View Full Version : برم رشته ی نرم افزار یا خودم برنامه نویسی یاد بگیرم؟
weblox
یک شنبه 27 آذر 1390, 19:31 عصر
سلام خدمت دوستان
امیدوارم جای مناسبی را برای موضوع تاپیکم انتخاب کرده باشم.
من ترم آخر رشته الکترونیک در مقطعه کاردانی پیوسته هستم از یک دانشگاه سراسری .
دو ماهی تو سرم افتاده که برای کارشناسی برم نرم افزار بخوانم.دلیلش هم این هست که واقعه به کامپیوتر و بخصوص برنامه نویسی علاقه بسیار زیادی دارم.
کم اطلاع هم نیستم ، قبلا در مورد php ، Html و کلا طراحی وب چیزهایی یاد گرفتم. البته طبق اطلاعی که کسب کردم این چیز ها را در دانشگاه یاد نمی دن:لبخند:
حالا هم C++ جعفرنژاد را گرفتم و کتاب های دیگه مثل ساختمان داده و ذخیره و بازیابی مقسمی، کتاب موریس مانو (معماری کامپیوتر) هم که با الکترونیک مشترک هست ، اینها را مطالعه می کنم.این ور و اون ور هم هرچیزی در مورد نرم افزار و کامپیوتر ببینم می خونم.(در کل این که خیلی علاقه مندم.)
توی رشته ی الکترونیک یک دانشجوی متوسط هستم (درحالت عادی،حالت عادی هم منظورم درس خوندن را بزار آخر ترم هست :لبخند:)
اما توی رشته کامپیوتر فکر می کنم خیلی موفق تر بتونم باشم.اما مسئله و سوال من اینجاست که برای یک برنامه نویس خوب شدن نیازی به خوندن رشته نرم افزار هست یا نه؟!
منظورم از برنامه نویس هم کسی هست که از زیر و بم نرم افزار ها و کلا خود کامپیوتر سر دربیاره.
بعضی موقعه شک می کنم که خوندن رشته نرم افزار تاثیری توی رسیدن من به این هدف داره یا نه!
بعضی موقعه فکر می کنم رشته خودم را ادامه بدم در کنارش دنبال برنامه نویسی باشم بهتره.
نظر دوستان چیست؟
Amir Oveisi
دوشنبه 28 آذر 1390, 08:14 صبح
نرم افزار بخونيد اگر ميخوايد يك برنامه نويس خوب باشيد.
يا اينكه تحصيلات آكادميك رو كنار بزاريد و مباحث مورد نياز رو به صورت self-learning كار كنيد.
weblox
دوشنبه 28 آذر 1390, 10:59 صبح
نرم افزار بخونيد اگر ميخوايد يك برنامه نويس خوب باشيد.
يا اينكه تحصيلات آكادميك رو كنار بزاريد و مباحث مورد نياز رو به صورت self-learning كار كنيد.
ممنون از راهنمایتان.
دکمه تشکر من گم شده انگار:لبخندساده:
ricky22
دوشنبه 28 آذر 1390, 12:18 عصر
دانشگاه نرید !
زبان بخونید !
Felony
دوشنبه 28 آذر 1390, 19:12 عصر
دانشگاه نرید !
رفتن و نرفتنش مهم نیست ولی مدرکش چرا , خیلی از کسایی رو دیدم که کار بلدن ولی به خاطر اینکه مدرک ندارن زیر دست یک نفر دیگه که هیچی حالیش نیست و فقط مدرک داره کار میکنن , پس هر طور شده یک مدرک بگیر حتی علمی کاربردی و ...
weblox
دوشنبه 28 آذر 1390, 19:18 عصر
دانشگاه نرید !
زبان بخونید !
سلام
دوست عزیز هدف من تنها برنامه نویسی نیست ، و البته برنامه نویسی کل نرم افزار نیست.درست هست که در انتها به نوشتن کد ختم میشه اما برای اینکه یک برنامه نویس در سطح بالا شدن نیاز به دانستن اطلاعات ساختاری کامپیوتر هست.شاید نه اینها را درست یادبدن توی دانشگاه های ما نه برنامه نویسی را( البته یه سری دانشگاه محدود هم این وسط هست که قضیش جداست)اما وقتی تو محیط قرار بگیری و خودت بخوای می تونی به خیلی جاها بررسی .این نظر منه و فکر می کنم به یقین رسیدم که برم ادامه تحصیلاتم را نرم افزار بخونم.
پ.ن : البته می بخشید این نظر بنده است.آنچه که از مشخصات کاربری شما نمایان است فرد با اطلاعی هستید و حتما از روی تجربه این حرف را می زنید.
خوشحال میشم از تجربتون بگید .
با تشکر
rahmatr
سه شنبه 29 آذر 1390, 13:55 عصر
فکر می کنم به یقین رسیدم که برم ادامه تحصیلاتم را نرم افزار بخونم
تصمیم درستی گرفتی. تحصیلات اگر به خاطر علاقه باشد سرانجام بسیار خوبی خواهد داشت.
رفتن و نرفتنش مهم نیست ولی مدرکش چرا , خیلی از کسایی رو دیدم که کار بلدن ولی به خاطر اینکه مدرک ندارن زیر دست یک نفر دیگه که هیچی حالیش نیست
من شرکتی را میشناسم که مدرک بهترین برنامه نویسشون فوق دیپلم است و برنامه نویسهای لیسانسشون باید از استانداردهای اون پیروی کنند. کارش هم درسته و حقوقش هم از همه بیشتره.
فقط سازمان های دولتی به مدرک اهمیت می دهند که کار در اونجاها یعنی فسیل شدن و بیهودگی.
من هم نرم افزار نخوندم و اگر رشته شما با کامپیوتر مرتبط است، من عمران خوندم ولی بسیار به ریاضیات و نرم افزار علاقه داشتم. هر ساعتی درس نداشتم توی سایت دانشکده کامپیوتر و پیش بچه های نرم افزار بودم. کتابهای معماری کامپیوتر، مدار منطقی، طراحی کامپایلر، ساختمانهای گسسته، و مخصوصا طراحی الگوریتم رو داشتم و بارها مطالعه کردم. عاشق ++C بودم.
چند سال کار عمرانی داشتم و درآمد خیلی خوبی هم داشتم ولی آخرش ول کردم و 5 سال است که برای چند شرکت برنامه نویسی میکنم. از اینکه می بینم بعضی دانشجویان و فارغ التحصیلان نرم افزار نگران آینده شغلی شون هستند، تعجب میکنم.
syntiberium
سه شنبه 29 آذر 1390, 19:21 عصر
اگر فکر می کنید خودتون تنها می تونید کار انجام بدید یا جایی که می خواهید استخدام بشید براشون تجربه از مدرک مهمتره به جای وقت تلف کردن برای گرفتن مدرک باید کلاس برنامه سازی برید کتاب بخونید پروژه به صورت تمرینی یا جدی انجام بدید و هر جا مشکل داشتید توی وب سرچ کنید .
weblox
سه شنبه 29 آذر 1390, 22:09 عصر
از راهنمایی دوستان واقعا ممنونم.
فکر کنم این بخش مشکل دکمه تشکر داره یا اصلا دکمه تشکر نداره:متعجب:
مجبورم اینطوری از خجالت دوستان در بیام.
راستش من از اون دسته آدم هایی هستم که نمی خوام و نمی تونم زیر دست کسی کار کنم.مشکلی برای کار کردن روی پروژه دیگران ندارم اما زیر دست کسی!؟هرگز ، حاضرم بمیرم:لبخند:
سوال دیگه ای که برای من پیش اومده این هست که برای اینکه یک برنامه نویس موفق بشیم چقدر به ریاضیات نیاز هست؟
مسلما ریاضیات جز جدا نشدنی کامپیوتر و برنامه نویسی هست اما می خوام بدونم چقدر به ریاضیات وابسته هست؟
چون من با اینکه رشتم الکترونیک هست از پایه ریاضیات بالای برخوردار نیستم ، البته متاسفانه.
اما برعکس دید تحلیلی خوبی دارم.
حالا نمی دونم چقدر برام مشکل ساز بشه این قضیه.
alamate_aoal
چهارشنبه 30 آذر 1390, 02:27 صبح
بسته به فیلد کاریتون , ریاضی میتونه نقشی از 0 تا 100 داشته باشه.
انجام کارهای زیر بنایی بدون دانش ریاضی اگر غیر ممکن نباشه , یقینا" بسیار بسیار سخته
weblox
چهارشنبه 30 آذر 1390, 11:38 صبح
بسته به فیلد کاریتون , ریاضی میتونه نقشی از 0 تا 100 داشته باشه.
انجام کارهای زیر بنایی بدون دانش ریاضی اگر غیر ممکن نباشه , یقینا" بسیار بسیار سخته
لطفا در صورت امکان مسئله را یکم باز کنید.
ممنونم
rahmatr
چهارشنبه 30 آذر 1390, 13:24 عصر
لطفا در صورت امکان مسئله را یکم باز کنید.
فکر کنم به خاطر پست قبلی من بحث ریاضی مطرح شد.
یک مثال می زنم:
چند سال پیش برنامه نویس یکی از قسمتهای نرم افزار سماپل بودم. روزی در جلسه ای که مدیران پروژه برای حل مشکلات نرم افزار برگزار کرده بودند حضور داشتم. بحث سر مشکلی بود که ورود داده غلط توسط کاربران باعث بوجود آمدن حلقه بی نهایت در یکی از گزارشات حرفه ای نرم افزار که ساختار پدر فرزندی داشت(هر پدر چند فرزند و هر فرزند چند پدر داشت)، شده بود.
مسول بانک اطلاعاتی داشت توضیح می داد که توانسته توسط یک کوئری 90 درصد جلوی این کار را در آینده بگیرد. 90 درصد به خاطر اینکه اگر بخواهیم به سمت 100 میل کنیم، زمان زیادی طول میکشد(جداول بانک هر کدام صدها میلیون رکورد داشتند). تازه این 90 درصد هم حدود 3 دقیقه طول می کشید. یعنی در یکی از فرم ها ذخیره اطلاعات 3 دقیقه باید طول می کشید.
مدتی این روش پیاده سازی شد اما کاربران و مدیران پروژه بسیار ناراضی بودند. یه روز مدیر پروژه گفت هر کسی راه حل برای این مشکل پیدا کند پاداش خوبی خواهد گرفت.
شبش من نشستم و روی این موضوع فکر کردم دیدم به مبحث گراف ها مربوط می شود. کتاب ساختمانهای گسسته را برداشتم و بخش گراف رو یه بار کامل مرور کردم. دیدم که با یک ترفند ساده می شود مساله را حل کرد نشستم و یه تابع براش نوشتم و فرداش گذاشتم توی کد. مشکل حل شد و در بدترین شرایط 30 ثانیه طول می کشید.
ریاضیات مثل فن جادو ست در شرایط دشوار به کمک برنامه نویس می آید.
weblox
چهارشنبه 30 آذر 1390, 16:01 عصر
فکر کنم به خاطر پست قبلی من بحث ریاضی مطرح شد.
یک مثال می زنم:
چند سال پیش برنامه نویس یکی از قسمتهای نرم افزار سماپل بودم. روزی در جلسه ای که مدیران پروژه برای حل مشکلات نرم افزار برگزار کرده بودند حضور داشتم. بحث سر مشکلی بود که ورود داده غلط توسط کاربران باعث بوجود آمدن حلقه بی نهایت در یکی از گزارشات حرفه ای نرم افزار که ساختار پدر فرزندی داشت(هر پدر چند فرزند و هر فرزند چند پدر داشت)، شده بود.
مسول بانک اطلاعاتی داشت توضیح می داد که توانسته توسط یک کوئری 90 درصد جلوی این کار را در آینده بگیرد. 90 درصد به خاطر اینکه اگر بخواهیم به سمت 100 میل کنیم، زمان زیادی طول میکشد(جداول بانک هر کدام صدها میلیون رکورد داشتند). تازه این 90 درصد هم حدود 3 دقیقه طول می کشید. یعنی در یکی از فرم ها ذخیره اطلاعات 3 دقیقه باید طول می کشید.
مدتی این روش پیاده سازی شد اما کاربران و مدیران پروژه بسیار ناراضی بودند. یه روز مدیر پروژه گفت هر کسی راه حل برای این مشکل پیدا کند پاداش خوبی خواهد گرفت.
شبش من نشستم و روی این موضوع فکر کردم دیدم به مبحث گراف ها مربوط می شود. کتاب ساختمانهای گسسته را برداشتم و بخش گراف رو یه بار کامل مرور کردم. دیدم که با یک ترفند ساده می شود مساله را حل کرد نشستم و یه تابع براش نوشتم و فرداش گذاشتم توی کد. مشکل حل شد و در بدترین شرایط 30 ثانیه طول می کشید.
ریاضیات مثل فن جادو ست در شرایط دشوار به کمک برنامه نویس می آید.
بسیار عالی.ممنو از شما
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.