ورود

View Full Version : سوال: آیا کامپیوتر ها ذهن دارن ؟

هم دانشگاهی
جمعه 15 مهر 1390, 22:08 عصر
سلام !

دوستان ! اگر بتونیم یک رباتی بسازیم که بتونه مثلا عاشق بشه یا مثلا بتونه خیلی خوب صحبت کنه یا اینکه مثلا بتونه خیلی خوب تحلیل کنه . . .

اونوقت میدونه که عشق چیه ؟ میدونه که زبان چیه ؟ آیا واقعا اون ها رو درک کرده ؟

اگه میشه یکم توضیح بدین !!!

ممنون

Cancer
یک شنبه 17 مهر 1390, 12:57 عصر
سلام دوست عزیز.

خب شاید بشه که یه رباتی ساخت که بتونه خیلی خوب صحبت کنه یا اینکه مثلا بتونه خیلی خوب تحلیل کنه. (شاید)

ولی در مورد عشق..........
یعنی احساسات. چطور می خوای احساسات رو برای اون تعریف کنی؟
مگه انسان احساسات رو یاد گرفته که تو هم بر فرض این بخوای از همین طریق اون رو به کامپیوتر یاد بدی.
نه کامپیوتر درک نداره.

اگه بشه که این قطعا آینده است. (مثل تو فیلما)

حتی توی کتابهای هوش مصنوعی هم که اگه خواسته باشن خیلی تخیلی فکر کرده باشن.
میگن که ما انیشتن ها یا ماری کوری هایی را خواهیم داشت.

ولی بعضی جاها هم میگن که نوشتن داستان طنز....

دیگه همین.

هم دانشگاهی
یک شنبه 17 مهر 1390, 20:12 عصر
آفرین !

اونا فقط یه مثال بود برای شروع سوالم !

من می خوام بگم که کامپیوتر شاید بتونه تحلیل کنه و خوب صحبت کنه

ولی . . .

نمیفهمه که صحبت چیه ! نمیفهمه که زبان چیه ! و ....

من میخوام بگم که کامپیوتر شاید بتونه خیلی کارها رو انجام بده ولی در مورد اون کارها هیچی نمیفهمه

چون فقط یک تطبیق صفر و یک انجام میده وبس !!! :متفکر:

و نمیتونه مثل ذهن فوق العاده انسان عمل کنه !!! :متفکر: :متفکر: :متفکر: :متفکر:

Cancer
دوشنبه 18 مهر 1390, 18:30 عصر
خب حالا چی؟

نکنه شما می خوای رباتی بسازی که قدرت درک داشته باشه؟:کف:
سوالت همین بود که آیا کامپیوتر ها ذهن دارند؟
همین؟

هم دانشگاهی
دوشنبه 18 مهر 1390, 18:49 عصر
نه !

من فقط می خوام بدونم که آیا ربات ها قدرت فهم دارن یا نه ؟

اگه ندارن که هیچی ( البته منظورم اینه که میتونن استنتاج بکنن ولی چیزی نمیفهمن که مثلا زبان چیه )

اگه هم دارن پس Chinese Room Argument چی میشه ؟ :لبخند:

m.soleimani
دوشنبه 18 مهر 1390, 21:31 عصر
میدونه که عشق چیه ؟

من از شما یه پرسش دارم شما میدونی عشق چیه اگر که میدونی برای من یکم توضیحش بده ممنون می‌شم شاد و پیروز باشید./

هم دانشگاهی
سه شنبه 19 مهر 1390, 07:37 صبح
من از شما یه پرسش دارم شما میدونی عشق چیه اگر که میدونی برای من یکم توضیحش بده ممنون می‌شم شاد و پیروز باشید./

اصلا عشق و عاشقی رو کلا فراموش کنین! حالا ما یه چیزی گفتیم !

کلا بحث من اینه که آیا ربات ها قدرت فهم دارن یا نه ؟

اگه ندارن که هیچی ( البته منظورم اینه که میتونن استنتاج بکنن ولی چیزی نمیفهمن که مثلا زبان چیه !!! )

m.soleimani
سه شنبه 19 مهر 1390, 15:10 عصر
اصلا عشق و عاشقی رو کلا فراموش کنین! حالا ما یه چیزی گفتیم !

کلا بحث من اینه که آیا ربات ها قدرت فهم دارن یا نه ؟

اگه ندارن که هیچی ( البته منظورم اینه که میتونن استنتاج بکنن ولی چیزی نمیفهمن که مثلا زبان چیه !!! )

ببین خود جان سرل هم دوتا فرضیه رو در نظر می‌گیره حالا یکی رو قوی و یکی رو ضعیف معرفی می‌کنه و البته به نظر من اون فرضیه که می‌گه یه سیستم هوش مصنوعی فقط می‌تونه مثل این عمل کنه که ذهن داره درست هست که همون فرضیه هوش مصنوعی ضعیف باشه؛ دلیلم هم ایه که که ممکنه بتونه با یه سری دستورالعمل به پرسش شما پاسخ بده ولی براش امکان پذیر نیست از کنترل پرسش کننده خارج بشه مثلن گولش بزنه یا متلک بهش بگه چون براش قابل شناسایی نیست که طرف مقابل جزو کدوم دسته از افراد هست « افرادی که باید گولشون بزنه یا اون‌هایی که باید بهشون حقیقت رو بگه » فقط طبق داشته‌هایی که داره برای پرسش‌ها پاسخ تولید می‌کنه و البته خودش نمی‌دونه که اگر بهش گفتن 2*2 میشه 3 درست هست یا نه؛ اینجوری آموزش دیده.
نمی‌دونم که خوب در موردش گفتم یا نه ولی اگر ابهامی توش دیدی بگو به درد خودم هم می‌خوره .

شاد و پیروز باشید./

هم دانشگاهی
پنج شنبه 21 مهر 1390, 21:30 عصر
خب درسته !

ولی ...

من از آخر نفهمیدم کامپیوتر ذهن داره یا نه ؟ می فهمه یا نه ؟ :عصبانی++:

اگه فقط مثل این عمل میکنه که ذهن داره پس ذهن نخواهد داشت دیگه !!!

درست میگم ؟ درست متوجه شدم ؟:متفکر:

m.soleimani
پنج شنبه 21 مهر 1390, 23:45 عصر
خب درسته !

ولی ...

من از آخر نفهمیدم کامپیوتر ذهن داره یا نه ؟ می فهمه یا نه ؟ :عصبانی++:

اگه فقط مثل این عمل میکنه که ذهن داره پس ذهن نخواهد داشت دیگه !!!

درست میگم ؟ درست متوجه شدم ؟:متفکر:

ببین کامپیوتر ذهن داره ولی ذهنش مثل ذهن انسان عمل نمی‌کنه ذهن ما ممکنه به خاطر یه احساس لحظه‌ای بهمون دستور بده دروغ بگیم در حالی که حتی از این کار متنفر هستیم و قصد هم کردیم انجامش ندیم اگر یه لحظه کنترلش رو از دست بدیم کار خودش رو انجام میده ولی ذهن کامپیوتر به این شکل نیست چون احساسات رو درک نمی‌کنه اگر برنامش طوری باشه که بهش گفتن اگر این برنامه اجرا بشه تو نابود خواهی شد چون به این موضوع حسی نداره اگر در شرایطی قرار بگیره که اون برنامه نیاز بشه بدون دفع وقت اجراش می‌کنه در صورتی که انسان هم ممکنه توی همچین شرایطی قرار بگیره و یه نفر انجامش بده و یکی انجامش نده پس انسان کنترل مطلق از کسی یا چیزی نمی‌گیره که این بزرگترین تفاوتش با ذهن الکترونیکی هست.
یه نمونه هم هست که می‌شه انسان رو شبیه ماشین کرد برای مثال وقتی کسی رو هیپنوتیزم می‌کنن اون شخص از حالت انسانی خارج می‌شه می‌تونه درد رو تحمل کنه کارهای بسیار خطرناک بکنه یا حتی به راحتی خودش و دیگران رو بدون فکر نابود کنه « و البته همه انسان‌ها قابلیت هیپنوتیزم شدن رو ندارن »

./

Cancer
دوشنبه 25 مهر 1390, 11:14 صبح
نه. کامپیوتر ذهن ندارد.
کامپیوتر قبل از اینکه یک قطعه الکترونیکی باشه، یک قطعه ی میکانیکیه. ذهن ندارد.
حالا این قطعه ی میکانیکی رو بیایم یه مثال ساده براش بزنیم میشه مثل وقتی که شما یه جسمی رو حالا با هر نیرویی حلش میدین و اون می خوره به یه جسم دیگه. آیا شما در این مثال ذهنی میبینید؟
نه نه نه.
کامپیوتر ذهن ندارد. هیچ ذهنی.

mehran_sh_t
دوشنبه 25 مهر 1390, 11:31 صبح
خودتون چی فکر می کنید؟ اول ذهن رو تعریف کنید، اگر تعریفی ندارید به یک منبع مراجعه کنید، مثلا ویکی پدیا. حالا با تعریف این سایت، خودتون فکر کنید ببینید آیا کامپیوتر این توانایی ها رو داره یا نه؟!

موفق باشید

هم دانشگاهی
سه شنبه 26 مهر 1390, 19:30 عصر
حرف های شما کاملا درست

ولی اگر به انسان از دید طبیعی ( بدون روح ) نگاه کنیم

اون وقت

آیا نمیشه به کمک شبکه های عصبی مصنوعی و SVM الگوریتم های تکاملی و منطق فازی و ... کاری کنیم

که کامپیوتر هم مثل انسان فکر کنه ؟ :متفکر: :متفکر: :متفکر:

باز هم میگم بیام به کامپیوتر از دید بدون روح نگاه کنیم !!!

Cancer
یک شنبه 01 آبان 1390, 11:43 صبح
نمي دونم.
ولي فكر كنم شدني باشه.
بدون احساسات و فقط فقط منطق.
و با قدرت اختيار؟
فكر كنم بشه.
در كمي آينده.

Farzandekurosh
چهارشنبه 18 آبان 1390, 03:10 صبح
با سلام خدمت همه

شاید یه کم دیر باشه ولی میگم چون این موضوع چند وقته ذهن منم به خودش درگیر کرده . این تاپیک رو الان خوندم

آیا ممکنه یک ماشین بتونه مثل انسان تحلیل انجام بده ؟

به نظر من قبل از هر چیزی باید بدونیم که ما آدمها چطور مسائل رو تحلیل میکنیم و نکته مهم اینه که به موضوع به طور کلی نگاه نکنیم و از مسائل جزئی شروع کنیم .
بنابراین میتونیم هر واکنشی که انسان در جواب به وقایع محیط اطرافش انجام میده رو تحلیل کنیم و بفهمیم منشآ اون واکنش چی بوده و چرا واکنش دیگه ای انجام نداده.
ذهن انسان قادر به انجام کارهای بسیار پیجیده ای مثل یادگیری ، بروز احساسات و پردازش تصویر و ... که نیاز به انجام پردازش بسیار زیادی روی اطلاعاتی است که از محیط اطرافش
دریافت می کنه مثلا وقتی کسی رو از فاصله چند ده متری میبینید شاید نتونید چهره اون رو تشخصی بدید ولی واقعا جای شگفتی داره که انسان میتونه حتی از روی حرکات بدن طرف
، راه رفتنش و... بفهمه که اون طرف کیه یه حرکاتش شبیه به چه کسیه . چه برسه به اینکه ازنزدیک شخص رو ببینه در اینصورت باید تو بانک اطلاعاتی بسیار بزرگی به اسم حافظه ش
دنبال شخصی بگرده که مثلا قد بلنده و لاغره و رنگ پوستش مثلا گندم گونه و چشماش فلان رنگ رو داره و چنین و چند فاکتور دیگه که میتونه این شخص رو از افراد دیگه متمایز کنه
و جالبه که همه این پردازش ها رو تو کسری از ثانیه انجام میده و به نتیجه دقیق میرسه .
حالا همه اینا رو گفتم که بگم مغز انسان یه پردازشگر بسیار بسیار قویه که میتونه چنین کارهایی رو انجام بده فعالیت های پیچیده تری مثل یادگیری و بروز احساسات و ... پیشکش .
حالا نظر خودم رو میگیم در مورد مغز انسان و شباهت نزدیکی که بایک ماشین هوشمند داره و اینکه میشه ماشینی ساخت که مثل انسان دارای قدرت تحلیل باشه یا نه
بیایم از دید یک سیستم به مغز انسان نگاه کنیم مثل یه روبات میمونه که دارای یک مدار کنترلگر بسیار قوی هست با این تفاوت که با حافظه ای که داره هیچوقت اسامی افراد ، آدرس ها ،
شماره تلفن ها ، حتی تاریخ و ساعت پرواز همه هواپیما ها و و و و و و و مسائل پیچیده تری مثل فرمول های ریاضی و فیزیک و شیمی و هر چیزی رو که فکرشو بکنید پس از یک بار کسب اطلاع درموردشون دیگه فراموش نمیکنه و میتونه با واکشی بسیار بسیار سریع اونها در حدود سرعت مغز(البته در آینده)
اونها رو پردازش کنه و بسته به نوع مساله و چیز هایی که میدونه (چیزهایی که تو حافظشه) یه واکنشی از خودش نشون میده مساله رو تحلیل میکنه.(اینا که گفتم مزیت های رباط به انسانه)
مگه نه اینه که همه ما روزی که متولد شدیم بلد نبودیم صحبت کنیم و فقط به طور غریزی گریه میکردیم و بعد از چند وقت تازه متوجه میشیم که اطرافیانمون صحبت میکنن
(البته بعد از کلی شنیدن صداهای محیط و اطرافیامون ) پس انسان هم روز اول یه ماشین خام بوده(البته دارم تخیلم رو میگم) که خیلی خیلی کند ذهن تر (البته به نظر من) از یه ماشینیه
که با یکبار آموزش (همون ثبت اطلاعات) یادگیری رو انجام میده.و اصلا ما روز اول نمیدونستیم که باید تو این دنیا صحبت کنیم و با نگاه کردن به اطرافیانومون (ورودی چشم) و گوش دادن به
صحبت کردنشون یه چیزایی دستگیرمون میشه و این اطلاعات ثانیه به ثانیه درون حافظه ثبت میشن و در یادگیری های بعدی مورد استفاده قرار میگیردن و اینقدر برای ما طبیعی میشن
که فکر میکنیم رفتار های غریزی ما هستن (البته غیر از رفتار های ناخوادآگاه بدن که مغز بدون پرازش زیاد و نیاز به تحلیل به قسمت های مختلف دستور میده مثل تنظیم دمای بدن)
مثلا ما همه میدونیم که x+1=0 پس x=-1 !!!
ببینید در حدود یک ثانیه به جوابش رسیدید(البته خودم دو سه ثانیه فکر کردم) چرا؟؟؟؟
به نظر شما میشه گفت که چون ما منطق داریم یه فکر میکنیم پس تحلیلش کردیم ؟
درصورتی که ماشین این معادله رو شاید چند هزار برابر انسان سریع تر و دقیق تر(در مورد مسائل پیچیده تر) انجام بده .
ما درنگاه اول علائم و معنی هاشون رو تشخیص میدیم سپس با توجه به تعریفی که از قبل تو ذهنمون ، برای موجودیت های مختلف و واکنش اونها و اینکه چه واکنشی
باید در جوابشون بدیم ، نوشته شده یه جمع بندی کلی میکنیم و یه تصمیم میگیریم و در مرحله اجرای تصمیم هم دوباره ازیادگیری هامون استفاده میکنیم

خلاصه منظورم اینه که اگه بتونیم به یه ماشین همه چیز هایی که خودمون از روز اول یادگرفتیم رو یاد بدیم مثل حرف زدن ، گوش دادن (با توجه به زبانی که بلدیم صحبت کنیم و کلیه ی صداهایی که از روز اول شنیدیم مثل صدای آب ، صداید باد ، صدای بارون و ...) ، تعریف احساسات مثبت و منفی و بین مثبت و منفی (تا یه حدودی شاید بشه!!) ، و کلیه مواردی که برای یک کودک اتفاق میفته تا بزرگ بشه رو برای ماشین تعریف کنیم و این ماشین در حین این یادگیری خنگ بازی در نیاره(شوخی نمیکنم) و از اطلاعاتی که قبلا بهش دادیم استفاده کنه (مثلا اگه صدای آب رودخونه رو میتونه تشخیص بده موقع شنیند صدای جوب بتونه تفاوتش رو تشخصی بده : به راحتی با پردازش صوت) و به صورت دینامیک با این پروسه ی یادگیری برخورد کنه (نه اینکه "فکر کنه" یا هر چیز دیگه نه یعنی بتونه برای یادگرفتن مثلا صحبت کردن از صداهایی که قبلا یاد گرفته بود استفاده کنه و حدود اونها رو تشخیص بده و بدونه مثلا حدود صوتی حرف ف چی میشه و وقتی تو جمله استفاده میشه تشخیص بده که این ف هست نه هیچ چیز دیگه و...) و این یادگیری هیچ وقت در طول حیاتش قطع نشود میشه یک موجود هوشمند مثل انسان که دائما در حال یادگیری و کشف وقایع اطرافش هست . :خجالت:
باور کنید شاید روزی علم بشر اونقد پیشرفت کنه که بتونه همچین کاری بکنه یعنی بتواند پروسه یادگیری انسان را پیاده سازی کند در قالب یک ماشین.
یه کم چشماتونو ببندید و تخیلتون رو به کار بندازید و حالا چشماتونو باز کنیم و از الان به بعد میتونید با چشمهای قویی که دارید فاصله چند کیلومتری رو با خطای 1 سانتیمتر تشخیص بدید :
این یعنی انسان + ماشین

هر چی نوشتم تا این خط همش تخیل خودم بوده و هیچ ارزش علمی نداره و هیچ کدومش رو غبر از با تخیلم نمیتونم ثابت کنیم امیدوارم روزی بشر بتونه به همچین جایی برسه شاید به همه سوالات
بی جواب دنیا جواب داده بشه و بفهمیم کی هستیم و از کجا اومدیم (با علمی که داریم و احتمالا پیدا کردن حیات در کرات دیگه - رفتم تو نجوم ببخشید)
به هرحال ممنون که این نوشته هر چند بی ارزش از نظر علمی و با ارزش از نظر تخیل خودم رو خوندید فکر کنم دوستمون هم همچین تخیاتی دارن که این فکرارو میکنن
موفق باشد