View Full Version : ُSQL Server در شبکه
oghab
سه شنبه 12 مهر 1384, 11:59 صبح
سلام دوستان
اگه من یه برنامه با delfi و پایگاه داده SQL Server بنویسم. می تونم اونه توی شبکه. مثلا یه شبکه با 10 کامپیوتر استفاده کنم یا نه!
اگه این ار میشه آیا باید توی پایگاه داده ام تنظیماتی اعمال کنم یا توی برنامه نویسی باید کار خاصی انجام بدم. یا اینکه برنامه را عادی بنویسم و تنظیمات مربوط به تنظیمات شبکه میشه؟
یا اصلا بهتره از زبان برنامه نویسی و یا پایگاه دادة دیگری بری کار در شبکه استفاده کنم؟
لطفا راهنمایی کنید.
ممنون
موفق باشید!
m-khorsandi
سه شنبه 12 مهر 1384, 12:48 عصر
درود
سئوالتون خیلی کلی هست.
اگه با Delphi برنامه مینویسید، میتونید از کامپوننتهای سری ADO برای ارتباط و نمایش اطلاعات استفاده کنید.
oghab
چهارشنبه 13 مهر 1384, 09:27 صبح
سلام
من خودم می دونم برای ارتباط SQL و دلفی باید از ado استفاده کنم.!!!!
سوال من این بود که برنامه ای که پایگاه داده اش SQL است را می توان در شبکه استفاده کرد یا نه! خودم فکر می کنم میشه چون SQL Server است ولی می خواستم بدونم تنظیمات خاصی باید انجام بدم!!!!!!!!
m-khorsandi
چهارشنبه 13 مهر 1384, 10:16 صبح
من خودم می دونم برای ارتباط SQL و دلفی باید از ado استفاده کنم.
بایدی در کار نیست، شما از ADO هم میتونید برای اتصال به SQL Server استفاده کنید.
Kamyar.Kimiyabeigi
چهارشنبه 13 مهر 1384, 10:38 صبح
درود
سئوالتون خیلی کلی هست.
اگه با Delphi برنامه مینویسید، میتونید از کامپوننتهای سری ADO برای ارتباط و نمایش اطلاعات استفاده کنید.
طبق گفته دوستمون ADO خیلی بهتره چون در شبکه نیز خودش Connection ها رو کنترل میکنه و لازم نیست که شما برای شبکه Manage ایی انجام بدین
من خودم می دونم برای ارتباط SQL و دلفی باید از ado استفاده کنم.!!!
اگه یه مقدار ملایم تر پستهاتونو بنویسید بهتره چون ما اینجا جمع شدیم که مشکلات همدیگرو حل کنیم :چشمک:
موفق باشین
oghab
چهارشنبه 13 مهر 1384, 19:14 عصر
از اینکه خشن بودم معذرت می خواهم.
از اینکه لطف می کنید و بر حل مشکلات دیگران هم وقت میگذارید ممنونم.
ولی من با ado مشکل ندارم. خب راه های دیگه ای هم هست قبول. اونا را هم من بلد نیستم. قبول. ولی برای برقراری ارتباط دلفی و Sql من اصلا سوال نکردم . اصلا بی خیال دلفی که من می خوام باهاش برنامه بنویسم. من می پرسم وقتی بخواهم از یه پایگاه داده که تو sql دارم تو شبکه استفاده کنم. تنظیماتش باید توی Sql انجام بدم یا مربوط به مبحث شبکه میشه!
-----------------------------------
موفق باشید
التماس دعا
نماز روزه تون قبول
DataMaster
پنج شنبه 14 مهر 1384, 14:54 عصر
سلام دوست عزیز
نگاه کن برای اینکار اس کیو ال را روس کام÷یوتر سرور قرار بده و بانکت را هم همانجا بگذار
و فایل exe برنامه را هم روی سرور قرار بده . حالا برای هر کام÷یوتر یک shortcut درست کن که به فایل exe روی سرور را اجرا کنند خیلی راحت برنامه ات اجرا میشه و مشکل بانک هم نداری در ضمن اگ نشمد می تونی تو برنامه از طریق ip این کار را انجام بدی
oghab
پنج شنبه 14 مهر 1384, 16:25 عصر
سلام
و با تشکر فراوان از DataMaster
یعنی اینکه من پایگاه دادهsql ام را روی server قرار بدم . و برنامه ام را که با دلفی 7 قصد دارم بنویسم روی سرور قرار بدم. حالا با دیگه لازم نیست برنامه را روی clinet ها هم قرار بگیره و فقط کافیه یه shorcut از exe برنامه را اونجا داشته باشم. که کاربر با اجرا این shortcut از طریق شبکه به server وصل هست و می تونه برنامه را اجرا کنه. و چند تا کاربر از چند تا clinet می تونن همزمان از برنامه و پایگاه داده استفاده کنند. درست فهمیدم؟
و اگه مشکلی پیش اومد باید از طریق ip تو برنامه (یعنی همان که باهاش به sql وصل میشم یعنی delphi یا جای دیگه حل میشه؟ البته راجع به ip فعلا توضیح نمی خوام چون هنوز برنامه را ننوشتم که بخوام تو شبکه اسفاده کنم. فقط میخوام بدونم تنظیمات ip مربوط به شبکه است یا باید در برنامه ام مد نظر داشته باشم.
راستش در کل می خوام برای پروغ نوشتن برنامه ام start درست بزنم و یه وقت برنامه را ننویسم و بعد تو شبکه قرار دادنش بمونم و بفهمم باید از اول یه کار دیگه می کردم.
خیلی از لطفتون ممنونم.
فقط لطف کنید جواب بدبد درست فهمیدم شما چی گفتید یا نه!
پایدار و سربلند باشید.
Kamyar.Kimiyabeigi
پنج شنبه 14 مهر 1384, 22:18 عصر
من فکر می کنم اگر برای هر Client برنامه را جداگانه نصب کنی منطقی تر باشه چون این جوری هر Client که exe رو اجرا میکنه یک Connection جدید توسط ADO برای اتصال به SQL براش اجرا میکنه که این Connection های جدا به طور جداگانه Manage میشن
oghab
شنبه 16 مهر 1384, 16:50 عصر
سلام
و با تشکر از Kamyar Kimiyabeigi
یعنی SQL Server روی server باشه و برنامه ای که با دلفی 7 نوشتم زوی هر کدام از client ها نصب بشه. و همگی از طریق شبکه از یک پایگاه داده که روی server است استفاده کنند، درسته؟
2 تا سوال دیگه هم داشتم.
1-من اگه بخواهم همین کاری که گفته شد را انجام بدم. توی برنامه نویسی توی دلفی 7 هم باید کار خاصی انجام بدم. یا تنظیمات شبکه مربوط به خود شبکه و Sql server میشه؟
2- اگه شبکه clinet-server نباشه و اگه اصطلاحشو درست یادم باشه peer tp peer باشه. یعنی مثلا 6 تا کامپیوتر با هم شبکه بشن و بهم وصل بشن بدون هاب و سوئیچ و بدون یک کامپیوتر مشخصا بصورت server اون وقت بازم میشه SQL server فقط روی یکی از کامپیوترا قرار بگیره و بقیه کامپیوتر ها که همه برنامه exe که با دلفی نوشته شده را داشته باشند و همه از همان پایگاه داده روی آن کامپیوتر خاص استفاده کنند؟
خیلی ممنون
Kamyar.Kimiyabeigi
یک شنبه 17 مهر 1384, 07:28 صبح
سلام
و با تشکر از Kamyar Kimiyabeigi
یعنی SQL Server روی server باشه و برنامه ای که با دلفی 7 نوشتم زوی هر کدام از client ها نصب بشه. و همگی از طریق شبکه از یک پایگاه داده که روی server است استفاده کنند، درسته؟
2 تا سوال دیگه هم داشتم.
1-من اگه بخواهم همین کاری که گفته شد را انجام بدم. توی برنامه نویسی توی دلفی 7 هم باید کار خاصی انجام بدم. یا تنظیمات شبکه مربوط به خود شبکه و Sql server میشه؟
2- اگه شبکه clinet-server نباشه و اگه اصطلاحشو درست یادم باشه peer tp peer باشه. یعنی مثلا 6 تا کامپیوتر با هم شبکه بشن و بهم وصل بشن بدون هاب و سوئیچ و بدون یک کامپیوتر مشخصا بصورت server اون وقت بازم میشه SQL server فقط روی یکی از کامپیوترا قرار بگیره و بقیه کامپیوتر ها که همه برنامه exe که با دلفی نوشته شده را داشته باشند و همه از همان پایگاه داده روی آن کامپیوتر خاص استفاده کنند؟
خیلی ممنون
شما کاملا درست متوجه شدید و برای دلفی نیز لازم نیست کار خاصی بکنین و در زمینه SQL نیز کافیه کامپیوترها همدیگرو Ping کنن
موفق باشین
Achchan
یک شنبه 17 مهر 1384, 18:48 عصر
در زمینه SQL نیز کافیه کامپیوترها همدیگرو Ping کن
Ping is for testing http connection route on port #8080.SQL Server uses port #1433 and #1434 by default and it has noting to do with http port.Also Microsoft has its own network transfer protocol(application layer protocol) called NetLib and therefor it doesn't have anything to do with http protocol.But if they can't ping each other probabely there is no connection between machines but if they can ping each other it doesn't mean that there is no problem necessarily.
This is so easy: Install SQL Server on one machine and SQL Server clients on another machine.Test if you can connect to server from client? If you are using firewall exclude your 1433 and 1434 ports in Firewall.
It is not that hard,I am sure if you go ahead and of course read BooksOnline you will find it so easy. Good luck and feel free to mail me: baronc_rampantc@yahoo.ca
"A coward dies a thousand times before his death. The valiant never taste of death but once."
—William Shakespeare, Julius Caesar
oghab
دوشنبه 18 مهر 1384, 09:23 صبح
سلام
با تشکر از همه دوستان و از آقای Kamyar Kimiyabeigi
and thanks from Achchan
همگی موفق باشید
ممنون
عقاب
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.