View Full Version : خبر: مايكروسافت : نرم افزارهاي x86/x64 روي تبلت هاي ARM ويندوز ٨ اجرا نمي شوند
Felony
شنبه 22 بهمن 1390, 06:52 صبح
ویندوز 8 قرار است گام بزرگی باشد تا یک سیستم عامل مشترک روی کامپیوترهای خانگی و تبلت ها داشته باشیم. سیستم عاملی که هم روی سیستم های x86/x64 اجرا می شود و هم با پردازشگرهای ARM برای تبلت ها کار می کنند. اما طی چند ماه گذاشته یک سوال بزرگ ذهن همه را به خود مشغول کرده بود و تا به حال مایکروسافت از پاسخ شفاف در مورد آن خودداری می کرد:
آیا نرم افزارهایی که تا به حال برای ویندوز و برای سیستم عاملی مبتنی بر x86/x64 نوشته شده اند روی تبلت های ARM هم کار خواهند کرد؟ آیا شما می توانید از همان نرم افزار آفیس که روی ویندوز تان دارید روی تبلت هم استفاده کنید؟
مایکروسافت سرانجام در یک پست بلند در یکی از وبلاگ هایش به این سوال پاسخ داده است. اما جواب کوتاه این است: نه نمی توانید!
وقتی بخواهید از سیستم عامل x86 به سوی پردازشگر ARM حرکت کنید میزان تغییرات بسیار زیاد است و حتی مایکروسافت هم نتوانسته از عهده مشکلات متفاوت آن بر بیاید. حتی با وجود اینکه این شرکت در مورد سازگاری نرم افزارها بین نسخه های مختلف ویندوز بسیار خوب عمل کرده است.
برای مثال کافی است بازی مشهور Doom II را نگاه کنید. این بازی به خوبی روی تمام نسخه های ویندوز از 1.0 تا 7 اجرا می شود اما وقتی به نسخه 8 روی ARM می رسد امکان اجرای آن بدون تغییر در کد برنامه وجود نخواد داشت.
با این وضعیت سیستم عامل مایکروسافت دو تکه خواهد شد. یک نسخه مخصوص کامپیوترها و یک نسخه مخصوص تبلت های ARM . هر چند نام هر دو سیستم عامل ویندوز 8 است اما در عمل شما با دو سیستم عامل متفاوت مواجه هستید. مایکروسافت اعلام کرده هر دو نسخه را با هم وارد بازار می کند.
به گفته مایکروسافت ویندوز 8 برای تبلت ها به همراه آفیس 15 ارایه خواهد شد. نسخه جدیدی از آفیس که برای ARM و نمایشگرهای لمسی بهینه شده است. ضمن اینکه این نسخه ویندوز به همراه حالتی به نام Desktop Mode خواهد بود که در آن به جای رابط کاربری مترو، مانند نسخه دسکتاپ با تبلت کار می کنید.
این به این معنی است که بقیه نرم افزارهای شما برای کار کردن روی ویندوز 8 نیاز به بازنویسی مجدد دارند و نمی توانید از این موضوع خوشحال باشید که با ورود ویندوز 8 صدها هزار اپلیکشن فعلی ویندوز روی تبلت ویندوزی با پردازشگر ARM کار خواهد کرد. شاید حالا باید بیشتر به هشدار IDC در مورد آپدیت به ویندوز 8 (http://www.narenji.ir/3611)فکر کنیم؟
منبع : نارنجي (http://narenji.ir/3991)
returnx
شنبه 22 بهمن 1390, 13:05 عصر
از همان اول هم مایکروسافت نگفته بود که برنامه های x86/x64 قرار روی پردازنده های ARM اجرا بشه ، و تقریبا بطور واضح گفته بود که برنامه هایی که برای تبلت ها نوشته میشه باید از Metro Style استفاده کنند البته این قسمتش برای من بسیار بسیار جدید بود ،
مانند نسخه دسکتاپ با تبلت کار می کنید. دقیقا چه امکاناتی قرار به کاربر و برنامه نویسان تبلت بده!؟
البته به نظر من بزرگترین اشتباه مایکروسافت اینکه خیلی زود داره ویندوز 8 رو ارائه میده ، برای خیلی از کاربرا هنوز ویندوز 7 بسیار تازه و جذاب هست و هنوز برای آنها تاریخ مصرف ویندوز 7تمام نشده و علاقه ای برای مهاجرت به ویندوز 8 نخواهند داشت مایکروسافت بهتره تا سال 2013-2014 ویندوز جدید رو ارائه نده به بازار تا هم تمامی باگ هاش بر طرف بشه و هم کابران ویندوز7 تمایل به مهاجرت داشته باشند تو این مدت هم اگه می خواد بازار موبایل ها رو از دست نده بهتر روی Windows Phone7 کار کنه...
prpe26
شنبه 22 بهمن 1390, 15:52 عصر
ولی به نظر من ویندوز ۸ خیلی نسبت به ۷ بالاتره......
علی الخصوص اینکه اومده تا واقعا در بازار رقابت با مک و لینوکس شرکت کنه و لینوکس رو کلا کنار بزنه (مک هیچوقت کنار نمیره چون سیاست جدایی داره :لبخند:)
Felony
شنبه 22 بهمن 1390, 15:56 عصر
اگه می خواد بازار موبایل ها رو از دست نده بهتر روی Windows Phone7 کار کنه...
ويندوز فون در بازار فعلي سيستم عامل هاي smart phone ها كاملا شكست خورده و بازار رو به iOS و Android واگذار كرده و اصولا هم وقتي كاربران از محصولي نااميد بشن ديگه جلب كردن نظرشون خيلي سخته ، با اين تفاصير مايكروسافت بهترين سياست رو در پيش گرفته تا با يك تحول اساسي و اسم جديد شايد بتونه خودش رو وارد گردونه رقابت كنه .
m44miri
شنبه 22 بهمن 1390, 17:35 عصر
ولی به نظر من ویندوز ۸ خیلی نسبت به ۷ بالاتره......
علی الخصوص اینکه اومده تا واقعا در بازار رقابت با مک و لینوکس شرکت کنه و لینوکس رو کلا کنار بزنه (مک هیچوقت کنار نمیره چون سیاست جدایی داره :لبخند:)
عزیز بابا.حالا کو تا ویندوز بتونه لینوکس را کنار بزنه!!!
اگه ماکروسافت میتونست لینوکس را کنار بزنه که خودش بزرگترین اسپانسرهای کنفرانسها و محصولات لینوکسی نمیشد!!!
FastCode
شنبه 22 بهمن 1390, 17:45 عصر
ولی به نظر من ویندوز ۸ خیلی نسبت به ۷ بالاتره......
علی الخصوص اینکه اومده تا واقعا در بازار رقابت با مک و لینوکس شرکت کنه و لینوکس رو کلا کنار بزنه (مک هیچوقت کنار نمیره چون سیاست جدایی داره :لبخند:)
این تعنه بود یا تعریف؟
برای نمونه این رو ببینید:
http://packages.debian.org/stable/video/totem
returnx
شنبه 22 بهمن 1390, 20:28 عصر
ويندوز فون در بازار فعلي سيستم عامل هاي smart phone ها كاملا شكست خورده و بازار رو به iOS و Android واگذار كرده و اصولا هم وقتي كاربران از محصولي نااميد بشن ديگه جلب كردن نظرشون خيلي سخته ، با اين تفاصير مايكروسافت بهترين سياست رو در پيش گرفته تا با يك تحول اساسي و اسم جديد شايد بتونه خودش رو وارد گردونه رقابت كنه .
من دقیقا نظرم بر عکس نظر شماست البته اینکه ویندوز فون در حال حاضر از رقابت خیلی عقب مونده شکی نیست، اما من معتقدم مایکروسافت با ارائه Windows phone7 فصل جدیدی را برای خودش در زمینه smart phone آغاز کرده و دوباره به رقابت بر میگرده و رقیب سختی برای Android و iOS میشه ، مایکروسافت در شکستی که خورد تجربیات خوبی بدست آورده...
من خودم از کاربرای ویندوز فون 6.5 هستم و اینکه در بعضی موارد ضعف هایی داره ولی نقاط قوت زیادی هم داره و دارم میبینم Windows phone7 خیلی موفق تر از Windows phone های قبلی هست...
البته اینها صرفا نظر شخصی من هست...
aryasoft2872
شنبه 22 بهمن 1390, 20:40 عصر
ببخشید البته ویندوز فون 6.5 نداریم ها،ویندوز موبایل 6.5 اونی که میفرمایید.
من خودم ویندوز فون دارم گوشی نسبتا خوبیه نسبت به گوشی داداشم که گلکسی II هم خوبی هایی داره هم بدی هایی،نمی دونم چرا اینجوری شکست خورد فقط مشکلش مارکتش که اونم بر می گرده به Managed Code بودن برنامه هاش.وگرنه برای کاربر عادی خیلی هم عالیه
black phoenix
شنبه 22 بهمن 1390, 22:19 عصر
علی الخصوص اینکه اومده تا واقعا در بازار رقابت با مک و لینوکس شرکت کنه و لینوکس رو کلا کنار بزنه (مک هیچوقت کنار نمیره چون سیاست جدایی داره )
اولا :قهقهه:
دوما،دوست عزیز اگه لینوکس کنار زدنی بود با همین ویندوز seven که تا الآن بهترین سیستم عاملیه که مایکروسافت داده بیرون کنار زده می شد.
سهم 72 درصدی لینوکس از بازار سرور ها،سهم 92 درصدیش از بازار ابر کامپیوتر ها و سهم 95 درصدی این سیستم عامل زیبا از بازار گرافیک پیشرفته ی کامپیوتری در استودیو های فیلم سازی ،لینوکس رو به یه سیستم عامل ماندنی تبدیل کرده.
eshpilen
یک شنبه 23 بهمن 1390, 10:07 صبح
لینوکس از کجا کنار زده بشه؟ :متفکر:
بالا بری پایین بیای لینوکس خواصی داره که ویندوز هیچوقت نداشته و نداره.
لینوکس نرم افزار آزاد و بازمتنه. لینوکس مجانیه. لینوکس تحت اختیار عمومه و به شرکت و انحصار و افراد معدودی خاصی وابسته نیست. لینوکس سیستم عامل محیط آموزشی و تحقیقات آکادمیکه.
لینوکس یعنی آزادی، علم، همکاری، عدالت، انسانیت، استقلال.
cjNet
سه شنبه 25 بهمن 1390, 08:40 صبح
در تکمیل خبر بخوانید :
مایکروسافت ساعاتی قبل در وبلاگ ویندوز ۸ تبلت های بر پایه پردازنده های ARM را نشان داد و اعلام کرد که هنوز در حال توسعه ویندوز هستند . اما موارد کلیدی این معرفی ,نمایش دسکتاپ ویندوز به همراه نسخه ای بهینه شده از آفیس ۱۵ بود . یعنی شما در تبلت های خود بر پایه پردازند های آرم به هر دو محیط مترو و دسکتاپ استاندارد ویندوز دسترسی دارید.
آفیس ۱۵ در ویندوز ۸ بر پایه پردازنده ARM
با استفاده از این نسخه از آفیس به Word, Excel, PowerPoint,OneNote دسترسی دارید .
در حالت دسکتاپ شما دسترسی کاملی به File Explorer ,Internet Explorer 10 و دیگر ویژگیهای دسکتاپ ویندوز دارید .
مایکروسافت اعلام کرد که برنامه ای برای شبیه سازی یا پورت کردن برنامه های x86/64 بر روی Windows on ARM ندارد (Windows On Arm را از این پس به نام WOA بشناسید)
استیون سنافسکی میگوید تنها نرم افزار دسکتاپی که بر روی WOA اجرا میشود آفیس ۱۵ و اجزای تشکیل دهنده ویندوز ۸ است و بقیه نرم افزارها باید با استایل مترو باشند .
منبع : زندگی مایکروسافتی من (http://mymicrosoftlife.net/archives/1480)
baracudaProject
شنبه 29 بهمن 1390, 00:49 صبح
سلام
مایکروسافت دو دلیل برای این موضوع دارد ، ابتدا نرم افزارهایی که مبتنی بر دات نت فریم ورک هستند طبیعتا می توانند در آرم نیز بدون تغییر خاصی اجرا شوند (در اکثر موارد) اما نکته اصلی این است که تاچ کاربری متفاوتی دارد و به همین دلیل است که اپل آی او اس و کاکائو تاچ را از مک او اس و کاکائو جدا کرده است چرا که مفاهیم کاربری و همینطور کنترل ها به طور خاص برای این موضوع بهینه سازی شده اند و البته ، برنامه برای این موضوع طراحی شده است.
دوم - اگر برنامه های نتیتیو 8086 و یا ایکس 64 در آرم اجرا شوند طبیعتا می بایست از یک ماشین مجازی استفاده کنند که هم حافظه بیشتری می برد هم به طور قابل توجهی کند است و مصرف باطری را زیاد می کند، اینطوری توسعه دهنده ها نمی آمدند و محصولات خودرا به سرعت برای تاچ و آرم و کلا دستگاه های بسیار پرتال که حجم کمتری از توان باطری را دارند بهینه سازی کنند، بله ! شبیه سازی باعث می شد که مصرف باطری و فشار به روی پرسسور نسبتا ضعیف دستگاه زیاد تر شود و عمر باطری بسیار کم شود و ذر عین حال از کیفیت سیستم عامل با مفاهیم جدید بکاهند.
از همه مهمتر : اینتل یک پرسسور رقیب برای آرم تولید کرده است، این پرسسور سرعت به مراتب بهتر و مصرف باتری مشابهی داشته است و سازگار با 8086 نیز بوده! اینتل فشار زیادی به روی مایکروسافت آورد تا هر گونه سازگاری با 8086 در نسخه آرم حذف شود و مایکروسافت هم ترجیه داد روش مک را به کار ببرد و سازگاری را حذف کند و به نوعی ، یک سیستم عامل جدید مبتنی بر هسته ان تی ایجاد بکند.
در حقیقت ، چندین دلیل باعث شدند مایکروسافت این کار را بکند که در بالا عرض کردم ، این کار اشتباه نبود چرا که دات نت مبحث انتقال را تا حدود زیادی حل کرده است و برنامه های نیتیو هم می توانند به راحتی کامپایل مجدد شوند ، :) البته این موضوع باعث می شوند توسعه دهندگان مجبور بشوند برنامه خودرا برای تاچ هم بهینه سازی کنند در نهایت:
ویندوز هشت برنده خواهد بود و فکر می کنم در دنیای تبلت به سرعت بخش بازار مربوط به آندروید را بگیرد به خصوص که نبود آفیس و نرم افزارهای خوب مایکروسافت و محیط توسعه نسبتا برتر (نه کامل چون من اکلیپس و نت بینز را به شدت دوست دارم! ) یعنی ویژوال استودیو قطعا این شرکت را جلو خواهد انداخت،
مترو و محیط جدید به نظرم از آی او اس نیز روانتر به نظر می رسند البته رک بگویم:
آندروید نقص طراحی وحشتناکی در یو آی دارد ِیعنی ترید اجرا و ترید نمایش یکی هستند که در تاچ تبدیل به آزار دهنده می شود و موجب کندی قابل توجه انیمیشن ها و تغییر احساس کاربر می شوند ... :) این موضوع خودرا به شدت نشان داده و کاربران را ناراضی کرده در حالی که ویندوز جدید مخصوصا از این موضوع فرار کرده و دابی پی اف و سیلور لایت را مبنای طراحی جدید قرار داده که این موضوع را حل کرده اند (ترید نمایش و ترید اجرایی اصلی جدا شده اند)
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.