View Full Version : تاریخ و ساعت در دلفی
oghab
پنج شنبه 21 مهر 1384, 08:14 صبح
سلام به همه دلفی کارای گرامی
حتما تو دلفی توابعی برای گرفتن تاریخ روز کامپیوتر و ساعت کامپیوتر را گرفت .( و داخل متغیر و یا بانک اطلاعات ذخیره کرد. البته ذخیره کردنش که حسابش جداست)
حالا میشه این توابع را به من معرفی کنید!
مقداری که تابعی که تاریخ را بر می گردونه لابد باید یه متغیر از نوع date تعریف کنم و توی اون بریزم ولی برای تابع ساعت چه متغیری لازم دارم؟
ممنونم
---------------------------------------------
پیروز و سربلند باشید
SalarSoft
پنج شنبه 21 مهر 1384, 15:53 عصر
Now برای گرفتن تاریخ و زمان کنونی.
DecodeDate برای بدست آوردن تاریخ : روز ماه سال.
DecoeTime برای بدست آوردن زمان
MNosouhi
پنج شنبه 21 مهر 1384, 23:16 عصر
می تونی برای گرفتن تاریخ از تابع Date و برای گرفتن زمان از تابع Time استفاده کنی . دلفی توابع زیادی رو برای کار با زمان و تاریخ در نظر گرفته که اکثر اونها رو می تونی در یونیت DateUtils پیدا کنی.
Naficy
پنج شنبه 21 مهر 1384, 23:59 عصر
و در جواب سوال آخرتون: متغیر از نوع TDateTime استفاده کنید.
oghab
جمعه 22 مهر 1384, 16:58 عصر
ممنون از همه
اگه باز سوالی برام پیش اومد رو کمکتون حساب می کنم
موفق و سربلند باشید
babak869
شنبه 23 مهر 1384, 11:17 صبح
با سلام
میتونی یه متغیر از نوع تایم تعریف کنی بعد بنویسی
t:=time;
a:=DateToStr(h);
که در اینجا متغیر زمان رو در یک رشته نگهداری میکنه.و اگه بخوای که مثلا در یک تکست باکس زمان ساعت داشته باشی یه عنصر تایمر رو فرم بزار و دو بار کلیک کن و بنویس
var t:ttime;
begin
t:=time;
edit1.Text:=DateToSter(t);
موفق باشی
oghab
شنبه 23 مهر 1384, 15:58 عصر
به نام خدا
سلام به همه دوستان
از همه شما و همه راهنمایی هاتون ممنونم و از همه توضیحاتی که دادید. از همه راهنماییها استفاده کردم و کارم راه افتاد.
براتون آرزوی موفقیت می کنم.
اگه این سایت برنامه نویس، بخصوص بخش دلفی اش نبود ما چیکار می کردیم!! برا هر مشکل کوچیکی باید کلی تو سر و مغزمون می زدیم. ولی رو شما همیشه میشه حساب کرد. هر چند این سوال من ناشی از بیسوادی من بود و خیلی سخت نبود ولی خب سوال سخت هم که پیش بیاد شماها کم لطفی می کنید و جواب سوال بچه ها را می دین.
دم همتون گرم
-------------------------------------
موفق و سربلند باشید
التماس دعا
عقاب
oghab
شنبه 23 مهر 1384, 19:42 عصر
سلام
بازم سوال
اگه من یه edit داشته باشم و بخواهم یه تاریخ مثلا تاریخ تولد را توش بنویسم و بعد به یه متغیز که از نوع Tdate تعریف کردم نسبت بذم. تا اینجاش که مشکلی نداره.
حالا اگه تاریخی که تو edit وارد میشه از نظر کاراکتری درست نباشه و من بخواهم قبل از اینکه به متغیرم نسبتش بدم ببینم این date هست یا نه که خودم پیغام خطا به کار بدم، نه برنامه. چطور باید چک کنم.
یعنی اصل سوالم اینکه چطور چک کنم وارد شده در edit قابل تبدیل به date هست و بعد استفاده اش کنم.
یعنی جلو این f:= در برنامه زیر چی بنویسم؟
procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
var
d:tdate;
f:boolean;
begin
f:=
if f then
begin
d:=StrToDate(edit1.Text );
label3.Caption :=DateToStr(d);
end
else
APPLICATION.MessageBox('تازیخ درست وارد نشده',mb_ok)
else
end;
اینجا هم که همه چی راست به چپ میشه بهم میریزه.
ممنونم
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.