ورود

View Full Version : مبتدی: تلفیق محتویات دو فیلد از یک دو تیبل + پر کردن یک ستون از یک تیبل

shp1367
پنج شنبه 15 دی 1390, 12:06 عصر
با سلام،

اول از همه کسانی که محبت میکنن و جواب این سوالمو میدن تشکر میکنم.
دوم بگم که من با اصل sql اصلا آشنایی ندارم و فقط در حد کار کردن با تیبل ها و فیلدها از داخل هاست و phpmyadmin آشنایی دارم.

سوالم اولم اینه که من 2 تا تیبل مختلف با یک سری ستون هایی دارم که با داده ها پر شدند،
اسم 2 تا product_pictures و products هستش
تو تیبل products ، یک ستون با نام default_picture وجود داره که هر ردیفش با مقادیر عددی مختلف پر شده مثل عکس زیر :

http://up6.iranblog.com/images/6bdbndtvs60v6grha8xd.jpg

تو تیبل product_pictures ، ستون های با نام های photoID , ProductID , filename هست.

تو photoID کل شماره های عکس هایی هست که تو ستون filename وجود دارند و به صورت لینک هستند ، یعنی هر آدرس عکس یه شماره داره. طبق عکس زیر:

http://up6.iranblog.com/images/4l3uhav0hu6ojgyb5pi2.jpg

این دوتا تیبل برای نمایش عکس به هم اشاره دارند ولی من میخوام یه کاری کنم این اشاره نباشه،
یعنی مثلا اگه تو تیبل اول default_picture = 18 هست، تو تیبل دوم اون filename ای انتخاب میشه که photoID اون 18 هست.

حالا چیزی که من میخوام اینه که:
تو این دو تا تیبل بگردم هر کجا که مقدار default_picture با مقدار photoID یکی بود بیاد اون محتوای filename رو برداره و بذارتش جای اون مقدار default_picture یا اینکه اون محتوای filename رو برداره و تو یک ستون جدید و در یک سطر جدید بذاره.

امکانش هست؟

حالا سوال دوم :

تو همین تیبل products یک ستون دارم به اسم description که مثلا از 1000 تا ردیفش 800 تاش پر شده ولی نه پشت سر هم ، مثلا از ردیف 1 تا 150 پره و از 150 تا 300 خالیه ،باز یه تعداد خالیه و یه تعداد پره.

حالا من میخوام اون ردیفهای خالی رو با یک مقدار ثابت پر کنم، میشه؟
البته یه نکته ای هست یک ستون با نام productID متناظر با همین ستون description هست که از 1 تا 1000 شماره داره و میتونم بگم که مثلا هرجا productID مساوی فلان عد بود این مقدار ثابت قرار بگیره اما دستورش رو بلد نیستم :لبخند:

لطفا یه یاری بدید حل بشه این معما:خجالت:

ممنون از همه

shp1367
جمعه 16 دی 1390, 11:45 صبح
کسی نیست کمکی بکنه؟؟:ناراحت: