ورود

View Full Version : نیازمندی های یک مرکز خرید

skh1300
شنبه 18 تیر 1390, 08:35 صبح
با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم
میخواستم بدونم نیازمندیهای یک مرکز خرید چی هستش . در واقع میخوام بدونم یک مرکز خرید چه چیزهایی لازم داره .
با تشکر.

Galawij
شنبه 18 تیر 1390, 17:48 عصر
جواب سوال شما بستگی به محیطی داره که براش برنامه را می نویسید.
ولی به هر حال به صورت کلی می توان به این صورت در نظر گرفت:
لیست مواد وارد شده به صورت روزانه و در شیفت های کاری مختلف
لیست پرسنل فروشنده، انباردار، مدیریت و ... و شیفت های کاری آنها
لیست مشتریان ثابت همراه با مشخصات آنها
لیست فروش های روزانه
دسته بندی مواد و کالاهای موجود
دفتر تلفن، دفتر اندیکاتور و .... به عنوان امکانات جانبی برنامه
و گزارشات متناسب با ورود و فروش مواد و میزان سود و زیان مرکز، موجودی انبار در هر لحظه، موجودی صندوق ها، بانک و ...

farhadfery
جمعه 28 مرداد 1390, 10:53 صبح
سلام. من همین جا سوالم را می پرسم.
برای بخش ورود کالا و فروش کالا جدول ها را باید چطوری طراحی کنیم؟ یهنی به ازای هر فروش کالا از انبار کم شود. یا اینکار را انجام ندهم. فقط هنگام گزارش دادن فروش را از ورودی ها کم کنم؟

Galawij
جمعه 28 مرداد 1390, 18:30 عصر
سلام.
برای فروش و ورود کالا، جداول را به صورت مجزا در نظر بگیرید. در جدول ورود فیلدها به این صورت است: کلید اصلی، کد کالا، تعداد کالا، پرسنل تحویل گیرنده، تاریخ ورود، کد انبار، قیمت خرید، قیمت فروش و ....
در جدول فروش فیلدها می تواند به این صورت باشد: کلید اصلی، کد کالا، تاریخ فروش، پرسنل فروشنده، تعداد، کد انبار و ...
شما برای فروش هر کالا، باید چک کنید که موجودی شما در حال حاضر برای آن کالا چقدر می باشد، اگر تعداد فروش کمتر از موجودی باشد، فروش صورت گیرد.
برای گرفتن موجودی هر کالا، در هر لحظه هم تعداد کل فروش کالا را از تعداد کل ورود آن در انبارهای مختلف کم کنید.

farhadfery
جمعه 28 مرداد 1390, 21:55 عصر
تشکر از شما. اگه یه نمونه برنامه باشه. که آنرا بررسی کنم. خیلی خوب می شه. شما چیزی سراغ دارید؟

Galawij
جمعه 28 مرداد 1390, 22:38 عصر
من دو سه سال پیش نرم افزار هلو را بررسی کردم. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد، مثلاً یک روش دیگرش این هست که برای ورود و خروج یک جدول در نظر بگیریم، این لینک (http://barnamenevis.org/showthread.php?299244-يه-چيز-عجيب-كالا-رو-تو-انبار-چطوري-در-نظر-بگيرم) را مشاهده کنید.
به نظر من بر حسب نیازتون سیستم دستی فعلی را تجزیه و تحلیل کنید.

farhadfery
شنبه 29 مرداد 1390, 09:57 صبح
سلام.
برای فروش و ورود کالا، جداول را به صورت مجزا در نظر بگیرید. در جدول ورود فیلدها به این صورت است: کلید اصلی، کد کالا، تعداد کالا، پرسنل تحویل گیرنده، تاریخ ورود، کد انبار، قیمت خرید، قیمت فروش و ....
در جدول فروش فیلدها می تواند به این صورت باشد: کلید اصلی، کد کالا، تاریخ فروش، پرسنل فروشنده، تعداد، کد انبار و ...
شما برای فروش هر کالا، باید چک کنید که موجودی شما در حال حاضر برای آن کالا چقدر می باشد، اگر تعداد فروش کمتر از موجودی باشد، فروش صورت گیرد.
برای گرفتن موجودی هر کالا، در هر لحظه هم تعداد کل فروش کالا را از تعداد کل ورود آن در انبارهای مختلف کم کنید.

منن همین کار را کردم. دو تا جدول جدا. موضوع دیگه اینکه بعضی کالاها تعداد دارند مثل ماکارانی. اما بعضی ها کیلو هستند مثل برنج. برای کم و زیاد کردن چطور بفهمم که کیلو بوده یا تعداد؟
به نظر خودم بیام یه جدول تععین کنم که انواع واحد در آن تعریف بشه و موقع ثبت کالا نوع واحد را کاربر کشخص کنه.

Galawij
شنبه 29 مرداد 1390, 13:32 عصر
بله درسته دوست عزیز،
یک جدول دیگر برای واحد های کالا تعریف کنید و کلید آن را وارد جدول کالاها کنید. می تونید برای دسته بندی کالاها هم دو جدول گروه اصلی و گروه فرعی در نظر بگیرید.