ورود

View Full Version : دو سئوال تکراری در SQL SERVER

ali190
شنبه 05 شهریور 1390, 22:30 عصر
سلام
امیدوارم نماز و روزه هاتون مقبول درگاه حق تعالی قرار گرفته باشه ، انشاء الله
غرض از مزاحمت دو تا سئوال از خدمتتون داشتم
بدلیل مشکلات جستجو در سایت سئوالاتم رو در این تایپیک مطرح میکنم
من میخوام با sql server2005 در ویندوز7 کار کنم
البته تحت شبکه
تا الان با sql 2000 کار کردم
باید چه نسخه ای رو نصب کنم
ببنیند من sql 2005 نسخه SQLServer2005_SSMSEE_x64 رو نصب کردم ، منتها تحت شبکه ازش جواب نگرفتم ، نمیتونستم در شبکه بهش کانکت بشم(البته خیلی سریع هم نصب شد)
نسخه standard که یه مقدار زمان نصبش بیشتر هست رو نصب کردم
مشکل این نسخه اینه که اصلاً Stoduio Manger نداره
یعنی محیطی نداره که بتونم باهاش دیتابیس ها م رو مدیریت کنم و بتونم داده هام رو درش ببینم
باید چیکار کنم؟، آیا باید manager رو سوا دانلود کنم؟
سئوال دومم هم اینه
من در شرکتمون یه برنامه تحت شبکه با دیتابیس sql نشتم
دسترسی یوزرهام به دیتابیسم از نوع sql athutation هست
یوزر : sa و پسورد 89766527aas (مثلاً)
خوب این یوزر رو پسورد رو هر کسی داشته باشه و در ضمن نام کامپیوتر محل نصب دیتابیس رو اگر بدونه احتمال داره با نوشتن یک برنامه ساده به دیتابیسم وصل بشه و اطلاعاتم رو از جدولهام حذف کنه ، درسته؟
چون این قضیه رو خودمم هم تست کردم
من نرم افزارم رو جوری نوشتم که نام و تاریخ فرد وارد کننده اطلاعات رو در دیتابیسم ثبت میکنه
یعنی اگر کاربری حرکتی بر رو دیتا ها انجام بده اولاً توسط دسترسی های موجود در برنامه کنترل میشه ، ثانیاً خود برنامه ام از کلیه حرکات برنامه ام یک گزارش log مانند تهیه میکنه
میخوام بدونم آیا راهی وجود داره که بشه فهمیدم چه کاربرهایی این جوری دزدکی به دیتابیس وصل میشن و کار های این چنین غیر اخلاقی رو انجام میدن

بعد از دریافت جوابم این تایپیک رو حذف میکنم

یاعلی

حمیدرضاصادقیان
یک شنبه 06 شهریور 1390, 12:50 عصر
سلام.
برای نسخه مورد نظر میتونید از نسخه Personal در ویندوزهای غیر سروری استفاده کنید و در ویندوزهای سروری از نسخه Enterprise استفاده کنید.
برای دسترسی به اطلاعاتتون اولا نباید رمز SA شما رو کسی به جز شما داشته باشه. دوم اینکه سعی کنید دسترسی Built-in/Administrator رو از دیتابیستون حذف کنید و اگر بتونید برای دیتابیستون یک Owner تعریف کنید و برای اون رمز بذارید باز به جز Sa و اون کاربر کسی نمیتونه به دیتابیس شما وصل بشه مگر اینکه بهش دسترسی بدید. نکته سوم اینکه میتونید دیتابیس رو رمزنگاری کنید.که در نسخه 2005 و 2008 این قابلیت اضافه شده است.

نکته پایانی اینکه نیازی نیست پستتون رو حذف کنید.

ali190
یک شنبه 06 شهریور 1390, 13:09 عصر
سلام
من یک cd دارم که مجموعه sql server های 2005 توش هست(شرکت دریا سافت)
sql server هاش عبارتند از:
WORK GROUP
STANDARD
ENTERPRISE
DEVELOPER
ویندوز بنده غیر سروری هست
من در این مجموعه به هیچ وجه نسخهPersonal رو نمیبینم ؟!
اما در خصوص سئوال دومم هم باید بگم "یعنی اگر کاربری بر فرض محال یوزرنیم و پسورد رو داشته باشه و بخواد یه برنامه کوچیک بنویسه (برای دست بردن به محتویات دیتابیس) نمیشه توسط sql server ردش رو گرفت ، آخه من شندیه بودم sql server ابزاری داره که میشه باهاش رفتارهای کابرانی که به دیتابیس وصل هستن رو تحت نظر گرفت و از اعمالشون log گرفت"
ببخشید سئوالاتم یه مقدار طولانی شد

حمیدرضاصادقیان
دوشنبه 07 شهریور 1390, 11:50 صبح
در مورد سوال اول میتونید از نسخه Developer استفاده کنید که خیلی به Enterprise شباهت داره.
در مورد سوال دوم وقتی کاربر به سیستم شما وصل میشه میتونید از قسمت Logins مشخصات اونارو ببینید و میتونید روی جداول مورد نظر Trigger بنویسید و اعمال اونها رو لاگ کنید.در نسخه 2008 قابلیتی به نام Change Data Capture اضافه شده که خودش اینکارو انجام میده.
ولی شما میتونید با اعمال محدودیت روی اطلاعاتتون و افزایش سطح امنیتی دیتابیس ، مشکل رو حل کنید.