PDA

View Full Version : عملیات مربوط به چک و بانک

Salah Sanjabian
پنج شنبه 22 دی 1390, 17:10 عصر
سلام خدمت دوستان.
درمورد چک و عملیات مربوط به آن سوال داشتم.
اصولا عملیات مربوط به چک چطوریه؟
دوستان من این حداول رو دارم.

1- چک های دریافتی(که از مشتری دریافت می شود)
2-چک های پرداختی (به مشتری داده می شود)
3-عملیات مربوط به چک های دریافتی(دریافتی ، نفدشده،برگشتی ، باطل شده ، واگذار به شخص ، واگذار به بانک)
4-عملیات مربوط به چک های پرداختی. (پرداختی ، وصول شده ، برگشتی ، باطل شده).

حالا میخواستم ببینم به محض این که از یه نفر چک میگیریم یا به یه نفر چک میدیم باید همون لحظه از حساب کم و زیاد بشه ، یا وقتی تعیین کردیم که چه بلایی سر این چک اومده.

crazy_1892
پنج شنبه 22 دی 1390, 18:06 عصر
سعی کن حدول چک وضعیت داشته باشه تا مشتری بتونه بروز کنه
(پرداختی ، وصول شده ، برگشتی ، باطل شده

Salah Sanjabian
پنج شنبه 22 دی 1390, 18:22 عصر
این کارو کردم. یه فیلد به اسم LastAct برا نگه داشتن آخرین وضعیت چک هست.
میخواستم ببینم به محض این که از یه نفر چک میگیریم یا به یه نفر چک میدیم باید همون لحظه از حساب کم و زیاد بشه ، یا وقتی تعیین کردیم که چه بلایی سر این چک اومده.
80670

crazy_1892
پنج شنبه 22 دی 1390, 18:44 عصر
دوست عزیز به کسی بستگی داره که می خواد از برنامه استفاده کنه شاید یک شرکت به محض دریافت یک چک آن چک را جزوه دارایی نقدی حساب کنه ولی یه شرکتم نه زمانی چک را جزوه داریی نقدی بدونه که نقد شده باشه

صحیحشم روش دومه ، من تو برنامه ای که برای یه شرکت نوشته بودم روش دوم بود

Salah Sanjabian
پنج شنبه 22 دی 1390, 19:39 عصر
دیتابیس چی؟مشکلی نداره از نظرطراحی؟ اگه قانونی ،چیزی درمورد چک و بانک هست که من رعایت نکردم ممنون میشم بگین

spinelruby
پنج شنبه 22 دی 1390, 21:12 عصر
میشه راجع به جداولت یه توضیح بدی . و عملیات وصول یا پرداخت چک ها چه جوری توی برنامه ات تعریف شده

linux
یک شنبه 25 دی 1390, 08:23 صبح
دوست عزیز، فکر می کنم تا حدود زیادی تحلیلتان مشکل دارد. یک قسمت حسابداری لازم دارید که شرح کل ماجرا در اولین پست این قسمت موجود هست، بعد شما یک موجودیت به اسم چک دارید ، شامل مبلغ، تاریخ و بانک و .... یک جدول دیگر لازم دارید که تاریخچه این چک رانگه دارید، کی دریافت کردید ، کی وصول شده و ....
طبق عرف حسابداران باید برای هر تبادلی به سرع سند زد، وقتی چکی می گیرید از شخص دیگری ، مثلا در حسابهای دریافتنی می توانید یک سند بزنید، در مورد نحوه سند زدن می توانید از یک حسابدار کمک بگیرید،پس شما دوتا جدول بیشتر نیاز ندارید، جدول چکها، جدول تاریخچه چکها

Salah Sanjabian
یک شنبه 25 دی 1390, 11:52 صبح
میشه راجع به جداولت یه توضیح بدی . و عملیات وصول یا پرداخت چک ها چه جوری توی برنامه ات تعریف شده
البته من فقط تیبل های مربوط به چک رو آوردم اینجا
جدول Account که ماله حسابهایی هست که داریم.
جئول ChequeRec جدول چک هایی هست که مادریافت میکنیم
جدول CequePay جدول چک هایی هست که ما میکشیم(چک میدیم)
جدول ChequeRecAct هم که جدول بلاهایی که سر چک دریافتی میاد(در چه تاریخی برگشت خورده یا وصول شده یا .....)
جدول ChequePayAct مثه همون بالاییه فرقش اینه که برای چک هایی که ما میکشیم
جدول ChequeAct هم واسه تعریف نوع چکه(دریافتی ، پرداختی ، وصول شده و ..............)

یک قسمت حسابداری لازم دارید که شرح کل ماجرا در اولین پست این قسمت موجود هست، بعد شما یک موجودیت به اسم چک دارید ، شامل مبلغ، تاریخ و بانک و .... یک جدول دیگر لازم دارید که تاریخچه این چک رانگه دارید، کی دریافت کردید ، کی وصول شده و ....
طبق عرف حسابداران باید برای هر تبادلی به سرع سند زد، وقتی چکی می گیرید از شخص دیگری ، مثلا در حسابهای دریافتنی می توانید یک سند بزنید، در مورد نحوه سند زدن می توانید از یک حسابدار کمک بگیرید،پس شما دوتا جدول بیشتر نیاز ندارید، جدول چکها، جدول تاریخچه چکها

چیزی رو که شما میگین منم میخواستم پیادش کنم ولی یه جورایی تو تیم موافقت نشد(گفتن که نمیخایم اصلا چیزی به اسم آرتیکل و سند حسابداری داشته باشیم). ولی باتوجه به توضیحاتی که درباره جدول ها دادم ، نکته هایی رو که گفتین من رعایت کردم.جدا کردن جدول چک ها(دریافتی و پرداختی) براساس نظر یه نفر دیگه بودوگرنه من فقط یه جدول درنظر گرفته بودم. گفتن واسه گزارش گیری کارمون راحت تره

linux
یک شنبه 25 دی 1390, 12:02 عصر
البته من فقط تیبل های مربوط به چک رو آوردم اینجا
جدول Account که ماله حسابهایی هست که داریم.
جئول ChequeRec جدول چک هایی هست که مادریافت میکنیم
جدول CequePay جدول چک هایی هست که ما میکشیم(چک میدیم)
جدول ChequeRecAct هم که جدول بلاهایی که سر چک دریافتی میاد(در چه تاریخی برگشت خورده یا وصول شده یا .....)
جدول ChequePayAct مثه همون بالاییه فرقش اینه که برای چک هایی که ما میکشیم
جدول ChequeAct هم واسه تعریف نوع چکه(دریافتی ، پرداختی ، وصول شده و ..............)

چیزی رو که شما میگین منم میخواستم پیادش کنم ولی یه جورایی تو تیم موافقت نشد(گفتن که نمیخایم اصلا چیزی به اسم آرتیکل و سند حسابداری داشته باشیم). ولی باتوجه به توضیحاتی که درباره جدول ها دادم ، نکته هایی رو که گفتین من رعایت کردم.جدا کردن جدول چک ها(دریافتی و پرداختی) براساس نظر یه نفر دیگه بودوگرنه من فقط یه جدول درنظر گرفته بودم. گفتن واسه گزارش گیری کارمون راحت تره
خوب کار شما سخت شده و در آینده با مشکلات زیادی برخورد خواهید کرد، هیچ دلیلی نیست که بخاطر یک فیلد دوتا جدول مختلف داشته باشید. با همین یک قلم شما مجبور شدید چندتا جدول دیگر به دیتابیس اضافه کنید و باز کار برای شما مشکلتر شده !

Salah Sanjabian
یک شنبه 25 دی 1390, 12:07 عصر
:ناراحت: والا چی بگم. منم دقیقا همینا رو گفتم . ولی وقتی موافقت نمیشه کاریش نمیشه کرد.
به محض این که از یه نفر چک میگیریم یا به یه نفر چک میدیم باید همون لحظه از حساب کم و زیاد بشه ، یا وقتی تعیین کردیم که چه بلایی سر این چک اومده.؟
اگه قانونی چیزی درباره چک و بانک هست (به غیر از طراحی) که من باید بدونم لطفا بیان کنید

nasim2012
شنبه 03 تیر 1391, 00:24 صبح
:متفکر:
تا اونجايي كه من مي دونم از نظر حسابداري بايد وقتي از كسي چك را مي گيري يا به كسي چك مي دهي اون را توسط سرفصل هاي حسابداري « اسناد دريافتني» و « اسناد پرداختني» نشون داد و بعدا درهنگام تعين وضعيت سند مربوطه را صادر كرد.

Salah Sanjabian
شنبه 03 تیر 1391, 11:12 صبح
سلام. درسته که تاپیک ماله چند ماه پیشه ولی برناممون رو همون قاعده ای هست که تو پست ها بیان شده. چه مشکلی پیش میاد که اگه من از مفاهیم حسابداری یا به قول شما اسناد پرداختنی/دریافتنی استفاده نکنم؟ من مستقیم میام حساب یه مشتری رو کم یا زیاد میکنم. برنامه واسه کسی هست که هیچی از حسابداری نمیدونه و فقط بلده با ویندوز کار کنه

nasim2012
چهارشنبه 07 تیر 1391, 07:17 صبح
سلام.
خوب اين به سطح برنامه و نوع استفاده از اون بستگي داره ولي فرض كنيد بعدا بخواهيد اين نرم افزار را توسعه دهيد و امكانات بيشتري به اون اضافه كنيد يا مثلا بخواهيد از اون تراز حسابداري بگيريد در اينصورت مشكلات شما زيادتر مي شود.در نرم افزارهاي حسابداري معمولا اشخاص را به عنوان حسابهاي تفصيلي در نظر مي گيرند و اونها را با سرفصلهاي حسابداري مرتبط مي كنند، يعني با اينكار فقط يك يا چند جدول كوچك به نرم افزار شما اضافه مي شود، حتي مي توان جدول سرفصل هاي حسابداري را به صورت داخلي در نرم افزار در نظر گرفت و از آن استفاده كرد ، همانطور كه در خيلي از نرم افزارهاي حسايداري به اين صورت مي باشد.