ورود

View Full Version : آیا 10 انگشتی تایپ میکنید؟

مهران رسا
سه شنبه 05 مهر 1390, 12:40 عصر
سلام،

ممنون میشم در این نظر سنجی شرکت کنید. لطفاً بگید 10 انگشتی تایپ میکنید یا نه! اگه 10 انگشتی و استاندارد تایپ میکنید بگید چند کلمه در دقیقه تایپ میکنید، چه تمرین هایی انجام دادید ، چقدر زمان برد تا تسلط پیدا کردید و آیا تایپ 10 انگشتی استاندارد موقع برنامه نویسی بازده شما رو افزایش داده یا خیر؟

A B C D
سه شنبه 05 مهر 1390, 14:48 عصر
ده انگشتی؟
یعنی دقیقا هر ده تا انگشت؟
خیر! ولی با دو تا دست تایپ میکنم. فکر کنم بطور متوسط با چهار انگشت!!

سرعت تایپم خوبه.
حداقل چیزی که برای تایپ سریع و راحت مورد نیاز هست اینه که آدم جای کلیدها رو حفظ کنه.
بعد که راه افتاد میتونه سعی کنه بدون نگاه کردن به کیبورد تایپ کنه. مثلا خودم الان اینا رو بدون نگاه کردن به کیبورد تایپ میکنم.

و آیا تایپ 10 انگشتی استاندارد موقع برنامه نویسی بازده شما رو افزایش داده یا خیر؟
من نمیدونم چرا درمورد برنامه نویسی همش از تایپ و کیبورد صحبت میکنن، درحالیکه برنامه نویسی اونقدری تایپ نداره!
برنامه نویسی مثل کتاب داستان نیست که گذاشته باشن جلوت یا یکی برات بخونه و حالا محدودیت شما سرعت و راحتی تایپ باشه.
IDE هایی هم که امروزه هست و Autocomplete دارن، نیاز به تایپ کردن رو خیلی کاهش دادن.
خیلی از قطعه کدها رو هم شخصا کپی پیست میکنم. مثلا یه تیکه کدی هست که Signature یک تابع PHP هست و از توی رفرنس پیدا میکنم خب از همونجا هم کپیش میکنم؛ چون تایپ کردنش صرف نداره هم از نظر وقت و انرژی تقریبا برابر یا بیشتر از کپی پیست کردن هست و هم احتمال اشتباه حافظه ای و تایپی درش زیادتره.

خلاصه این حرفا بیشتر مال تایپیست هاست، نه برنامه نویسا.
بنده تاحالا برنامه نویسی ای ندیدم که تایپ حجیم و پیوسته ای نیاز داشته باشه.
البته خداییش مثلا میخواستی Identifier های دات نت رو دستی تایپ کنی کار سختی بود، چون اکثرا اسماشون طولانیه. ولی هیچکس فرض نمیکنه که بخوایم برنامه های اینطور زبانها و فریمورک ها رو بدون ویژوال استودیو یا حداقل یه IDE ساده که Autocomplete داشته باشه انجام بدیم.

ricky22
سه شنبه 05 مهر 1390, 14:54 عصر
سلام.
ممنون از سوالی که پرسیدید.
من هم دنبال این مسئله هستم.
ممنون میشم از دوستان تجربشونو در اختیار قرار بدن.
مخصوصا تایپ انگلیسی.

مرتضی تقدمی
سه شنبه 05 مهر 1390, 15:03 عصر
سلام
خب حالا که بحث تایپ 10 انگشتی پیش اومد من هم یه سایتی رو معرفی می کنم که می تونید توش سرعت تایپتون رو ببینید چقدره :

http://persian-speedtest.10-fast-fingers.com/

نظر یادتون نره.
موفق باشید.

حمید محمودی
سه شنبه 05 مهر 1390, 16:24 عصر
سلام،
من ده انگشتی تایپ میکنم.بدون نگاه کردن به کیبورد. البته بیشتر کلید های ردیف خانه به نظر میرسه بیشتر فشرده میشن توسط انگشت هایی غیر از شصت.
سرعت تایپم رو نسنجیدم تا به حال.و میلی هم به اینکار ندارم. چون نیازی به نظرم نیست. خیلی وقتها شده دیدم یه متنی که در ذهنم بوده یا از جایی میخواستم باتوجه به اون، اون متن رو تایپ کنم، سرعتی متفاوت تر از قبل داشتم. که فکرم بکنم بخاطر تمرکز ذهنی باشه.

اینکه تایپ در حد زبان فارسی و انگلیسی به اندازه هم نمیرسه، یعنی سرعت نوشتن کلماتی که در زبان فارسی هست ممکنه برای یه شخص سریع تر باشه ولی برای یه شخص دیگه بالعکس، کلمات انگلیسی رو سریع تر تایپ کنه. این باز برمیگرده به تایپ هایی که خودش شخص انجام داده که کلماتی که تایپ میکنه بیشتر فارسی هست یا انلگیسی.

خودم چون بیشتر فارسی تایپ کردم فارسی رو راحتر و سریع تر تایپ میکنم. اما خب فرقی نداره کلمات انگلیسی رو هم با سرعتی کمتر ولی با همون روش قبلی ده انگلشتی از حفظ میشه تایپ کرد.

به شخصه فکر میکنم تمرین خاصی نمیخواد. همین کارای روزمره تایپی که انجام میدیم اگه با حوصله از تمام انگشتان بصورت خوب و مناسب در جایی که کلید مورد نظر هست، استفاده کنیم. خودش تاثیر خوبی داره.
من خودم تایپ ده انگشتی رو با همین روش یاد گرفتم. و تمرین جداگانه ای واسه این کار نداشتم. دو هفته زمان برد که به کلید ها عادت کنم. گرچه اوایل از زمانی که با دوسه تا انگشت تایپ میکردم خیلی کندتر شده بود، تایپ با ده انگشت. اما بعد از دو هفته عادت کردم. و به مرور سرعت تایپ هم بالاتر رفت.

و بعد از سه هفته از اغاز شروع، فکرم رسید یه اینکه چرا باید به کیبورد نگاه کنم حین تایپ؟! و سعی کردم دیگه نگاه نکنم. اوایل اشتباه میشد همش و نمیشد دقیق کلمات رو تایپ کرد. اما بعدا با گذشت چند روز وضعیت خوب و مسائد شد.

نرم افزارها و کتابها و سایت هایی بودن که میگفن تمرینات لازم برای تایپ فلان باشه، اما دلیلی ندیدم کارای اضافی رو انجام بدم. یکمی صبر+حوصله در طول یه ماه، رضایت خودم رو از تایپ ده انگشتی براورده کرد. و الان خیلی راضی ام از این حالت تایپ کردن، چون هم سریع هست هم اینکه کلمات خیلی راحت نوشته میشن و ادم با اسودگی کاراشو میرسه!
این نکته رو هم بگم که خود برنامه نویسی تایپ خیلی زیادی نداره همونظوری که گفته شد و به شخصه، سعی کردم با همین حروفی که نیاز میشه تایپ کرد، خودم رو به این نوع تایپ عادت بدم.
موفق باشید :)

alamate_aoal
سه شنبه 05 مهر 1390, 16:54 عصر
به نظرم تایپ 10 انگشتی در برنامه نویسی با توجه به اینکه یک برنامه نویس به نسبت یک تایپیست از کاراکترهایی مثل / ( & % ! = و ... بیشتر استفاده میکنه سبب کندتر شدن تایپ میشه.

shahramlp
سه شنبه 05 مهر 1390, 18:59 عصر
انگلیسی رو 10 انگشتی و بدون نگاه کردن صفحه کلید و با سرعتی نه چندان بد ولی فارسی رو به زور 1 انگشتی و با دقت فراوان به صفحه کلید و سرعت افتضاح.یه نرم افزارم هست که واقعا" خوبه به نام VerseQ

amir-yeketaz
سه شنبه 05 مهر 1390, 20:37 عصر
من خودم یه مدت میخواسم یادش بگیرم که دیدم واقعا چیزه همچین مهمی هم نیست !!! ... شما هر چی بیشتر تایپ کنی تایپت بهتر میشه:دی ...

نرم افزارهایی مثه yahoo messenger خیلی کمک میکنه جون تو :قهقهه:

مهران رسا
سه شنبه 05 مهر 1390, 20:49 عصر
ده انگشتی؟
یعنی دقیقا هر ده تا انگشت؟بله ، اصلاً شیوه صحیح تایپ کردن همین هست که از هر ده تا انگشت اونم در جای صحیح خودش استفاده بشه. منتها ما از اول به این روش چهار انگشتی و بعضاً دو انگشتی عادت کردیم.

به نظرم تایپ 10 انگشتی در برنامه نویسی با توجه به اینکه یک برنامه نویس به نسبت یک تایپیست از کاراکترهایی مثل / ( & % ! = و ... بیشتر استفاده میکنه سبب کندتر شدن تایپ میشه. نه به نظر من این درست نیست. ببینید شما مثلاً آکولاد رو به چه صورت تایپ میکنید؟ احتمالاً با انگشت سوم دست راست Shift رو میگیرد و با سبابه } رو میزنید. در صورتی که در تایپ استاندارد ضمن حفظ آرایش انگشتان روی کیبورد، با انگشت کوچک دست چپ Left-Shift و با انگشت کوچک دست راست } رو میزنید. یعنی اینکه در تایپ استاندارد بعد از اینکه } رو تایپ کردید، همچنان انگشت سبابه ، وسط و سوم دست راست شما روی حروف J ، K و L قرار داره و میتونید تایپ رو با سرعت بیشتری ادامه بدید.

ما به طور معمول از انگشت کوچک خیلی کم استفاده میکنیم و دلیلشم اینه که کمتر روش تسلط داریم . در صورتیکه اگه تسلط روی انگشت کوچیک رو بیشتر کنید خیلی از کلیدهارو میشه پوشش داد و در زمان صرفه جویی کرد.

مهران رسا
سه شنبه 05 مهر 1390, 20:55 عصر
من خودم یه مدت میخواسم یادش بگیرم که دیدم واقعا چیزه همچین مهمی هم نیست !!! ... شما هر چی بیشتر تایپ کنی تایپت بهتر میشه:دی ... آره ، زیادم مهم نیست اما اگه یاد بگیری سرعت تایپت خیلی بیشتر میشه ضمن اینکه به نظر من انجام اصولی اینکار یه جورایی تسلط بالای شما روی کامپیوتر رو نشون میده(به عبارت ساده تر ، کلاس داره)

amir-yeketaz
سه شنبه 05 مهر 1390, 21:20 عصر
کلاسشو قبول دارم ... مثلا رفقای خودم همین تایپ منو که میبیننا میگن به این میگن مهندس :قهقهه: ... دیگه 10 انگشتی ببینن با خدا یکیم میکنن :قهقهه:

مهران رسا
سه شنبه 05 مهر 1390, 21:43 عصر
سایت فوق العاده ای هست در این زمینه : http://www.typingweb.com

mr-adler
سه شنبه 05 مهر 1390, 23:49 عصر
عالیه . فقط همین .:چشمک:

sanay_esh
چهارشنبه 06 مهر 1390, 01:56 صبح
امیدوارم کسی که تایپ ده انگشتی میتونه بکنه به مرحله 25 این بازی برسه ها ها هاا

بازی را در این آدرس (http://www.phoboslab.org/ztype/)ببینید خیلی خیلی باحاله

mr-adler
چهارشنبه 06 مهر 1390, 02:17 صبح
تایپ رو بلدم نه به اون حد تند:متعجب: در حد خودم خوبه:چشمک:

:لبخند:

میلاد قاضی پور
چهارشنبه 06 مهر 1390, 10:40 صبح
ده انگشتی نمی تایپم اما با نه تا از انگشتهام به اندازه یه آدم 4 دست سریعم . اصن کیبورد های مذخرفی که وجود دارن اجازه تایپ ده انگشتی رو نمیدن به علاوه اینکه دست هر شخص اندازه ی معینی داره که نمیتونه روی هر کیبوردی ده انگشتی تایپ کنه .
مثلا من برای اینکه از انگشت گوچیکم استفاده کنم فکر کنم مجبورم یه کلاس ژیمیناستیک برم . چون انگشت کوچیکم روی کیلیدها اصن قرار نمیگیره گاهی :پی

shedayat
چهارشنبه 06 مهر 1390, 12:00 عصر
سلام.
من ده انگشتی تایپ می کنم. خیلی هم از تایپ ده انگشتی راضی ام. الان به این فکر می کنم که قبل از این که ده انگشتی بلد نبودم واقعا چقدر سخت بود. هم می بایست به کیبورد رو می دیدی که کلمه رو درست تایپ کنی هم باید مانیتور رو می دیدی که مطمئن بشی دستت اشتباه نرفته.
من با اون دوستی هم که می گفت یاهو مسنجر تو این کار کمک می کنه شدیدا موافقم. :D
اگه کسی تا حالا امتحان نکرده یه بار این کار رو انجام بده. آزمایشش مجانیه.

در مورد برنامه نویسی هم همونطور که دوستان گفتن این زیاد ملاک نیست که سرعت تایپت خوب باشه توی برنامه نویسی یه فکر باز ملاکه همین. وگرنه زیاد که کار تایپی نداره. الانم بیشتر IDE ها با نوشتن حرف اول کلمه مورد نظر و زدن کلید Ctrl+Space تمام اجداد اون کلمه رو برات میاره بالا خودت می تونی از بینشون انتخاب کنی و لازم نیست همش رو تایپ کنی. :D

در کل تایپ ده انگشتی خیلی چیز خوبیه. به دوستانی هم که ده انگشتی نمی تایپن توصیه می کنم این کار رو هر چی زودتر یاد بگیرن. آخه بعد از یاد گرفتن و تسلط بر کلمات تازه می فهمی که راحت شدی.

موفق باشید.

مهران رسا
چهارشنبه 06 مهر 1390, 12:39 عصر
اما با نه تا از انگشتهام به اندازه یه آدم 4 دست سریعم
آدم 4 دست هم داریم مگه ؟:دی

بني حسيني
چهارشنبه 06 مهر 1390, 22:05 عصر
سلام من هم مي تونم ده انگشتي تايپ كنم حدود 250 حرف در دقيقه ميزنم.
اگه خواستيد شروع كنيد روش كار به اين شكله: ما سه رديف حرف داريم و يك رديف عدد. رديف وسطي حروف اصلي ترين رديفه. انگشتهاي تايپيست هميشه بايد روي اين رديف و روي كليدهاي خاص خودش باشه يعني دو كليد F و J بايد زير انگشت سبابه باشه اگه روي كليدها رو هم نگاه كنيد يه برجستگي وجود داره يعني تايپيست بدون نگاه كردن به صفحه كليد بايد بفهمه كه انگشتهاش روي كليدهاي درست قرار گرفته يا نه؟
ترتيب قرار گرفتن انگشتها به اين صورته: انگشت كوچك دست چپ روي حرف A قرار ميگيره و انگشتهاي بعدي به ترتيب روي كليدهاي بعد. بر روي كليدهاي G و H هيچ انگشتي قرار نمي گيره. انگشت سبابه دست راست روي كليد J قرار مي گيريه و سه انگشت ديكه دست راست روي كليدهاي بعدي رديف مركزي. انگشتهاي تايپيست هميشه روي اين كليدهاست حتي وقتي بلند ميشه و يك كليد از رديف بالا يا پايين ميزنه سريع جاي خودش ميشينه. اين از قرار گرفتن انگشتها. ميريم سراغ درسهاي تايپ.(دروس تايپ فارسي و انگليسي فرقي نداره) ضمنا كليدهاي بالا و پايين هر كليد رديف مركزي براي انگشتيه كه روي رديف مركزي قرار گرفته مثلا حرف Q , Z براي انگشتيه كه روي A قرار داره (انگشت كوچك دست چپ)
درس اول: كليدهاي رديف مركزي رو روي يه كاغذ به ترتيب بنويسيد و وارد يه برنامه مثل Notepad بشين و شروع كنيد از راست به چپ و از چپ به راست بدون نگاه كردن به صفحه كليد تايپ كردن. سعي كنيد در حين تايپ جاي هر كليد رو حفظ كنيد. راستي كليدهاي G و T و B و R و F و V براي انگشت سبابه دست چپه و كليدهاي H و Y و N و U و J و M براي انگشت سبابه دست راست. (تقريبا نزديك به نصف حروف رو اين دو تا انگشت ميزنن) بعد از زدن هر رديف فاصله فراموش نشه. (با انگشت شصت) وقتي تونستيد 60 حرف در دقيقه بزنيد (با احتساب فاصله) مي تونيد به درس بعدي برين.
درس دوم: تو درس قبل بايد جاي حروف رو حفظ كرده باشين. حالا حروف رو به صورت در هم ريخته روي يه كاغذ نوشته سعي كنيد اونها رو تايپ كنين. اگه تونستيد 60 حرف در دقيقه تايپ كنيد ميرين درس بعدي.
درس سوم: حالا با استفاده از حروف مركزي كلمات دو يا سه يا چهار يا... حرفي بسازين (اگه بي معني هم بود اشكال نداره) شروع كنيد به تايپ. بين دو كلمه فاصله فراموش نشه. اگه تونستيد 60 حرف در دقيقه تايپ كنيد ميرين درس بعدي.
درس چهارم: حالا بايد حروف رديف مركزي رو كاملا مسلط باشين. تمرين درس اول رو براي كليدهاي رديف بالا (qwertyuiop) انجام ميدين.
درس پنجم: تمرين درس دوم رو براي رديف بالا انجام ميدين.
درس ششم: تو اين درس بايد رديف مركزي و بالايي رو با هم تركيب كنيد و كلمات چند حرفي بسازين و شروع به تايپ كنيد.
درس هفتم و هشتم مثل درس اول و دومه ولي براي رديف پايين.
درس هشتم: حالا بايد يه كتاب انگليسي (يا فارسي) بذارين جلوتون و شروع به كار كنيد. از اين به بعد هر چه بيشتر تمرين كنيد دستتون تندتر ميشه. خودتون رديف اعداد رو به تمريناتتون اضافه كنيد. ضمنا صفحه كليد دو تا كنترل و آلت و شيفت داره به اين دليل كه مثلا اگه لازم شد حرف A رو به شكل بزرگ بزنيد بايد با دست راست شيفت رو نگه دارين و با دست چپ كليد مورد نظر رو تايپ كنيد و الي آخر.
اگه سئوال بود خوشحال ميشم در حد توانم جواب بدم.

shedayat
پنج شنبه 07 مهر 1390, 11:54 صبح
سلام من هم مي تونم ده انگشتي تايپ كنم حدود 250 حرف در دقيقه ميزنم.
:متعجب: :متعجب: :متعجب:
مطمئنی که درست نوشتی؟ یه صفر اضافی نزاشتی؟

mr-adler
پنج شنبه 07 مهر 1390, 12:57 عصر
سلام من هم مي تونم ده انگشتي تايپ كنم حدود 250 حرف در دقيقه ميزنم.واقعا 250 حرف در دقیقه من با سعی وتلاش زیاد قبلا فقط میتونستم در حدود 20 کلمه در دقیقه بنویسم .:متعجب:
الان تقریبا رسیده به 100 حرف در دقیقه
به ما هم یاد میدید؟:خجالت:

بني حسيني
جمعه 08 مهر 1390, 08:01 صبح
يه نفر كه شروع به آموزش تايپ ميكنه بعد از دو جلسه تمرين سرعتش ميره رو 80 تا 90 حرف در دقيقه. ركورد جهاني تايپ فكر نكنم كمتر از 400 حرف در دقيقه باشه. 250 تا پيش اون ركورد چيزي نيست ميشه 4 تا حرف در ثانيه. تو سايت زير سرعت خودتونو ميتونين آزمايش كنيد. ضمنا بهتره درسهايي رو كه گذاشتم دو سه روز تمرين كنيد ميبينيد كه سرعتتون ميره رو 100 - 120 تا حرف.
http://zarian.blogfa.com/post-16.aspx

j_naroogha@yahoo.com
شنبه 16 مهر 1390, 21:53 عصر
یعنی مبحث داغ تر پیدا نشد ؟

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟