View Full Version : سوال: عملکرد کلی Python
Fastdesign
جمعه 09 دی 1390, 11:36 صبح
سلام
من می خوام بدونم برنامه نویسی Python در چه زمینه ای کاربرد داره؟
برای برنامه های تحت وب است ؟
یا برای برنامه های تحت ویندوز و یا ...
دوستان لطف کنند کمی توضیح بدن
r00tkit
جمعه 09 دی 1390, 12:16 عصر
سلام دوست عزیر سوالتون خیلی تکراری هستش لطفا قبل اینکه سوال کنید جستجو کنید
در کل پایتون رو هم برای برنامه نویسی تحت وب استفاده می کنن (Django ,....)
هم برای اسکریپ نویسی ( scapy , IDA_pro ,....
هم برای برنامه های دیگه (utorrent ,Resolver One,....)
پ.ن : سوال های تکراری از این به بعد حذف می شن
serj1975
چهارشنبه 19 بهمن 1390, 10:46 صبح
با python اسکریپت نویسی تحت Database نیز انجام میشود. در مورد PostgreSQL میدونم که همینطوره. حتی ویرایش Jython آن که بر روی JVM اجرا میشه خیلی پرکاربرد است. در مورد مدلهای محاسباتی نیز استفاده میشود. ضمنا بهتره که بدونید در دانشگاههای معتبر دنیا بعنوان یکی از course های درسی ارائه میشه. تقریبا هر جایی هم اجرا میشه، روی سیستم عاملها و حتی فریم ورکهای مختلف، حتی سیستم عاملهای Mobile و بر روی انواع linux نیز بصورت پیش فرض نصب شده است. بر خلاف PHP یک زبان همه منظوره است
eshpilen
چهارشنبه 19 بهمن 1390, 12:27 عصر
زبان جالبیه. بدرد میخوره :لبخند:
من تاحالا برای آزمایش و تست الگوریتم های خاصی ازش استفاده کردم.
زبان اسکریپتی کلا خوبه. مفیده. کار کردن باهاش و برنامه نوشتن و تست کردن در اینطور زبانها راحت و سریعه.
برای کارهای آزمایشی یا برنامه های سردستی یا برنامه های محدود و کوچک خیلی مناسب هستن. انجام کارهای یوتیلیتیمانند هم یکی از حیطه های بسیار مناسب برای اینطور زبانهاست.
بنده هم Qt کار کردم هم دات نت رو چند وقت پیش یاد گرفتم، اما وقتی پای تست و برنامه های کوچک که قابلیت حمل و نصب راحت رو هم داشته باشن پیش میاد، انتخابی مناسب تر از پایتون نمیبینم.
Qt یک فریمورک نسبتا حجیم هست و باید نصب کنی و برنامه نوشتن و تست کردن درش هم سنگین تر و کندتره و کامپایل میخواد.
دات نت هم که باز به همین شکل و بیشتر هم حجیم و پیچیده هست و نصبش کلی فضا و زمان میخواد و از نظر مستقل از پلتفرم بودن و امکان استفاده در لینوکس هم قابلیت خیلی کمتری داره نسبت به پایتون و Qt.
ولی درمقابل اینها پایتون با نصب یک اینستالر خیلی کم حجمتر سریع و بدون دردسر و نیازهای آنچنانی نصب میشه و بعدش هم بلافاصله شروع کن با Notepad++ کد بنویس و سیو کن و اجرا کن.
قبلا یه الگوریتم و روشی رو میخواستم تست کنم نیاز داشتم روی دوتا PC در مکانهای مختلف نصبش کنم. از سیستمهای محل کارم استفاده کرد (در دو مکان جداگانه). خب چون با پایتون نوشتم نصب و اجراش روی هر PC ای خیلی راحت و سریع بود و به محدودیت خاصی برخورد نکردم. اما مثلا اگر دات نت بود شاید اصلا صرفنظر میکردم بخاطر مشکلات و محدودیت های بزرگی که در نصب بود و دردسر و زمان زیادی که میبرد (ممکن بود نیاز باشه ویندوز عوض کنم یا حتی پارتیشن بندی مجدد انجام بدم تا بتونم دات نت رو نصب و استفاده کنم).
Qt دردسرش کمتر بود، ولی بازم محدودیتهای خودش رو داره و برنامه نویسی درش سخت تر و کندتره. یا مثلا درسته میتونستم روی یک سیستم که برنامه نویسی میکنم فریمورک کیوت رو نصب کنم و برنامه رو همونجا کامپایل کنم و بعد فایل اگزه و dll های مورد نیاز رو به سیستمهای دیگر کپی کنم، اما اگر میخواستم روی سیستمهای هدف تغییری در برنامه بدم یا چیزی رو اونجا بنظرم برسه که بخوام تست کنم (که بنا به تجربهء بنده اینا کم پیش نمیان) نیاز داشتم کل فریمورکش رو روی اون سیستمها نصب کنم.
زبانهای اسکریپتی در وب PHP رو که داریم، در دسکتاپ هم پایتون رو انتخاب میکنم. هرچند برنامه نویسی دسکتاپ با PHP هم ممکنه، اما تاحالا بررسی و امتحان نکردم و نمیدونم تا چه حد میتونه از نظر راحتی و سرعت نصب و برنامه نویسی با پایتون رقابت کنه و از نظر کامل بودن نسبت به پایتون در چه جایگاهی قرار داره (بالاتر یا پایین تر یا کم و بیش برابر)؛ همینطور از نظر سطح برنامه نویسی.
خلاصه زبانهای اسکریپتی مزایای برجسته ای در خیلی کاربردها دارن که عمدتا راحتی و سرعت برنامه نویسی و تست و ویرایش هست، و همچنین نصب اونها هم اغلب ساده تر و سریعتره و نیازهای کمتری دارن.
پایتون زبان اسکریپتی مناسبی برای حیطهء دسکتاپ هست.
باوجود تمام فریمورک ها و زبانهای دیگه، پایتون بازم مفیده و اونا نمیتونن جای خالی یک زبان اسکریپتی سطح بالا رو در این حیطه کاملا پر کنن.
پایتون بنظر من شبیه ابزارهای دم دستی و ساده اما استانداردی هست که هر برنامه نویسی که بخواد کارهای متنوع و گسترده ای بکنه باید در جعبهء ابزارش داشته باشه. مثل اینکه یک آدم فنی در تقریبا هر رشته ای باید پیچگوشتی، انبردست، آچار فرانسه، چکش و اینطور چیزها رو در جعبهء ابزارش داشته باشه؛ حتی در پیشرفته ترین تخصصها که با پیشرفته ترین و پیچیده ترین ابزارها و روشها هم سروکار دارن.
نه اینکه شما نتونید با زبانهای دیگه اون کارها رو بکنید، اما واقعا برای خیلی از برنامه ها و کارها و نیازهای مقطعی یا محدود، انتخابهایی مثل دات نت و سی++ و غیره راحت ترین و سریعترین انتخابها نیستن.
ابزارهای برنامه نویسی و فریمورک هایی مثل دات نت و سی++ اونقدری گسترده و سنگین و پیچیده هستن تا بتونن پروژه های مفصل و بزرگ و پیشرفته رو ساپورت کنن و محدودهء بهینگی اونها (در مقایسه با زبانهایی مثل پایتون) از برنامه های متوسط شروع میشه، که این همه پیچیدگی و گستردگی و امکانات و IDE با اون همه تشکیلات و کارهای خودکاری که انجام میده، بقدر کافی موثر و مهم باشه و در پروژهء شما کار مفید کافی انجام بده. یا از این زبانها در برنامه هایی استفاده میکنیم که زبانهایی مثل پایتون از نظر پرفورمنس جواب نمیدن (مثلا پردازش تصویر و هر عملیات دیگری که نیاز به سرعت اجرای بالا داره).
خلاصه پایتون میتونه Productivity رو بالا ببره. کارها رو راحت و سریع کنه و در کاربردهای کوچک و محدود و خاص که نیازی به فریمورک های گسترده و پیچیده ندارن بیخودی اسیر یک زبان و فریمورک و محیط سنگین نشید.
اینطور نیست که چون دات نت و سی++ و دلفی وجود دارن و گسترده تر و مجهزتر هستن و برنامهء تولید شده با اونا سرعت اجرای بالاتری داره، پس برای همه جور برنامه و کاری اینها بهترین انتخابها باشن.
شاید یه مثال و تشبیه و قیاس خوبی هم که بشه آورد اینه که بگیم نقش پایتون در دنیای برنامه نویسی مثل Command prompt هست. درسته محیطها و برنامه های گرافیکی با امکانات گسترده وجود دارن، ولی سیستم عامل بدون Command prompt ناقصه و هنوز هم خیلی کارها هستن که در خط فرمان میشه راحتتر و سریعتر انجام داد؛ بخصوص که واقعا حرفه ای و مسلط باشید. یخورده وقت و انرژی بذاری و اصولی و کامل یاد بگیری بعدش یه عمر استفادش رو میبری و میفهمی که انجام خیلی کارها از راهی غیر از خط فرمان چقدر احمقانه و بیشتر بخاطر ضعف و ناتوانی شخصی هست تا چیز دیگه.
در لینوکس که دنیای حرفه ایها هست و خط فرمانش خیلی قویتره این قضیه خیلی واضحتر دیده میشه.
sahama
شنبه 22 بهمن 1390, 14:21 عصر
در تکمیل حرفای دوستمون qt یه کتابخونه است که برای پایتون ها وجود داره و خودش زبان برنامه نویسی نیست
Fastdesign
شنبه 06 اسفند 1390, 19:34 عصر
راستی میگن پایتون برای برنامه های تحت وب خوبه !
و میگن شی گرا است ؟
من که حالا پایتون را نصب کردم که یک محیط شبیه را CM ویندوز است . شاید چیز دیگه هم می خواد نصب کنند که من ازش اطلاعاتی ندارم !
دوستان ر هنمایی کنید.
با تشکر
sahama
یک شنبه 07 اسفند 1390, 12:11 عصر
با سلام
IDE های زیادی برای پایتون وجود داره ولی من خودم از eclipse به همراخ pydev خیلی خوشم اومد
برای ایجاد محیط گرافیکی GUI هم می تونید از Qt استفاده کنید دو نسخه از اون برای پایتون وجود داره یکی pyQy و یکی pyside در عمل هیچ تفاوتی با هم ندارند به جز شرکتی که اونها رو پشتیبانی می کنه
hamidreza.m
شنبه 05 فروردین 1391, 14:51 عصر
برای برنامه نویسی گرافیکی پایتون ابزار های گوناگونی وجود داره برای مثال PyQT یا PyGTK و Tkinter که در نسخه ی جدید پایتون کتابخانه ی Tkinter به صورت پیشفرض روی پایتون نصب هست و شما هیچ نیازی ندارید تا ماژول خاصی را نصب کنید تا از Tkinter استفاده کنید
خوبی برنامه نویسی گرافیکی در پایتون این هست که شما یک برنامه را با پایتون مینویسید و سپس اون را روی هر پلتفرمی که خواستید اجرا میکنید و با استفاده از ماژول های گوناگون مثل cx_freeze , py2exe, py2app میتونید برنامه ی خودتون را به فایل اجرایی برای سیستم عامل های گوناگون تبدیل کنید و از اون در windows,linux,Mac استفاده کنید
anotheruser
شنبه 05 فروردین 1391, 16:30 عصر
ولی درمقابل اینها پایتون با نصب یک اینستالر خیلی کم حجمتر سریع و بدون دردسر و نیازهای آنچنانی نصب میشه و بعدش هم بلافاصله شروع کن با Notepad++ کد بنویس و سیو کن و اجرا کن.
لطفا آدرس این اینستالر کم حجم را برا ویندوز بزارید دانلود کنیم ببینیم پایتون چه طمعی داره!
sahama
شنبه 05 فروردین 1391, 17:05 عصر
با سلام
در python.org کمترین پیشنیاز ها رو که بسته نصب پایتون هست رو می تونید دانلود کنید ولی به نظر خود من لذت برنامه نویسی وقتی است که ابزار ها کامل باشند
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.