View Full Version : اساسی اما کمی خنده دار: حمایت از پروژه های اوپن سورس در ایران
zxc_mehran
یک شنبه 23 مرداد 1390, 11:43 صبح
سلام دوستان.
تا اونجایی که می دونم در کشوری مثل انگلستان، اگر کسی حقوق GPL رو نقض کنه، مثلا از کدهای یه پروژه تحت GPL در نرم افزار های پولی و غیر اوپن سورس استفاده کنه، صاحب کد میتونه ازش شکایت کنه.
توجه کنید که تحت GPL بوده، نه LGPL.
شاید عجیب باشه ولی...
حالا آیا در ایران این ممکن هست؟
یعنی اگه من پروژه ام رو اوپن سورس منتشر کنم یکی بیاد این کارو بکنه، من می تونم ازش شکایت کنم؟
برادران قوه قضائیه خندشون نمی گیره؟ یا شکایتم رد نمیشه یا...
و آیا تابحال کسی از دوستان چنین اتفاقی برایش پیش اومده؟
حمید محمودی
یک شنبه 23 مرداد 1390, 13:28 عصر
با سلام؛
متاسفانه قانونی که بشه اسمش رو قانون صریح و شفاف و دقیق برای حمایت از تولید کنندگان و برنامه نویسان رایانه ای، در ایران گذاشت، نداریم! قانون فعلی اصلا مناسب نیست.
خیلی خلاصه عرض میکنم، کار در این حیطه(پروژه های اپن سورس) به جهت در دسترس بودن کد و سایر Resource های اون، سختتر هم به نظر میرسه، نسبت به پروژه هایی که بصورت های دیگه منتشر میشن.
در هر حال، فرض کنید با این شرایط، کسی از پروژه شما سو استفاده کرد، اگر بتونید اثبات کنید، میشه محکومش کرد. البته اگر بتونید! و به علاوه اینکه به میزان دوندگی ها و هزینه هایی که برای اثبات گفته خود بیان کردید، بارزه!
موفق باشید.
joker
یک شنبه 23 مرداد 1390, 20:53 عصر
آزار دارين كد به صورت اپن سورس و مجاني منتشر ميكنيد ؟ بازار خراب كنها :قهقهه:
به برادران قوه قضائيه ميسپارم تحويل زندان مخوف شوراي عالي انفورماتيك بده شماها را كه طبق تعرفه كار نميكنيد :لبخند:
FastCode
دوشنبه 24 مرداد 1390, 13:10 عصر
آزار دارين كد به صورت اپن سورس و مجاني منتشر ميكنيد ؟ بازار خراب كنها :قهقهه:
به برادران قوه قضائيه ميسپارم تحويل زندان مخوف شوراي عالي انفورماتيك بده شماها را كه طبق تعرفه كار نميكنيد :لبخند:
اتفاقا من هم همین سوال رو داشتم ولی چند وقته که نپرسیدم.جوابش برای من هم مهمه.
دقیقا سناریویی که من در ذهنمه مثل ردهت و فدورا ه که فکر میکنم کاملا معقول باشه.اگر نبود ردهت این کار رو نمیکرد.
eshpilen
دوشنبه 24 مرداد 1390, 16:01 عصر
نرم افزار آزاد و بازمتن جنبشی بود که راه افتاد و انحصارگرها نتونستن جلوش رو بگیرن. از نظر قانونی که نمیشد، و از نظر تجاری و فنی هم نتونستن.
بعد خیلی افراد و شرکتها حتی از نوع انحصاری با انگیزه های مختلف شروع به همکاری یا محک زدن بازمتن کردن.
شاید بعضی ها حتی با نیت خیرخواهانه (بالاخره اونا هم آدمن - یعنی هیچوقت ممکن نیست کاری رو بخاطر چیزی غیر از منافع شخصی بکنن؟)
بعضی ها بخاطر اینکه دیدن در بازمتن هم منافعی هست.
بعضی ها بخاطر اینکه دیدن بدون بازمتن امکان بقا و پیشرفت چندانی ندارن در مقابل رقبای انحصاری و غیرانحصاری بزرگ و موفق و پرسابقه ای که بازار رو توی دستشون دارن.
بعضی ها اصولا تولید و درآمد اصلیشون روی نرم افزار نبود اما با نرم افزار هم کار یا بهش نیاز داشتن (مثلا بعضی شرکتهای تولید کنندهء سخت افزار که نرم افزار هم درست میکنن یا بهش نیاز دارن - مثلا برای اجرا و فروش سخت افزارهای خودشون).
بعضی ها دنبال آینده نگری و حفظ کردن هم اینور و هم اونور هستن و خلاصه اینکه میبینن دنیای این تجارت واقعا ناپایدار و درحال تغییره و میخوان برای تمام احتمالات آماده باشن و جایگاهی در هر دو سیستم داشته باشن.
خلاصه هزار و یک انگیزه و دلیل میشه پیدا کرد.
ولی واقعا عجب چیزی بود این بازمتن. یه ایدهء اولیه که هیچکس فکر نمیکرد اینقدر عملی و موفق بشه اونم در یک زمان کوتاه.
البته ایدهء اولیه درواقع به ریچارد استالمن تعلق داشت که اسمش جنبش نرم افزار آزاد است؛ بازمتن بعدا از اون منشعب شد.
در نهایت هم در عمل تفاوت این دوتا بیشتر در اسم هست تا چیز دیگه. از نظر فنی و قانونی در بیشتر موارد تفاوتی ندارن. مگر از دید اهداف فلسفی اونا رو مقایسه کنیم که اونوقت متفاوت هستن.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.