PDA

View Full Version : Qt چرا اینجاست؟

benyamin_pc
چهارشنبه 11 آبان 1390, 21:46 عصر
من تقریبا 2 سال پیش با کیوت یکم کار کردم و دیدم برای اجرا روی موبایل یک فریم ورک میخاد که مثل دات نت تا اول نصب نشه برنامه ای که نوشته شده اجرا نمیشه و این یعنی خروجی نیتیو نداره اما چرا اینجا تو قسمت نیتیو کد کیوت زده شده؟!

glassysmart
پنج شنبه 12 آبان 1390, 12:16 عصر
سلام
میشه کمی بیشتر توضیح بدید منظورتون از فریم ورک مثل دات نت چی هست!
گمان کنم براساس تقسیم بندی شما mfc ها native نیست

benyamin_pc
پنج شنبه 12 آبان 1390, 14:45 عصر
چرا mfc نیتیو هست چون برای اجرا نیاز به نصب چیزی نداره اما کیوت من خودم نصب کردمو ی برنامه کوچیک نوشتم و برای اجرا روی گوشی ی فریم ورک نیاز بود نصب شه

glassysmart
پنج شنبه 12 آبان 1390, 17:43 عصر
qt را اگه به صورت dynamic کامپایل کنید نیاز به dll هاش دارد مثل بقه برنامه های مبتنی بر c اگه static کامپایل کنید نیازی دیگر ندارد . این فقط یه سری پیش نیاز هست نه چیز دیگر که می تواند نباشد

benyamin_pc
پنج شنبه 12 آبان 1390, 20:16 عصر
مهدنس چرا ی چیزو واضح بیان نمیکنین؟ مگه کیوت مالتی پلت فرم نیست و تو موبایل و ویندوزو لینوکس و ... اجرا نمیشه؟پس چطور نیتیو هست , پس بالاخره خروجیش اگه نیتیو هست ماله چه پلت فرمیه؟ خوب شاید با 2 سال پیش فرق کرده چون من 2 سال پیش از سایت نوکیا گرفتمو نصبش کردم و برنامه ای که نوشتم رو گوشی برای اجرا نیاز به نصب ی فریم ورک داشت

glassysmart
پنج شنبه 12 آبان 1390, 22:08 عصر
از دوستان اگه اشتباه می کنم می خواهم من را راهنمایی کنند
ببین عزیزم برای مولتی پلتفرم کردن یه برنامه خاص هم لازم به فریم ورک نیست فقط موقع نوشتن برنامه باید برای کامپایلر مشخص کنی گه متناسب با محیط اجرا فلان فایل را کامپایل کن همین و اگه داینامیک کامپایل کرده باشی لازمه کتابخانه هات را همراه برنامه ات قرار بدهی یا جایی که مسیرش در path قید شده باشد همین اصلا یکی از دلایل به وجود آمدن نصاب ها هم همین است که برنامه کتابخانه های مورد استفاده اش را موقع نصب در مسیر مناسب کپی کند مثلا من با qt برنامه ای نوشته ام که بدون کپی یا نصب هیچ چیزی هر جا برود اجرا می شود (ویندوز) چون خود کتابخانه هایم را و کتابخانه های qt را درون خود binary برنامه چپانده ام که به این کار کامپایل static گویند . mfc را هم که می بینی هرجا برود (!) اجرا می شود چون کتابخانه هایش همراه ویندوز است البته من انشا و توضیح خوبی ندارم از دیگر دوستان می خواهم موضوع را بهتر برای شما باز کنند

benyamin_pc
پنج شنبه 12 آبان 1390, 23:27 عصر
اگه همچین چیزی که میگین باشه به این دیگه نمیگن مالتی پلت فرم!
مالتی پلت فرم یعنی فایل شما تحت همه سیستم عامل ها اجرا شه نه اینکه اونو تحت همه سیستم عامل ها جداگانه کامپایل کنین , شما ی فایل دارین که همون رو لینوکس و مک و ویندوز اجرا میشه مثل swf یا air
فلش هم تحت اندروید و آیفون و ویندوز و مک هم برا هر کدوم خروجی نیتیو جداگونه هم میده اما اون چیزی که اونو مالتی پلت فرم کرده اون خروجی های نیتیو کامپایلی جداگانش نیست و swf و air هست که تحت کلیه سیستم ها فایل شما ثابت و بی نیاز از کامپایل مجدد توسط کامپایلر نوشته شده (اگه باشه) تحت ی سیستم خاصه و فقط همون فایل شما تو کلیه سیستم ها قابل اجراس و فقط تحت هر سیستمی فقط نیاز به ی فریم ورک دارن اما فایل ما مالتی پلت فرمه و ثابت و نیاز به تغییر یا کامپایل مجدد نیست
حالا بازم از همینکه تحت هر سیستمی حداقل فایل نیتیو جداگانه کامپایل میکنه مطمئن هستین؟ از کجا میشه این نسخشو دانلود کرد ؟

glassysmart
جمعه 13 آبان 1390, 09:37 صبح
در مورد نظر شما در موزد مولتی پلتفرم بودن یانبودن من نمی توانم جواب بدهم چون زیاد سر در نمی آورم البته من گمان می کنم هردوی آین ها همان مالتی پلتفرم باشندبا پیاده سازی های مختلف
. شما اگه از سایت qt سورس منبع را دانلود کنید می توانید آن را برای محیط های مختلف کامپایل کنید مثلا من خودم برای ویندوز و لینوکس کرده ام

.:saeed:.
جمعه 13 آبان 1390, 20:57 عصر
سلام
تعریف کراس پلتفرم از نگاه سایت ویکی پدیا به صورت زیر است :

In computing, cross-platform, or multi-platform, is an attribute conferred to computer software or computing methods and concepts that are implemented and inter-operate on multiple computer platforms.[1] Cross-platform software may be divided into two types; one requires individual building or compilation for each platform that it supports, and the other one can be directly run on any platform without special preparation, e.g., software written in an interpreted language or pre-compiled portable bytecode for which the interpreters or run-time packages are common or standard components of all platforms.

چرا به کیوتی میگیم کراس پلتفرم ؟ چون در دسته اول قرار داره . اگر از ویژگی های خاص مربوط به یه سیستم عامل استفاده نکرده باشید این قول داده شده که کدی که در ویندوز کامپایل و اجرا شد در لینوکس هم کامپایل و اجرا شود و خروجی یکسان باشد. برای مک ، Embedded Linux هم قضیه همینه.
در ضمن باید دقت کرد در واقع کیوتی یک پوشش (Wrapper) دور توابع سیستم عامل مقصد است . در ویندوز کیوتی از توابع win32api و در لینوکس از xlib استفاده میکند . به همین دلیل است که امکان برنامه نویسی Native با کیوتی فراهم است چون کیوتی از خود هیچ ندارد ! پس از ظاهر امر بر میاد که برای اجرا روی یک سیستم عامل خاص نیاز به نصب برنامه دیگری ندارد. کما اینکه واقعا نیازی به نصب برنامه دیگری ندارد. مگر اینکه شما در سیستم عامل ویندوز و با استفاده از کامپایلر Visual Studio کد خودتون رو کامپایل کرده باشید که در این صورت به Redistributable package رو باید نصب کنید. در ضمن اگه در مد استاتیک ( یعنی استفاده از کتابخونه های استاتیکی که در زمان کامپایل به فایل اجرایی شما اضافه میشند ) کامپایل کرده باشید نیازی به فایل هایی مثل QtCore یا QtGui ندارید(در صورتی که از کتابخانه دیگری استفاده کرده باشید قضیه فرق داره) . ولی در مد داینامیک مسلمه که نیاز دارید بهشون. پس از ظاهر امر بر میاد که در مورد سیستم عامل سیمبین هم قضیه همین باشه چون که گفتم اصلا کیوتی هیچ چیزی ازخودش نداره از توابع موجود استفاده میکنه .

alamate_aoal
جمعه 13 آبان 1390, 21:14 عصر
اگه همچین چیزی که میگین باشه به این دیگه نمیگن مالتی پلت فرم!
مالتی پلت فرم یعنی فایل شما تحت همه سیستم عامل ها اجرا شه نه اینکه اونو تحت همه سیستم عامل ها جداگانه کامپایل کنین , شما ی فایل دارین که همون رو لینوکس و مک و ویندوز اجرا میشه مثل swf یا air

چند سکویی (به انگلیسی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84% DB%8C%D8%B3%DB%8C): cross-platform) در اصطلاح نرم‌افزارهای رایانه، به آن دسته از نرم‌افزارها (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A 7%D8%B1) گفته می‌شود که در چندین سکوی رایانه‌ای (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B3%DA%A9%D9%88%DB%8C_%D8%B1%D8 %A7%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF) قابل اجرا هستند. این نرم‌افزارها در دو دستهٔ کلی قرار می‌گیرند.

دستهٔ اول: برای هر یک از سکوهای رایانه‌ای به طور جداگانه تولید می‌شوند. در این تکنولوژی‌ها برنامه نویس یک بار برنامه را می‌نویسد و سپس کامپایلر برای هر سیستم‌عامل (اعم از ویندوز (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2)، لینوکس (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3)، مکینتاش و...) فایل اجرایی جداگانه‌ای تولید می‌کند. از جمله این گروه می‌توان به کیلیکس (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%DB%8C%D9%84%DB%8C%DA%A9%D8%B3) زبانی مشابه دلفی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D9%84%D9%81%DB%8C) برای ویندوز و لینوکس اشاره کرد.

دستهٔ دوم : توسط زبان‌های تفسیرشده (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8 C_%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D8%B4%D8%AF%D9%87 ) نگارش می‌شوند و توسط مفسرهای موجود در هر سکوی رایانه‌ای قابل اجرا هستند. یکی از معروف‌ترین مثال‌های این گروه می‌توان به اپلت‌های جاوا (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%A7%D9%BE%D9%84%D8%AA%E2%80%8C% D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%AC%D8%A7%D9%88%D8%A7&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF) اشاره کرد. برنامه نویسان جاوا برنامه خود را به صورت اپلت توزیع می‌کنند اما کاربران سیستم‌عامل‌های مختلف نیازمند داشتن ماشین مجازی جاوا روی سیستم خود هستند.

همچنین چند سکویی به دسته ای از نرم افزارها اطلاق می‌شود که در یک محیط از چند پلتفرم استفاده شده

منبع (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%D9%86%D8%AF%D8%B3%DA%A9%D9%88%DB%8C%DB%8C)

benyamin_pc
جمعه 13 آبان 1390, 23:00 عصر
اما مالتی پلت فرم نوع اول یکم از اون حالت اصلی که مالتی پلت فرم باید داشته باشه یعنی جلوگیری از تغییری و عمومی بودن برنامه برای هر سیستم دور هست و اینکه ی فایل همه جا ران بشه بیشتر مفهوم چند سکویی میده , همون طور که گفتم فلش هم برای هر سیستمی فایل نیتیو خودشو میده اما swf و air بیشتر این حس همه جا بودنو داره که کاربر با داشتن ی فایل از ی برنامه با فرمت swf یا air میتونه اونو همه جا اجراش کنه

benyamin_pc
جمعه 13 آبان 1390, 23:08 عصر
سلام
تعریف کراس پلتفرم از نگاه سایت ویکی پدیا به صورت زیر است :

چرا به کیوتی میگیم کراس پلتفرم ؟ چون در دسته اول قرار داره . اگر از ویژگی های خاص مربوط به یه سیستم عامل استفاده نکرده باشید این قول داده شده که کدی که در ویندوز کامپایل و اجرا شد در لینوکس هم کامپایل و اجرا شود و خروجی یکسان باشد. برای مک ، Embedded Linux هم قضیه همینه.
در ضمن باید دقت کرد در واقع کیوتی یک پوشش (Wrapper) دور توابع سیستم عامل مقصد است . در ویندوز کیوتی از توابع win32api و در لینوکس از xlib استفاده میکند . به همین دلیل است که امکان برنامه نویسی Native با کیوتی فراهم است چون کیوتی از خود هیچ ندارد ! پس از ظاهر امر بر میاد که برای اجرا روی یک سیستم عامل خاص نیاز به نصب برنامه دیگری ندارد. کما اینکه واقعا نیازی به نصب برنامه دیگری ندارد. مگر اینکه شما در سیستم عامل ویندوز و با استفاده از کامپایلر Visual Studio کد خودتون رو کامپایل کرده باشید که در این صورت به Redistributable package رو باید نصب کنید. در ضمن اگه در مد استاتیک ( یعنی استفاده از کتابخونه های استاتیکی که در زمان کامپایل به فایل اجرایی شما اضافه میشند ) کامپایل کرده باشید نیازی به فایل هایی مثل QtCore یا QtGui ندارید(در صورتی که از کتابخانه دیگری استفاده کرده باشید قضیه فرق داره) . ولی در مد داینامیک مسلمه که نیاز دارید بهشون. پس از ظاهر امر بر میاد که در مورد سیستم عامل سیمبین هم قضیه همین باشه چون که گفتم اصلا کیوتی هیچ چیزی ازخودش نداره از توابع موجود استفاده میکنه .

من الان دقیقا نمیدونم محیط و کامپایلر و تشکیلات کیوتی کجان و چی هستن ولی اون کیوتی که از نوکیا گرفتم هم ide بود و هم کامپایلر و فایل حروجیش نیاز به نصب ی چیزی برای اجرا روی موبایل داشت
حالا شما دوستان که حسابی باهاش کار کردین لینک کامپایلر و ide اصلیشو بدین , البته نمیدونم چیکار کردمو چی نصب کرده بودم که همون کیوت که از نوکیا گرفتمو فقط برای موبایل پروژه باز میکرد برای ویندوز هم دیگه پروژه باز میکردو همه کار میکرد اما باز خروجیش برای اجرا نیاز به نصب ی فریم ورک داشت
فقط ی مسئلرو شفاف بگین که اونم اینه که الان مثلا با کلاس ها و متدهای کیوت و کامپوننت های آماده تو Ide کیوت ی برنامه بنویسم , اون برای اجرا رو هر سیستمی .... نیاز به نصب چیزی نداره؟

alamate_aoal
شنبه 14 آبان 1390, 15:40 عصر
فقط ی مسئلرو شفاف بگین که اونم اینه که الان مثلا با کلاس ها و متدهای کیوت و کامپوننت های آماده تو Ide کیوت ی برنامه بنویسم , اون برای اجرا رو هر سیستمی .... نیاز به نصب چیزی نداره؟

Qt SDK رو از اینجا (http://qt.nokia.com/downloads/sdk-windows-cpp-offline)دانلود و نصب کنید
اسم IDE کیوت , Qt Creator هست. اونو اجرا کنید
یه پروژه جدید از نوع Qt GUI Application بساز(Ctrl+N)
پروژه رو کامپایل و اجرا کن(Ctrl+R)
فایل اجرایی ساخته شده رو با برنامه ی Dependency Walker باز و بررسی کن که فایل اجرایی شما به چه فایل هایی وابستگی داره که غالبا اینها هستند:
libgcc_s_dw2-1.dll
mingwm10.dll
QtGui4.dll
QtCore4.dll

این فایل ها رو از محل نصب Qt SDK به کنار فایل اجرایی خودت کپی کن(البته میتونید اون dll ها رو در system32 هم کپی کنید)
حالا برنامه ی شما روی سیستمی که کیوت در اون نصب نباشه هم به درستی اجرا میشه

alamate_aoal
شنبه 14 آبان 1390, 15:42 عصر
اما مالتی پلت فرم نوع اول یکم از اون حالت اصلی که مالتی پلت فرم باید داشته باشه یعنی جلوگیری از تغییری و عمومی بودن برنامه برای هر سیستم دور هست و اینکه ی فایل همه جا ران بشه بیشتر مفهوم چند سکویی میده

شما یه بار با فریم ورک Qt برنامه می نویسی و بدون تغییر(یا حداقل تغییرات) در سورس برنامه ات اونو در لینوکس , مک یا ویندوز کامپایل میکنی
فرمت فایل های اجرایی در ویندوز(PE) با لینوکس(elf) فرق میکنه
کامپایلر های ++C مورد استفاده توسط کیوت, کد Native برات تولید میکنن. شما نباید انتظار داشته باشید کد Native لینوکس در ویندوز اجرا بشه و بالعکس! (البته میشه این قسمت رو تبصره زد)

همون طور که گفتم فلش هم برای هر سیستمی فایل نیتیو خودشو میده اما swf و air بیشتر ...

فایل هایی با قالب swf رو نرم افزاری مثل x(مثلا flash player) میخونه و برای سیستم عامل مهم نیست که x چی باشه اما مجری فایل های اجرایی , قسمت loader سیستم عامل است , بنابراین بحث اینها کلا با هم فرق میکنه

benyamin_pc
شنبه 14 آبان 1390, 17:24 عصر
شما یه بار با فریم ورک Qt برنامه می نویسی و بدون تغییر(یا حداقل تغییرات) در سورس برنامه ات اونو در لینوکس , مک یا ویندوز کامپایل میکنی
فرمت فایل های اجرایی در ویندوز(PE) با لینوکس(elf) فرق میکنه
کامپایلر های ++C مورد استفاده توسط کیوت, کد Native برات تولید میکنن. شما نباید انتظار داشته باشید کد Native لینوکس در ویندوز اجرا بشه و بالعکس! (البته میشه این قسمت رو تبصره زد)

فایل هایی با قالب swf رو نرم افزاری مثل x(مثلا flash player) میخونه و برای سیستم عامل مهم نیست که x چی باشه اما مجری فایل های اجرایی , قسمت loader سیستم عامل است , بنابراین بحث اینها کلا با هم فرق میکنه

منهم نگفتم ساختار فایل اجرای سیستم عامل ها یکی هستند و swf فایل نیتیو هست و همچین انتظاری نداشتم و طبق آخرین باری که با کیوت کار کردم این طور دیده بودم که اونم مثل swf تحت فریم ورکی اجرا میشه اما انگار این طور نیست و اونی که از سایت نوکیا گرفته بودم فرق داشته چون برای اجرا رو گوشی میگفت اول ی چیزی باید نصب شه

حامد مصافی
شنبه 14 آبان 1390, 17:28 عصر
تعاریف:
بومی: به خروجی اجرایی یک تکنولوژه گفته می‌شود که بدون واسطه در محیط یک سیستم عامل مشخص قابل اجراست. یعنی فایل elf در لینوکس یا pe در ویندوز.
در مقابل خروجی برخی تکنولوژی‌ها مانند جاوا یا دات نت برای اجرا نیاز به یک ماشین مجازی یا مترجم همزمان نیاز دارند چون این قبیل خروجی‌ها به تنهایی قابل اجرا نیستند.

فریم ورک: مجموعه ابزار کمکی که شما را در مسیر نوشتن برنامه‌ها در محدوده خاص زود تر از آنچه که خودتان آن کد‌ها را بنویسید به مقصود میرساند.

نتیجه گیری اینکه فریم‌ودک هیچ ربطی به بومی بودن ندارد. بعنی یک خروجی می‌تواند بومی باشد و به یک فریم‌ورک وابسته باشد. حالا اینکه چیزی که اصطلاحا به آن دات‌نت می‌گوییم در واقع ترکیبی از فریم‌ورک، زبان عمومی در حال اجرا، دیباگر و ... است مسئله دیگریست.

و اما به طور خاص در مورد کیوت: کیوت هیچ زبان جدیدی نیست. هیچ تکنولوژی جدیدی نیست. شامل هیچ مترجم در حال اجرا یا ماشین مجازی یا امثالهم نیست. شما وقتی با کیوت برنامه‌نویسی می‌کنید در واقع کد‌های استاندارد C++ می‌نویسید اما از چندین کتابخانه که تولید کنندگان کیوت نوشته‌اند استفاده می‌کنید. کد‌های شما به وسیله یک مترجم (برای مثال gcc یا mingw یا vc++ یا ...) در محیط هر سیستم‌عامل به فایل اجرایی همان سیستم‌عامل تبدیل می‌شوند. اکثر نرم‌افزار‌ها برای اجرا نیاز به ابزار‌های تولید شده توسط برنامه‌نویس سوم نیاز دارند. در اغلب موارد ممکن است تولید کننده نرم‌افزار آن را به‌وسیله نصاب و به طور خودکار روی سیستم شما نصب کند که کاربر نهایی متوجه آن نخواهد شد، اما وجود دارد. مانند mfc یه مایکروسافت فایل‌های مورد نیاز آن را به طور پیشفرض در ویندوز قرار داده و برنامه‌نویسان VC++ نیازی به افزودن این فایل‌ها به نصاب خود ندارند.

benyamin_pc
شنبه 14 آبان 1390, 20:05 عصر
طبق آخرین باری که با کیوت کار کردم این طور دیده بودم که اونم مثل swf تحت فریم ورکی اجرا میشه اما انگار این طور نیست و اونی که از سایت نوکیا گرفته بودم فرق داشته چون برای اجرا رو گوشی میگفت اول ی چیزی باید نصب شه

چیزی که باعث شد اول گفتم خروجی کیوت نیتیو نیست فایل نصبی موبایلش بود , چون با ورژن موبایل کیوت کار کرده بودم و وقتی خروجیتونو رو موبایل بخاین اجرا کنین نیاز به نصب کیوت رو موبایل هست اما اون فقط کتابخونشه نه ماشین مجازی و خروجی کیوت نیتیو هست و در نتیجه سرعت اجراش بالا
از همه دوستان ممنون