ورود

View Full Version : دلیل بالا رفتن ترانسفر ریت در هنگام بعضی دانلود ها

میلاد قاضی پور
چهارشنبه 30 آذر 1390, 12:47 عصر
من اینترنت 1 مگ دارم با سرعت دانلود 128. ولی گاهی اوقات شاید برای شما هم پیشومده وقتی که فایلی رو از سایتها دانلود میکنیم سرعت تا 1 مگ بر ثانیه هم میرسه
برای من این اتفاق بار ها افتاده و سرعتهای 300 و 400 و 500 هم که خیلی اتفاق میفته .
چطور ممکنه این اتفاق بیفته در حالی که سرعتم نهایتا 128 هست
و چرا؟

syntiberium
چهارشنبه 30 آذر 1390, 15:47 عصر
من هم اینترنت 128 کیلو بیت دارم معمولا سرعتش 30 تا 60 کیلو بایت هست اما بعضی وقتها وقتی از یه سایت ایرانی دانلود می کنم سرعتش به 210 کیلو بایت می رسه . شاید طرح اینترنت ملی رو یکمیش رو اجرا کردند . آقای علی کشاورز هم یک بار گفتند به خاطر اینه که سرویس ها اضافه تر از سرعت مورد نیاز کاربر ها سرعت دارند و دلیل دیگش هم تبلیغات هست .

rahmatr
چهارشنبه 30 آذر 1390, 20:09 عصر
یک دلیل دیگر فشرده سازی در انتقال اطلاعات است.
برای خودم پیش اومده که با dialup فایلی رو با سرعت 20 کیلو بایت در ثانیه (160 کیلو بیت در ثانیه) دانلود کردم در حالی که برای مودم dialup حداکثر سرعت 7 کیلو بایت در ثانیه (56 کیلو بیت در ثانیه) است.

میلاد قاضی پور
پنج شنبه 01 دی 1390, 11:47 صبح
من فکر نمیکنم هیچ کدوم از این دلایل باشه . چون همون فایل رو اگه در اوقاتی دیگه بخواید دان کنید سرعتش افت پیدا خواهد کرد .این مسأله رندوم اتفاق میفته . نظر خودم اینه که احتمالا اگر کاربران زیادی ناگهان سایت رو ترک کنن و حالا اون سرور ناگهان از فشار پاسخگویی در بیاد این اتفاق ممکنه بیفته.
کسانی که تو شبکه تخصص بیشتری دارن بهتر میتونن پاسخگو باشن

eshpilen
پنج شنبه 01 دی 1390, 20:48 عصر
شاید این مسئله به Cache هم بستگی داشته باشه.
مثلا برای بنده بارها پیش آمده که داشتم فایلی رو دانلود میکردم اما وسط کار منصرف شدم و کنسل کردم، بعد دوباره خواستم اون رو دانلود کنم و این بار با سرعت خیلی بیشتری حداقل تا همون جایی که قبلا دانلود شده بوده دانلود شده و بعضی وقتا حتی تا مقداری بعد از اون مکانی هم که قبلا تا اونجا دانلود کرده بودم با سرعت بالایی دانلود میشه؛ و فکر کنم بعضی وقتا حتی تا انتهای فایل/دیتا.
علت این قضیه همیشه اینطور بنظرم میامده که دیتا یه جایی کش شده. حالا ممکنه هم در بخشی از خود سرور و شبکهء مورد نظر و هم در طول مسیر در جایی.

احتمالا اونایی هم که به تازگی دانلود نکردیم اما با سرعت زیادتری دانلود میشن بخاطر این هست که به تازگی کسی اونا رو دانلود کرده (یا بهردلیلی نسخهء کش شده هنوز وجود داره و توسط سیستم معتبر محسوب و استفاده میشه)؛ و شاید کسی که از نظر مسیر/مکان ارتباطی با ما نزدیک هست یا اشتراک داشته.

میلاد قاضی پور
جمعه 02 دی 1390, 08:18 صبح
مثلا برای بنده بارها پیش آمده که داشتم فایلی رو دانلود میکردم اما وسط کار منصرف شدم و کنسل کردم، بعد دوباره خواستم اون رو دانلود کنم و این بار با سرعت خیلی بیشتری حداقل تا همون جایی که قبلا دانلود شده بوده دانلود شده و بعضی وقتا حتی تا مقداری بعد از اون مکانی هم که قبلا تا اونجا دانلود کرده بودم با سرعت بالایی دانلود میشه؛ و فکر کنم بعضی وقتا حتی تا انتهای فایل/دیتا.

این اتفاق به شرطی میفته که نرم افزار های دانلود اون رو کش کرده باشن . برای منم پیش میاد دانلود هایی که قابلیت ریزوم ندارند رو وقتی بعد از 10% کنسل میکنم و مجددا میذارم برای دانلود تا اون ده درصد رو سریع پرمیکنه( اونم به خاطر اینکه توش کش خودش در ویندوز ذخیره کرده قبلا).

احتمالا اونایی هم که به تازگی دانلود نکردیم اما با سرعت زیادتری دانلود میشن بخاطر این هست که به تازگی کسی اونا رو دانلود کرده (یا بهردلیلی نسخهء کش شده هنوز وجود داره و توسط سیستم معتبر محسوب و استفاده میشه)؛

نرم افزار های مهمی هستند که به محض ریلیز شدنشون هم که میرید برای دانلود میبینید 100 نفر قبلا دانش کردنولی سرعت شما زیاد نیست.

و شاید کسی که از نظر مسیر/مکان ارتباطی با ما نزدیک هست یا اشتراک داشته.

سرور میهن دانلود کجا آی اس پی ما کجا.

http://rsjimg.com/?dm=HEBP (http://rsjimg.com/?pm=HEBP)

http://rsjimg.com/?dt=5FXR (http://rsjimg.com/?pt=5FXR)

مهران رسا
جمعه 02 دی 1390, 09:42 صبح
این اتفاق به شرطی میفته که نرم افزار های دانلود اون رو کش کرده باشن . برای منم پیش میاد دانلود هایی که قابلیت ریزوم ندارند رو وقتی بعد از 10% کنسل میکنم و مجددا میذارم برای دانلود تا اون ده درصد رو سریع پرمیکنه( اونم به خاطر اینکه توش کش خودش در ویندوز ذخیره کرده قبلا).
وقتی سروری Resume Capability نداشته باشه یعنی امکان دریافت بسته های http به صورت پارت پارت هم وجود نداره.

eshpilen
جمعه 02 دی 1390, 09:47 صبح
نرم افزار های مهمی هستند که به محض ریلیز شدنشون هم که میرید برای دانلود میبینید 100 نفر قبلا دانش کردنولی سرعت شما زیاد نیست.
این مسئله به پارامترهای اون سرور و نرم افزارهای درگیر و شرایط بستگی داره.
درمورد هر نرم افزار و سرور و هرچیزی که اینطور نیست.
مثلا یه نرم افزاری باشه که چیزی رو از دیتابیس توزیع شده ای بیرون میکشه و تا مدتی در کش خودش نگه میداره. درمورد چنین نرم افزاری ممکنه شاهد افزایش سرعت دانلود هنگام استفاده از نسخهء کش شده باشیم. ولی اینکه چنین شرایطی وجود داشته باشه یا نه من و شما نمیتونیم مطمئن باشیم و چیزی هست که به اون نرم افزار و تنظیماتش و منابع سرور و میزان ترافیک و غیره بستگی داره. مثلا ممکنه نسخهء کش شده برای آزاد کردن فضا حذف بشه تا جا برای کش اطلاعات دیگری باز بشه و غیره. اینا همش به پارامترهای نرم افزار و شرایط بستگی دارن که ما نمیدونیم.

Felony
جمعه 02 دی 1390, 10:56 صبح
دلیل این اتفاق این هست که سرویس هایی که در ایران به کاربران ارایه میشه دارای ضریب اشتراک هستند ( بعضی ۱ به ۱۰ و بعضی ۱ به ۴ ) , نگید برای من اینطوری نیست و فلان شرکت بهم گفته که اگر اینطوره اساسی سر کارید ... , قیمت اینترنت ۱ مگابیت که تک کاربره باشه در ایران ۲۰۰ هزار تومان هست , اگر شما ماهی ۲۰۰ هزار تومان پول اینترنت میدید که هیچ در غیر این صورت اینترنتی که به شما دارن میدن بین ۴ یا ۱۰ نفر به اشتراک گذاشته شده , وقتی تعداد کاربرانی که از اینترنت استفاده میکنن ( این ۱۰ نفر ) کم باشه مثلا ۶ نفرشون الان از اینترنت استفاده نمیکنن سرعت شما بالا میره و وقتی هم تعداد زیادی در حال استفاده باشن ( مثلا کل ۱۰ نفر ) سرعت شما به حالت عادی برمیگرده , بنابراین شما در اون زمان هایی که بقیه از اینترنت استفاده نمیکنن سر از پا نمیشناسی !

بماند که در سرویس های نامحدود کمتر شاهد این نوع خوشحالی ها ! هستیم و وقتی تعداد افرادی که از سرویس استفاده میکنن کم میشه در بیشتر ISP ها خودشون به صورت خودکار Bandwith رو کم میکنن تا مبادا بقیه افراد زیادی Download کنن و در این شرایط سودی نصیب ISP بشه !

در سرویس های محدودیت حجمی هم اکثر مواقع این اتفاق ( خوشحالی ) رخ میده و ISP میزان Bandwith رو کم نمیکنه چون شما دارید پول هر مگابایت دانلود رو پرداخت میکنید و این در حقیقت شگرد ISP ها هست که در سرویس های محدودیت حجمی دسترسی رو کم نمیکنن تا وقتی خط خلوته شما با سرعت حال کنی و جو دانلود بگیرتت! بعد که چشم وا کنی میبینی محدودیت حجمیت تموم شده و باید بری دوباره سرویست رو شارژ کنی و پول بره به حسال اون ISP .

روشن شدین ؟

میلاد قاضی پور
جمعه 02 دی 1390, 11:01 صبح
وقتی سروری Resume Capability نداشته باشه یعنی امکان دریافت بسته های http به صورت پارت پارت هم وجود نداره.
گفته شما وفتی صدق میکنه که سژن دانلود اکسپایر بشه . (البته با اطمینان اینو نمیگم فقط بر اساس تجربه شخصی)
ضمنا دانلود هایی که مقابل ریزوم کیپبلیتی مینویسن unknown هم گاهی مصداق صحبت من میشن .

این مسئله به پارامترهای اون سرور و نرم افزارهای درگیر و شرایط بستگی داره.
درمورد هر نرم افزار و سرور و هرچیزی که اینطور نیست.
مثلا یه نرم افزاری باشه که چیزی رو از دیتابیس توزیع شده ای بیرون میکشه و تا مدتی در کش خودش نگه میداره. درمورد چنین نرم افزاری ممکنه شاهد افزایش سرعت دانلود هنگام استفاده از نسخهء کش شده باشیم. ولی اینکه چنین شرایطی وجود داشته باشه یا نه من و شما نمیتونیم مطمئن باشیم و چیزی هست که به اون نرم افزار و تنظیماتش و منابع سرور و میزان ترافیک و غیره بستگی داره. مثلا ممکنه نسخهء کش شده برای آزاد کردن فضا حذف بشه تا جا برای کش اطلاعات دیگری باز بشه و غیره. اینا همش به پارامترهای نرم افزار و شرایط بستگی دارن که ما نمیدونیم.
اونطور که من دیدم این موضوع به برنامه ی خاص و یا برنامه ی دانلود خاص هیچ ارتباطی نداره .موضوع وقتی پیچیده میشه که "گاهی" وقتی این اتفاق میفته سایر نرم افزارهایی که از اون سایت دانلود میکنم هم با همون سرعت دانلود میشن ."گاهی" .
من دنبال گره زدن مسأله و ترول بازی و افسانه سازی نیستم هرچیزی که اینجا عنوان میکنم تجربه ی شخصی هست .
من با دانلودر های خود مرورگر ها هم دقیقا با همون سرعت تجربه دانلود داشتم . هم آی ای و هم فایرفاکس . با کروم پیش نیومده .

میلاد قاضی پور
جمعه 02 دی 1390, 11:09 صبح
دلیل این اتفاق این هست که سرویس هایی که در ایران به کاربران ارایه میشه دارای ضریب اشتراک هستند ( بعضی ۱ به ۱۰ و بعضی ۱ به ۴ ) , نگید برای من اینطوری نیست و فلان شرکت بهم گفته که اگر اینطوره اساسی سر کارید ... , قیمت اینترنت ۱ مگابیت که تک کاربره باشه در ایران ۲۰۰ هزار تومان هست , اگر شما ماهی ۲۰۰ هزار تومان پول اینترنت میدید که هیچ در غیر این صورت اینترنتی که به شما دارن میدن بین ۴ یا ۱۰ نفر به اشتراک گذاشته شده , وقتی تعداد کاربرانی که از اینترنت استفاده میکنن ( این ۱۰ نفر ) کم باشه مثلا ۶ نفرشون الان از اینترنت استفاده نمیکنن سرعت شما بالا میره و وقتی هم تعداد زیادی در حال استفاده باشن ( مثلا کل ۱۰ نفر ) سرعت شما به حالت عادی برمیگرده , بنابراین شما در اون زمان هایی که بقیه از اینترنت استفاده نمیکنن سر از پا نمیشناسی !

بماند که در سرویس های نامحدود کمتر شاهد این نوع خوشحالی ها ! هستیم و وقتی تعداد افرادی که از سرویس استفاده میکنن کم میشه در بیشتر ISP ها خودشون به صورت خودکار Bandwith رو کم میکنن تا مبادا بقیه افراد زیادی Download کنن و در این شرایط سودی نصیب ISP بشه !

در سرویس های محدودیت حجمی هم اکثر مواقع این اتفاق ( خوشحالی ) رخ میده و ISP میزان Bandwith رو کم نمیکنه چون شما دارید پول هر مگابایت دانلود رو پرداخت میکنید و این در حقیقت شگرد ISP ها هست که در سرویس های محدودیت حجمی دسترسی رو کم نمیکنن تا وقتی خط خلوته شما از سرعت حال کنی و جو دانلود بگیرتت! بعد که چشم وا کنی میبینی محدودیت حجمیت تموم شده و باید بری دوباره سرویست رو شارژ کنی و پول بره به حسال اون ISP .

روشن شدین ؟؟؟
نور معلومات شما در حدی نبود که چراغ علم منو از اینی که هست منور تر کنه .
دوست عزیز . اگر به دقت گفته های بنده رو میخوندید متوجه میشدید که من نگفتم سرعت اینترنتم بالا میره . سرعت دانلود من گاهی اوقات "در بعضی سایتها" خیلی بالا هست . مثلا اگر سرعتمو دانلودمو بین بازه ی 10 تا 10:15 دقیقه در میهن دانلود و پی سی ورلد چک کنم در اون 15 دقیقه ممکنه در میهن دانلود سرعتم خیلی بالا باشه . اما وقتی در دیگری تست میکنم کاملا عادی هست . (تست یکی یکی انجام میشه)

Felony
جمعه 02 دی 1390, 11:19 صبح
یک بار دیگه اونایی رو که گفتم بخون , سرعت اینترنت بالا نمیره , سرعت دانلود بالا میره و دلیلشم همونی هست که گفتم , یکی از نزدیکترین اقوام تو شرکت پارس آنلاین کار میکنه و این کاری هست که اونها انجام میدن , اینی هم که میگید تو سایت های مختلف متفاوت هست هم شاید شگردهای دیگشون باشه , در هر صورت اینجا ایرانه .

میلاد قاضی پور
جمعه 02 دی 1390, 11:30 صبح
یک بار دیگه اونایی رو که گفتم بخون , سرعت اینترنت بالا نمیره , سرعت دانلود بالا میره و دلیلشم همونی هست که گفتم , یکی از نزدیکترین اقوام تو شرکت پارس آنلاین کار میکنه و این کاری هست که اونها انجام میدن , اینی هم که میگید تو سایت های مختلف متفاوت هست هم شاید شگردهای دیگشون باشه , در هر صورت اینجا ایرانه .

نمیخوام ضد حال بزنم . ولی این دو مثال رو دقیقا خاطرم هست که میگم :
من از 4shared و softpedia هم دانلود با این شرایط داشتم. و ضمنا اگر اینطور که شما میفرمائید بود پس باید در اون بازه ی 15 دقیقه ای در تمام سایتها یا "حداقل" در همون سایتی که دارم با سرعت بالا ازش دانلود میکنم هم بطور مداوم این اتفاق بیفته .ولی گاهگداری میفته و گاهی هم نمیفته .
*دلیلی که من گفتم رو کسی نمیگه غلطه یا درسته ؟

نظر خودم اینه که احتمالا اگر کاربران زیادی ناگهان سایت رو ترک کنن و حالا اون سرور ناگهان از فشار پاسخگویی در بیاد این اتفاق ممکنه بیفته.

مهران رسا
جمعه 02 دی 1390, 18:34 عصر
روشن شدین ؟

سوال این نبود که چرا سرعت اینترنت بالا پایین میشه. سوال این بود که چرا سرعت دانلود از بعضی سایت ها نسبت به بقیه بالاتره! و از کجا میشه فهمید که کدوم عامل باعث رخ دادن این اتفاق شده؟ افزایش سرعت سرویس دهنده یا کاهش تعداد کاربران اشتراکی!؟

eshpilen
جمعه 02 دی 1390, 20:41 عصر
من دنبال گره زدن مسأله و ترول بازی و افسانه سازی نیستم
بله؟
متوجه نشدم.
ما که نگفتیم شما میخوای گره بزنی.
نکنه منظورت بنده هستم؟
بنده هم اهل گره زدن و ترول بازی نیستم.
چیزی که هست خیلی مسائل پیچیده و تحت تاثیر چند پارامتر هست.
گاهی هم ممکنه دو پدیده از نظر ظاهری کم و بیش شباهت داشته باشن، اما از نظر ماهیت و/یا منشاء کاملا متفاوت باشن.
بهرحال ما باید تمام احتمالات و پارامترها رو هرچقدر هم که پیچیده باشن درنظر گرفته و تحلیل کنیم؛ چون دنیای واقعی همینه و ساده و تک فرمولی نیست.

بهرحال هم چون ما اطلاعات و کنترل بیشتری نداریم پیدا کردن مطمئن علت این مسئله همینطور با چنتا مشاهده و حدس فکر میکنم خیلی مشکل باشه و شاید هم غیرممکن.
حداقل باید تحقیقات و تست هایی انجام داد شاید اطلاعات و اطمینان بیشتری بدست بیاد.

eshpilen
جمعه 02 دی 1390, 20:46 عصر
حرفهای کاربر مجتبی تاجیک (http://barnamenevis.org/member.php?63881-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9) هم جالب بود.
میگم نکنه سیستم ISP ها الگوریتمی داره که پهنای باند اضافی رو بصورت رندوم بین کلاینت ها تقسیم میکنه؟

میلاد قاضی پور
جمعه 02 دی 1390, 21:39 عصر
بله؟
متوجه نشدم.
ما که نگفتیم شما میخوای گره بزنی.
نکنه منظورت بنده هستم؟
بنده هم اهل گره زدن و ترول بازی نیستم.
چیزی که هست خیلی مسائل پیچیده و تحت تاثیر چند پارامتر هست.
گاهی هم ممکنه دو پدیده از نظر ظاهری کم و بیش شباهت داشته باشن، اما از نظر ماهیت و/یا منشاء کاملا متفاوت باشن.
بهرحال ما باید تمام احتمالات و پارامترها رو هرچقدر هم که پیچیده باشن درنظر گرفته و تحلیل کنیم؛ چون دنیای واقعی همینه و ساده و تک فرمولی نیست.

بهرحال هم چون ما اطلاعات و کنترل بیشتری نداریم پیدا کردن مطمئن علت این مسئله همینطور با چنتا مشاهده و حدس فکر میکنم خیلی مشکل باشه و شاید هم غیرممکن.
حداقل باید تحقیقات و تست هایی انجام داد شاید اطلاعات و اطمینان بیشتری بدست بیاد.

نه منظورم حرفهای هیچ کس نبود کلی گفتم. چون دیدم همه ی نظریات رو دارم رد میکنم ممکنه اینطور برداشت بشه و دیگه کسی نظری نده پیشاپیش گفتم تا سوء برداشت نشه