshpilen
یک شنبه 19 تیر 1390, 12:46 عصر
همیشه میگن جاوا اول یا دومه، ولی بنده شخصا خیلی بیشتر برنامه هایی که با زبانهای دیگر نوشته شدن رو دیدم تا با جاوا.
روی سیستم کدوم برنامه هامون جاوا هستن؟ وقتی یه نرم افزار میخوای دانلود کنی و اینترنت رو جستجو میکنی آیا تحت جاوا بیشتره یا زبانهای دیگه؟ حتی وقتی یه برنامهء بازمتن هم میخوای بازم جاوا اول نیست. وقتی دنبال یک نرم افزار وب میگردی PHP از همه بیشتره. ...
خلاصه ما نفهمیدیم اینکه میگن آمار جاوا از همه بیشتره یعنی چجوری بیشتره!!

FastCode
دوشنبه 20 تیر 1390, 00:59 صبح
همیشه میگن جاوا اول یا دومه، ولی بنده شخصا خیلی بیشتر برنامه هایی که با زبانهای دیگر نوشته شدن رو دیدم تا با جاوا.
روی سیستم کدوم برنامه هامون جاوا هستن؟ وقتی یه نرم افزار میخوای دانلود کنی و اینترنت رو جستجو میکنی آیا تحت جاوا بیشتره یا زبانهای دیگه؟ حتی وقتی یه برنامهء بازمتن هم میخوای بازم جاوا اول نیست. وقتی دنبال یک نرم افزار وب میگردی PHP از همه بیشتره. ...
خلاصه ما نفهمیدیم اینکه میگن آمار جاوا از همه بیشتره یعنی چجوری بیشتره!!
آماری که به دست میاد به نظر من آمار تعداد برنامه هایی ه که میخواد/میخواسته نوشته بشه ولی نشده.
به خاطر همین C# در چند سال اخیر خیلی رشد کرده.

نمونه خودم:من +۵۰۰۰ پکیج دارم که فقط ۱۰ ۲۰ تاش جاواست.حدود ۵۰۰ ۶۰۰ تاش احتمالاً C++ ه و بقیه C
C# هم اصلاً ندارم.
دقیقاً با جمله بالا میخونه.

taknegaar
پنج شنبه 23 تیر 1390, 00:28 صبح
اول اینکه خیلی از کاربران ایرانی از حروف فارسی برای جستجو استفاده می‌کنن.
اگه شکل فارسی زبان‌های برنامه‌نویسی رو هم مد نظر قرار بدید جاوا حدود 20 برابر زبان‌های دیگه جستجو شده
دوم اینکه بخش عمده‌ای از محبوبیت (کلمه) جاوا به دلیل استفاده شدن در جاوا اسکریپت (است)

من هم موافق این هستم
و آمار دیگه ای هم هست که عدم محبوبیت زبانهایی مثل جاوا رو (حداقل در حوزه وب) نشون میده:

http://news.netcraft.com/archives/2010/12/01/december-2010-web-server-survey.html#more-3304

Saeed.Masoumi
پنج شنبه 23 تیر 1390, 08:43 صبح
راستی به این مسئله هم توجه کردید که توی سرچ جهانی جاوا همون جاوه است؟یعنی در مورد سونامی و حادثه هوایی و خیلی چیز های دیگه هم خبر ساز بوده این جاوه.اما سی شارپ و ... صرفا اسم زبون برنامه نویسی هستند - مثل پایتون و روبی و جاوا و... نیستند که چندین معنا بدن

مصطفی ساتکی
پنج شنبه 23 تیر 1390, 19:01 عصر
به نظر من محبوبيت ميليوني يوزر برنامه نويس اهميت چنداني نداره بايستي ملاك رو روي سورس هاي توليد شده بزاريم مثلا سايت SourceForge بالغ بر 300000 سورس توش موجوده كه شامل كتابخانه و سورس هاي استخون داره .
شما كافي بريد 50 كتابخانه و سورس هايي كه رنكينگشون بالاتر رو پيدا كنيد ببينيد اينا با كدوم زبان برنامه نويسي توليد شدن.
مسلماً C++ و جاوا گزينه هاي مدنظرند .به نظر من ملاك رو بخايم قرار بديم كه تو ايران چي محبوبه هيچ اهميتي در دنياي برنامه نويسي نداره

taknegaar
جمعه 24 تیر 1390, 23:43 عصر
میخوان بدونین تو ایران چی محبوبه ؟!
یه روزنامه همشهری بخرین
که متوجه میشین دات نت محبوبه !
برای سایر نقاط دنیا هم حداقل میتونید به سایتهای برون سپاری پروژه ها مراجعه کنید و ...

FastCode
شنبه 25 تیر 1390, 03:22 صبح
20 آگوست ۲۰۱۰ که اراکل سان رو خرید هیچ تغییر محسوسی در مقدار جست و جو به وجود نیومده.(از این نقطه عطف تر به ذهنم نرسید.)

الان سایت jmdb.de رو دیدم.یک ایده به سرم زد.
یک فیلم بیارید که توش C# یا جاوا باشه.ببینیم هر کدوم چقدر امتیاز میارن.

توی Aliens In The Attic, اول فیلم پسره داره سایت مدرسشون رو هک میکنه, کلی جاوااسکریپت نشون میده.
JAVAZONE(البتهد هنوز خودم نفهمیدم چیه.)
Lilly Aldrin هم جاوا کاره.
لطفاً ادامه بدید.(از مدیران خواهش میکنم بزارن چند سال یک بار, یک تاپیک نیمه طنر هم داشته باشیم.)

PetekDincos
شنبه 25 تیر 1390, 12:59 عصر
با سلام
چرا دوستان به این #C و Java اینقدر گیر می دن مگه فرقی می کنه کدومو بلد یاشی به نظر من هر کسی #C رو خوب بلد باشه و با مفاهیم برنامه نویسی به خوبی آشنا باشه در عرض دو هفته می تونه Java کار خوبی هم باشه و بالعکس فرقی نمی کنه چون این دو زبان خیلی شبیه هم هستند و زیاد گیر ندید و اصل مطلب رو بچسبید با تشکر

hamidreza.m
یک شنبه 26 تیر 1390, 18:14 عصر
به نظر من درسته که شاید یه عده ای یگن که تمایل شدید برنامه نویسان ایرانی به استفاده از #C به دلیل راحتی دستوراتشه ولی نباید اینا فراموش کرد که سی شارپ یکی از فرزندان زبان سی و سی پلاس پلاسه و انعطاف پذیریش را از اونا به ارث برده و البته چون وارد محیط ویژوال شده بسیار جذاب نیز هست و من به شخصه ابتدا سی پلاس پلاس کار میکردم ولی چون محیط گرافیکی نداشت به ویژوال بیسیک رو آوردم بعد دیدم نه مثل اینکه اینم فایده نداره خیلی سطح بالاست , هیچ کاری نمیشه باهاش کرد و وقتی با سی شارپ آشنا شدم فکر کردم مثل اینکه دقیقا دو تا زبان های سی پلاس پلاس و ویژوال بیسیک را با هم ادقام کرده باشن برا همین برا من که خیلی جذابه و به نظرمن یکی از بهترین ها و یا حتی ار بعضی جهات بهترین زبانه برنامه نویسی تحته ویندوزه.

MJ.VB.NET
دوشنبه 27 تیر 1390, 01:25 صبح
من هم موافق این هستم
و آمار دیگه ای هم هست که عدم محبوبیت زبانهایی مثل جاوا رو (حداقل در حوزه وب) نشون میده:

http://news.netcraft.com/archives/2010/12/01/december-2010-web-server-survey.html#more-3304

ببخشید از کجای این آمار فهمیدید که جاوا محبوبیت نداره؟