View Full Version : مفاهیم وب معنایی (Semntaic Web) و ارتباط ان HTML5
hjran abdpor
پنج شنبه 21 مهر 1390, 18:15 عصر
با سلام.
در مورد وب معنایی خیلی مقاله و بحث خوندم ولی به یه نتیجه کلی نرسیدم اگه دوستان کمک کنند تا این مفاهیم را جا بندازم خوب میشه :
1- ایا ارتباطی با Html 5 دارد ؟
2- ایا میشه گفت هوش مصنوعی هم وارد دنیای وب بشه ؟
3- وب معنایی یعنی امدن هوش مصنوعی توی دنیای وب! این تعریفی است که خودم کردم ایا درست است !
ممنون میشم در بحث شرکت کنید!
hjran abdpor
شنبه 23 مهر 1390, 17:41 عصر
یعنی کسی نیست ؟
jdeveloper
شنبه 23 مهر 1390, 19:47 عصر
وب معنایی یعنی اطلاعات meta درباره سایت رو داخل صفحه وارد کنیم ، یعنی اطلاعات اضافی در مورد محتوای سایت به طوری که توسط ماشین قابل پردازش باشه . به نظر من هوشمندتر شدن آن درسته .
hjran abdpor
یک شنبه 24 مهر 1390, 17:20 عصر
وب معنایی در یک کلام یعنی امدن هوش مصنوعی تو وب و پردازش داده بریا ماشین ها نیز قابل فهم باشد.
ولی چرا HTML 5 اومد ، و ایا ارتباطی با هم ندارن؟
alireza.stack
دوشنبه 25 مهر 1390, 15:33 عصر
وب معنائی فراتر از HTML5 و پر کردن Meta هست. گاهی اوقات تعجب می کنم که چرا بعضی اینگونه به سوال شما پاسخ می دهند. (خود شما حال چون سوال کننده هستی فرق دارید)
وب معنائی در واقع به دنبال یافتن ارتباطی بین تمامی موضوعات و لینک کردن آنها با هم است.
برای مثال موتورهای جستجو بعد از مدتی بفهمند که یک سگ چهار تا پادارد، حیوان است و گاهی انسان ها آن را به عنوان دوست خود می گیرند(البته سوای از ایرانی ها) اینگونه موراد رو موتورها یاد میگیرند و بعد جستجو زمانی که ترکیبی از مثلا انسان و سگ باشد مطلبی خاص پیدا می شود. این تنها یک مثال بود من یک کتابی در این زمینه رو قبلها خونده بودم که حدود 600 صفحه بود. هنوز هم به اون مرحله نرسیده ایم.
بحث هوش مصنوعی الان توسط you tube، گوگل و بسیاری از سایتهای مطرح مورد استفاده قرار می گیرد
rezadaraee
سه شنبه 10 آبان 1390, 23:59 عصر
سلام دوست عزیز
خیر ارتباطی نداره .
وب معنایی در واقع چیزی نیست جز اینکه بتونیم ماشین ها رو به سمتی ببریم که اطلاعات رو درک کنند و بدین منظور ما باید اطلاعات رو بشکلی خاص به ماشین بدیم تا قدرت استنباط،درک رو نسبت به یک داده داشته باشه .
الان ماشین های سطح وب تنها نقش یک منتقل کننده اطلاعات هستند .
ماشینی که اطلاعات یک صفه وب رو به شما نشون میده هیچ درکی در مورد محتوای اون سایت نداره و فقط یکسری داده ذخیره شده رو به شما نشون میده، درک و فهم اطلاعات اون صفحه توسط شما صورت میگیره چون شما یک انسان هستید!
وب معنایی هدفش این هست که بتونه قدرت درک رو به ماشین بده و این کار رو با کمک گرفتن از تکنولوژیهای مختلفی انجام میده .
مثال :
مثلا اگر جان بخواد برای روزهای فیزیوتراپی مادرش برنامه ریزی کنه، میاد و در اینترنت نزدیک ترین درمانگاه ها رو پیدا میکنه ، کمترین هزینه، سرراست ترین درمانگاه و درمانگاهی که با ساعت کاری چان بتونه هماهنگ بشه...
درک و تجزیه و تحلیل این کار فعلا بعهده انسان هست اما هدف وب معنایی این هست که ماشی اونقدر قدرت درک و فهمش از داده ها بالا بره که بتونه استدلال های این چنینی داشته باشه .
توی این مسیر ما باید داده ها رو بشکلی خاص که بتونه توضیف کنه اطلاعات دنیای اطراف ما رو به ماشین بدیم که به اینها هستان شناسی میگن .
هستان شناسی ها یا همون ontology ها بعنوان مفهوم پایه ای در شکل گیری وب معنایی هستند یعنی یک مدل اطلاعاتی در یک زمینه یا دانش خاص...
امیدوارم مفید بوده باشه اگر فرصت کنم اطلاعات بیشتری رو در این قسمت قرار خواهم داد.
موفق باشید.:)
hjran abdpor
دوشنبه 23 آبان 1390, 17:20 عصر
با سلام دوباره .
این بحث میتونه بریا دوستان جالب باشه ممنون میشم از دوستان ادامه بدن! به نظر من یکی از زبان های که خیلی زیاد میتونه موفق باشه برای دادن درک به ماشین ها Xml است .
sphs86
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391, 23:23 عصر
می تونید به لینک زیر مراجعه کنید :
http://myacademy.ir/articles/248-semantic-web
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.