ورود

View Full Version : خطای ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

mostafapro
سه شنبه 01 آذر 1390, 03:15 صبح
سلام.من برای اتصال به دیتابیس یا دیتابیس پروفایل با خطای ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified روبرو میشم.لطفا کمک کنید.ضمنا من ORACLE 11g express edition رو از سایت اوراکل به صورت رایگان دانلود کرد.
این هم محتوی فایل tnsnames.ora من هست.

XE=
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = mostafa-PC)(PORT = 1521))
(CONNECT_DATA =
(SERVER = DEDICATED)
(SERVICE_NAME = XE)
)
)

EXTPROC_CONNECTION_DATA =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
)
(CONNECT_DATA =
(SID = PLSExtProc)
(PRESENTATION = RO)
)
)

ORACLR_CONNECTION_DATA =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1))
)
(CONNECT_DATA =
(SID = CLRExtProc)
(PRESENTATION = RO)
)
)]

sajjadzandi
پنج شنبه 03 آذر 1390, 16:06 عصر
سلام عزیز
این یک خطا بسیار ابتدایی است.
نکته اینجا در مورد نحوه نصب شماست
مشکلی در انتها یا فرآیند نصب رخ نداد، و همچنین Listener مربوط به پایگاه داده شما در حالت Start است؟
می توانید Listener را Restart کنید و همین طور Connection loop back را نصب و راه اندازی کنید.
اینها رو بررسی کن:
در TNSNAMES.ORA مطمئن شو که NAMES.DIRECTORY_PATH دارای مقدار مربوط به Oracle Net profile یا همان فایل SQLNET.ORA را دارا هست یا نه.
متن نوشته شده در این دو فایل دارای صورت درستی از لحاظ پرانتز گذاری هست.
البته اگر نصب شما در روی یک کامپیوتر Local باشد حتما نیاز به نصب آن Microsoft Connection Loop Back Adapter را دارای که به عنوان یک کارت شبکه مجازی در دستگاه نصب می شود.
در برنامه NET Manager می تونی موارد مربوط به پیکربندی Listener و Service دیتابیس و دوباره ست کنی.
:لبخندساده:

hodaeian
پنج شنبه 20 تیر 1392, 10:05 صبح
سلام دوست عزيز خسته نباشيد
من هم دقيقا با اين مشكل مواجه شدم اما اول مواردي كه نصب كردم رو مينويسم:
Oracle Database 11g Express Edition
Oracle Developer Suite 10g
نرم افزار Oracle Maestro
اين سه مورد بالا را نصب كردم
نسخه ويندوز 7 و 64بيتي

oracleXETNSListener و oracleserviceXE در حالت statr هستند
محتوی فایل tnsnames.ora من هم دقيقا مثل بالا است فقط نام host متفاوت ميباشد
البته در آخر نصب oracle database‌ با يه خطايي روبرو شدم كه بايد يه كليدي رو در رجيستري وارد ميكردم كه با سرچي كه در اينترنت كردم تونستم اون كليد را هم بسازم و ظاهرا نصب كامل شد
قبل از نصب Oracle Developer Suite در نرم افزار Maestro تونستم با يوزر system وارد شدم و حتي به ديتابيس آن هم كانكت شد اما بعد از نصب Oracle Developer Suite ديگه از داخل Maestro و خود Developer Suite ديگه نتونستم كانكت بشم و با پيغام زير مواجه ميشم
ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

در TNSNAMES.ORA مطمئن شو که NAMES.DIRECTORY_PATH دارای مقدار مربوط به Oracle Net profile یا همان فایل SQLNET.ORA را دارا هست یا نه.من دو تا فايل tnsname. ora دارم يكي در پوشه Admin‌ مربوط به oracle database كه اطلاعات داخلش مثل چيزيه كه دوستمون در بالا نوشته و يكي در پوشه admin مربوط به devSuite كه فقط قسمت EXTPROC_CONNECTION_DATA = ...... را داره منظور كدام است ؟
محتواي پوشه sqlnet.ora هم به صورت زيره

SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)
NAMES.DIRECTORY_PATH= (LDAP, TNSNAMES, EZCONNECT, ONAMES, HOSTNAME)

لطفا راهنماييم كنيد آيا باز هم مشكل از نصب برنامه است يه مربوط به تنظيماته؟
ببخشيد خيلي توضيح دادم آخه خيلي مبتديم
ممنون ميشه اگه منم راهنمايي كنيد

شسثئخده
پنج شنبه 20 تیر 1392, 11:58 صبح
با سلام

در CMD بوسیله SQL*PlUS با دستور sqlplus SYS@XE as sysdba ببینید می تونید کانکت بشید، اگر نه در CMD با دستور tnsping XE ببنید ping دیتابیس رو دارید یا نه، اگر از هردو جواب نگرفتید فایل tnsname.ora و خطاها رو بذارید ببینم.

oracledba
پنج شنبه 20 تیر 1392, 21:28 عصر
سلام
با دستور زیر به sqlplus وارد شده، بعد دستور startup را اجرا کنید:
sqlplus / as sysdba