ورود

View Full Version : خبر: زمان بهره‌برداری از شبکه ملی اینترنت اعلام شد/ وزیر ارتباطات: اینترنت تهدید دارد



cjNet
یک شنبه 30 بهمن 1390, 07:35 صبح
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصمیمات راهبردی کشور در عرصه راه اندازی زیرساختهای دفاع سایبری، از زیربار آمدن اولین مرحله از شبکه ملی اطلاعات در خردادماه سال 91 به عنوان یکی از تصمیمات اصلی در این بخش خبر داد.

به گزارش مهر، رضا تقی پور صبح امروز شنبه در نخستین همایش ملی "دفاع سایبری" که با همکاری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی و سازمان پدافند غیرعامل کشور در سالن همایش های وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: حمایت از بومی سازی نرم افزار و ایجاد زیرساختهای امن ارتباطی از جمله مهمترین تصمیمات راهبردی در عرصه دفاع سایبری است که در این راستا اولین مرحله از این شبکه خردادماه سال 91 به زیربار می رود.

دستگاههای اجرایی ملزم به راه اندازی گروه فوریتهای امنیت رایانه ای شدند

وی ایجاد سامانه امنیتی و راه اندازی مرکز 24 ساعته رخدادهای امنیتی در سازمان فناوری اطلاعات ایران را از دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه امنیت و دفاع سایبری عنوان کرد و گفت: تمامی سازمانها و نهادهای اجرایی کشور باید نسبت به راه اندازی گروه فوریتهای امنیت رایانه ای – گوهر- اقدام کنند که این تکلیف از سال آینده مورد نظارت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار می گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به گسترش شبکه های اینترنتی و عصر انفجار اطلاعات که جایگاهی ویژه در تمامی عرصه های زندگی بشر دارد هشدار داد که به دلیل نبود ایمنی و تدابیر دفاعی، آسیب هایی که از این فناوری به کشور وارد می شود بیش از منافع آن نباشد.

وجود 5 میلیون ترابایت اطلاعات در شبکه اینترنت

تقی پور با اشاره به آمارهای موجود از اطلاعات منتشر شده در شبکه اینترنت جهانی تاکید کرد: 5 میلیون ترابایت اطلاعات در اینترنت موجود است که این رقم معادل یک کتابخانه با 50 هزار میلیارد کتاب یا یک میلیارد فیلم ضبط شده DVD برآورد می شود. در همین حال تاکنون 555 میلیون دامنه اینترنتی و 200 میلیون وبلاگ به ثبت رسیده است و 2 میلیارد نفر در دنیا کاربر اینترنت هستند که پیش بینی می شود این رقم در سال 2020 به 5 میلیارد نفر افزایش یابد.

وی با بیان اینکه کارکردها و نتایج اقتصادی استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در کشورهایی مانند کره ، مالزی ، چین و هندکه ICT را به عنوان پیشران اقتصادی درنظر گرفته است، گفت: در کشور ما نیز وجود 36.5 میلیون کاربر که بیشترین تعداد در بین کشورهای منطقه است نشان می دهد که فرصت ها و ظرفیتهای علمی، سیاسی و حاکمیتی بسیاری از این شبکه قابل دریافت است.

اینترنت یک تیغ دو لبه است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت را تیغ دولبه ای عنوان کرد که همانطور که فرصتهای فرهنگی اجتماعی بسیاری به همراه دارد می تواند علیه ما نیز استفاده شود و زمانی که این تهدیدها کنترل نشود به طور قطع تهدیدهای آن بیش از فرصتهای آن خواهد بود.

وی با بیان اینکه شبکه اینترنت قابل اطمینان نیست و جهانی بودن آن بدون هیچ حد و مرزی یک سری تهدیدات را به همراه دارد خاطرنشان کرد: امروزه شاهد آن هستیم که اینترنت به عنوان ابزاری بسیار قوی در انقلاب های رنگی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.

تقی پور با تاکید براینکه شرکت گوگل اذعان دارد که تمامی اطلاعاتش را در اختیار سازمان "سیا" قرار می دهد، گفت: تخریب و تهدیدهایی چون شنود و سرقت اطلاعات از دیگر مواردی است که به دلیل نبود دفاع سایبری می تواند به تهدید منجر شود.

الزام دستگاههای دولتی برای اجرای یکپارچگی امنیت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ سیاستهای نظام در فضای افتا را از جمله برنامه های راهبردی برای صیانت از اسرار کشور و ایمنی آن در برابر هجمه های دشمن عنوان کرد و ادامه داد: این سیاستها که در 9 بند به آن تاکید شده است تمامی دستگاهها و نهادهای اجرایی را در جهت یکپارچگی امنیت فرا می خواند.

وی ایجاد آزمایشگاهها، حمایت از صنعت داخلی و شرکتهای دانش بنیان، ایمن سازی زیرساختها و ممنوعیت خرید خارجی به صورت غیر کنترل شده را از جمله اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با دفاع سایبری عنوان کرد.

منبع : عصر ایران

black phoenix
یک شنبه 30 بهمن 1390, 13:38 عصر
این یعنی اینکه با ملی شدن اینترنت دیگه ما به سایت های خارجی دست رسی نداریم؟

cjNet
یک شنبه 30 بهمن 1390, 16:22 عصر
این یعنی اینکه با ملی شدن اینترنت دیگه ما به سایت های خارجی دست رسی نداریم؟
نه دوست عزیز .
یعنی اینکه یک شبکه داخلی ( اینترانت ) ، برای کل کشورمون داشته باشیم که جدای از اینترنت جهانی به سرویس دهی به کاربران ایرانی بپردازه که این کار باعث میشه اطلاعات و سایتهایی که در این شبکه داخلی هستند با سرعت و امنیت بسیار بیشتری در دسترس باشند و سایت ها واطلاعاتی که در شبکه جهانی اینترنت هستند هم با سرعت و امنیت الان در دسترس خواهند بود .

طرح خیلی خوبیه البته اگه درست اجرا بشه ( البته اگه درست اجرا بشه :چشمک: )

aryasoft2872
یک شنبه 30 بهمن 1390, 20:22 عصر
این امنیت که میگن همون فیلترینگه دیگه،نه؟...ما هم اصلا منظورشون رو نگرفتیم که

SAASTN
یک شنبه 30 بهمن 1390, 22:38 عصر
این امنیت که میگن همون فیلترینگه دیگه،نه؟
نه دقیقا، این طرح خیلی خیلی خوب اگه درست اجرا بشه باعث میشه که وقتی لنگر کشتی می گیره به شیلنگ، تبیان دان نشه و از اون مهمتر اینکه با انتقال ترافیک تهدید ندار به این شبکه میشه ترافیک تهدید دار رو با حوصله بیشتری اسکن کرد.

مرتضی تقدمی
یک شنبه 30 بهمن 1390, 23:01 عصر
سلام
من یکی که باور نمی کنم. یاد گرفتم که توی این ممکلت نباید هر چیزی رو باور و قبول کرد. همین که هست و فعلا داریم خیلی خوبه. لطفا خوابای جدید و نو برای ما نبینید!

aryasoft2872
دوشنبه 01 اسفند 1390, 01:09 صبح
نه دقیقا، این طرح خیلی خیلی خوب اگه درست اجرا بشه باعث میشه که وقتی لنگر کشتی می گیره به شیلنگ، تبیان دان نشه و از اون مهمتر اینکه با انتقال ترافیک تهدید ندار به این شبکه میشه ترافیک تهدید دار رو با حوصله بیشتری اسکن کرد.
اینجور قضایایی از قبیل لنگر گیر کردن و اینا که نمیشه به همین راحتی باور کرد که آره واقعا لنگر گیر کرده ممکنه عمدی توی کار باشه،هیچ وقت نباید ظاهر بین بود و هرچی گفته میشه باور کرد احتمالات دیگه هم هستن
اینجور سایت ها همون دان باشن بهتره و خیال جماعتی راحت...
دیگه جاسوسی کردن و ارزش قائل نبودن برای حریم خصوصی افراد هم که شاخ و دم نداره...

کلا به قول دوست پایینیمون تو را به ما خیری نیست،جون مادرت شر مرسان (شما رو عرض نمی کنم اونایی که اینا رو میگن رو میگم)