ورود

View Full Version : سوال: تفاوت بین . و # در css ، تفاوت بین کلاس و آیدی چیست؟

arashmanteghi
چهارشنبه 19 مرداد 1390, 11:41 صبح
سلام بچه. یه سوال، آخرش چه فرقی بین . و # توی css نویسی هست. من شنیده بودم از # فقط یه جا میشه استفاده کرد، اما در واقعیت هرجایی میشه استفاده کرد. ما با کدومشون کد بزنیم؟ به نظر خودم اگه کلاس استفاده کنیم از اون طرف موقع استفاده از جاوااسکریپت میتونیم با آیدی، function ها رو صدا بزنیم. آره؟
لطفا واسم بگید فرقشون دقیقا چیه توی کاربرد عملی. ممنون

mmssoft
چهارشنبه 19 مرداد 1390, 13:11 عصر
از class برای گروه بندی المنت ها استفاده میشه؛ مثلا ما تو css میگم تمامی div های کلاس sample و تمامی img های کلاس sample ، عرضشون بشه 200px.

ولی id معمولا برای تغییر دادن وضعیت یه المنت ازش استفاده میشه. معمولا به چند تا المت id یکسان داده نمیشه...

mamali-mohammad
چهارشنبه 19 مرداد 1390, 15:50 عصر
دوست عزیز شما می تونی از هر دو استفاده کنی
می تونی از # ( id ) استفاده کنی و چندین بار ازش کپی بگیری
به درستی هم کار میکنه
اما این کار ( چندین بار استفاده از Id ) کاملا غیر استاندارد هست

pc.base
چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393, 10:43 صبح
سلام بچه. یه سوال، آخرش چه فرقی بین . و # توی css نویسی هست. من شنیده بودم از # فقط یه جا میشه استفاده کرد، اما در واقعیت هرجایی میشه استفاده کرد. ما با کدومشون کد بزنیم؟ به نظر خودم اگه کلاس استفاده کنیم از اون طرف موقع استفاده از جاوااسکریپت میتونیم با آیدی، function ها رو صدا بزنیم. آره؟
لطفا واسم بگید فرقشون دقیقا چیه توی کاربرد عملی. ممنون

---------------------------

شما اگر به کالاهای موجود در یک فروشگاه زنجیره ای دقت کنید می بینید ، یک کالای خاص دارای مثلا 50 عدد موجودی در آن فروشگاه است ، خوب تمام این 50 عدد دارای یک شماره بارکد است که وقتی توسط دستگاه خوانده می شود ، نشان دهنده رنگ و قیمت و بقیه مشخصات آن کالا است ، حال اگر قیمت آن کالا عوض شد ، شما باید اطلاعات مربوط به آن بارکد را عوض کنید اما همان کالا در کنار بارکد ، دارای یک شماره سریال است ، این سریال برای هر کالا یک شماره منحصر به فرد است ، یعنی هر کدام از این اقلام 50 ،کالا دارای شماره سریال منحصر به فرد است ، این شماره فقط نمایش دهنده آن کالا است و اطلاعات آن قابل تغییر نیست .خوب شباهت و تفاوت id و class در فایلهای css همانطور است . در حقیقت id همان شماره سریال کالا است که منحصر به فرد است و قابل تغییر نیست . و بارکد همان class است که فقط نمایش دهنده آن کالا است که تکراری است و می تواند هر لحظه تغییر کند .:چشمک:

IamOverlord
چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393, 11:01 صبح
سلام!
هر element می تونه چند class مختلف داشته باشه... ضمنا element های مختلف می تونن از class های یکسانی استفاده کنن و نیازی نیست یک class فقط به یک element اعمال بشه...
اما در صورت تخصیص id هر element باید فقط یک id منحصر به فرد داشته باشه...
صفت name در html رو هم صرفا جهت رفع ابهام بگم که برعکس id یک name خاص می تونه به چند element مختلف تخصیص داده بشه و ضمنا کاربردهای دیگه ای داره که این جا (http://www.w3schools.com/tags/att_a_name.asp) رو می تونید ببینید...